Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Τι να πρωτοπώ;


Επιτρέψτε μου να πω Χρόνια Πολλά στα δύο μου κορίτσια την Ειρήνη και την Ιωάννα που σήμερα 13 Μαΐου έχουν τα γενέθλια τους, ίδια μέρα με διαφορά ένα χρόνο η γέννηση τους.
Κορίτσια μου ότι  γεμίζει τη καρδιά σας στο δρόμο σας να το δείτε..



 Φίλοι μου ελπίζω η χθεσινή μικρή συμμαχία μας να έκανε κάτι..ένα μικρό έστω βήμα στους ανάλγητους εγκεφάλους των αρχόντων! Προσωπικά έχω απογοητευτεί από κάθε "άρχοντα" και "προεστό" και μάλιστα σήμερα που έχω πολλά να με προβληματίζουν .
---------------------------------------------------------------------------------
Πρώτα να μεταφέρω την έκκληση μιας φίλης από τη λατρεμένη μου Κρήτη για να μαζευτεί το ποσό που χρειάζεται το κορίτσι τους να ξανά μεταφερθεί σε κλινική της Γερμανία για θεραπεία για καρκίνο των επινεφριδίων .Από τα 3000 ευρώ μαζεύτηκαν τα 2700 και μένουν άλλα 300. Όποιος μπορεί έστω και 10 ευρώ να καταθέσει θα είναι μία ακόμη σταγόνα για να γεμίσει το ποτήρι της ελπίδας γι' αυτή την οικογένεια.
Ο λογαριασμός είναι στην Τράπεζα Πειραιώς και είναι  6366-011006-295 Είναι στα ονόματα Κουφάκης Γεώργιος και Κουφάκη Ειρήνη.
--------------------------------------------------------------------------------
Σήμερα πήγα στο κτήμα μας όχι μόνο για να χαρώ τη φύση αλλά για να συμπαρασταθώ στη γειτόνισσα μου που "έχασε" για πάντα και άδικα το σκύλο της, την αγαπημένη μου Τζίνα που τελευταία γέννησε τα δύο κουτάβια που σας είχα πει. 



Όταν πέρσι βρήκα και σας έδειξα τέτοιο καιρό αυτό που πέταξαν τα αεροπλάνα σαν "εμβόλια λύσσας" για τα αδέσποτα και τις ..αλεπούδες τότε σας το είχα πει και εξέφρασα τις αμφιβολίες μου γιατί πίστευα ότι ήταν απλά δηλητήριο, φόλα επίσημη για τα αδέσποτα.
Ο σκύλος της γειτόνισσας μου βρήκε θαμμένο ένα τέτοιο το Σάββατο, το ξέθαψε και το μάσησε.. Σε λίγη ώρα άρχισε να χάνει την όρεξη του, να κάνει εμετό , τη Κυριακή μέχρι να έρθει ο κτηνίατρος δυστυχώς πέθανε. Στο χωριό μάθαμε ότι βρέθηκαν ψόφια σκυλιά και τα αδέσποτα που ταΐζουμε έχουν μείνει μόνο 3 και αυτά πιστεύω γιατί είναι τα πιο μικρά και δεν απομακρύνονται.
Αφήνω τη καταγγελία μου στη κρίση σας και το γράφω για όσες από εσάς έχουν στα εξοχικά τους σκύλους.
Ευτυχώς που η Κλώντη δεν τρώει τίποτε από κάτω αν δεν της το δώσω με τα χέρια μου και δεν απομακρύνεται από τα πόδια μας ακόμα και στο κτήμα.
Το γεγονός αυτό με στεναχώρησε γιατί ήταν ένα θαυμάσιο σκυλί, καλοκάγαθο που περίμενε πάντα να του δώσω..κρυφά ένα μικρό μπισκοτάκι που κουβαλούσα γι' αυτήν στη τσέπη μου.
Η διάθεση μου λοιπόν  δεν ήταν καλή λοιπόν στο κτήμα και ο άνδρας μου έφερε κάτι για να μου τη σιάξει..Θυσίασε για μένα το ..πρώτο, το ένα και μοναδικό κεράσι που έκανα οι ..τόσες κερασιές του!!!
Του είπαν να το ..κόψουμε στη μέση μα μου είπε ότι η χαρά του θα ήταν να το γευόμουν εγώ ( τέτοια μου λέει και..λιώνω!).
 Άρχισε πάλι να φυτεύει, να βάζει πασσάλους, σύρματα.. κι εγώ ... άρχισα το κέντημα και άνοιξα το τρανζιστοράκι μου. Είναι μία καλή παρέα και τα δύο ξέρετε..βέβαια δεν πιάνει πολλούς σταθμούς και όλο τους αλλάζει..μόνο του  και καταπίνει μπαταρίες . Κάποια λοιπόν στιγμή έπιασα ένα με όμορφα τραγουδάκια και ακούστε πως λεγότανε: "ΕΚΦΡΑΣΗ" σαν το μπλοκ της φίλης μας Κικής..Τότε την πήρα στο κινητό  να της το πω και πιστεύω ότι χάρηκε γι' αυτό.
Αύριο σπίτι, έχω δουλειές στο εργαστήρι, μετά...γιαγιά.. και αν βρω καιρό θα σας δείξω και τι εννοώ με τον όρο..εμπορική Αγιογραφία πριν τις παραδώσω στη πελάτισσα.
Φίλοι μου σας εύχομαι όλα να σας πάνε καλά..και αν και η διάθεση μου σήμερα δεν είναι τόσο καλή εγώ πάντως σας στέλνω λίγο πριν πάω να κοιμηθώ..
Αχτιδένια φιλάκια..

