Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Με χαμόγελο η νέα μέρα και..αφήστε τα άσχημα έξω ..στο πυρ το εξώτερο!



Καλημέρα..καλημέραααααα!
Τώρα γιατί μου θύμισε κάτι αυτή η φωτογραφία..δεν ξέρω.. Κότσο δεν έχω..πλεκτό ..έχω..υπολογιστή έχω..παιχνίδια βέβαια παίζω...καφέ έχω δίπλα μου κάθε πρωί...Διαλέξτε και πάρτε από όλα για να μου φτιάξετε πορτραίτο!
Κεφάκια πρωί πρωί η Αχτιδούλα σας η σιτεμένη! Είναι που χθες πέρασα από ένα ..βουνό με τα εγγόνια μου στο σπίτι τους, που σιδέρωσε αμέτρητα μπλουζάκια και δίπλωσε αμέτρητες κάλτσες και μαγείρεψε μία κατσαρόλα γιουβαρλάκια.
Αμ ! η Χημεία με την εγγονή μου;..που την βάζετε αυτή! Να φανταστείτε ότι η Χημεία ήταν το..μισητό μου μάθημα και χθες ξαναθυμήθηκα με φρίκη την ύπαρξη της σαν..εφιάλτης. Τήξη..Πήξη..Εξάχνωση..Συμπύκνωση..Εξάτμιση..Επαγωγή.. Θερμική ..Μάζα..Πυκνότητα...Όλα τα έμαθα η αφιλότιμη μέχρι και τους χημικούς τύπους!
 Έλεος..λυπηθείτε με καθηγητές..Δώστε με Ιστορία Τέχνης..ή απλή ιστορία που είχα 20! 
Κι όλα αυτά φίλοι μου μέσα σε μία ατμόσφαιρα φωνών και κυνηγητού στο σαλόνι από τα 2 αγόρια εγγόνια μου και ένα σκύλο Λαμπραντόρ της κόρης μου που αλωνίζανε τους καναπέδες  παίζοντας !
Δεν είμαι για τέτοιες συγκινήσεις...
Με γύρισαν σπίτι αργά που γύρισαν από τα κέτερινγκ που είχαν κουρασμένοι κι αυτοί και τότε..βλέποντας τη δική τους.. πέρασε η δική μου..είμαι πρώτα μαμά και μετά γιαγιά φίλοι μου.
Όμως το παράξενο ήταν ότι σήμερα είμαι ξύπνια από τις..6..και στις μύτες για να μη κάνω θόρυβο χώθηκα στο δωμάτιο εργαστήρι μου και άρχισα να ζωγραφίζω. Ξύπνησε ο άνδρας μου αργότερα και ανοίγοντας τη πόρτα μου με κοίταξε λες και έβλεπε εξωγήινο!
 Του χαμογέλασα..του έκανα καφεδάκι.. τον ήπιαμε παρεούλα συζητώντας ..και εδώ κάναμε ένα βασικό λάθος! ..Ανοίξαμε τη τηλεόραση ....για να μας θυμίσει..: Τα τέλη κυκλοφορίας..την ασφάλεια αυτοκινήτου..τη δόση της εφορίας..την απειλή ότι θα μειώσουν μισθούς και συντάξεις ! Ακούσαμε και είδαμε αυτούς που μαλλιοτραβιούνται στα πάνελ ( που τη βρίσκουν τόση διάθεση για καυγά!)..πήραμε τη δόση μας από πολεμική ατμόσφαιρα και...Κλικ..τη κλείσαμε! 
-Κορίτσι μου μη τους ακούς...έχει ο Θεός για όλους..μη τους δίνεις σημασία! ( αμ! μπορείς;)
Σπίτι σήμερα φίλοι μου λοιπόν..λέω να αρχίσω και τη ξύλινη παλιά ζυμώστρα που μου έφερε μία πελάτισσα να της κάνω τα ρόδια που ..ονειρεύεται..
  Όμως πρώτα ..πως να μη σας ανοίξω το καναπέ μου..να σας τα πω και να σας κεράσω το κυδωνόπαστο που έκανε χθες ο Δημήτρης μου όσο εγώ ήμουν στο σπίτι των εγγονιών μου.
Αχτιδένια φιλάκια σε όλους!

