Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Να σας ζαλίσω με τη μέρα μου;..όχι;...γιατί καλέ;


Μία όμορφη μέρα ξεκινά με όμορφες ειδήσεις και η σημερινή ξεκίνησε με τον ερχομό ενός μωρού , του εγγονού της φίλης μου Αντιγόνης που δικαίως πλέον θα φέρει το τίτλο που έχει..Γιαγιά Αντιγόνη! Τέτοιες στιγμές και στη δική μου ψυχή πεταρίζει η συγκίνηση που ένοιωσα όταν κράτησα στα χέρια μου την λατρεμένη μου Βάσια, λίγα χρόνια μετά τον ευαίσθητο και τρυφερό μου Πασχάλη και τέλος..το στερνοπούλι μας το Δημητράκη..
Όμως σήμερα φίλοι μου πήρα ..άδεια από τις..λατρείες μου αυτές γιατί το είχα ανάγκη. Ήθελα να νοιώσω την ηρεμία της εξοχής παρέα με τον άνδρα μου ,να τα πούμε οι δυο μας , να "πιάσουμε" τις δύο παλιές σεζ λογκ πρώτη θέση  και να χαζέψουμε τα κατορθώματα του.
Ξέρετε τι όμορφα νοιώθεις όταν ακούς μόνο πουλάκια και θρόισμα από δένδρα;..α! μη ξεχάσω..έχουμε και τις σαυρίτσες που βρε παιδάκι μου φαίνεται μας αγάπησαν και έχουν κατασκηνώσει στο κιόσκι μας! Η μία μάλιστα σήμερα ( την ονόμασα Ντόντη) φαίνεται οτι έχει για σπίτι τη γλάστρα δίπλα στη δική μου θέση στη τριανταφυλλιά σουλατσάρει σαν..κυρία μέσα από τα πόδια μου!
Λοιπόν..δεν τρώγεστε από περιέργεια να δείτε πως πάνε τα λαχανικά μας; Τι ξεναγός θα γίνω!!!



Η Άννα βέβαια που ήρθε προχθές σαν ειδήμων καλλιεργητής και παραγωγός μας βρήκε κουσούρια και τσαπατσουλιές..(γεγονός..το παραδέχομαι..) όμως για πρώτη χειμερινή προσπάθεια καλά κρατεί!!! Μας έδωσε και δικό της δυόσμο, ρίγανη και σέσκουλα που φυτέψαμε..( μάλλον φύτεψε ήθελα να πω!) Δυστυχώς οι φωτογραφίες είναι στη δική της μηχανή.
Λοιπόν ας αρχίσω..τι είναι αυτά τα πράσινα και ομορφούλια; Αυτά είναι τα ..μαρουλάκια μας!



Αυτά βρε παιδιά..μάλλον μπρόκολα είναι..ή λάχανα...δεν ξέρω...και είναι και πολλά...



Ωχ!..θα με κράξετε..ούτε αυτά ξέρω τι είναι! Μη το μάθει ο άνδρας μου!



                 Αυτό το ξέρω...ντομάτα...χειροκροτήστε με!



Αυτό είναι σαλάτα μαύρη λέει..εγώ κόκκινη τη βλέπω! Θα τη βάζει η Ιωάννα στα πιάτα.



                   Και αυτή τη ξέρω..σαλάτα σγουρή!!!!!



Ε!..ε!!! την αγγουριά δεν θα ξέρω;( μεταξύ μας την ώρα που την φωτογράφιζα μου λέει έξω από το θερμοκήπιο:- βάλε κορίτσι μου την άκρη της αγγουριάς που κρέμεται στο σκοινάκι για να ανεβεί...)



Σέλινα για φύλλα λέει γιατί έξω έχει βάλει σέλινα για κεφάλι, κρεμμυδάκια και σκορδάκια και δίπλα μαϊντανούς και άνηθο!



Εδώ βασιλεύει η ρόκα...την αραιώνουμε και την τρώμε σαν σαλάτα μαζί με μαρουλάκι από τώρα. Δίπλα υπάρχει μέρος με σπανάκι, αντίδια  μα είναι ακόμα μικρά..νομίζεις ότι είναι χόρτα!!! Το αγροτόσκυλο με ακολουθεί παντού!