31 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ax axtida moy kati prepei na ginei me ta adespota! oyte na thanatonontai oyte na einai adespota kai na mi mporeis na perpatiseis!

Paraskevi Lamprini M. είπε...

πολύ κακό αυτό με το σκυλι... απαράδεκτοι καποιοι...
περαστικά για το παιδί!!! !
καλό βραδυ, Τα λεμε!

Maria Fe είπε...

Τι κακος κοσμος που υπαρχει..
Τι τους φταινε τα καημενα τα ζωακια..
Για δεσιμο ειναι μερικοι πραγματικα..
Ευχομαι το παιδακι συντομα να παει για την θεραπεια του και να γυρισει σιδερενιο..
Καλη εβδομαδα

Hengeo είπε...

Κρίμα για το σκυλί, αυτή η ιστορία με τις φόλες είναι μάστιγα..

Καλό ξημέρωμα!

ANNA FLO είπε...

Φυσικά να βοηθήσουμε για το παιδί........Εύχομαι να τα καταφέρει στη μάχη που δίνει.
'Όσο για το σκυλάκι κρίμα..........κρίμα, δεν είναι λύση αυτή για τα αδέσποτα!!!!!
Υπέροχο το κεράσι;;;;;;;;;;;;Πώς να μη λιώνεις με τέτοια που σου λέει!!!!!!!!!!!
Σιγά σιγά θα φτιάξει η διάθεση
Καλή σου μέρα

