Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Τι κάνει κανείς ένα Φθινοπωρινό ΠΣΚύριακο;


Αυτό το 3ήμερο που το Φθινόπωρο μας χτύπησε το "χέρι "δυνατά στο τραπέζι για να μας δηλώσει τη παρουσία του ο καιρός μας έδειξε τα δόντια του στη κυριολεξία.
Ιδιαίτερα εγώ δεν ήξερα που να πρωτοσκεφτώ ότι πονάω από την αρθρίτιδα και την εγχείρηση οπότε..δεν έλεγα λέξη, ζήτημα να έχω κοιμηθεί 2 ώρες αυτό το βράδυ , πονούσα και κρύωνα, άναψε ο άνδρας μου καλοριφέρ έστω για λίγο! 
Σπίτι φίλοι μου, πως αλλιώς θα το περνούσα παρά οικογενειακά.. Κάποια βολτίτσα με το Δημήτρη  μου σε σούπερ μάρκετ λόγω σοβαρών ελλείψεων , κάποια χρώματα ζωγραφικής για μένα, μία φορμίτσα χειμωνιάτικη που την..μοιραστήκαμε (!!!) εγώ πήρα το παντελόνι που μου άρεσε κι εκείνος το επάνω που δεν φοράω τέτοια. Ευτυχώς έχουμε ίδιο νούμερο σε φόρμες μόνο που τα παντελόνια τα δικά μου μειώνονται λόγω ..ύψους!
Είχαμε και το μικρό εγγονό μας που τον παίρνουμε από το σχολείο για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τα παιδιά μας που δουλεύουν. Βέβαια τον κρατήσαμε για ΣΚ και σήμερα που ο Δημήτρης μου έφυγε στο κτήμα τον έκανα και μία βολτίτσα στο πάρκο μας. .


Τα αφιλότιμα..όσο εύκολα τα πας στο πάρκο τόσο δύσκολα τα παίρνεις!! Είχα φτιάξει ρεβίθια , τον τάισα, ζωγραφίσαμε, μιλήσαμε..ότι κάνει μία γιαγιά με τα εγγόνια.
Βαριέμαι είναι αλήθεια..θέλω να κάνω πολλά μας δεν έχω δικό μου χρόνο..Το εργαστήρι μου στο σπίτι ένα μικρό χάος, το γέμισα με υλικά για Χριστουγεννιάτικα για τα μπαζάρ και το αστείο είναι ότι όταν τα βλέπω έτσι μαζεμένα δεν ξέρω από που να πρωταρχίσω , τι να πρωτοκάνω.. με το μικρό είναι λίγο δύσκολο να ασχοληθώ σε κατασκευές.. Εκείνο που με τσατίζει περισσότερο είναι ότι μόλις πάω να κάνω κάτι βλέπω ότι θέλω κάποιο νέο υλικό ..και αφήνω στη μέση μια κατασκευή..
Όταν είχα το παλιό μου εργαστήριο -βιοτεχνία την "Αχτίδα" δεν ασχολιώμουν ποτέ με κατασκευές ( πλην της κεραμικής) ..μόνο ζωγράφιζα..
Από τότε που μπήκα στη μπλοκογειτονιά ατιμούλια μου έχετε βάλει το..μικρόβιο να φτιάχνω πράγματα διάφορα που παλιά ούτε τα έπιανα. Και το αστείο είναι ότι ..μου αρέσει..μανιωδώς και παθιασμένα πλέον. 
Άσε την..ανακύκλωση..έχω γίνει ρακοσυλλέκτρια! Βλέπω μεταλλικά κουτιά και ..γυαλίζει το μάτι μου, κορδέλες και δαντέλες και τρέχω να τις μαζέψω.. Έχω..χρυσώσει μία Βουλγάρα στη λαϊκή που πουλάει περίεργες δαντέλες κομμάτια και ότι μπορείτε να φανταστείτε από τέτοια υφάσματα ρετάλια μικρά. ότι βλέπω από ιδέα στο facebook θέλω να την φτιάξω σε παρόμοιο..
Όσο για τον..Άγιο άνδρα μου δεν λέει κουβέντα..πετάει ο γάιδαρος πετάει!!! Θέλει να πει κάτι ο..ποιητής;...ή με αγαπάει πολύ ή..μου δίνει άφεση αμαρτιών λόγω ηλικίας και πρόωρης συνταξιοδότησης..δηλαδή καταλαβαίνει πόσο δύσκολο μου είναι να μπω στο..ράφι !
Όπως καταλαβαίνετε..είμαι μόνη σπίτι..με τον εγγονό παρέα..τη Κλώντη που πάει αναστενάζοντας από καναπέ σε καναπέ....έχω δει τόσο..Σφουγκαράκη και Καλαμάρη στο βίντεο που δεν θέλω να ξαναδώ θαλασσινά.. 
Μου κάνατε παρέα στο καναπέ του μπλοκόσπιτου μου ευχαριστώ και το μόνο που έχω να σας κεράσω είναι ..σταφύλι γλυκό με καρύδια..νέα βερσιόν στα γλυκά που φτιάχνει ο άνδρας μου για...4η φορά..( Ποδηλάτισσα σου έχει χωρίσει βάζο!).
Αχτιδένια φιλάκια και καλή Κυριακή να έχετε.

