Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Με το καφέ και το χαμόγελο στο..χέρι!



Έτσι..για να σας κάνω πρωί πρωί να τρέξετε για τυρόπιτες με μπόλικο σησάμι επάνω όπως μου αρέσει!
Αχ! αυτός ο άνδρας μου..αχ! αχ! , να τι μου έφτιαξε χθες βράδυ απλά και μόνο που του είπα ότι επιθύμησα τυρόπιτα.  Αλλά..φταίτε κι εσείς..φταίτε..φταίτε..ανοίγω τα μπλοκόσπιτα σας και βλέπω ένα σωρό τέτοια..πως να μη το πω!
Χθες μαγείρευα κι εγώ το πρωί για τα σισίτια και μετά βολτίτσα μαζί του σε μαγαζί για υλικά για κάτι που θέλει να χτίσει στη κτήμα..Μια ώρα με είχε να τριγυρνώ σε πράγματα που δεν έχουν ενδιαφέρον για μένα και για να με παρηγορήσει μου που ξεφυσούσα αγόρασε σπρέι για τις κατασκευές μου.
Η αλήθεια είναι ότι κουράστηκα με το εγχειρισμένο πόδι μου όλη την ημέρα όρθια και δεν ήμουν και στα..χάι μου . 
Ούτε βαρόμετρο να είμαι βρε παιδιά..νοιώθω από πριν κάθε αλλαγή καιρού έστω και αν οι γιατροί το κοροϊδεύουν όποτε τους το λέω.
Έπιασε λοιπόν αργά το απόγευμα μία βροχή τόσο δυνατή που με ..δικαίωσε, δεν είχα κέφια όλο το απόγευμα αφού τα δάχτυλα μου δεν με υπάκουαν και το πόδι μου πονούσε. Είχα και την έννοια της Κλώντης που δεν έχει συνέλθει εντελώς και όλη τη νύχτα δεν κοιμήθηκα με σκέψεις που σαν ταινία περνούν από το μυαλό μου..
Οι άνθρωποι που βλέπω στο σισίτιο όποτε βοηθώ , τα προβλήματα σε φίλους, η Κλώντη, μία επέμβαση που πρέπει να κάνει ο άνδρας μου..όλα μαζί με έκαναν να ξυπνήσω στις 4 και να μη μπορώ μετά να κλείσω μάτι.Σκέφτηκα να σηκωθώ και να ανοίξω τον υπολογιστή μα αν με έβλεπε ο άνδρας μου τι θα έλεγε; Οπότε μετά άνοιξα το.."υπνωτικό"..τηλεόραση..στο πρώτο 10λεπτο του έργου..κοιμήθηκα!!!!!
Σήμερα μία νέα μέρα..ελπίζω σε ήλιο και το, προσωπικό μου βαρόμετρο είναι ..αισιόδοξο! Μη με μαλώσετε που θα το ξαναπώ....θέλω να φύγει ο χειμώνας...ουάουυυυυυ!Δεν αντέχω άλλη υγρασία και κατσουφιασμένο καιρό.
Φίλοι μου καλή μέρα να έχετε..όπως την ονειρεύεστε.
Αχτιδένια φιλάκια!

22 σχόλια:

oldthings είπε...

Αχτιδούλα ,καλημέρα !! Εύχομαι γρήγορα να φύγει ο μουντός καιρός και να έρθει η άνοιξη !!! Υπομονή λίγο ακόμη ....Μύρισαν οι πιτούλες μέχρι εδώ !!!!Καλή συνέχεια !

Κική Κωνσταντίνου είπε...

Αχτιδουλα μου καλημερα!
Ετσι, σημερα ειναι μια μερα με ηλιο, γεματη απο χρυσες αχτιδες, σαν αυτες που φυλας στη ψυχη σου!

Ευχομαι η Κλωντη να γινει συντομα εντελως καλα, να πανε ολα καλα με την εγχειριση του αντρα σου και εσυ αγαπη μου να εισαι παντα γελαστη και να ξεκουραζεις το ποδαρακι σου!

Φευγω, παω για τυροπιτα με σουσαμι πολυ! χιχιχι

Φιλακια πολλα!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΑΧΤΙΔΑ ΥΠΟΜΟΝΗ ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΟΥΝΤΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΝΩΣΕΙΣ...ΕΜΥ...ΑΛΛΑ Η ΦΥΣΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΜΙΑ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΠΝΟΗ. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΥΓΡΑΣΙΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΙΛΙΑ

Κωνσταντίνα είπε...

