Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Ελάτε για κουβεντούλα..μου λείψατε !



Το δενδράκι μου γεμίζει από τις κάρτες σας και η διακόσμηση αυτή είναι ότι αγαπώ στο Χριστουγεννιάτικο δένδρο. Όλες πανέμορφες με γλυκιές ευχές για  μένα φίλοι μου και την οικογένεια μου.
Ο χρόνος μου θαρρείς δεν μου φθάνει όπως θέλω , όμως μοιράζεται μέσα σε μικρές χαρές της οικογένειας ..τι άλλο στην ηλικία μου. 
Σπίτι μένω λόγω κρύου τα περισσότερα πρωινά  ,πονάω αυτές τις 2 μέρες , κάποια βολτίτσα αναγκαία σε μαγαζιά με το Δημήτρη , λίγο με τα εγγόνια, λίγη μαγειρική ( αν με αφήνει ο άνδρας μου σ' αυτήν).
 Τα πρωινά  τα περνώ  στο δωμάτιο εργαστήρι μου με ζωγραφική  σε κάποιες παραγγελίες . Βλέπετε οι παλιές μου πελάτισσες δεν με εγκαταλείπουν ποτέ.. και δεν μπορώ να μη πω ότι αυτό με κολακεύει όμως ..μου έχει φύγει  λαχτάρα που είχα κάποτε , τώρα θέλω να δουλεύω όποτε θέλω και ότι θέλω κάτι που σπάνια γίνεται όταν σε παραγγέλνουν κάτι που έχουν στο δικό τους μυαλό για ένα τοίχο του σπιτιού τους. Αντιφατικά συναισθήματα ..δεν μπορώ χωρίς να μη ζωγραφίζω μα το αποτέλεσμα στη ζωγραφική μου που άλλαξε λόγω των χεριών μου με κάνει να μην έχει για μένα την ίδια χαρά.
Έτσι βρίσκω ευχαρίστηση  να ασχολούμαι με  κάποιες κατασκευές για μικροδωράκια  κάτι που μου δίνει αφάνταστη χαρά να τα χαρίζω στους γύρω μου. Ευχάριστες στιγμές  τα τηλεφωνήματα σας για ευχές , σας ακούω , σας χαίρομαι..Μαρία, Γιαγιά Αντιγόνη, Κατερίνα, Τένια, Άννα, Μίνα,  Αντιγόνη Β.., Σοφία...έχασα το λογαριασμό...
Χθες είχα και τη χαρά μίας ακόμα συνάντησης στο σπίτι μου με την αγαπημένη Βίκυ τη Ποδηλάτισσα μα δυστυχώς έκαψα η έρμη την ..πορτοκαλόπιτα που έφτιαχνα να την κεράσω..που το είχα το μυαλό μου;..Κάθε κουβεντούλα, κάθε συναντηση μαζί της είναι απόλαυση και χαρά, είναι θησαυροί που ανακάλυψα μέσα σ' αυτό το χώρο.
Σήμερα δεν είμαι και πολύ στα..χάι μου ίσως γι' αυτό ήρθα κοντά σας,...στο μπλοκόσπιτο μου !!!!! Το ξέρω πως δεν σας αρέσω έτσι.. όμως...
Αυτό το καιρό σχεδόν κάθε μέρα μαθαίνω στενάχωρα νέα από φίλες, δύσκολες ώρες για πολλούς, άσχημες καταστάσεις, θέματα υγείας σοβαρά... επηρεάζομαι φίλοι μου ..χωρίς να το  θέλω δεν μπορώ να μη τις σκέπτομαι, μου είναι αδύνατον να μη στεναχωριέμαι. Τέτοιες μέρες παλιά...
Με λαχτάρα τρέχει το μυαλό μου στα τόσα ευτυχισμένα παλιά ανέμελα Χριστούγεννα..παιδικά μου ευτυχισμένα χρόνια και μετά..νέα νοικοκυρά..νέα μητέρα..ένα σύζυγο που έφτιαχνε φάτνη ολόκληρο τοίχο στο σαλόνι, ένα σπίτι πάντα γεμάτο από κόσμο..γεμάτο αγάπη..Το δένδρο με τα δώρα πακέτα στη βάση , οι γονείς μου..οι θείοι - θείες ..οι φίλοι..τα παιδιά μου μικρά που τραγουδούσαν και έλεγαν τα κάλαντα όλη την ώρα..
Φέτος θα κάνουμε για πρώτη φορά όλες τις γιορτές σε άλλα σπίτια φίλοι μου ...
Χριστούγεννα στης Ειρήνης..Πρωτοχρονιά στης Ιωάννας..καιρός όπως λένε να κάνουμε γιορτές χωρίς μαγειρέματα και κούραση.. όπως λέω πάντα είναι όμορφο να έχεις κορίτσια! 
Μάλλον θα με κακομάθουν και μετά..άντε να με ξαναβάλουν σπίτι σε γιορτές!
Φίλοι μου ευχαριστώ για τη παρέα..η κουβεντούλα μαζί σας στο ..καναπέ μου είναι πάντα κάτι σαν..ψυχοθεραπεία  .
Αχτιδένια φιλάκια σε όλους σας.

