Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Μιλώντας για την θάλασσα...


Χθες συνδιάσαμε με τον άνδρα μου την επίσκεψη μας σε γιατρούς με μία βόλτα στη θάλασσα.
Πάντα πίστευα ότι δεν υπάρχει πιο όμορφο από το να κοιτάς τη θάλασσα..με μαγεύει η εικόνα της και με τραβάει σαν μαγνήτης το βάθος της της αγκαλιάς της.
Η μητέρα μου έλεγε ότι "τράβηξα " από το νησιώτη πατέρα μου που ήταν από την Ίμβρο και μου μετέδωσε την αγάπη του γι' αυτήν. Μωρό κολύμπησα..με το τρόπο που μόνον οι νησιώτες εκείνου του καιρού ήξεραν.Με πέταξε στη θάλασσα πριν ακόμη περπατήσω και έγινα ένα με αυτήν. Μου αρέσει να κολυμπώ σε βαθιά νερά , να παίζω με τα μεγάλα κύματα μα πρώτα απ' όλα ξέρω να τη σέβομαι και να τη προσέχω, να γνωρίζω τους κινδύνους της και τα ..νάζια της.
Μικρή μπήκα σε ομάδες κολύμβησης, δίπλωμα ναυαγοσώστριας,έχω πολλά μετάλλια,έχω ώρες υποβρύχιας κολύμβησης και αν μου δίνανε τη δυνατότητα έστω για μία μέρα να περπατήσω σε κάτι άγνωστο θα διάλεγα το βυθό της.
Την ..ζωγράφισα αμέτρητες φορές..δεν μπορώ καν να τις μετρήσω..


Πέρσι κολύμπησα ελάχιστες φορές.. Η εγχείρηση μου..λίγο γιατί ντρέπομαι που δεν έχω πια την ισορροπία να περπατώ στην άμμο όταν μπαίνω και ότι χρειάζομαι βοήθεια για να βγω..όμως..μέσα της είμαι ένα κομμάτι της, δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο και αισθάνομαι ότι ξαναγίνομαι το "δελφινάκι" όπως έλεγε με καμάρι ο πατέρας μου.
Χθες λοιπόν ήταν μία ηλιόλουστη μέρα..πρωινό μάλλον..γιατί μετά..να η βροχή πάλι! Όμως εμείς χαρήκαμε τη πρωινή μας βόλτα, η Κλώντη έτρεξε ελεύθερη δίπλα μας και είδα πάλι με λύπη τα σκουπίδια από τα σύνεργα τους που αφήνουν οι ερασιτέχνες ψαράδες κατά μήκος της.
Μετρώ πλέον μέρες για τη Ναύπακτο..έχω μπει σε..εορταστικό προγραμματισμό της εκδρομής μας αφού ο καλός μου Δημήτρης δεν μου χαλάει χατίρι και μάλιστα πετάει κι αυτός τη σκούφια του για τέτοια.
Ε! να σας βάλω και μία..νηστίσιμη πίτα που έκανε χθες με διάφορα χόρτα σκέτα και που δοκίμασα απλά μόνο μια μπουκιά για να του κάνω το χατίρι. Έκοψα το βραδινό μπας και χάσω κανένα γραμμάριο να μη με δείτε και τρομάξετε οι φίλες στη Ναύπακτο!


Όποια θέλει να ..παχύνει (!!!!!!) να σας τον δανείσω για μία εβδομάδα να δείτε πόσα κιλά θα βάλετε !
Καλή μέρα σας εύχομαι, έφθασε και η Τετάρτη..πάει η εβδομάδα.
Αχτιδένια φιλάκια!

34 σχόλια:

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλημερα αχτιδουλα μου γλυκια!
και εγω αγαπω τη θαλασσα!
και κυριως τη θαλασσα που μου εφτιαξες εσυ!! ;)

να περνατε ομορφα ευχομαι! φιλακια πολλα!

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΑΧΤΙΔΑ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ... ΤΡΕΛΗ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΠΕΡΝΕΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΗΡΕΜΕΙ. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩ ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΤΕΣ...ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΤΕΛΕΙΕΣ ΤΡΑΓΑΝΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΦΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

paloma είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου!
Μου άρεσε τόσο πολύ η ανάρτησή σου για τη θάλασσα!!! :) Λατρεύω τη θάλασσα και μου λείπει που δεν μπορώ να την επισκέπτομαι καθημερινά! Οι ζωγραφιές σου για τη χάρη της με πλάνεψαν! :)
Ωραία και η πίτα σου! Σωστή νοικοκυρά!
Πολλά φιλάκια!

Ανώνυμος είπε...

