Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Ας "γνωρίσουμε" τον Άρτο και Δράση"...




Σήμερα θα απευθυνθώ στις φίλες της Θεσσαλονίκης και θα μιλήσω για μία ομάδα συμπολιτών μου που ενδιαφέρονται για το συνάνθρωπο και αποφάσισαν να ενωθούν και να φτιάξουν τον "Άρτος και Δράση "εδώ στη πόλη μας. 
Με εθελοντική εργασία προσφέρουν τρόφιμα και βοήθεια σε οικογένειες που έχουν έρθει σε άσχημη οικονομική θέση και έχουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης.
Υπάρχουν οι "εθελοντές" και οι ¨νοικοκυρές" και μία αποθήκη τροφίμων "ξηράς τροφής" από συνεισφορές καταστημάτων και πολιτών.
Κάθε "εθελόντρια "αναλαμβάνει 2-3 οικογένειες και τους πηγαίνει τρόφιμα που χωρίζονται και διαμοιράζονται δικαίως στη αποθήκη και τα πηγαίνει κάθε μήνα στις οικογένειες αυτές.Βέβαια ενδιαφέρεται και ψυχικά γι' αυτές, ρωτάει και βλέπει τα προβλήματα τους και τα μεταφέρει στις υπεύθυνες που βλέπουν τι μπορούν να πραγματοποιήσουν από αυτά. Οι εθελόντριες τους εμψυχώνει και τους συμπαραστέκεται ψυχικά ζουν τις ανάγκες και το πρόβλημα τους από κοντά.
Η "νοικοκυρά" είναι εκείνες που δεν έρχονται σε επαφή με τις οικογένειες γιατί είναι βέβαια κάτι που είναι ..ψυχοφθόρο και γιατί φίλοι μου είναι πρόβλημα να μη μπορείς να κάνεις κάτι περισσότερο  να τους βοηθήσεις. Αυτές συνεισφέρουν με νωπές τροφές κάθε μήνα ( τυρί, γάλα, κρέας,κάποιο φάρμακο ίσως μόνο για 10-15 ευρώ που τα αγοράζουν μόνες τους και τα δίνουν στην "αποθήκη" για μοίρασμα στις οικογένειες ανάλογα με τις ανάγκες τους.
Σε αρκετά σούπερ μάρκετ και φούρνους υπάρχουν καλάθια για να βάζει κάποιος το παραμικρό για να συνεισφέρει στο σκοπό αυτό. Η επαφή είναι άμεση με τις οικογένειες για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία. Βέβαια αν κάποιος δεν θέλει να πάει να αγοράσει ο ίδιος τρόφιμα μπορεί να δώσει τα χρήματα που θα διέθετε για να κάνουν άλλοι τις αγορές.
Ένα σημαντικό μέλος αυτής της ομάδας είναι η φίλη και παλιά συμμαθήτρια μου Σταυρούλα από το ΕλληνοΓαλλικό "Καλαμαρί" που η προσωπική της συνεισφορά είναι τεράστια όπως και η βοήθεια που προσφέρει μέσα εκεί. Είναι ένα άτομο προσφοράς και βοήθειας που λίγοι το έχουν καθώς είναι ακούραστη αν και..γιαγιά σαν κι εμένα.
Όποια λοιπόν θέλει να βοηθήσει με εθελοντική εργασία σαν " εθελόντρια" ή σαν "νοικοκυρά", ή έστω με κάποια ψώνια ή συνεισφορά οικονομική ( η παραμικρή) να έρθει σε επαφή μαζί μου και θα της δώσω το τηλέφωνο επαφής για να μάθει τα πάντα γι' αυτή την ομάδα που κι εγώ θα είμαι μέλος.. 
Οι οικογένειες αυτές όλο και μεγαλώνουν σε αριθμό και χρειάζονται εθελόντριες να επικοινωνούν μαζί τους και να μεταφέρουν τα μηνιαία τρόφιμα.
Φίλοι μου πρόκειται για ανθρώπους της ..διπλανής πόρτας, άνθρωποι καθημερινοί σαν κι εμάς..που τώρα έχουν την ανάγκη μας και ντρέπονται να απλώσουν χέρι.. Πρέπει..οφείλουμε να βοηθήσουμε ο καθένα όπως και όσο μπορεί ακόμα και με το παραμικρό.
Με χαμόγελο φίλες μου, με δύναμη ψυχής, με ελπίδα για κάτι που θα έρθει..Μη ξεχνάτε ποτέ ότι με κάθε Σταύρωση υπάρχει και μία Ανάσταση κι εμείς πρέπει να την περιμένουμε  με βεβαιότητα.
Αχτιδένια φιλάκια φίλοι μου..σε όλους..

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤΣ ΔΕ ΔΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΤΑΠΕΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ (ΠΙΟ) ΦΤΩΧΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΕΙΜΟΣΥΝΗ ΜΕ ΞΕΝΩΝ ΚΟΛΥΒΑ! ΑΙΣΧΟΣ!

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα! Εύχομαι να βρεθεί κόσμος που να συνεχίσει να βοηθάει! Όπως είπες, σήμερα εσύ, αύριο εγώ.. ποτέ δεν ξέρουμε πως θα τα φέρει ο καιρός..

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλημερα αχτιδα μου!
θελω να περασεις απο το σπιτι μου και να διαβασεις οταν εχεις χρονο το ποστ μου!!! εχω λογο! φιλακια!

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα ότι κάποιο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι Αθήνα έδωσε 25 χιλ. στη Μενεγάκη για να ανάψει τα φώτα του δέντρου, και μετά αυτή πήγε και αγόρασε σαλέ στην Αράχωβα. Όταν έγραψα ότι οι επιχειρηματίες, αυτά τα λεφτά μπορούσαν να τα μοιράσουν σε τέτοιες οικογένειες που πεινάνε, με είπαν και υποκρίτρια και ότι τα λεφτά δεν ήταν από το δημόσιο. Σας πληροφορώ ότι το δημόσιο ελάχιστα βοηθάει, και σχεδόν μόνο αλλοδαπούς. Η δε Αρχιεπισκοπή Αθηνών που έχει βάλει ακατάλληλα πρόσωπα σε τέτοιες θέσεις, δεν δίνει απάντηση. Και παρακαλώ, επειδή έχω ιδίαν πείρα από αυτά, μη με διαψεύσει κανείς, διότι έχω αποδείξεις. Ότι κάνει η ιδιωτική πρωτοβουλία, με το στέρημα του καθενός. Δυστυχώς ανήπαρκτο κράτος. Συγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα. Καλημέρα. Σοφία

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ Η ΣΟΦΙΑ! ΠΡΩΤΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ Ο,ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, Η ΤΡΟΙΚΑ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΨΥΧΟΠΟΝΙΑΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ! ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΩ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΕ ΑΛΕΙΨΩ ΜΕ ΛΑΔΑΚΙ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΑΣ ΚΟΙΤΆΞΟΥΜΕ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ..ΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥς ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.