19 σχόλια:

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφα πάντα να περάσεις και τις γιορτές.
Φιλάκια ...

το στεκι της σοφιας είπε...

και εσυ μας ελειψες αχτιδουλα μου πολλα φιλια και καλες γιορτες να περασης με τους αγαπημενους σου!!!

kerina poiimata είπε...

μενω στο δεντρο αυατο καθαυτο και στη φετινη σημασια του! εύχομαι να περασετε πολυ ομορφα και πιο ξεκουραστα πια...,καιρος να τα βρεις ετοιμα...χαχα απο τα χερακια σου θα ειναι τα περισσοτερα και δεν μας πειθεις για τα αντιθέτου,αλλα σημασια εχει η αγπαη και το περιβαλλον!δηλαδη οι 'ανθρωποι!!! φιλια πολλα!!!

Fanypap είπε...

Πόση αγάπη από αγαπημένους!! καλές γιορτές γλυκούλα μου!! θα τα πούμε από κοντά.

Υ.γ. που πήγαν οι αναγνώστες μας;;;; τους κατήργησε η γκουγκλ;;

Fanypap είπε...

τελικά οι αναγνώστες μας έγιναν google +

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Ε, βέβαια μας έλειψες !!!Δεν πειράζει όμως, αρκεί που πέρασες ωραία με την επίσκεψη της Βίκυς κι ας έκαψες και την πίτα !!!! Καλά να περάσεις και τις ημέρες των εορτών, να ξεκουραστείς και δεν είναι δα και άσχημα να τα βρεις και μιά φορά έτοιμα ....φτάνει να είσαι με αγαπημένα πρόσωπα γύρω σου και όσο για τα άλλα προβλήματα, άστα για λίγο πίσω, όλους μας ενοχλούν πολλά γύρω μας τον τελευταίο καιρό και κάνουμε ότι μπορούμε .... Σε φιλώ !!!!

Πόπη είπε...

Αχτιδούλα μου, υπάρχει μια αρετή που λέγεται αποστασιοποίηση. Αν την αναπτύξεις αυτή,θα καταφέρεις να μη χαλιέσαι με τα δύσκολα που συμβαίνουν γύρω σου, να μην μπαίνεις στο καζάνι που βράζει, αλλά να είσαι εκεί όταν σε χρειάζονται, να βοηθάς (το ξέρω ότι το κάνεις), να στηρίζεις χωρίς να υποφέρεις.
Πανέμορφα τα δωράκια σου, γεια στα χέρια σου!!!!
Πήρα κι εγώ την όμορφη κάρτα σου, σ' ευχαριστώ πολύ!!!!
Να είστε όλοι καλά και να περάσετε ωραία τις άγιες αυτές ημέρες με υγεία , αγάπη και αισιοδοξία!!!!
Φιλάκια

Unknown είπε...