Η θάλασσα που λάτρεψα και λατρεύω, από τον καιρό που αρρώστησα εδώ και 3 χρόνια δεν έχω κάνει μπάνια. Σε μας τα νερά είναι κρύα όλο τον χρόνο λόγω βάθους, και ο καρδιολόγος μου το απαγόρευσε. Έτσι πλατσουρίζω στα ρηχά γεμάτη νεύρα που δεν μπορώ να κάνω πια τα μακροβούτια μου, ούτε να πάω στα βαθιά. Κολύμπι χωρίς μακροβούτι, φαί χωρίς αλάτι για μένα. Η πίτα φαίνεται υπέροχη. Καλοφάγωτη, αν υπάρχει ακόμα, χαχα! Σοφία

Ανώνυμος είπε...

καλημερα.η θαλασσα ειναι για μενα απολαυση,ξεκουραση,αγαπη[ ομως σπανια μπαινω μεσα]μου αρεσει να την ακουω καθησμενη στην ακρογιαλια η μεσα στη μουσικη.πολυ θα ηθελα να μπορουσα να την ζωγραφισω οπως εσει, ομως δεν μπορω για αυτο παντα θαυμαζα οσους εχουν το χαρισμα της ζωγραφικης.ΜΠΡΑΒΟ ΑΧΤΙΔΑ.χθες πηγα για καφε αλλα δεν σε προλαβα ειχες φυγει,αλλη φορα ελπιζω να συναντηθουμε.Στελα

love2love είπε...

αν παρεις κιλα παο τις φωτο που βαζεις πιανονται; εχεις ταλεντο να ζωγραφιζεις αυτο που σου αρεσει και δεν το εχουν πολλοι

Κωνσταντίνα είπε...

Καλημέρα! Αν είναι να έρθετε Ναύπακτο, θα προσπαθήσω να έρθω να σας γνωρίσω κι από κοντά...Μακάρι...

Sofi είπε...

Καλά οι δημιουργίες είναι άπαιχτες!!! Κ εγώ έχω μανία με τη θάλασσα, συνήθως βουτάω από πολύ νωρίς την άνοιξη, γιατί δεν μπορώ να περιμένω! Όσο για την πίτα....τι τραβάω έγκυος γυναίκα! Φαίνεται άκρως λαχταριστή!

Unknown είπε...

Καλησρεραααααα !!!!!!!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Δεν θέλω να ακούω τέτοια λόγια από σένα .... άκου ντρέπεσαι !!!!!! Να μου κάνεις τη χάρη και να φορέσεις μαγιώ και βούρ για τη θάλασσα !!!
Επιτρέπεται να την ζωγραφίζεις τόσο ωραία και να μην την απολαμβάνεις ??? !!!!!Άλλωστε όλα σου τα κάλλη Αχτίδα είναι στην ψυχή σου και η προέκτασή τους είναι τα χέρια σου !!! Η πίτα σας φαίνεται πολύ λαχταριστή !! Καλοφάγωτη !!! Σε φιλώ !!!!

Ανώνυμος είπε...

Κάθε μέρα περιμένω νέα σου! Εφη

marilia είπε...

φέτος είπα πως τη θάλασσα θα την ακολουθώ όλη τη χρονιά για να 'χω στιγμές να... αναπνέω. Και το 'κανα. Μπάνια Οκτώβρη, Νοέμβρη, Δεκέμβρη, Γενάρη, Φλεβάρη... άλλοτε με βοήθεια κατά την έξοδο κι άλλοτε μόνη, να μετρώ δυνάμεις. Τι πειράζει; Αυτό ήταν ό,τι καλύτερο έχω κάνει για μένα τα τελευταία χρόνια! :)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΚΦΡΑΣΟΥ, λίγο αργά απαντώ μα είχα τον εγγονό μου..καταλαβαίνεις.

@ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, φίλη μου το ταξίδι στη Ναύπακτο είναι γεγονός πλέον.Σήμερα έκλεισα και δωμάτια για 2 μέρες.

@ paloma μου σ' ευχαριστώ , η πίτα μοιράστηκε τελικά όπως πάντα.

@ Σοφία, τι να γίνει γλυκιά μου..οι γιατροί μας έκοψαν πολλά..εσύ όμως γλυκιά μου είσαι νέα ακόμα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Στέλλα, Να προσπαθήσεις να ζωγραφίσεις όπως εσύ θες να εκφραστείς.Η ζωγραφική είναι όπως θέλει να "μιλήσει ' ο ζωγράφος.

@ love2love, πότε θα σε ξαναδούμε μικρή;

@ Κωνσταντίνα μου σήμερα έκλεισα δωμάτια σε μέρος που δέχονται και σκυλάκια, είναι λίγο πιο μακριά από το κέντρο μα δεν με νοιάζει.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Sofi αχ! μικρή μου περιμένεις και παιδάκι κι εγώ σε δελεάζω;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ nieneke nia, τι να πω εγώ πια..καληνύχτα; Τώρα τελείωσα με τον εγγονό μου!!!!τον παρέδωσα!!!

