Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Εμπορική Αγιογράφηση.


Σας είχα υποσχεθεί ότι θα σας δείξω τι σημαίνει η εμπορική Αγιογράφηση όμως πάνω απ' όλα ολικά με το χέρι και όχι μεταξοτυπία και τύπωση που κυκλοφορούν στην "αγορά" και πλασάρονται στον αδαή για κανονική Αγιογραφία.
Πάντα σας διαβεβαιώ όλα αυτά  τα χρόνια εν γνώση του πελάτη που έρχεται στο εργαστήρι σου θαυμάζει τη κανονική Αγιογραφία μα τα οικονομικά του δεν του επιτρέπουν να την αγοράσει. Τότε του προτείνεις αυτή τη δουλειά και του εξηγείς για ποιο λόγο μειώνεται η τιμή κατά το 1/3 της κανονικής.
Αυτά που σας δείχνω τώρα είναι παλιές δουλειές μου κανονική Αγιογραφία, ξύλο, σκόνες, φύλλο χρυσού, ώρες και μήνες δουλειάς . Τα χρώματα είναι διαφορετικά, έχουν την ομορφιά της σκόνης και του αυγού, οι σκιές, ο χρυσός..όλα είναι διαφορετικά, καθώς και η..τιμή!.



Βέβαια οφείλω να πω πως πλέον με την Πάρκινσον μου είναι αδύνατον να έχω τη σταθερότητα που χρειάζεται και είχα τότε, για να αποδώσω σκιές..οπότε είναι παρελθόν για μένα η Βυζαντινή .
Αυτές είναι δύο εικόνες "εμπορικές" που τελείωσα με ο..πάσο μου μέσα σε λίγες μέρες. Η διαφορά είναι προφανής.Θα έλεγα ότι είναι περισσότερο ζωγραφική.



Το ξύλο είναι MDF, τα χρώματα ακρυλικά, ο χρυσός ψευδοπάφυλλος, οι σκιές απλές και αφαιρετικές και επειδή συνήθως κάποιος τέτοιος πελάτης θέλει κάτι το..φιγουράτο προσθέτεις λεπτομέρειες με σκευάσματα χρυσού διακοσμητικά που του προσθέτουν αυτό που θέλει.




Σας βάζω ένα σύντομο κολάζ  που έκανα τις κινήσεις με τη σειρά περίπου για να μπείτε στο..νόημα.



Όπως βλέπετε το..κουσούρι δεν το κόβω, επειδή βαριέμαι με τα ίδια ζωγραφίζω συγχρόνως δύο πράγματα για να ..αλλάζω τη μονοτονία. 
Πάντως φροντίζω να είναι ένα αποτέλεσμα που να μη με κάνει να ντρέπομαι για το αποτέλεσμα.
Πίνω το καφεδάκι μου και φεύγω για το κτήμα τώρα γιατί ο άνδρας μου κατέβασε ..πλερέζες που χθες τον άφησα μόνο. Όμως εγώ του το είπα..θα βρέξει!!!!
Φίλοι μου σας εύχομαι μία καλή μέρα και βέβαια..
Αχτιδένια φιλάκια σε όλους!

13 σχόλια:

Κική Κωνσταντίνου είπε...

αχτιδουλα μου εισαι μεγαλο ταλεντο! μεγαλο ομως!

φιλακια πολλα! καλημερα!

Μαρία Έλενα είπε...

Πολύ όμορφες οι εικόνες σου.
Φιλάκια ...

Ανώνυμος είπε...