Αυτά τα ξέρω..τον ακούω που το λέει..Λάχανα, Λαχανίδες και λαχανάκια Βρυξελλών απέναντι ..



Οι φραουλίτσες μου.....σήμερα τις σκάλισα εγώ!!!! όχι για να μη λέτε ότι μόνο κεντάω!



Έχει φέρει από το Νευροκόπι ένα κουβά φραουλιές από την Άννα..να δω που θα τις φυτέψει. 
Σας φαίνεται ίσως αστεία και βαρετή η χαρά και η μανία μας με το κτήμα. Ήταν ένα όνειρο ζωής που μάλλον ήρθε αργά στη ζωή μας γιατί ..όταν είσαι νέος δεν σκέπτεσαι κάτι τέτοιο. Ήρθε σε δύσκολους καιρούς είναι αλήθεια μα ίσως ήρθε να καλύψει τα κενά που νοιώθουμε τώρα σαν συνταξιούχοι μετά από τόσα χρόνια ενεργούς εργασίας .
Το είδαμε ίσως σαν ένα νέο δημιουργικό παιχνίδι που συγχρόνως μας δίνει το όνειρο ότι μελλοντικά θα αφήσουμε στα παιδιά μας κάτι που θα μας θυμούνται όταν θα μαζεύουν τις ελιές του "παππού"ή θα κόβουν να φάνε το ροδάκινο που ωρίμασε επάνω στο κλαδί και όχι στα ψυγεία. 
Δεν νομίζω ότι θα υπάρχει κάτι εδώ που να τους θυμίζει εμένα εκτός αν προλάβω και φτιάξω το εκκλησάκι του Μιχαήλ Αρχαγγέλου που ονειρεύομαι με το βραχόκηπο ολόγυρα του που θα ευωδιάζει από αρωματικά φυτά μονάχα...Ίσως μπορώ ακόμα τότε να το ζωγραφίσω μέσα...
Φύγαμε νωρίς σχετικά γιατί έπιασε ..μη γελάσετε..ανεμοστρόβιλος...ναι! ναι!..ανεμοστρόβιλος...πέταξαν σακούλες και πιάτα πλαστικά στον ουρανό και ποιος ξέρει σε ποια αυλή προσγειώθηκε το...φουξ πιατελάκι μου (jambo)! Ευτυχώς το κιόσκι μας έχει γύρω του διάφανο κουρτινάκι με φερμουάρ και προστάτεψε όλα τα άλλα.
Σπιτάκι τώρα..παρεούλα με σας..έβρασα τα λίγα ζοχιά που μάζεψα και τα τσάκισα με μία φέτα τυράκι μπροστά στον υπολογιστή αφού έδωσα "άδεια" στο Δημήτρη μου για τους φίλους του!
Μόνη ..μόνη...μόνη..λοιπόν..μόνη;..όχι καλέ...μαζί σας..στο καναπέ μου!
Αχτιδένια φιλάκια!

20 σχόλια:

irini είπε...

πως μεγάλωσαν όλα !!!! σε λίγο τα τρώτε και μαρουλάκια .
κάλω βράδυ Αχτίδα

Ανώνυμος είπε...

Να μας ζαλισεις,να μας ζαλισεις'''πριν λιγο εκανε σεισμο εδω μολις 5 χιλιομ απο το σπιτι μου ευτυχως μονο 3 ριχτερ''''Ας ειναι ως εδω''''''
ΜΙΝΑ

Ανώνυμος είπε...

μπραβο αχτιδουλα αγροτισσα, πολυ σας χαιρομαι!σου ευχομαι πολλες ακομα συγκινησεις και γιατι οχι κι ενα ακομη εγγονακι! φιλια πολλα και αγαπημενα!

μια πιστη σου αναγνωστρια
αναστασια

Ανώνυμος είπε...

Αχτίδα μου, καλά τα μωρά αλλά να μη ξεχνάμε και τη Πόλυ Πάνου!

labrini είπε...