@ Ο κόσμος της Ράνιας, περασμένα μεγαλεία γλυκιά μου..τώρα είμαι όμορφη και νέα μόνο στα μάτια του άνδρα μου όπως και εκείνος στα δικά μου..

@ Εφη μου με κάνεις να ντρέπομαι..τι νέα να έχω..σαχλαμαρίτσες..

@ marilia μπάνιο σε κρύο;;;πα πα πα..είμαι κρυουλιάρα!

Δέσποινα είπε...

Γεωργία μου οι πίνακές σου είναι καταπληκτικοί!!!!! Συγχαρητήρια γλυκιά μου!!!! Να μπαίνεις στην θάλασσα μην ντρέπεσαι καθόλου, να την χαίρεσαι!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

αχ αχτίδα άκουσες τί τράβηξε η κυρία στο αστυνομικό τμήμα; δώσανε οι εισαγγελείς εντολή να μείνει μέσα και με μπαϊπάς έπρεπε να μείνει μέσα λόγω των εισαγγελέων και των εντολών! αχ!

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ; Στις 28/2 μπήκα στα εξήντα! Ψαράκι κι εγώ, όπως η Βάσια σας! Ε, ναι, νέες είμαστε και εσείς και εγώ!! Άσχετα αν οι γιατροί μας τα κόψανε σχεδόν όλα! Αυτή είναι η δουλειά τους! Κρυουλιάρα ε; Εγώ πάλι φέτος, έχω τραβηξει το κρύο της αρκούδας. Πρώτη φορά στη ζωή μου τόσο κρύο. Μάλλον φταίει το ότι δεν ανάβουν τη θέρμανση στην πολυκατοικία και η υγρασία είναι φοβερή. Σοφία

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Despoina T.σ' ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, δυστυχώς υπάρχουν πάντα τα..κοράκια.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σοφία, τελικά σώθηκα με το υπόστρωμα!!Μόνο που του γκρίνιαζα του καημενούλη.Πάρε υπόστρωμα και θα σωθείς.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=M3VtEExW6xA

Rena είπε...

Πολυτάλαντη Αχτίδα μου και αθλήτρια κολύμβησης,για να δούμε με τι άλλο θα μας εκπλήξεις!!!!!!!!!!!!!!
Κι εμένα με μαγεύει η θάλασσα,ψαράκι βλέπεις χαχα!!!!!!!!
Φιλάκια πολλά!!!!!!!!!!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος,ευχαριστώ για το τραγουδάκι η Μαρίζα Κωχ ήταν της εποχής μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ rena μου..χα! χα! που να σου πω και τα..κρυφά μου ταλέντα!

Aspa είπε...

Λατρεύω την θάλασσα...και έχω κι εγώ ένα θαλασσινό τοπίο δικό σου στο γραφείο μου... όμως θα σε μαλώσω...ποτέ δεν περίμενα την Αχτίδα μας να ντρέπεται...Στην Ναύπακτο σε περιμένει fun club που πίστεψέ με θα σταθεί στα μάτια της ψυχής σου....Φιλάκια και καλή Σαρακοστή!!!

Pepi είπε...

Θαλασσινή η ανάρτηση, θαλασσινή και η αύρα!!! Κι εγω λατρεύω τη θάλασσα, Αχτίδα!! Θα μπορούσα να ζούσα αγναντεύοντάς την ώρες ατελείωτες!!
Μήπως να πεις στο Δημήτρη να ετοιμάσει μερικές ..πίτες για τη Ναύπακτο??!!! χαχα!!
Φιλιά και να'σαι καλά!!

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα! Είναι χρυσοχέρης! Το είπαμε! χεχεχε
Αγαπημένη η θάλασσα! Τη λατρεύω! :)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Aspa μου σού ρχομαι!!!Πήρα δωμάτια σε ξενοδοχείο έξω λίγο γιατί εκεί δεχόντουσαν τη Κλώντη!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Pepi μου μη τον κάνεις να φτιάχνει πίτες στο..ξενοδοχείο!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, καλημέρα φίλε μου αγαπημένε!

Hengeo είπε...

Το κολύμπι μου αρέσει και εμένα πολύ!

Καλά να περνάτε και να κάνετε τις βόλτες σας εσύ και ο άντρας σου!

Καλή υπόλοιπη μέρα!

Μαρία Έλενα είπε...

Είδα θάλασσα και ήρθα.
Την λατρεύω τη θάλασσα και δε χάνω μέρα που να μη την επισκέφτομαι.
Φιλάκια ...