Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Ήρεμα και φιλικά..πάντα όμορφα!


Δεν έχω να πω πολλά για το τριήμερο, το πέρασα ήρεμα και όμορφα μα όχι όπως το εννοούν εκείνοι που το συνδέουν με τραγούδια και χορό.
Φίλοι μου δεν είμαι για τέτοια , δεν ήμουν ποτέ ακόμη και σαν νεαρή και ταίριαξα σ'αυτό με τον άνδρα μου που έχει τα ίδια..κουσούρια με μένα! Θα σας φανεί παράξενο μα δεν  αγαπώ τα  ξενύχτια, τα κέντρα διασκέδασης και όποτε έχω πάει είναι καθαρά από υποχρέωση .
 Η μουσική για μένα είναι κάτι που θέλω να το ακούω συναισθηματικά και να την απολαμβάνω περισσότερο σε μία συναυλία, στο αυτοκίνητο ή μόνη μου να ακούω το είδος της μουσικής ανάλογα με τις στιγμές μου και να σιγοτραγουδώ μαζί με το καλλιτέχνη.
Ο χορός πάλι μόνο για να τον βλέπω και να θαυμάζω τους χορευτές που τους θεωρώ υπέροχους γιατί είναι κάτι που δεν μπορώ να κάνω εγώ. Μου αρέσει ιδιαίτερα όταν παρακολουθώ χορούς λαϊκής παράδοσης Ελληνικούς ή από ξένες χώρες με τη δική τους κουλτούρα. Μια φορά χόρεψα στη ζωή μου (στο γάμο της κόρης μου της Ειρήνης) κι αυτό γιατί με..μέθυσε η συμπεθέρα!
Έτσι λοιπόν η Αποκριές ποτέ δεν έπαιζαν για μένα σημαντικό ρόλο στην οικογένεια μου εκτός από το τραπέζι της Κ. Δευτέρας που από τα χρόνια των γονιών μου ήταν σύναξη όλης της οικογένειας  που τότε αποτελείτο από γονείς, γιαγιές και θείες.. Εγώ το μόνο παιδί..αφού δεν είχα ποτέ ούτε καν ξαδέλφια για παρέα.
Τώρα όλη μου η οικογένεια είναι ο άνδρας μου οι κόρες μου και ο τελευταίος παππούς θείος που νοιώθω την ηθική υποχρέωση να του σταθώ όσο μπορώ κι εγώ. Οι κόρες μου έχουν τη δική τους οικογένεια οπότε..μετρείστε..αφαιρέστε..ο άνδρας μου κι εγώ!
Πέρασα λοιπόν τη χθεσινή μου μέρα στο σπίτι αφού πρώτα έδωσα "άδεια ημερήσια" στο παλικάρι μου να πάει εκδρομή με τους φίλους του. Αν και η πρόσκληση είχε και μένα μέσα η υγρασία και ο καιρός δεν μου επέτρεπε να πάω μαζί τους.!!!!! Όμως πήρα τρία δωράκι όταν γύρισε  ,η τυχερούλα..με σκέφτηκε το παλικάρι μου! Μόνη λοιπόν σπίτι ξεκουράστηκα παρέα με τη Κλώντη μου που της έπλεξα ένα κουστουμάκι!!!



Ήταν να μη πάρω φόρα στο πλέξιμο..τι λέτε;
Σήμερα μας έκανε τραπέζι μία οικογ. πλέον φίλη η Λίλα και ο Νικήτας και μας χάρισαν ένα θαυμάσιο μεσημέρι και απόγευμα..με θαυμάσια φαγητά και γλυκό από την οικοδέσποινα.



Δική μου συμμετοχή τα ντολμαδάκια μου και η πίτα του άνδρα μου που δεν είχε θέση στο τραπέζι από τα τόσα μεζεδάκια.



Ο άνδρας μου μοιράζει το γλυκό (τσιζ κέικ υπέροχο).



Δύο πανέμορφες και φιλικές γατούλες στο σπίτι και ένας μεγάλος σκύλος στην αυλή τους συμπλήρωναν την όμορφη οικογένεια..





Η..κακομαθημένη μοναχοκόρη στην αγκαλιά του..μπαμπά!



Αύριο Κ.Δευτέρα σπίτι, ο καιρός δεν σε κάνει να θέλεις να πας κάπου..σπίτι λοιπόν..χουχούλιασμα και εύχομαι και του χρόνου να ήμαστε όλοι γεροί και με φίλους γύρω μας.
Αχτιδένια φιλάκια!
Αν σας ενδιαφέρει έχω βάλει το 5ο μέρος στο "Τολμώ"
Μάκιαααααααα!