13 σχόλια:

ΕΥΗ είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου, έχει ο θεός για όλους χαμόγελο λοιπόν και όλα θα πάνε καλά...
ΥΓ.λατρεύω το κυδωνόπαστο..φιλάκια

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλημερα φιλη μου!
να εισαι καλα!
φιλακια πολλα!

Marie είπε...

Δεν ξαναβλέπω ειδήσεις και σχετικές εκπομπές.. το ορκίστηκα... ΔΕΝ ΞΑΝΑΒΛΕΠΩ... ΔΕΝ ΞΑΝΑΒΛΕΠΩ!!! Θα μας τρελάνουν τελείως, όχι να μου λείπει, ας είμαι στην κοσμάρα μου δε θέλω να ξέρω τίποτα! Και που είναι η αλήθεια τελικά σάμπως τα λένε κι όπως είναι? Μπλογκογειτονιά και πάλι μπλογκογειτονιά!!! χΑ ΧΑ ΧΑ!!! Φιλάκια Αχτίδα μου γλυκιά!!!!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Γειά σου βρε Αχτίδα με τα ωραία σου !!! Καλέ ζωγράφιζε αντί να ακούς ειδήσεις, είναι πολύ πιο ενδιαφέρον !Καλοφάγωτο το κυδωνόπαστο, λυπάμαι αλλά δεν θα πάρω, στο χαρίζω, είμαι από τους λίγους ίσως που δεν μου αρέσουν καθόλου τα γλυκά !!
Φιλιά και περιμένω να δω και τα ζωγραφιστά ρόδια !!

nikol είπε...

Εχει ο Θεός για όλους Αχτιδούλα μου γλυκιά !! Ξεκουράσου τουλάχιστον σήμερα γιατί το χρειάζεσαι !!
Ετοιμαζόμαστε για τα ρολόγια και είμαστε πολύ χαρούμενοι εδώ στο κλεινόν άστυ !!
Φιλάκια

Ανώνυμος είπε...

φιλεναδα καλο απογευμα!!!!
Σου το 'χω πει:σε παω με χιλια!!!!
ΜΙΝΑ

Ανώνυμος είπε...

axtida me to pou avoigo ton ypologisth bgainei to egina 59 e kai.tria xronia tora eisai h proth pou diabazo kathe proi.eimai sigourh oti dialexes lathos epagelma.tha eprepe na gineis psychiatros h to ligotero psychologos.eisai to kalytero hremistiko.polla filia fotini.

Rena είπε...

Η ΣΟΎΠΕΡ ΓΙΑΓΙΆ!!!!!!!!!!!
Μακάρι να είχα τη μισή απο την αντοχή σου!!!!
Φιλάκια!!!!!

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

Καλή μου αχτιδούλα κάθε φορά που διαβάζω τις αναρτήσεις σου ,σαν τα ζούμε και μεις την ίδια ώρα....ευχαριστούμε που πάντα το μπλογκοσπίτι σου ειναι ανοικτό για όλους μας και που μοιράζεσαι μαζί μας τη καθημερινότητα σου

Ανώνυμος είπε...

άχ έτσι είναι οι σημερινές οι μάνες! τυχερά τα νέα κοριτσόπουλα τα έχουν όλα από τις μανούλες τους! καθαρό σπίτι, σπιτικό φαγητό, φύλαγμένα παιδιά! αχ! αλί σε μας τις παλιές που δεν είχαμε τέτοια φροντίδα και τα κάμαμε όλα μόνες μας!

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφες στιγμές
Φιλάκια ...

Unknown είπε...

με ταξίδεψες στο σπίτι της μανούλας μου.............φιλάκια πολλά

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Φίλοι μου ευχαριστώ συγνώμη που δεν απαντώ στο καθένα όμως είχα δουλειές σήμερα και δεν έμεινε χρόνος για υπολογιστή!