Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Το νοιώσατε το Φθινόπωρο;


Φθινόπωρο φίλοι μου..Φθινόπωρο..Νόμιζα ότι αυτή η εποχή είχε χαθεί πλέον μα σήμερα ένοιωσα τη γνωστή παλιά γλυκιά μελαγχολία του..
Στίχοι του VERNAIN..που μου τους τάισαν με το..κουταλάκι οι Γαλλίδες καλόγριες στο Σχολείο τώρα παίρνουν τη σωστή θέση μέσα μου..Η ηλικία βλέπετε σε κάνει να εκτιμάς πράγματα που κάποτε τα έβλεπες σαν ..βάσανο!

Les sanglots longs                       
Des violons                          Μία ωδή μελαγχολική στο 

                                              Φθινόπωρο φίλοι μου!
De l'automne 
Blessent mon coeur                                           
D'une langueur
Monotone..........................................
..............................................................

Όμως..τυλίχθηκα με το κουβερτάκι μου με ευχαρίστηση..Του Σταυρού σήμερα, νηστεία. Σηκώθηκα από τις..6.30..και ήπια το καφεδάκι μου χαζεύοντας το Φθινόπωρο στη κληματαριά του Δημήτρη μου που άρχισε να κιτρινίζει και να χάνει τα φύλλα της αποχαιρετώντας μας για φέτος.
Δεν θέλω να σας τρομάξω..( το αφήνω αυτό στην Εφορία) αλλά κάπου διάβασα ότι ο Οκτώβρης αυτός θα είναι ο σκληρότερος πολλών ετών και ότι ο χειμώνας φέτος θα έχει τις θερμοκρασίες του..40!!! 
Διάβασα κάπου σε εφημερίδα στο διαδίκτυο ότι φέτος έφυγαν νωρίτερα τα χελιδόνια ομαδικά στη Θεσσαλία και Πελοπόννησο και σκέπτομαι κάτι που βλέπω εδώ και καιρό πηγαίνοντας στο κτήμα. Οι πελαργοί έφυγαν εδώ και 20 μέρες φίλοι μου από τη περιοχή και ήταν πολλοί  εκεί δίπλα μας γιατί έχουμε τη λίμνη φάτσα μας.
Μάλιστα λίγο πριν μπει ο Σεπτέμβρης μου είπε η γειτόνισσα μας ότι ένα απόγευμα είδαν να μαζεύονται στις κολόνες της ΔΕΗ που βρίσκονται δίπλα στα κτήματα μας πάνω από 30 πελαργοί χτυπώντας τα φτερά τους και κραυγάζοντας..Τα έβγαλε φωτογραφία και μου την έδειξε..Ένα..Υπερθέαμα πραγματικά..είχε γεμίσει με πελαργούς!
Μόλις λοιπόν διάβασα αυτό για το φετινό Οκτώβρη σκέφτηκα ότι ήταν κάτι σαν..συνέλευση των αποδημητικών αυτών πουλιών για να αποφασίσουν το φευγιό τους για τις ζεστές χώρες.. Βγάλτε συμπέρασμα..
Ωχ! και το πετρέλαιο είναι ..χρυσός..ωχ! και το αέριο είναι το ίδιο..μας βλέπω να κυκλοφορούμε στο σπίτι με ..γούνα γιατί με τις δόσεις της εφορίας δεν μας κόβω να έχουμε για να πληρώσουμε όλα αυτά που μας έστειλαν ραβασάκια!
Τελικά τις ιδιοκτησίες μας τις..πληρώνουμε ενοίκιο στο κράτος..να μην έχεις πάλι σπίτι...πληρώνεις ενοίκιο..άρα...άρα..σκηνή και σας φιλοξενώ στο κτήμα..θα ανάβουμε φωτιές σαν τους Ινδιάνους και θα τρώμε τα λάχανα του άνδρα μου! 
Εν τη ευκαιρία να σας πω τη τελευταία του σύγχυση..Είχε μία αρμπαρόριζα στο παρτέρι κάτω στο παλιό μαγαζί μας δίπλα στη πόρτα. Χθες που λέτε..αγόρασε σταφύλια να κάνει γλυκό για το μπαζάρ της Λάμψης. Πάει να πάρει φύλλα από την Αρμπαρόριζα και βλέπει..ΑΦΑΝΤΗ..του την ξερίζωσαν.. Χαμός..μόνο να τον ακούγατε..έβαλε τελικά βανίλια και δεν του άρεσε και..ξανά μπινελίκια σε όποια του την έκλεψε..
-Σώπα του λέω..θα σε φορολογήσουν και για παραγωγό γλυκών!
Μη σας ψυχοπλακώνω..με χαμόγελο και χιούμορ όλα τα άσχημα..αυτό λέω βλέποντας τα ραβασάκια της εφορίας..τους πατώ και ένα..ψαλτήρι..έτσι για να το ευχαριστιέμαι!
Καλό ΣΚ να έχετε φίλοι μου και βέβαια..
ΑΧΤΙΔΕΝΙΑ ΦΙΛΑΚΙΑ...

21 σχόλια:

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

Καλημέρα...Δελφινάκι αγαπά καλοκαίρι και άνοιξη..Δελφινάκι δεν του αρέσει χειμώνας και φθινόπωρο..Εδώ έχουμε καλοκαίρι ακόμα , ζέστες , χτες σκάσαμε , ουφ!! Καλό Σ/Κ

υγ-αμπαρόριζα τι είναι; ισως το λέμε διαφορετικά εδώ δε ξέρω

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλημερα αχτιδακι!!!
λυπαμαι για την αναστατωση σας... τι να πει κανεις...

σκ ηρθε οποτε χαμογελο! παντα με χαμογελο!


φιλια πολλα!

Xris Kat είπε...