Αχτίδα μου Καλημέρα!!!!σε παρακολουθώ καθημερινά και σε χαίρομαι!!!!!!!προσωπικά δεν με ζαλίζεις καθόλου!!!μη ου πω,ότι παίρνω και λίγη από την ενέργεια σου........καλό μου κάνεις! πολλά φιλιά!

Hfaistiwnas είπε...

Για ένα λόχο η παραγωγή σας! Μπράβο!
Καλοφάγωτα να είναι και καλή σοδειά!
Καλό ΣΚ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ,ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΛΕΙ ΚΑΙ ΤΑ..ΔΕΝΔΡΑ..ΠΟΥ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΙ ΤΟΥΣ ΨΕΛΝΕΙ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΜΟΥ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ irini, πραγματικά είναι για μας κάτι νέο..να βλέπεις ένα χορταράκι να γίνεται ολόκληρο φυτό.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΜΙΝΑ. μόνο 3;..αυτά εμείς τα ..μασάμε γλυκιά μου!τι κάνει ο γιόκας σου;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αναστασία , καλημέρα φίλη μου όπου και να είσαι.Αγρότισσα;..μεγάλη λέξη..για να γελάσεις και λίγο σου λέω οτι μαζεύοντας ζοχιά μάζευα και..νεαρά γαιδουράγκαθα!!!!(δεν θέλω γελάκια)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμη, η Πόλυ Πάνου ήταν μία φυσιογνωμία στο χώρο της μουσικής φίλη μου.Το έμαθα όταν γύρισα από το κτήμα.Και κοίτα σύμπτωση χθες εκεί ακουγα από το τρατζιστοράκι μου μουσική και έλεγα στον άνδρα μου οτι πια τα τραγούδια δεν έχουν ψυχή, είναι όλα σε ένα"καζάνι"

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ labrini μου καλημέρα, καλό ΣΚ να έχεις γλυκιά μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, φίλε μου αν το πιστεύεις τα μοιράεζει όλα στις κόρες, στους γοίτονες και φίλους..έτσι είναι ο άνδρας μου..όπως τον αποκαλεί ο γαμπρός του..large!!!!!

Σοφία Τσιμάρη είπε...

χαχαχχαα.......απολαυστικη παντα να ναι γερο το μωρακι..........και συ γιαγια δικαιουσε και κανα ρεπο........απολαυσε το

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλημερα αχτιδουλι γλυκο!

Pepi είπε...

Υπέροχο το μποστάνι! Και έχει απ'όλα τα καλούδια! Μακάρι κάποια στιγμή να μπορούσα κι εγω να αποκτήσω κάτι ανάλογο! Είναι το όνειρό μου!
Να'σαι καλά, να χαίρεσαι την κάθε στιγμή όπως εσύ θέλεις!!! Φιλιά και να'χεις ένα γλυκό Σαββατοκύριακο!

Ειρήνη Ε. είπε...

Αχτίδα μου, θα πω και πάλι μπράβο στον κ. Δημήτρη για το μποστάνι του. Αν και αρχάριος, τα πάει μια χαρά! Νομίζω ότι το πιο καλό λίπασμα, είναι η αγάπη και η φροντίδα που δίνει στα φυτά του. Αυτά "την καταλαβαίνουν" και του την ανταποδίδουν με ωραίους καρπούς. Καλή, χειμωνιάτικη σοδειά!
Καλό Σαββατοκύριακο.

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφες οι φωτος σου και η ξενάγηση.
Φιλάκια ...

Marina είπε...

Το κιόσκι σας που είναι;;; Καλέ που θα πουλάτε την παραγωγή σας;;; Εκεί έχει και του πουλιού το γάλα...!!!!

Fanypap είπε...

Τέλειαααα! Μεγαλώνουν γρήγορα!! Μη τα δείχνεις όμως έτσι απονείρευτα!!χα χα χα! άκουσες ότι βάζουν φόρο και σ'αυτούς που καλλιεργούν επιπλέον!!!Να δούμε τι θα μείνει αφορολόγητο πια!! Η αναπνοή μας;;;; θα βρουν κάτι και γι αυτήν!!! φιλάκια και συγχαρητήρια στον Δημήτρη!! Άξιος αγρότης, καθηγητής!!!