Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Κουβεντούλα θέλετε;


Καλημέρα, καλημέρα φίλοι μου με ..πλατύ χαμόγελο κόντρα σε ότι πάει να μας το αφαιρέσει!


Σήμερα σηκώθηκα πολύ πρωί και έδωσα στον εαυτό μου την απόλαυση από ένα ζεστό αρωματικό μπάνιο με όλα αυτά τα μικρά προϊόντα που το κάνουν έτσι. Μετά "βουτήχτηκα" στις κρέμες και τα αρώματα  ,φόρεσα μία καινούργια μπλουζίτσα που αγόρασα και νάμαι..με το καφέ στο χέρι μαζί σας στο καναπέ να σας ..ζαλίσω πάλι! 
Τόσες μέρες η κόρη μου μου είχε δώσει"αναρρωτική" άδεια από τα εγγόνια και σήμερα αναλαμβάνω τα καθήκοντα μου πλήρη , τα επιθύμησα είναι αλήθεια και είμαι έτοιμη για..κρέπες. Βέβαια δεν είμαι απόλυτα καλά με το πόδι μου και πρέπει από Δευτέρα να κλείσω ραντεβού με γιατρό  κάτι που αποφεύγω συστηματικά ,όμως..όμως είμαι καλά!!
Χθες στο κτήμα με τον άνδρα μου ξέχασα να πάρω το κέντημα μου μαζί μου και..έσκασα από το κακό μου. Έτσι σκάλισα λίγα δενδράκια, φύτεψα βασιλικούς και λουλούδια στο κηπάκι μου, μάζεψα λίγα χόρτα για το μεσημέρι μου .
Η μία παλιά τριανταφυλλιά μου στο κτήμα γέμισε λουλούδια και σκέφτηκα πόσο όμορφα θα είναι όταν θα γεμίσουν και οι άλλες που πραγματικά με ..ξάφνιασαν που μέσα σε δύο μέρες έβγαλαν φύλλα!!!


Ο Δημήτρης μου έβαλε φωνή που κουράστηκα με το σκάλισμα και έτσι κάθισα παρέα στη γειτόνισσα μου που με είχε μάλλον ανάγκη για παρέα και..εμψύχωση για ένα πρόβλημα της. Είναι δύσκολο να είναι μόνη εδώ χωρίς παρέα μου είπε και το κατάλαβε λέει( χα! χα! ) από τότε που με γνώρισε και περιμένει πότε θα πάω! Κατάφερα και έδωσα το ένα σκυλάκι της και ελπίζω να βρεθεί και κάποιος για το θηλυκό.
Κάποια στιγμή ήρθε κρατώντας κάτι στα χέρια..το άφησε κάτω και η Κλώντη έπαθε πάλι σοκ γιατί..δεν ξέρω το λόγο μα όταν βλέπει χελώνες θέλει να τις..δαγκώσει!


