Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Μια μέρα στο κτήμα και όλα φαίνονται ωραία!




                                 Η τριανταφυλλιά μου!!!!!

Στο κτήμα μας πέρασα μία όμορφη μέρα φίλοι μου εκεί μόνο ηρεμία και καθαρό αέρα γεύεσαι.. Οι καλοί μας γείτονες ήταν όλοι εκεί, ακόμα και οι γύρω. Βλέπετε είναι η εποχή που  όλοι φυτεύουν, σπέρνουν, ποτίζουν, κορφολογούν..
Δίπλα μας σήμερα φύτευαν φιστίκια και μετά πέρασαν από μας να τους κάνουμε καφεδάκι!



Σκληρή δουλειά φίλοι μου η γη..μα έχει και τόση ομορφιά.
Με το κουτάβι της γειτόνισσας μου και τη Κλώντη αγκαλιά..ούτε να κοιταχτούν δεν θέλουν..μαύρη ζήλια!


Η..κακομαθημένη..όσο έκατσε ο φιλοξενούμενος σκύλος την έβγαλε στη πολυθρόνα μου!



Φύτεψα μαζί με τη Θωμαή  στο δικό μου πια κήπο όλα τα αρωματικά φυτά, από .. Λουίζα, Λεμονοθύμαρο, Θυμάρι, Μέντα, Αρμπαρόριζα, Ρίγανη, Εστραγκόν, Δενδρολίβανο, Τσιμένι και..βλέπουμε !
Αγόρασα και από τη λαϊκή του χωριού λίγα φυτά λουλούδια βέβαια όσο ο άνδρας μου αγόραζε τα δικά του συμπληρώματα.Σήμερα φύτεψε μαϊντανό και κολοκύθες και όσο για τα κολοκυθάκια μας άρχισαν τα πρώτα να γεμίζουν αλλά..δεν τον άφησα να τα κόψει έτσι μικρούλια..
Ευχαριστώ από καρδιάς τη φίλη Ηλιάνα που με το μήνυμα της στο κινητό μου έφτιαξε το πρωινό μου ξεκίνημα της ημέρας  για το κτήμα.
Τη φίλη Μίνα που σήμερα με θυμήθηκε  και μου τηλεφώνησε από το δικό της κτήμα..κάτω λέει από το Πλατάνι του..και με το συντριβάνι που της έφτιαξε ο άνδρας της δίπλα.. Εκείνη..έπλεκε..εγώ .κεντούσα..το διαδίκτυο μας ένωσε, δύο άγνωστες γνωστές ..φίλες !
Αύριο σπίτι εγώ βέβαια, ψήφο και μετά η κόρη μου η Ειρήνη με τον άνδρα της για φαγητό..Λέω να κάνω γεμιστά..τι λέτε; Λέω ακόμα να βρω στο διαδίκτυο μία συνταγή για..μαραθοπιτάκια γιατί ο Δημήτρης μου έφερε ολόκληρο ..το φυτό !!! Δεν έχω κάνει ποτέ μου και το..σκέπτομαι..θα είναι ωραία;
Φίλοι μου, μία ωραία μέρα στην εξοχή, με πολλούς καλούς ανθρώπους γύρω σου...ε! τα σύννεφα πάνε μακριά!
Αχτιδένια φιλάκια.

8 σχόλια:

Unknown είπε...

@αχτίδα,όλα πανέμορφα μανούλα μου!!!ζηλεύω την φύση που μου λείπει!!θα τα πούμε εμείς τέλος ιουνίου.σε φιλώ κ μου λείπεις

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Όντως Γιωργία μου.. μαι μερα στην εξοχή και το μυαλο ημερευει.. χαλαρώνει .. να ξεκουράζεσαι .. και να ακους τον γιατρό και το Δημήτρη σου... σα αγαπανε και σε θέλουν γερή δυνατή.. να έχεις την υγεια σου να τους εξυπερετεις όλους... πόσο σε καταλαβαινω..!!! περαστικα θα είναι .. αρκει να κανεις ότι σου λενε..... αν και εμεις είμαστε και λίγο ανυπάκουες.. έ;.χι..χι. φιλάκια αισιόδοξα...φιλακιααααα!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

! Αθηνά Ανταβαλή, σε περιμένω όπως πάντα..έχουμε πολλά να πούμε.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σμαραγδένια Ρούλα, φίλη μου θέλω να βοηθώ..το ξέρεις, με χρειάζονται όμως δυστυχώς μπήκα σε φάση που χρειάζομαι ηρεμία κάτι που..θέλω και δεν θέλω συγχρόνως.

Ανώνυμος είπε...

@ Αχτιδούλα μου αγαπημένη, πάντα θα θυμάμαι πόσο μου στάθηκες στις δύσκολες στιγμές μου και μόνο με τα αμέτρητα τηλεφωνήματα σου και τα λόγια σου.Σ' ευχαριστώ και θέλουμε κι εγώ και ο Πάνος να είσαι πάντα καλά.Δεν σε ξεχνάμε ποτέ για όσα μα βοήθησες.
Κατερίνα Κ.

konstantina handy mama crafts είπε...

γεμίζουν οι μπαταρίες σου στη φύση όσο κι αν κουράζεσαι!!! Καλά να περνάς και κοίτα να μην κουράζεσαι πολύ!!

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφη η φύση.
Φιλάκια ...

Unknown είπε...

Καλο βράδυ Αχτίδα !!!
καλά είπα θα γίνει παράδοση το κτήμα σας ..
καλή εβδομάδα να εχετε