Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Ένα ξέφωτο σήμερα..μου αρέσει!


Εντάξει βρε παιδιά..είπαμε..γκρίνια μα όχι για πολύ!  Όταν μάλιστα το σπίτι μου γεμίζει από αγαπημένες φίλες..ε! τότε και η διάθεση αλλάζει. 
Να ευχαριστήσω λοιπόν τη φίλη μου Μαρίκα που ήρθε από Γερμανία όπου ζει και που την γνώρισα μέσα από το μπλοκ μου πριν χρόνια και τη φίλη μου Μαίρη που από το πρωί περάσανε τη μέρα τους μαζί μου .
Να ευχαριστήσω και το καλό μου Δημήτρη που με  χαρά , πρόθυμος με αντικατέστησε στη περιποίηση τους.  Μας έφτιαξε ένα υπέροχο γεύμα όπως μόνο  εκείνος ξέρει , μας έκανε παρέα και γι' αυτό τον αγαπάω διπλά. Βλέπετε όταν συμβαδίζει κάποιος με τα όσα αγαπά ο σύντροφος του είναι προσόν και με κάνει να χαίρομαι διπλά και να είμαι περήφανη.
Περάσαμε υπέροχα, κουβεντούλα, πέσανε βέβαια και ..δάκρυα.. αγκαλιές, τσιμπολόγημα, μετά καφεδάκια, γλυκάκι..και σχέδια για μία εκδρομούλα σε λίγες μέρες στο κτήμα. 
Φαίνεται πως η ημέρα αυτή μου έκανε καλό και την επόμενη σήμερα δηλαδή σηκώθηκα..περδίκι (σχεδόν..μη τα παραλέμε!)
Έτσι μόλις είδα τον άνδρα μου να ετοιμάζεται για το κτήμα του..κόλλησα σαν ..τσιμπούρι να με πάρει μαζί του και του ορκίστηκα να κάτσω φρόνιμη στη πολυθρόνα μου με το κεντηματάκι μου! ( τον πάτησα τον όρκο μου , σταύρωσα τα δάχτυλα καλέ από πίσω!)
Το θερμοκήπιο το καθάρισε ο καλός μου μόνος του με πολύ κόπο και άρχισε να φυτεύει μέσα και έξω τα χειμωνιάτικα.


Έξω έβαλε τα λάχανα κόκκινα και πράσινα και λαχανάκια Βρυξελλών, μέσα τα μπρόκολα, σαλάτες τριών ειδών , κινέζικο λάχανο, Γαλλική ( όλες τις..εθνικότητες αγόρασε;) ,μαϊντανό, σέλινα, ντομάτες ξανά, άνηθο, ρόκα και όπως βλέπετε τα..καμαρώνει . 
Ρώτησε και το γεωπόνο για τη βιολογική κάλυψη τους από..μαμούνια και έβαλε αυτό το κιτρινόασπρο γύρω..
Ήρθε και η γειτόνισσα και ανταλλάξαμε προϊόντα..Μας έδωσε πιπεριές και αυγά και της δώσαμε καρπούζια και κολοκύθα για να κάνει γλυκό!


Είναι φανταστικό αυτό που έχουμε εδώ με τους λίγους γείτονες που έχουμε. Όλοι είναι καλοί , ευγενικοί και μας φέρνουν σε κάθε επίσκεψη για καφέ και κάτι από το δικό τους κήπο. 
Τι όμορφη που θα ήταν φίλοι μου η κοινωνία αν όλοι οι άνθρωποι ήταν έτσι.! Ο ένας βοηθάει τον άλλο και αισθάνεσαι ότι η καλημέρα και ο χαιρετισμός τους είναι ειλικρινής.. Λατρεύω τέτοιες σχέσεις..
Φίλοι μου σας ευχαριστώ για τα χθεσινά σας σχόλια μα ήμουν σε μία κατάσταση από πόνους που δεν μπορούσα να απαντήσω. Το μόνο καλό με την αρθρίτιδα είναι ότι έχει κάτι σαν.. Αλτσχάιμερ.. ξεχνά ξαφνικά και εκεί που πεθαίνεις από πόνους ξαφνικά σε αφήνουν ήσυχο λες και δεν υπήρχαν.
Σήμερα είμαι καλά..αυτό μου αρκεί..και συγνώμη για τη χθεσινή γκρίνια..
Αχτιδένια φιλάκια..αύριο είναι μία καινούργια μέρα !

23 σχόλια:

Φένια είπε...

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΑΧΤΙΔΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕΣ ΟΜΟΡΦΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΙΛΕΣ ΣΟΥ!ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΘΕΣΑΙ ΦΡΟΝΙΜΑ ΛΟΓΩ ΑΘΡΙΤΙΔΑΣ ΤΟ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΛΥ ΔΕΝ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ! ΑΧ ΘΕΛΕΤΕ "ΞΥΛΟ". ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!!!!! ΦΙΛΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑ Η ΑΧΤΔΑ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΑΓΑΠΩ''''ΦΙΛΑΚΙΑ ΜΙΝΑ

Unknown είπε...

