Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Κάτι από Άνοιξη μου μύρισε σήμερα!


        
                 Όπως βλέπετε..πήγα στο κτήμα μας !


Μία όμορφη Ανοιξιάτικη μέρα φίλοι μου αν και η υγρασία καλά κρατεί. 
Το θερμοκήπιο μας είναι σε..εγκατάλειψη ακόμη μα ο καλός μου κρυώνει ακόμη για να πάει για..αγροτικές δουλειές.. Όμως οι σαλατούλες που είχαμε βάλει έξω χωρίς να ασχοληθούμε μαζί τους γιατί λόγω παγωνιάς τις θεωρούσαμε χαμένες..οι σαλατούλες λοιπόν ..ζωήρεψαν και μας χαμογέλασαν τόσο που κόψαμε μία και την..γευμάτισα πριν λίγο!
Ταΐσαμε τα αδέσποτα μας..έλειπαν δύο..ένα από τα κουτάβια και εκείνο που σώσαμε από πείνα..το λαγωνικό..Ο άνδρας μου στεναχωρέθηκε..μήπως το σκότωσε κάποιος.. όμως εγώ τον παρηγόρησα λέγοντας του πως..σαν όλα τα αρσενικά ( χαζοβιόλικα ερωτοχτυπημένα) ..τον χτύπησε η Άνοιξη που έρχεται και πήγε να βρει κάποιο ταίρι!!!!!
Τα είπαμε με τη γειτόνισσα που φροντίζει από τώρα το κήπο με τα λουλούδια της και έδωσα στα κρυφά από ένα κουλουράκι στα δύο σκυλιά της που ήρθαν να με χαϊδέψουν με τα ..πόδια στον ώμο μου!!!!!!
Στο γυρισμό δυστυχώς είδαμε στο Πανόραμα ένα φοβερό ατύχημα με σίγουρα νεκρούς..Ένα αμάξι μικρό κάτω στη κυριολεξία από τις ρόδες ενός φορτηγού.. Ώρες η ουρά με τα αυτοκίνητα μέχρι να καθαρίσουν τον αφρό για το πετρέλαιο που κύλησε σχεδόν 500 μέτρα..Πλάκα τα κομμάτια του μικρού οχήματος..Φοβερό..
Πρόχειρο φαγητό αφού δεν μαγειρέψαμε..όμως πάντα ο άνδρας μου βρίσκει γρήγορες λύσεις.
Απόγευμα λίγη δημιουργία με τα κομμάτια του μουσαμά που ζωγραφίζω για τα ανακυκλώσιμα κουτιά μου που μου έχουν γίνει ένα ευχάριστο παιχνίδι.


Όταν ασχολείσαι με τέτοια πράγματα ξεχνάς τα άσχημα που είδες και τα δύσκολα που σκέπτεσαι..Όπως καταλάβατε..κι αυτό στη Ναύπακτο θα πάει..να δούμε πως θα τα στείλω όλα αυτά που κάνω!
Αύριο σπίτι..ο άνδρας μου οδοντίατρο κι εγώ θα τον παρηγορήσω με..φακές(χι! χι!..τι κακιά που είμαι όταν θέλω να τον πειράξω!).Άντε να δούμε που θα βρει πάλι "όλως τυχαίως" ψάρια για να τις συνοδέψει!
Αχτιδένια φιλάκια σε όλους σας!

21 σχόλια:

Γιούλα Δημιουργίες χαράς είπε...

Γεωργία μου γλυκιά καλησπέρα. Είχα πάρα πολύ καιρό να σε επισκεφτώ όπως και όλες τις άλλες φίλες. Στεναχωρέθηκα με το δυστύχημα που μας περιέγραψες αλλά χάρηκα για τον όμορφο κήπο σας. Καλοφάγωτα τα λαχανικά σου. Φιλάκια πολλά.

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Η πρώτη και η τελευταία φωτογραφία μας αποζημιώνουν για το θλιβερό ατύχημα που μας περιέγραψες....Τελικά τα ζωγραφιστά κουτιά σου, είναι ανακυκλώσιμα έργα τέχνης !!!Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα !!! Φιλιά !!!