43 σχόλια:

mahler76 είπε...

Πάντα όμορφα Αχτίδα μου. Καλά να περάσετε και την αυριανή μέρα. Επίσης, τι ομορφιές οι γατούλες :)

Κική Κωνσταντίνου είπε...

οοο τι τελεια ου ερνατε φιλη μου!
αντα τετοια ευχομαι!
φιλακια ολλα ολλα!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Όπως αρέσει στον καθένα Αχτίδα να περνάει τις αργίες και τις εορτές, αρκεί να το ευχαριστιέται !!!
Να είστε καλά και του χρόνου !!!
Και αύριο με υγεία και καιρού επιτρέποντος καλά να περάσουμε !!!
Φιλιά πολλά !!

anthivolon είπε...

Και του χρόνου Γεωργία μου!!! Να ΄στε καλά και να απολαμβάνετε πάντα την αγάπη των φίλων σας!!
Φιλιά

Ριτα Τρικαλα είπε...

Καλη Σαρακοστη Αχτιδα γλυκια και του χρονου με υγεια.Η Κλωντη πανεμορφη .Καλο βραδυ.

Ανώνυμος είπε...

Καλη Σαρακοστη γλυκια μου!!!!!
ΜΙΝΑ

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Ετσι Γιωργία μου απλα και όμορφα όταν περναμε.. ειναι και τα καλήτερα εμείς οι μικρούλες χι.χι.. ευχαριστιόμαστε με τα ταίρια μας ΄τωρα που τα παιδια .. εχουν μεγαλώσει και δεν μας χρειάζονται τόσο πολύ...χαλαρώνουμε στο σπιτι...μια απο τα ιδια και λογο ιωσης.. Γιωργία μου.. να έχεις ενα ομορφο μήνα... αληθεια λυσε μου μια απορία τι ειναι το ΤΟΛΜΩ και που θα το δώ;;φιλακιααααα!!!

Hengeo είπε...

Ωραία περνάτε βλέπω!

Εγώ με τα νυχτερινά κέντρο το μόνο πρόβλημα έχω είναι ότι από ένα σημείο και μετά δεν αντέχω τη δυνατή μουσική. Ο χορός μου αρέσει αλλά είμαι κάπως ατσούμπαλος..

Πάω να διαβάσω και τη συνέχεια!

Καλό βράδυ!

Hengeo είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
agriomeli είπε...

Εκτιμω πως ο σκεπτομενος ανθρωπος
δεν ειναι του οχλου και της βαβουρας.

Πολυ χαιρομαι που σχεδον ολα τα σπιτια πια εχουν ζωακια-μελη οικογενειας.

Καλη αυριανη σε ολους.

Katrina είπε...

Καλη Σαρακοστη να περασετε τελεια!!!!!!!!!!

Μαρία Έλενα είπε...

Να περνάς πάντα όμορφα και όπως τραβάει η καρδιά σου.
Καλό μήνα και καλή Σαρακοστή.
Φιλάκια ...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ mahler76, καλημέρα φίλε μου Κ.Δευτέρα σήμερα και του χρόνου.Οι γατούλες ήταν πανέμορφες και πολύ φιλικές.Η γρουζούζα η δική μου δεν τις ήθελε.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΚΦΡΑΣΟΥ, καλημέρα φίλη μου 'ευχαριστώ για την ανάρτηση.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ο κόσμος της Ράνιας, φίλη μου ..ου γαρ έρχεται μόνον..ποτέ δεν ήμουν για ταβατούρια όπως λέω, μου αρέσουν οι εκδρομές και η ηρεμία.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ anthivolon και του χρόνου Δέσποινα μου να είσαι γερή με την οικογένεια σου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ριτα Τρικαλα, φίλη μου Καλή Σαρακοστή!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΜΙΝΑ, καλημέρα γλυκιά μου..την έβαλες τη φασολάδα;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σμαραγδένια Ρούλα βρε φιλενάδα..βάλε τα γυαλιά σου όταν μπαίνεις στο..μπλοκόσπιτο..ολόκληρη εικόνα με λινγκ έχω βάλει δίπλα..Είναι ένα νέο μπλοκόσπιτο με μία προσπάθεια μου να κάνω τη...συγγραφέα!!!!Περαστικά γλυκιά μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hengeo, δεν τα πάω καλά με τη φασαρία, τους δυνατούς ήχους.Τώρα δε με την Πάρκινσον δεν αντέχω διάσπαση σε πολλές μεριές της προσοχής μου, τα χάνω, αποπροσανατολίζομαι και γίνομαι..δυο λαλούν και τρεις χορεύουν!!Καλή Σαρακοστή.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ agriomeli φίλη μου δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου στο σπίτι χωρίς ένα ζωάκι να προσέχω και να φροντίζω.Μου δίνει ηρεμία και με κάνει να αισθάνομαι πάντα με παρέα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Katrina μου σ' ευχαριστώ να περάσεις όπως εσύ αισθάνεσαι όμορφα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρία Έλενα, καλημέρα γλυκιά μου!