Χαίρομαι πολύ που νιώθεις καλύτερα...
Πολλά φιλιά...
***Αννιώ***

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Φένια μου αφού έχεις τη μητέρα σου με το ίδιο πρόβλημα τότε θα ξέρεις οτι..είναι πρόβλημα!Το άσχημο είναι οτι είμαι υπερκινητικό άτομο και τώρα αυτό με "καθυστερεί"

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΜΙΝΑ μου σ' ευχαριστώ..τρύπιο σουρωτήρι είμαι πια..μα..είμαι καλά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Tis Annios, φίλη μου σ' ευχαριστώ , καληνύχτααα!

Hfaistiwnas είπε...

Μα αυτές είναι ιγιείς σχέσεις! Μπράβο του Κου Δημήτρη, θέλει πολύ υπομονή το εγχείρημα του γεωργού!
Καλημέρα!

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα απο Κυπρο .Χαιρομαι που ειστε καλα!Σας αφησα αλλο ενα μηνυμα που ισως δεν το διαβασατε, γι αυτο θα ηθελα να σας ευχαριστησω και σας και τον κυριο Δημητρη για τις λιγες μα τοσο τρυφερες στιγμες της συναντησης μας.Πολλα πολλα φιλια απο ολη την οικογενεια!
Βαλασια

Ανώνυμος είπε...

καλημερα αχτίδα . να εισαι παντα καλά . όλη η οικογένεια σου. ειδα και καπνά στο θερμοκήπιο. τα δουλεψα πολυ κι αυτά. βαρια δουλεια.
με εκτίμηση
Φωτουλα
Αθήνα

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλημερα φιλη μου!

το ποσο χαιρομαι να σε διαβαζω μα και να σε βλεπω δε λεγεται!!!

Ποδηλάτισσα είπε...

Αχτιδούλα μου πόσο χαίρομαι που είσαι τόσο καλύτερα!!!!! Αχ αυτός ο "θησαυρός σου" ο Δημητράκης σου για τους πάντες και τα πάντα φροντίζει!!!!! Όσο για τους γείτονες σας πως να μην αγαπούν τέτοιους υπέροχους ανθρώπους σαν και εσάς!!!! Πολλά πολλά φιλάκια και στους δυό σας!!!!!

ΕΥΔΟΚΙΑ είπε...

Καλημέρα!!! Σου εύχομαι έτσι χαρούμενη να είναι η κάθε σου ημέρα!
Γεμάτη από αγαπημένα πρόσωπα, και τις ευχάριστες καθημερινές σου συνήθειες!!!!
Φιλάκια

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βαλασία μου πάντα διαβάζω τα σχόλια σας μα πολλές φορές δεν απαντώ γιατί με τα παιδιά και τις διάφορες ασχολίες δεν έχω χρόνο.Για να καταλάβεις από χθες τώρα μπόρεσα να κάτσω και να ανοίξω το μπλοκ μου.Έχω τα μικρά και κάνω πίτα συγχρόνως και γλυκό καρπούζι.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Φωτούλα μου σ' ευχαριστώ που κάνεις το κόπο και διαβάζεις τα..χαζά που γράφω! Δίπλα μας έχει καπνά και του δίνουν και τα κρέμασε να τα κάνει..πούρα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΚΦΡΑΣΟΥ, σ' ευχαριστώ φίλη μου, τι να πω εγώ που..μορφώνομαι διαβάζοντας τις δικές σου πάντα όμορφες και διδακτικές αναρτήσεις.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ποδηλάτισσα, Βίκη μου τον γνώρισες..είναι ένας και μοναδικός..το δώρο του Θεού για μένα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΥΔΟΚΙΑ μου και σήμερα είμαι καλά αφού..κουμαντάρω τα δύο θηριάκια και κάνω συγχρόνως πίτα και καρπούζι γλυκό!

akrat είπε...

μπράβο μπράβο...

αλλά για ποιά γκρίνια γράφεις...??

Ανώνυμος είπε...

Γειά σου αχτιδα μου. Ολα καλά λοιπόν χαίρομαι να σε βλέπω γεματη ζωντάνια. ..σε φιλώ βασω Λάρισα

Mani di fata είπε...

ΕΠΕΣΤΡΕΨΑ ΚΙ ΕΓΩ.ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ Σ΄ΑΓΑΠΑΜΕ.ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΤΗ,ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΜΑΣ.ΚΑΛΟ ,ΓΛΥΚΟ,ΜΕ ΦΥΛΛΑ ΝΑ ΘΡΟΙΖΟΥΝ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ.ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΙΩΑΝΝΑ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ akrat,ήμουν γκρινιάρα τη προηγούμενη μέρα....

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βάσω Λάρισα, τι κάνει το αγοράκι σου γλυκιά μου; όλα καλά;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Mani di fata, καλώς ήρθες βρε..άντε..βρήκες το δρόμο..καλό χειμώνα να πω;