24 σχόλια:

κυκλάμινο είπε...

σταφύλι με καρύδι;; Πολύ ενδιαφέρον ακούγεται.Για το κρύο μια ηλεκτρική κουβέρτα βοηθάει πολύ. Καλές κατασκευές σου εύχομαι. Φιλάκια

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

κι εδώ απο τη μια μέρα στην άλλη μύρισε χειμώνας..πολύ κρύο.μπρρρ.... σταφύλι με καρύδι;; χμ....καλά να περνάτε με τον μικρό... θα βρείς καιρό και για τις δημιουργίες...Καλή Κυριακή...

Funky Monkey είπε...

Κι εδώ έχει κρύο, Αχτίδα μου... Το καταλαβαίνω γιατί παραπονιέται και η δική μου (προβληματική) μέση.
Καλές δημιουργίες σου εύχομαι! Είναι το καλύτερο αντίδοτο στη μουντάδα του χειμώνα, δε συμφωνείς;
Σε φιλώ!

ριτα τρικαλα είπε...

Φ[λακια Αχτιδα μου να εισαι καλα και να φτιαχνεις πραγματα να δειχνεις κι εμας.Μεγαλο πραγμα η δημιουργια.Εχεις την καλυτερη παρεα.Δημητρακη και ΚλωντηχιχιχιχιιΚαλο ΣΒΚ !!

Ποδηλάτισσα είπε...

Ήρθα και εγώ να θρονιαστώ στον καναπέ... παίρνω το βάζο με το σταφύλι αγκαλιά και σε απολαμβάνω να δουλεύεις στο μικρό σου εργαστήρι!!!! Αχτιδούλα μου έρχομαι... ραντεβού την Τετάρτη το απόγευμα στο bistro!!!!!!!! Πολλά πολλά φιλάκια!!!!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

αχ αυτο το σταφυλακι... με καρυδι κιολας... αχ

καλο βραδυ αχτιδουλα μου!

Ανώνυμος είπε...

Θα πω κι εγώ, αχ αυτό το σταφυλάκι με καρύδι... αχ, αχ!!! Γιατί αναστενάζει το Κλωντίνι καλέ;; Να το στείλεις με τον μπαμπά στο κτήμα, να πάρει τον αέρα του το κορίτσι... Σοφία

Ανώνυμος είπε...