Όλοι έχουμε περάσει τέτοιες νύχτες όλο έννοιες να κατακλύζουν το μυαλό. Υπομονή και με το χειμώνα, αν και κάπου διάβασα ότι μας περιμένει πάρα πολύ θερμό καλοκαίρι και δεν ξέρω αν θέλω να το περάσω αυτό...Τι πειρασμός αυτές οι τυρόπιτες! Καλημέρα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ oldthings, Ολυμπίτσα μου θαύμασα σήμερα την ανάρτηση σου με τις πόρτες.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΚΦΡΑΣΟΥ, καλημέρα γλυκιά μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος , ευχαριστώ φίλη μου, είμαι "παιδί " της Άνοιξης..δηλωμένη..δεν αντέχω τη συννεφιά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κωνσταντίνα μου σπάνια μου συμβαίνει..μα ευτυχώς κοιμάμαι νωρίς.

enaoum είπε...

αχτ. ειμαι μαζυ σου ,να φυγη οχειμωνας νε ερθει η ανοιξη και το καλοκαιρι . το κακο ειναι οτι ο χειμωνας θα ερθει και παλι ,και τοτε παλι τα ιδια ,ψυχοπλακοματα ,ακεφιες δυσκολες μερες και νυχτες κ ο κ . οποτε ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΟΛΑ .

Ανώνυμος είπε...

Παρόλο συμφωνώ σε όλα μαζί σου, διαφωνώ στο χειμώνα. Είμαι παιδί του χειμώνα, το καλοκαίρι δεν το αντέχω με τις ζέστες. Διότι τι να πετάξεις; Το πετσί σου;Άσε που στην Αθήνα με το μπετόν βράζει ο τόπος. Άνοιξη ναι. Φθινόπωρο χειμώνας, ναι. Καλοκαίρι και δη στην Αθήνα, όχι. Μακάρι να μπορούσα να έφευγα αυτούς τους μήνες. Στην Αλάσκα θα πήγαινα!!! Φιλιά στην Κλώντη και περαστικά της. Σοφία

Ανώνυμος είπε...

Kαλημερα Αχτιδενια!Κουραγιο....θαρθει και η Ανοιξη με τις ομορφιες της!Καλη επιτυχια να'χει η επεμβαση του Δημητρη σου ο Παντοδυναμος μαζι σας.Τα τυροπιτακια μοσμομυρισαν!Σταυρουλα

STELLA KARTAKI creations είπε...

θα φύγει βεβαια ο γεο Χειμωνα με την βαρια κάπα! Ερχεται σιγα σιγα η ωαρια Ανοιξη!!! ως τότε ομως... κάμποσα καλά εχει κι εκεινος ε? ευχες πολλές και στους 2!

Hengeo είπε...

Πωπω! Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να έχεις πολλά χρόνια ακόμα τον άντρα σου να σου φτιάχνει τέτοια! Γεια στα χέρια του!

Καλό απόγευμα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ enaoum, όλες οι εποχές έχουν την ομορφιά τους..απλά δεν αντέχω το σκοτεινιασμένο απόγευμα που κάνει συνεχώς από τις 5 κι όλας.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σοφία, δεν μου φαίνεται παράξενο..η κόρη μου η Ιωάννα αγαπάει τα χιόνια και το χειμώνα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σταυρούλα, λένε ότι το ΣΚ θα έχουμε ανοιξιάτικο καιρό..δεν είμαι γκρινιάρα..απλά θέλω φως..αυτά τα σκοτεινά απογεύματα που κλεινόμαστε από τις 5 με στεναχωρούν.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ STELLA KARTAKI γλυκιά μου ευχαριστώ καλώς ήρθες .

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hengeo ευχαριστώ φίλε μου!

Unknown είπε...

Υπομονή θα φύγει κι αυτός ο χειμώνας... Λίγο ακόμα θέλουμε...
Οι τυρόπιτες μας έσπασαν τη μύτη...

Hfaistiwnas είπε...

Νομίζω πως φεύγει.. :)
Καλημέρα!

nikiad.blogspot.gr είπε...

Να είστε πάντα αγαπημένοι μέχρι τα βαθιά γεράματα !!!!!

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

Και γω δε θέλω το χειμώνα..θέλω καλοκαίρι και άνοιξη.. και μεις κάνουμε τις τυρόπιττες μας και διάφορες άλλες... ευχομαι να πάνε όλα καλά με αυτά που σας απασχολούν..