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα, έτσι όπως όπως πάει, Χειμώνα δεν θα δούμε, οπότε μια χαρά θα πάει ο κήπος από εδώ και πέρα!
Φοβάμαι τα ατυχήματα.. μακάρι να μην έπαθε κανείς τίποτα!
Καλημέρα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Γιούλα Δημιουργίες χαράς, φίλη μου κι εγώ το παθαίνω πια..είστε τόσες πολλές οι φίλες μου που..δεν προλαβαίνω..μπαίνω στα σπίτια σας σχεδόν στη..τύχη..Μακάρι να μπορούσα να μπαίνω σε όλα, μαθαίνω τόσα πράγματα από εσάς.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ο κόσμος της Ράνιας , μου έχουν γίνει μία..μανιούλα τα κουτιά γενικά..τα κυνηγώ όπου τα βρω..τα κάνω δωράκια και χαίρομαι που χαίρονται.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, φίλε μου είναι το..απρόβλεπτο..κι εγώ τα φοβάμαι..Λέω πάντα στον άνδρα μου να προσέχει όταν είναι μόνος.ότι ατύχημα έχει πάθει ήταν μόνος..Κάποτε ντελαπάρησε στη Θάσο και τον εγκατέλειψε ο ..αίτιος.Σώθηκε από θαύμα..

Κική Κωνσταντίνου είπε...

τι ομορφες φωτο φιλη μου!
αχ αυτο το πρασινο!
καλημερα!
φιλακια!

Κατια Μαρκουϊζου είπε...

μολις έφτασαν τα ονειρεμενα μου δωρα τι να πρωτοπω αρχικα ευχαριστω στη καλλιτεχνιδα ,και αλλη μια φορα ευχαριστω τους Δημητρηδες και τον μοναδικο Πασχαλη που κληρωθηκα και απέκτησα αυτους τους θησαυρούς !!!!

Ανώνυμος είπε...

Πανέμορφα ολα οσα κανεις.φιλακια βασω Λάρισα

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΚΦΡΑΣΟΥ, ευχαριστώ Κική μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΚΦΡΑΣΟΥ, ευχαριστώ Κική μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ marilise μου χαίρομαι που έφθασαν

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βάσω Λάρισα, κοριτσάκι μου τι κάνεις, έχω συνέχεια τα μικρά και όλο δεν προλαβαίνω να σε πάρω.

Aspa είπε...

ότι πιάνεις στα χέρια σου γίνεται αγνώριστο...το έχω ξαναπεί...αλλά και ο κήπος σας θα πάει μια χαρά...Τα αδεσποτάκια ελπίζω να φανούν...Όσο για το ατύχημα...τα έχω περάσει με την αδερφή μου... κρίμα...κουράγιο στους οικείους...

Aspa είπε...

ότι πιάνεις στα χέρια σου γίνεται αγνώριστο...το έχω ξαναπεί...αλλά και ο κήπος σας θα πάει μια χαρά...Τα αδεσποτάκια ελπίζω να φανούν...Όσο για το ατύχημα...τα έχω περάσει με την αδερφή μου... κρίμα...κουράγιο στους οικείους...

Unknown είπε...

Πολύ όμορφες οι φωτογραφίες σου με τις σαλάτες. Τις ζήλεψα...
Και τα κουτάκια σου πανέμορφα επίσης....

Silena είπε...

Πολύ όμορφο το μποστάνι σας, είναι σημαντικό και χρήσιμο πλέον στις εποχές μας να καλλιεργούμε τα ζαρζαβατικά μας, να κόβουμε τα φρούτα μας και να ερχόμαστε σε επαφή με τη φύση!!! Μεγάλο δώρο!!!!! Υπέροχα και τα καλλιτεχνήματά σας!!!!!!
Ευχαριστώ για την επίσκεψη και χαίρομαι γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω έναν τόσο αξιόλογο άνθρωπο!!!!
Καλό βράδυ να έχετε!

Μαρία Έλενα είπε...

Πολύ όμορφα όλα
Φιλάκια ...

STELLA KARTAKI creations είπε...

καλησπέρα απο Χανια!!!
ποσο μ'αρεσει αυτη η καθημερινοτητα σας? κηπος, εγγονακια, λιχουδιες, ο σουπερ σεφ συζυγος, κ οι αγαπη για την τεχνη!
μια νεα blogger, μα παλια αναγνωστρια!

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

τι ωραίο που φαίνεται το κτήμα..και δω πριν λιγες μέρες μύριζε καλοκαίρι..τωρα παγωνιά..κρύο..βροχές..
φαντάζομαι τι εικόνα θα ήταν αυτό το ατύχημα που είδατε..
όμορφα αυτά που φτιάξατε για το μπαζάρ καλη επιτυχία

obat tradisional store είπε...

nice creations, its inspiring