Έτσι η χελωνίτσα γύρισε σε ένα γειτονικό αμπέλι με την "συμβουλή" μου να ..προσέχει και μακριά από την άσφαλτο !
Μετά φίλοι μου είχα άλλο πρόβλημα από αυτά που όπως λέει η φίλη μου το Δρομάκι με.."κυνηγούν".Ξέρετε πόσα τηλεφωνήματα και μέιλ παίρνω καθημερινά από "άγνωστες" φίλες που διαβάζουν το μπλοκ μου και μάλλον βρίσκουν σε μένα ένα ..κράμα μαμάς και φίλης.Θα αναρωτιέστε που βρίσκουν το τηλέφωνο μου..από τη κόρη μου με χίλια κόλπα! Χθες λοιπόν έφαγα όλη τη μπαταρία του κινητού μου για να πείσω μία κοπέλα να μην..εγκαταλείψει το σπίτι της...και ελπίζω να τα κατάφερα. Έχω την αγωνία μου γι' αυτό μα είμαι σίγουρη γλυκιά μου Σέβη ότι τα λόγια μου και το  "μάλωμα" μου έπιασαν τόπο.
Κάθε συμβίωση φίλοι μου είναι δύσκολη είτε είναι φιλική είτε συζυγική. Ένα δρόμος με..εμπόδια που όμως οφείλουμε να τα υπερπηδούμε και να προχωρούμε. Αλίμονο αν το κάθε κλαδί και πέτρα μπροστά μας μας κάνει να γυρίζουμε πίσω και να εγκαταλείπουμε. Άλλωστε εμείς οι γυναίκες είμαστε ευρηματικές και ξέρουμε να ελισσόμεθα και αν αγαπούμε αυτό που θέλουμε να κρατήσουμε είμαι σίγουρη ότι θα βρούμε το τρόπο. 
Το έχω ομολογήσει  άπειρες φορές ότι εγώ προσωπικά όταν μου κάνει ή μου λέει κάτι ο άνδρας μου (πότε ο έρμος;..)που διαφωνώ , δεν του απαντώ εκείνη τη στιγμή . Του τα...ψέλνω από μέσα μου, αφήνω να ηρεμήσει και να του περάσει και μετάααααα...όταν έρχεται να με καλοπιάσει τον στριμώχνω στη γωνία και του τα λέω !! Κατατσεκαρισμένο φίλοι μου επί 39 χρόνια ..πάντα μου ζητάει συγνώμη μετά και δεν το ξανακάνει .
Λοιπόν φίλη Σέβη δεν υποχωρούμε ΠΟΤΕ..δείχνουμε στον άνδρα μας ότι η σύζυγος και τα παιδιά μας έχουν τη πρώτη θέση στη ζωή μας και η μητέρα του τη δική της. Αχ! εμείς οι γυναίκες, μαμάδες..πόσο εύκολα ξεχνούμε όταν γίνουμε πεθερές ότι κάποτε ήμασταν νύφες!
Ο καφές τελείωσε..γυρνώ στο πρόγραμμα μου φίλοι μου, πάω να σιάξω το σπίτι, μετά να ζωγραφίσω , να βάλω μίξιον για το φύλλο χρυσού πριν έρθουν τα..ζουζούνια και απόγευμα μάθημα με τα κοριτσάκια.
Σας εύχομαι μία καλή μέρα και ευκολία σε ότι κάνετε.
Αχτιδένια φιλάκια.

25 σχόλια:

konstantina handy mama crafts είπε...

αααχχχ πόσες φορές σκέφτομαι κι εγώ ότι κάποια στιγμή θα γίνω κι εγώ πεθερά...τρίς!! Βάζω στη θέση μου τη μέλλουσα νύφη μου και λέω ότι θα είμαι δίπλα στα παιδιά μου πάντα διακριτική και τις νύφες μου θα τις έχω ψηλά...όσο βλέπω τους γιούς μου ευτυχισμένους!!

Εύχομαι η φίλη Σέβη να πήρε την σωστή απόφαση!!
καλημέρα Αχτίδα μου!! Ναι είσαι καλά και να μας δίνει πάντα σωστές συμβουλές...39 χρόνια γάμου είναι αυτά...κάτι θα ξέρεις παραπάνω!!!

Ανώνυμος είπε...

αχτιδα μου η κλωντη μαλλον περναει τις χελωνες για κροκετες γι αυτο θελει να τις δαγκωσει! της ανοιγουν την ορεξη χαχα

τινα

Pinelia είπε...

Καλημέρα και φιλάκια στην Κλώντη!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

ετσι αχτιδουλα μου!
να χαμογελας και να περνας ομορφα!
φιλακια πολλα!

nikiad.blogspot.gr είπε...

Καλή σου μέρα Αχτίδα μου !!!
Οι τριανταφυλλιές σου πανέμορφες και η φωτογραφία της Κλώντης με τη χελώνα φανταστική !!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ konstantina handy mama crafts,εγώ πάντως με του γαμπρούς μου είμαι μια χαρά γιατί ..πάντα παίρνω το μέρος τους!( τακτική..ακλόνητη και.αλάνθαστη !)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΤΙΝΑ μου αυτό το κάνει και με μεγάλες χελώνες και ξέρεις οι χελώνες δαγκώνουν..θα της δαγκώσουν και θα της κόψουν το..μυτάκι της.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Pinelia γλυκιά μου τι κάνεις;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΚΦΡΑΣΟΥ, φίλη μου περνάω καλά γιατί..θέλω να περνάω καλά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ nikiad.blogspot.gr, αυτή τη πρώτη μου την έδωσε η Ιωάννα μου που της την έφεραν δώρο και άρχισε να μαραίνεται!Εδώ βρήκε τη θέση της, άπλωσε και μεγάλωσε και πάντα είναι ανθισμένη!