Ανώνυμος είπε...

ΑΧΤΙΔΟΥΛΑ ΜΑΣ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΦΑΓΗΤΑ ΕΤΟΙΜΑΣΕΣ ΠΑΛΙ! ΚΑΙ ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΡΙΖΙ ΚΑΙ ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΡΥΖΑΚΙ ΑΧ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΩ ΝΑ ΦΑΩ! ΚΑΙ ΜΥΔΑΚΙΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΚΡΥΑ ΦΕΤΟΥΛΑ ΑΧ ΑΧΤΙΔΟΥΛΑ ΜΑΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΑΛΙΑ ΜΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΑΧΤΙΔΟΥΛΑ ΜΑΣ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΦΑΓΗΤΑ ΕΤΟΙΜΑΣΕΣ ΠΑΛΙ! ΚΑΙ ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΡΙΖΙ ΚΑΙ ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΡΥΖΑΚΙ ΑΧ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΩ ΝΑ ΦΑΩ! ΚΑΙ ΜΥΔΑΚΙΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΚΡΥΑ ΦΕΤΟΥΛΑ ΑΧ ΑΧΤΙΔΟΥΛΑ ΜΑΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΑΛΙΑ ΜΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

καλη μας σαρακοστη.Στελα

Achilleas είπε...

Και του χρόνου με υγεία και χαρά για όλους σας
Καλή Σαρακοστή !!

TzinaVarotsi είπε...

Καλή σαρακοστή Γεωργία, με υγεία για όλη σου την οικογένεια :))

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΧΤΙΔΟΥΛΑ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΚΛΩΝΤΙΤΣΑ ΣΟΥ .ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΣΟΥ. ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΨΕΙΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΤΟ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ? ΕΧΩ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΒΛΟΓΚ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΟΣΩ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΓΡΑΦΙΚΟ ΣΟΥ ΤΑΛΕΝΤΟ. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΣΟΥ . ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΦΙΛΑΚΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΧΤΙΔΑ ΜΟΥ ΤΟ ΤΖΙΖ ΚΕΙΚ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος φίλη μου δεν τα έκανα εγώ..καλεσμένοι ήμασταν εγώ έκανα μόνο ντολμαδάκια.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Στέλλα φίλη μου ευχαριστώ καλή Σαρακοστή.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Alexandros A σ' ευχαριστώ τώρα μετράμε μέρες για..Πάσχα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Tzina Varotsi, φίλη μου ελπίζω να είστε καλά το παιδάκι να έχει συνέλθει.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, φίλη μου νομίζω κάπου στο άλλο μπλοκ έχω βάλει το τσιζ κέικ μου με λεμόνι που είναι φανταστικό..αν δεν το βρεις πεσμου να σου στείλω τη συνταγή.Λατρεύω τα τσιζ κέικ.

enaoum είπε...

χαιρομαι που διαβασα αυτο που ειμαι και εγω αλλα και σκεψεις παρομοιες με τις δικες μου ,και ετσι νοιωθω οτι δεν ειμαι μονο εγω με τετοιο χαρακτηρα αλλα εχω και παρεα. και του χρονου οχι μονο με υγεια αλλα και με χαρα .

Unknown είπε...

Καλή σαρακοστή Αχτίδα
πολλα φιλιά

Unknown είπε...

Καλή σαρακοστή Αχτίδα
πολλα φιλιά

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ enaoum, λες να ήμαστε εμείς λάθος; όταν βλέπω στη τηλεόραση α γλεντούν επάνω στα τραπέζια λέω ότι ίσως εγώ είμαι η..παράξενη.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ nieneke nia, Ειρήνη μου καλά να περάσεις.

Pepi είπε...

Πάντα έτσι όμορφα να περνάς, Γεωργία μου!! Και του χρόνου με υγεία και χαρά! Καλό μήνα και καλή Σαρακοστή να'χεις!!

airis είπε...

Να περνάτε πάντα όμορφα!!!
Καλή Σαρακοστή!
Τα φιλιά μου! :)))

Νικόλας Τσάρας είπε...

καλημέρα πολλές ευχε΄ς για όλη την οικογένεια σου καλη σαρακοστή