κάλο βράδυ Αχτίδα !!!!!!
τα είδα !!!!
καλες γιορτες να εχεις !!!
φιλάκια πολλά

Ανώνυμος είπε...

Ομορφα τα δωρακια σου!!! Εσυ τα λες μικρα, αλλα να ξερεις δεν ειναι το μεγεθος που εχει σημασια,αλλα η ποσοτητα αγαπης που βαζεις σε αυτα!!!
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ!!!
ΜΙΝΑ

Ανώνυμος είπε...

μήν ξεχάσεις αχτίδα μου όσους έχουν ανάγκη, μόνους και ανήμπορους! σε παρακαλώ!

Hfaistiwnas είπε...

Μην τα σκέφτεσαι έτσι στενοχωρητικά! Πες ότι είναι έτσι για αλλαγή! Του χρόνου βλέπουμε! Όσο για τις παραγγελίες.. ε δεν πειράζει να λες και κανένα όχι πότε πότε! :)

Κική Κωνσταντίνου είπε...

σε θελω με θετικη σκεψη! :)
καλες γιορτες!
φιλακια πολλα!

ikaxela είπε...

Όλα καλά, εύχομαι καλές γιορτές και ευτυχία στην οικογένειά σας!

Marie είπε...

Αγαπημένη μου φίλη τι όμορφο δέντρο!!! Σύντομα θα προστεθεί και η δικιά μου καρτούλα (μόνο που είναι τόσο μικρή που... ούτε θα φαίνεται...)Κοίτα μια ματιά στο μέιλ σου να γελάσεις! Σε φιλώ γλυκά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρία Έλενα, ευχαριστώ γλυκιά μου κι εσύ το ίδιο.

@ Σοφια Αρσενιου, συγχαρητήρια για τη κόρη σου, ίδιο βαθμό πήρε και η εγγονή μου 2α Γυμνασίου.

@ Κέρινα Ποιήματα , Βαρβάρα μου ευχαριστώ.

@ Φανή Παπ., Ζωγράφος, που έχεις εξαφανιστεί πουλάκι μου, έλα να τα πούμε σπίτι.

@ Η κάρτα σου μοναδική , πανέμορφη και σαν ιδέα..θα σου τη κλέψω την ιδέα μα με άλλο τρόπο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Πόπη μου είναι αδύνατον να αποστασιωποιηθώ από αυτά..πάω να βοηθήσω σε οργανώσεις τα βλέπω..τα ακούω και γίνομαι χάλια.

@ nieneke nia, γειά σου γλυκιά μου ζωγαφίζωωω!

@ ΜΙΝΑ, χάρηκα που σου άρεσε, σε σκέπτομαι με όσα μου είπες..

@ Ανώνυμος, φίλη μου κάνω ότι μπορώ μα συγχρόνως είναι λίγα..πολύ λίγα..

@ Hfaistiwnas σ' ευχαριστώ Γιάννη μου που με σκέπτεσαι.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΚΦΡΑΣΟΥ, πες μου τι θετική σκέψη να κάνεις..αν ξέρεις τι βλέπω και τι ακούω..

@ ikaxela, ευχαριστώ φίλη μου.

@ Marie, πάντως την ηλεκτρονική τη πήρα!!!

Ποδηλάτισσα είπε...

Η Συναντήσεις μαζί σου είναι πάντα γλυκιές και ας μην υπάρχει γλυκό!!!!! Για άλλη μια φορά εγώ και η Δήμητρα περάσαμε μαζί σου υπέροχα (και μην σκας για το γλυκάκι.... πριν έρθουμε σε σένα, είχαμε περάσει από της Ιωάννας σου)!!!!!! Αγαπημένη μας να είσαι πάντα καλά να μας δέχεσαι στο ζεστό και φιλόξενο σπιτικό σου!!!!! Πολλά πολλά φιλιά Αχτιδούλα μου!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ποδηλάτισσα, φίλη μου τα είπαμε και είδαμε ακόμα μια φορά πόσο μοιάζουμε.