Κωνσταντίνα είπε...

Κάθε συμβουλή για μας τις νεότερες συζύγους, δεκτή και πολύτιμη...Οι τριανταφυλλιές υπέροχες! Καλό απόγευμα!

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΑΧΤΙΔΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΧΑΡΙΖΕΙΣ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟΣΠΙΤΑΚΙ ΣΟΥ.ΚΑΘΩΣ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΩ ΝΟΙΩΘΩ ΣΑΝ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΣΟΥ ΣΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΜΙΛΑΣ.ΦΙΛΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΙΣΤΟς ΑΝΕΣΤΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΠΑΛΙΑ ΛΕΓΑΝ ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΣΧΕΣΗ ΠΕΘΕΡΑΣ ΝΥΦΗΣ..ΕΖΗΣΑ ΩΣ ΝΥΦΗ 30 ΧΡΟΝΙΑ ..ΔΥΣΚΟΛΟ ΜΑΘΗΜΑ ..ΛΥΓΗΣΑ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑ ΠΕΘΕΡΑ ΕΧΑΣΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΝΥΦΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ Η ΠΕΘΕΡΟΥΛΑ ΜΟΥ ΘΕΟΣ ΣΧΩΡΕΣΤΗΝ [ΤΙ ΝΑ ΠΩ] ΕΚΑΝΑ ΟΡΚΟ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΖΩΗΣ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΜΗΣΕ ΜΠΑΙΝΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΗΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ..ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΦΥΓΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΝΑ ΤΗΣ ΑΦΗΣΩ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΜΙΑ ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΟΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΕΣ ΣΟΥ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΟΥ

Hengeo είπε...

Ακούραστη σε βρίσκω Αχτίδα!

Καλή υπόλοιπη μέρα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κωνσταντίνα μου σ' ευχαριστώ, μη το πάρεις σαν συμβουλή, πάρτο σαν..πείρα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΒΑΣΙΛΙΚΗ μου κάθισα λίγο να ..ξεκουραστώ..Μόλις τελείωσα από το τύλιγμα μία κατσαρόλα ντολμαδάκια..Ευχαριστώ για την αγάπη σου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ magdalini μου έτσι πρέπει, εγώ δεν γνώρισα πεθερά αφού ο άνδρας μου μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο όμως αν είχα θα έκανα τη προσπάθεια να με αγαπήσει .Αν όμως έβλεπα ότι είχε πιεστική στάση θα έπαιρνα τα μέτρα μου.Αν ο άνδρας μου δεν έπαιρνε τη σωστή θέση τότε..είμαι από αυτές που δεν συμβιβάζομαι εύκολα.Να μαλώσω; ποτέ..δεν μπορώ τα μαλώματα και τους καυγάδες με τίποτε..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hengeo να δούμε πότε θα κάτσω ήσυχη εγώ..μπα..μόνο κάτω από τα...κυπαρίσσια!

Ανώνυμος είπε...

δυστυχώς αχτίδα μου καλή πολλές από τις νέες γυναίκες δεν είναι για σπίτι αλλά για μπορντέλο! βέβαια οφείλουμε να πούμε πως υπάρχουν και κοπέλες που έχουν λάβει αρχές και ηθικούς φραγμούς από το σπίτι τους!

DIMI είπε...

Παράδεισος έγινε τό κτήμα σας,φίλη μου!!Μπράβο στόν Δημήτρη,αλλά καί η Κλώντη,σκέτη γλύκα!Πάντα έτσι όμορφα νά περνάτε!!Καλό Σ/Κ!Φιλιά!

Unknown είπε...

Οι τριανταφυλλιές σου είναι πάρα πολύ όμορφες!!!
Η Κλώντη είναι σκέτη γλύκα!!
Καλό σ/κ
Φιλάκια
Νεφέλη

κυκλάμινο είπε...

Όμορφος ο κήπος Η Κλώντη μια γλύκα!!!Μπράβο σου για τις συμβουλές και καλοφάγωτα τα ντολμαδάκια. Φιλιά

Μαρία Έλενα είπε...

Να περνάς πάντα όμορφα.
Φιλάκια ...

obat pelangsing alami είπε...

nice post

akrat είπε...

καλησπέρα

πάντα να περνάς ωραία