Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Ακεφιά;..ίσως! Απαισιοδοξία ;..ποτέ..


Ναι ..ακριβώς..δεν είμαι και στις καλές μου σήμερα! Το έχω το δικαίωμα πότε πότε δεν νομίζετε; Εδώ και λίγους μήνες το δεξί μου χέρι στα δάκτυλα δεν"λειτουργεί " σωστά..Θα μου πείτε πως φτιάχνω τόσα πράγματα...Όταν έχεις μέσα σου ζωή και αγάπη για δημιουργία κάνεις  πολλά έστω και αν το αποτέλεσμα δεν είναι πλέον αυτό που έκανες , δεν σε ικανοποιεί καν και σου έρχεται να του πετάξεις ένα κουτί μπογιά επάνω του.
Σήμερα το πρωί δεν μπορούσα καν να βγάλω το χάπι μου από το μεταλλικό του περίβλημα..για φαντάσου...Τα δάχτυλα του δεξιού μου χεριού ούτε καν έκλειναν , λίγο η Πάρκινσον, λίγο η Αρθρίτιδα..λίγο απ' όλα μαζί ..Με έπιασε η ακεφιά κάπως έτσι από χθες που ..έσπασα τη πιατέλα  μα μετά σκέφτηκα ότι πρώτον θα αγοράσω μία νέα πιο όμορφη ..και όσο για το χέρι μου..έχω και το ..αριστερό και πάνω απ' όλα έχω κάποιον που μου ψιθυρίζει στο αυτί:  - μη σε νοιάζει..έχεις εμένα δίπλα σου..
Έτσι τα παράτησα όλα το πρωί και πήγαμε να ταΐσουμε τα αδέσποτα μας..
 Είναι ένα κυνηγητικό που το βρήκαμε κοντά στο κτήμα μας σκελετωμένο και πεσμένο σε μία μάντρα δίπλα..Δεν είχε δύναμη ούτε να σηκωθεί..Τώρα που το αναλάβαμε..το αφιλότιμο δεν αφήνει τα άλλα να φάνε . Μας περιμένει πάντα στο ίδιο σημείο..και τρέχει από πίσω μας όταν φεύγουμε.


Έχει και λουρί που δείχνει ότι κάποιος το παράτησε.εδώ το βλέπετε στα..καλά του όταν πια σηκώθηκε στα πόδια του μέσα στο μήνα.
Αυτά φίλοι μου..είπαμε..λιγάκι ακεφιά..λιγάκι που δεν μπορώ να κάνω πια κάτι τουλάχιστον μέχρι να περάσει η κρίση λέει ο γιατρός..Πάντως όπως βλέπετε..τα πλήκτρα τα χτυπάω με το δείκτη..οπότε..όλα καλά θα πάνε δεν χάνω την αισιοδοξία μου.όπως έγραψα και στο ταξιδιάρικο ημερολόγιο αισιοδοξίας της φίλης Κατερίνας..η αισιοδοξία πρέπει να είναι στάση ζωής!
Αχτιδένια φιλάκια φίλοι μου !

19 σχόλια:

mammy on line είπε...

Αχτιδούλα μου υπάρχουν κι αυτές οι ημέρες της ακεφιάς η αισιοδοξία σου όμως και η ζεστασιά σου είναι τόσο μεγάλη που τη νιώθω και σε αυτή σου την ανάρτηση.
Καλή χρονιά να σου ευχηθώ αφού δεν σου έγραψα τις προηγούμενες μέρες και να ξέρεις ότι με έκανες και χαμογέλασα με το τεστάκι σε προηγούμενη ανάρτησή σου. Ήταν πολύ καλό!
Φιλάκια πολλά <3

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΑΧΤΙΔΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΩ ΜΕ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΔΩ ΦΙΛΙΑ

το στεκι της σοφιας είπε...

καλησπερα αχτιδα μου!!! ετσι ειμαστε ολοι ποτε ακεφοι και ποτε μεσα στην καλη χαρα!!! σε χαιρομαι και ειμαι περηφανη που εχω μια φιλη σαν και σενα!!!σε φιλω γλυκα!!!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

αχτιδουλα μου λαμψε!!!
μονο εσυ ξερεις πως!!!

φιλακια πολλα!

ασωτος γιος είπε...

αχτίδα μου δεν είναι κάθε μερα ιδια, έχεις δικαίωμα κι εσύ στην ακεφιά
καιε γω και όλοι μας

Unknown είπε...