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, φίλη μου καλημέρα.Τα αδέσποτα είναι δικό μας δημιούργημα.Είναι σκυλιά που "αγοράζουν" ή παίρνουν ανίκανοι και ανεύθυνοι γονείς για τα απιδιά τους και μετά από λίγο τα πετούν στο δρόμο.όσο για τη θανάτωση τους..δεν θα ήταν καλύτερα να γίνει στείρωση με αυτά τα έξοδα και να υποχρεωθεί ο καθένας που αγοράζει σκύλο να του βάζει μικροτσιπ όπως έχω κάνει εγώ στη δική μου ώστε να μη μπορεί να το πετάξει στο δρόμο.
Τους έχουμε πάρει το χώρο τους, έχουμε εξορίσει τα ζώα σε βουνά και λαγκάδια και στους δρόμους της πόλης.Πετάμε κάθε μέρα στους σκουπιδοτενεκέδες φαγητά αντί να τα βάζουμε κάπου σε μια γωνιά για ένα αδέσποτο.Απαιτώ από το κράτος να επιβάλει στείρωση και ΟΧΙ θανάτωση.Τα αδέσποτα πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι δικό μας δημιούργημα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Paraskevi Lamprini M φίλη μου το παιδί έχει ανάγκη όπως και πολλά άλλα άτομα σε αυτή την αδαή κοινωνία δυστυχώς.Τα αδέσποτα πάλι όπως είπα είναι δημιούργημα των ανεύθυνων δήθεν ζωόφιλων που παίρνουν σκυλί χωρίς να αναλογιστούν τις ευθύνες του.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Maria Fe ευχαριστώ γλυκιά μου και για τα δύο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hengeo, ξέρω ότι ίσως θεωρούμαι μία μανιακή φιλόζωη και πολλοί θα λένε ότι πρέπει να κοιτάω τους ανθρώπους καλύτερα.Μα και αυτούς κοιτάω ..γιατί το ποιόν του ανθρώπου φαίνεται από το τρόπο που φέρεται σε πλάσματα ανίσχυρα και εξαρτώμενα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ANNA Flo, φίλη μου πες σε όποιον ξέρεις ακόμα και 10 ευρώ έχουν σημασία για να μαζευτεί το ποσό.Ξέρω ότι είναι δύσκολου καιροί μα η φιλανθρωπία έχε αξία από το υστέρημα και όχι από το πλεόνασμα.

Ανώνυμος είπε...

Κατ' αρχήν, Χρόνια Πολλά για τις κόρες σας και καλημέρα. Κρίμα για το παιδάκι, να βοηθήσουμε όλοι όσοι μπορούμε. Όσο για τα αδέσποτα, εμείς οι άνθρωποι φταίμε, που τα δημιουργούμε. Η κάθε μια που παίρνει ένα ζωάκι για το παιδί της και μετά το παρατάει στο δρόμο γιατί το βαρέθηκε ή θέλει να πάει διακοπές, έχει δίκιο; Τι φταίνε τα ανυπεράσπιστα ζώα; Θέλουμε ακόμα πολύ παιδεία πάνω σ' αυτό το θέμα. Αν τα στειρώναμε και δείχναμε λίγη υπευθυνότητα, θα ήταν όλα καλύτερα, πιστεύω. Φαντάζομαι το σοκ της φίλης σας. Άδικα έχασε το σκυλί της. Σοφία

Katerina V *Pause blog* είπε...

Πόσο σπάνιο να τις γεννήσεις ίδια ημερομηνία με ένα χρόνο διαφορά! :)
Να τις χαίρεστε χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα με υγεία!!

Κατια Μαρκουϊζου είπε...

να σου ζησουν τα δεκατριαρια σου αγαπη μου , ολα οσα λεςειναι δυστυχως η πικρη αληθεια σε φιλω

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Κατ αρχάς ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Αχτίδα μου, να τις καμαρώνεις στο δρομο της ζωής τους πετυχημένες και ευτυχισμένες!
Για τα αδέσποτα ,θα συμφωνήσω μαζί σου. Αμαρτία απο το Θεό είναι ο θάνατός τους οταν τα πετάμε στο δρομο γιατί έπαψαν νάναι κουτάβια και να χαϊδεύονται στις αγκαλιές μας
Ψυχές είναι κι αυτά. Πόσες θα πετούσαν τα παιδιά τους γιατί μεγάλωσαν κι έχουν άλλες απαιτήσεις; Πριν 6 χρόνια μας ήρθαν 2 στην αυλή μας (το ένα τεράστιο και πανέμορφο) δε πιστεύαμε οτι μπορούσε να τα έχουν αφήσει.Παρέμειναν κι εμείς τα "υιοθετήσαμε" μ ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό (γι αυτό το λόγο δεν είχαμε διανοηθεί ποτέ ν αποκτήσουμε συνειδητά ζώα).
Η ευγνωμοσύνη που σου δείχνει καθημερινά το βλέμμα τους είναι η μεγάλη ικανοποίηση για τη δέσμευση αυτή που αποκτήσαμε.
Αλλά τι να πεις;;;Ανάλγητοι άνθρωποι -ανάλγητο Κράτος.
Οσο για σας πιτσουνάκια μου πάντα μισό-μισό να γεύεστε τους καρπούς της ζωής που σας προσφέρεται!!!
Φιλάκια πολλά και περαστικά στο παιδί

Κική Κωνσταντίνου είπε...