Και εγω για βαρύ χειμώνα άκουσα :(
ας μας λυπηθεί ο Θεός και να μην επαληθευτεί.
φιλάκια

Ποδηλάτισσα είπε...

Καλημέρα και από μας που μόνο φθινόπωρο δεν έχουμε καταλάβει... ζέστη, αφόρητη ζέστη και ατελείωτη υγρασία που έχει κάνει τα κόκκολα μας να τρίζουν (μην τολμήσεις και γελάσεις δεν είναι επειδή μεγάλωσα!!! χα!χα!χα!) Πως είπες πως θα είναι ο χειμώνας??? σαν του 40???.... Αχτιδούλα μου με ή χωρίς κρύο οι εποχές από εδώ και εμπρός τον καιρό της κατοχής θα θυμίζουν......

Το σταφυλάκι του Δημητράκη και χωρίς αρμπαρόριζα τέλειο θα είναι...
Πολλά πολλά φιλάκια!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ποιο φθινόπωρο καλέ;;; Που έχουμε σκάσει στη ζέστη στην Αθήνα... που ακόμα βάζω ανεμιστήρα για να κοιμηθώ το βράδυ... που βλέπω θάλασσα και λαχταράω... φέτος ούτε ένα μπάνιο, το ίδιο και πέρυσι... Ναι, το άκουσα κι εγώ για βαρύ χειμώνα και μάλιστα διάβασα ότι από τις 20=24 Σεπτ. θα αλλάξει ο καιρός προς το κρύο... Αμάν. Στην πολυκατοικία μας πολλοί δεν πληρώνουν κοινόχρηστα και θέρμανση γιοκ. Οπότε προβλέπω μία από τα ίδια για φέτος.Άστα. Καλημέρα. Σοφία

BUTTERFLY είπε...

Eμεις στην Αθηνα Αχτιδουλα εχουμε ακομα ζεστη πολλη! Ομως τα βραδια, ειναι πια τοσο γλυκα κι η ευωδια απο τις νεραντζιες σε μεθαει, σε μπερδευει, νομιζεις πως θα μπει η ανοιξη...

nikol είπε...

Τα πουλιά έφυγαν νωρίς Αχτίδα μου και απ΄όσα ακούω ο χειμώνας θα είναι βαρύς!
Αποφάσισε η εφορία να μας ξεκάνει και αυτό είναι πιο βαρύ !!!
Καλό απόγευμα!

Ανώνυμος είπε...

βαρυς ο χειμωνας,
βαρυ και το χαρατσι''''
Αστο να παει αστο
αστο ποναει αστο
μη βαζεις φορους
για κριση μιλαμε
θα κανει κρυο
και με βελεντζα θα κυλκοφοραμε'''
ΜΙΝΑ

Hfaistiwnas είπε...

Εκαι εδώ προχτές λέγαμε για τα χελιδόνια.. κάτι κατάλαβαν και έφυγαν.. Ας ελπίσουμε σε καλές θερμοκρασίες.. τι άλλο μπορούμε να κάνουμε άλλωστε?

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ μου εγώ πάντα ήμουν Ανοιξιάτικη..το καλοκαίρι πια δεν το υποφέρω, η ζέστη με πειράζει πια.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΚΦΡΑΣΟΥ, φίλη μου μας έχουν κλέψει ένα σωρό φυτά..φυτά χωρίς αξία..τα έχει κάνει ολόκληρη κλούβα ολόγυρα και πάλι τα κλέβουν.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Xris Kat, πάντως σήμερα στο κτήμα φορούσα ζακέτα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ποδηλάτισσα, Βίκη μου το γλυκό του έγινε υπέροχο, άστον να λέει..θα σου κρατήσω όταν θα έρθεις..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σοφία μου χθες έβαλα λεπτή κουβερτούλα βαμβακερή βέβαια και σήμερα στο κτήμα είχε ψύχρα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ BUTTERFLY, τα μεσημέρια βγάζει ήλιο μα το πρωί..κάνει ψύχρα πια καθώς και το βραδάκι.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ nikol τώρα που είμαι συνεχώς σε εξοχή παρατηρώ τα πάντα..έφυγαν τα χελιδόνια και οι πελαργοί τσεκαρισμένο!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΜΙΝΑ , μόλις γύρισα από το κτήμα βρήκα το ..ΦΑΠ και ΔΕΗ και ΟΤΕ..τι να πρωτοπρολάβεις βρε πουλάκι μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, Γιάννη μου το είδα καλά..είχαν φωλιές στη γειτόνισσα μου, έφυγαν όλα εδώ και μέρες.

kiki είπε...

Καλό φθινόπωρο! Δρόσισε κι εδώ!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Ακριβώς τα ίδια ακουσα και εγώ στο ραδιόφωνο Αχτιδα μου..και λαχτάρησα λες ..λέω να θελει και ο καιρός την εξόντωσή μας.. εκτός απο τους κυβερνώντες;;;δεν νομίζω.. βρε παιδί μου.. αλλα τα σημαδια των καιρών αυτό δείχνουν!!ας ευχυθούμε να μην επαλυθετουν... φιακια πολλα και μην μου συνχίζεσαι..φιλενάδα..φιλώ σε...

marilia είπε...

Το μόνο... φθινοπωρινόν είναι ότι τώρα έχει περισσότερα συννεφάκια πάνω από τη θάλασσα και δεν μπορείς να διαβάσεις ως αργά στην παραλία γιατί... κρύβεται ο ήλιος. Αυτό. Κατά τ' άλλα... "το καλοκαίρι είναι εδώ" και δε σηκώνω και ουδεμία διαπραγμάτευση. Χμ... (μπας και το πιστέψω και... ξεαγχωθώ)

Φιλάκι θαλασσινό ;)