Αχτίδα μου εσύ μας δίνεις μαθήματα ζωής με το κουράγιο και με το κέφι που τα αντιμετωπίζεις όλα. Κι αν υπάρχουν κάποια προβλήματα είμαι σίγουρη ότι θα τα ξεπεράσεις όπως μόνο εσύ ξέρεις. Πολλά φιλιά!!!

Hfaistiwnas είπε...

Καλησπέρα!
Έχεις έναν άνθρωπο δίπλα σου, δεν είναι και λίγο αυτό, ε; Δύναμη!!!

Aspa είπε...

Καταρχήν περαστικούλια...Κατα δεύτερον πως να μην πονέσει το χέρι που δεν το αφήνεις καθόλου να ξεκουραστεί???Άκουσε την φωνούλα δίπλα σου ... νοιώσε διπλά τυχερή και ευτυχισμένη μα...ξεκουράσου!!!!Φιλάκια!!!

Ριτα Τρικαλα είπε...

Αχτιδα μου γλυκια και παντα συγκινιτικη.Παντα να εισαι καλα με τα πανω και με τα κατω και με ανθρωπους που σε αγαπανε.Φιλακια

Άμυ (Ψυχής σιωπές) είπε...

Αχτιδούλα μου εύχομαι πάντα να μπορείς να κρατάς ζωντανή τη φλόγα της αισιοδοξίας μέσα σου!!!
Την Αγάπη μου!! :))

Katerina V *Pause blog* είπε...

Γεωργία μου κράτα γερά και όλα θα πάνε καλύτερα..
Φυσικά και έχεις δικαίωμα στην ακεφιά, όπως όλοι μας εννοείται!!
Αυτή την εποχή εργάζομαι στο Βοήθεια στο Σπίτι, Κοινωνική Λειτουργός και βλέπω τα πάντα.. Ξέρεις ποιους ξεχωρίζω; Εκείνους που παρά τα προβλήματα υγείας, διαβίωσης και άλλα τραγικά γεγονότα ,καταφέρνουν και χαμογελούν, μιλούν με αγάπη και καλοσύνη. Έτσι και εσένα σε θεωρώ παράδειγμα προς μίμηση, που δεν τα παρατάς και σκορπίζεις αγάπη και ζεστασιά! Καλό βράδυ Γεωργία μου φιλάκια πολλά!!

Μαρία Έλενα είπε...

Ελπίζω να πάνε όλα καλά.
Φιλάκια ...

Unknown είπε...

Όλοι γλυκιά μου έχουμε δικαίωμα στην ακεφιά...
Λίγο γκρίνια (όχι πολύ) δεν πειράζει μια φορά στο τόσο...
Αύριο ξημερώνει μια νέα υπέροχη μέρα!!!

Ποδηλάτισσα είπε...

Είναι και αυτή η υγρασία που μας έχει ταράξει.... είναι που μεγαλώνουμε και λίγο... είναι που δεν κάθεσαι και λίγο στα αυγά σου.... αλλά που θα πάει???? ο χειμώνας φεύγει σε λίγο καιρό και με τον ερχομό της Άνοιξης όλα θα πάνε καλά!!!!!! Πολλά φιλάκια σε σένα και σε αυτόν που έχεις πάντα δίπλα σου!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κουραγιο ξεκουρασου και θα περασει!!!Ο αντρας μου μετα το ατυχημα εμαθε να κανει πολλα πραγματα με το αριστερο χερι!!!
ΜΙΝΑ

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Έλα βρε Αχτίδα, όλοι περνάμε και τις ακεφιές μας που και πού, αλλά εσύ βρε παιδί μου και άκεφη όταν είσαι αποπνέεις μια ζεστασιά και μια αισιοδοξία !!!Είσαι η χαρά της ζωής και έχεις δίπλα σου και έναν υπέροχο άνθρωπο, γιαυτό μην το βάζεις κάτω, κι αυτό θα περάσει !!! Φιλιά !!!

Maria Naka είπε...

Εχω παρατηρησει οτι οταν περναει φαση ακεφιας μετα κανω τις καλυτερες δημιουργιες μου! Οποτε καλοδεχουμενη η ακεφια! Φαση ειναι κ θα περασει! Σημασια εχει οτι δε χανεις την αισιοδοξια σου! Καλημερα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ!

Δέσποινα είπε...

Καλημέρα Αχτίδα! Με συγκίνησε το γράψιμό σου, να είσαι καλά που με τα προβλήματα αποπνέεις αισιοδοξία και αγάπη!