κρυο φιλεναδα κρυο''''
καλο χειμωνα''
ΜΙΝΑ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ κυκλάμινο κ, είναι δική του..vercion όπως λέω..αγαπάει τα καρύδια, τη δοκίμασε τη συνταγή τη προηγούμενη φορά, του άρεσε, τα..έφαγε και έφτιαξε άλλες δύο φορές!Η αλήθεια είνα οτι είναι όμορφη απλά εγώ δεν πολυαρέσω το σταφύλι γλυκό αλλά..τη τρωω τη κουταλιά μου!!!!!!!!!!!!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ χθες βράδυ υπέφερα, πονάω και παντού..κρύωνα, ανάψαμε τα καλοριφέρ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Funky Monkey, δεν διαμαρτύρομαι, χειμώνας πλησιάζει είναι φυσικό..απλά εγώ πλέον έχω γίνει για τον.σκουπιδοτενεκέ γλυκιά μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ρίτα Τρίκαλα, τι να κανω βρε Ρίτα μου η κόρη μου έχει πολλή δουλειά πρέπει να τη βοηθήσω όπως μπορώ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ποδηλάτισσα, για να ξέρεις πόσο σε αγαπά σου έβαλε στην..άκρη ένα βάζο μεγάλο για σένα και τη Δήμητρα λέει!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΚΦΡΑΣΟΥ, στείλε καλέ διευθυνση να σου στείλω!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σοφία, η Κλώντη θέλει συνέχεια βόλτες..(ποιον να μοιάζει άραγε;)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΜΙΝΑ, το ξέρω φιληνάδα, μα αύριο λέει αλάζει ο καιρός..πάντως εγώ θα πάω στο ρεντζίκι στης Ολίνας και κάνει κρύο εκεί...

Ανώνυμος είπε...

βοηθάει η θερμοφόρα για τον πόνο και το κρύο

Marina είπε...

Καλή Κυριακή!!!
Μη με μαλώσεις αλλά νομίζω ότι έφερα τον καιρό του Βελγίου στην Ελλάδα!!! Εγώ φταίω για τον πρόωρο χειμώνα!!! (Ετσι μου λένε οι φίλες μου...)

Ποδηλάτισσα είπε...

Αχτιδούλα μου και εμείς τον αγαπάμε πολύ όπως και όλη σας την οικογένεια!!! Ανυπομονούμε να σας συναντήσουμε!!! Πολλά φιλιά σε όλους σας Καλή Κυριακή!!!!

OLINA M είπε...

Τι πιο όμορφο από αγαπημένη παρεούλα, καλό κρασί και αναμένο τζάκι για ένα κυριακάτικο, Οκτωβριανό μεσημέρι!
Είμαστε και οι δυο παιδιά της άνοιξης, αλλά το φθινόπωρο το λατρεύω και τον Οκτώβρη τον περιμένω με χαρά κάθε χρόνο...είναι ο υπέροχος, ξεχωριστός μου μήνας!
Ο Δημητράκης σε λίγο θα ξεπεράσει τον παππού σε γοητεία!!!!!!

ΕΥΔΟΚΙΑ είπε...

Καλημέρα. Μπορεί να έκανε την εμφάνισή του το κρύο μάλλον για να μας υπενθυμίσει ότι το καλοκαίρι πέρασε και έρχεται ο χειμώνας...
Αλλά εγώ θα το λάβω σαν μία μικρή υπενθύμιση και περιμένω τον ήλιο που θα ξεπροβάλλει τις επόμενες ημέρες!!!!
Πολλά φιλάκια και καλό υπόλοιπο Κυρικάης!

Μαρία Έλενα είπε...

Αχ αυτό το φθινόπωρο ήρθε
Φιλάκια ...

Valavani είπε...

Αγαπημένη Ακτιδούλα ,Μας ζεστένεις πάντα κι ας ήρθε το Φθινόπωρο κι ας αρχισε το κρύο!!!!!

kerina poiimata είπε...

όταν περνώ απο δω, κάνω αρμένικη επίσκεψη, και διαβαζω τις αναρτησεις που έχασα!αλλωστε κερνατε και γλυκάκι!Παντως αναγνωρισα και το τροχόσπιτο και τη ΚΛΏΝΤΗ στο έργο του μικρου ζωγραφου!να χαιρεστε τα εγγονακια σας, όλα!!!φιλια, καλο μήνα γιατι μάλλον δεν είπαμε!