ΑΧΤΙΔΟΥΛΑ Ο,ΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΣΟΥ ΖΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ! ΘΑΥΜΑΖΩ ΠΟΛΥ ΟΣΟΥΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ! ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ! ΓΙΑΤΙ Ο ΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ! ΑΣ ΦΑΝΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΟΣΟΙ ΤΡΩΝΕ ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΑΟΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ! ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΙ ΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΦΕΡΕΙ ΜΙΑ 2 ΕΙΚΟΝΙΤΣΕΣ ΓΙΑ ΔΩΡΟ. ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΛΥ ΜΑ ΛΥΠΗΘΗΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΓΥΡΝΟΥΣΕ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΕN

Ελένη Φλογερά είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου
Η διαφορά ανάμεσα στις δυο δουλειές ένα έμπειρο μάτι μπορεί να τις διακρίνει(φως,σκιάσεις,ψιμιθιές...) όμως εσύ με την πείρα σου και το ταλέντο σου το έχεις κάνει δυσδιάκριτο.
Καλά να περάσεις στο κτήμα!
Φιλάκια!

ANNA FLO είπε...

A.........το κατάλαβα!!!!! Σ'ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Ωραίες οι εικόνες σου όμως και ας είναι για πιο οικονομικά βαλάντια. Μου άρεσαν βεβαίως, αυτές της κανονικής αγιογραφίας...ειδικά αυτή η μεγάλη στο ξύλο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μπράβο σου..............
Καλή σου μέρα με δύναμη πάντα!

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΑΥΤΟΛΕΞΕΙ! ΚΑΙ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΜΙΜΟΥΝΤΑΝ ΤΟ ΞΥΛΟ! Η ΑΞΙΑ ΚΑΙ Η ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΔΩΡΟΥ ΠΑΝΤΑ ΙΔΙΑ ΟΣΟ ΦΤΗΝΟ ΚΙΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΙΑΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΛΟΥΣΙΟ, ΑΛΛΑ Η ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ ΟΤΑΝ ΔΩΡΙΖΕΙΣ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΗΣΚΑ Ε ΔΕ ΜΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΛΑ! ΛΕΣ ΝΑ ΑΜΑΡΤΑΝΩ ΑΧΤΙΔΟΥΛΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ;

Κωνσταντίνα είπε...

Οι εικόνες είναι υπέροχες. Και οι πιο οικονομικές όμως είναι όμορφες και με μεράκι φτιαγμένες. Ψάχνω εικόνα ενός πιο "σπάνιου" αγίου και δεν την έχω βρει. Μάλλον πρέπει να ψάξω για αγιογράφο εδώ να μου τη φτιάξει...Καλά να περάσετε στο κτήμα σήμερα!

Eva Psarrou είπε...

Η τεχνική σου αρτιότητα έχει διαγράψει τις διαφορές που ένα μη έμπειρο μάτι δύσκολα θα μπορούσε να διακρίνει.
Την καλημέρα μου!

Mariela είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου,
πολύ όμορφες είναι οι Αγιογραφίες σου!! .... ακόμα και αυτές που αποκαλείς "εμπορικές"!!
τώρα τελευταία άρχισα κι εγώ να ασχολούμαι με αυτό και έχω φάει μεγάλο "κόλλημα".
Σε φιλώ

Ανώνυμος είπε...

φιλενάδα υποκλίνομαι στο ταλέντο σου΄΄΄΄
ΜΙΝΑ

Ariadni St. είπε...

Την αγιογραφια τη θεωρω ίσως το [πιο δύσκολο είδος ζωγραφικής. Μπραβο σας :)

Ωραιοζήλη! είπε...

Πολύ καλή δουλειά....!!!!
Μου αρέσει πολύ η εικόνα της Παναγίας...!
Καλό σου απόγευμα :)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Αγαπημένοι μου φίλοι ευχαριστώ για τα σχόλια και τα καλά σας λόγια. Δεν απάντησα απλά γιατί αυτές τις δύο μέρες κάνω ιατρικό έλεγχο και δεν έχω καθόλου χρόνο να κάτσω στον υπολογιστή μου.Σας στέλνω την αγάπη μου λίγο πριν φύγω πάλι για ακτινογραφίες και τα..τοιαύτα.