χαρηκα πολυ που μιλησαμε εχθες Γεωργια μου! Φυσικα λυπηθηκα για τα σκυλακια! Ευχομαι να μη συμβει ποτε κατι αντιστοιχο!

Να περνας ομορφα ευχομαι και χρονια πολλα και απο εδω για τις κορες σου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σοφία, ακριβώς έτσι είναι φίλη μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ marilise, ευχαριστώ γλυκιά μου.

κυκλάμινο είπε...

Χρόνια πολλά στα κορίτσια σου να τα χαίρεσαι!! Κρίμα για τα σκυλάκια, δυστυχώς υπάρχουν ασυνείδητοι άνθρωποι. Φιλάκια Αχτιδάκι

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Katerina Verigka, ευχαριστώ, η πρώτη γεννήθηκε 10 μέρες νωρίτερα η 2η έκλεισε μήνα και πήρε η τεμπέλα από το..10ο!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Χαρά Θ, γερές να είναι πρώτα από όλα.όσο για τα αδέσποτα τα έχω πει αμέτρητες φορές.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΚΦΡΑΣΟΥ μου σ' ευχαριστώ.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Να τις χαίρεσαι τις κορούλες σου Αχτίδα μου, χιλιόχρονες και καλόχρονες να είναι!
Λυπήθηκα πολύ για τι σκυλάκι, ντροπή!!!!
Σε φιλώ, καλό απόγευμα!

Ανώνυμος είπε...

χρόνια πολλά για τα κορίτσια σου'''
Για το παιδάκι ευχομαι τα καλύτερα όσο για το σκυλάκι τι να πω;ξέρεις έπαθα τα ίδια ένα μήνα πριν και στο πάρα τρίχα το σώσαμε''
ΜΙΝΑ

Unknown είπε...

Να χαίρεσαι τις κόρες σου Αχτίδα μου, να είναι πολύχρονες, με υγεία, χαρά και να χαίρονται τις οικογένειές τους.
Φιλάκια
Νεφέλη

Ειρήνη Ε. είπε...

Κάθε καλό για τα κορίτσια σου, Αχτίδα μου! Πολύχρονες, γερές και ευτυχισμένες!
Καλό απόγευμα.

BUTTERFLY είπε...

Αχτιδα μου δεν εχω λογια για το σκυλακι, τι κτηνη!!!
Να χαιρεσαι τα κοριτσια σου! Και κρατα αυτο στο μυαλο σου να σε κανει να χαμογελας!

Unknown είπε...

κάλο βράδυ Αχτίδα μου !!!
Ναι χαιρεσαι της κορούλες σου ...
πολλα φιλιά από έμενα

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια Πολλά για τα κορίτσια σου να ειναι γερα τυχερα και να αγαπούν και να αγαπιούνται. ...δε φιλω βασω Λάρισα

marilia είπε...

Να χαίρεσαι τις κόρες σου!

nikol είπε...

Αχτίδα μου πέρασα να αφήσω τις γλυκές μου ευχές για τα κορίτσια σας , να χαρώ για το κερασάκι που σου προσέφερε ο Δημήτρης σου .
Να λυπηθώ αφάνταστα για το σκυλάκι και να θυμώσω που τους φταίνε τα σκυλάκια . Να είναι περαστικά στο παιδί και αγύριστα .
Μια ζεστή αγκαλιά

Μαρία Έλενα είπε...

Να σου ζήσουν τα κορίτσια σου.
Φιλάκια ...