Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Ο κόσμος είναι ..στα τρελά του ζόρια ή μου φαίνεται;


Τελειώνει σε λίγο ο Αύγουστος και η αλήθεια είναι ότι μαζί του περνά και το καλοκαίρι αφού ο μήνας που έρχεται σε προδιαθέτει για δουλειές στο σπίτι και στη..ζωή σου..ξεκαθάρισμα όπως έλεγε η γιαγιά μου!
 Ο χρόνος μου πέρασε αυτές τις δύο μέρες μοιρασμένος ανάμεσα στα ..καθήκοντα που έχω σαν σύζυγος , μάνα και γιαγιά. Που χρόνος για μένα..με πειράζει που δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ με ότι αγαπώ και πολλές φορές "μαλώνω" τον εαυτό μου που σχεδόν πάντα  "με" βάζω σε δεύτερη μοίρα. Μα ο άνθρωπος φίλοι μου  γεννιέται..δεν γίνεται..κι εγώ έτσι ακριβώς είμαι! 
Έχω να αναρτήσω και τις 24 φωτογραφίες από το παιχνίδι που μας έβαλε το Δελφινάκι..μία από κάθε γράμμα ..(έχω σταματήσει στο ..Π !), έχω να τελειώσω ένα πίνακα που έχω παραγγελία, έχω να τελειώσω και το βιβλίο που διαβάζω και έχει τόσο ενδιαφέρον..
 Θα μου πείτε:- ποιος σε κρατά καλέ;
- Κορίτσι μου..πάμε στο κτήμα; ( Δημήτρης)
- Μαμά θα είσαι σπίτι;               (κόρες)
- Γιαγιά θα με πας στο JAMBO; ( εγγόνια)
- Θα μου κλείσεις ραντεβού με γιατρό!( Παππούς)
- Ένα τηλέφωνο δεν μας παίρνεις! ( φίλες)..................................................................................
Σήμερα παρά τρίχα το ..γλύτωσα το ταξιδάκι στην Έδεσσα..με γλύτωσαν τα εγγόνια και η ζέστη που ο άνδρας μου δεν αντέχει με τίποτα. 
Γυρίσαμε σπίτι μετά τη πρωινή επίσκεψη στην αγορά και καφέ στη κόρη και βρήκα ..αχ! τι βρήκα!..Καλέ η εφορία μου έστειλε τα πεσκέσια της για το 2011 και 2012..( λες να μας στείλει και το 2013;) για την ακίνητη περιουσία λέει και περιμένω και την ετήσια!
Έχουν αποτρελαθεί μου φαίνεται !
Εκείνη τη στιγμή ακούω έξω από το μπαλκόνι μου ένα καυγά τρικούβερτο σε ένα γειτονικό σπίτι ανάμεσα στο ζευγάρι..σκέφτηκα ότι θα τους ήρθε και σε κείνους και..ξέσπασαν μεταξύ τους! Δεν πέρασε ούτε ένα τέταρτο και ακούω 2ο καυγά κάτω από το μπαλκόνι με δύο κυρίες για το σκύλο της άλλης..χαμός.. Βγαίνω..τις σταματώ..
- Κυρίες μου..ηρεμία..γιατί μαλλιοτραβιέστε;
Βγάζει το κεφάλι και η Κλώντη από το κάγκελο..με παίρνει και μένα η μπόρα της κατσάδα; ..που έχω σκύλο και δεν πάω να μεγαλώσω ένα παιδί καλύτερα!!!



Νομίζω ότι αν έβλεπε τι γινότανε μέσα στο σπίτι μου δεν θα το έλεγε αυτό! Πάντως πιστεύω ότι ο κόσμος είναι ζορισμένος και μαλώνει με το παραμικρό αφού ούτε λίγο ούτε πολύ η μία κυρία ήθελε να μη ..περνούν σκυλιά από την οδό της ( φαίνεται τον νομίζει ιδιοκτησία της).
Τώρα έχω σκοπό να..τεμαχίσω τη μία κολοκύθα από το κτήμα και να φτιάξω γλυκό του κουταλιού!! Εγώ τουλάχιστον εδώ και σε παρόμοια ξεσπώ και όχι σε ανθρώπους ( μωρέ ας είχα αυτόν που έφτιαξε το μνημόνιο και δεν θα με ..αναγνωρίζατε!).
Αχτιδένια φιλάκια..και επειδή πιστεύω ότι πολλοί από εσάς πήραν τα ίδια δωράκια από την εφορία κράτος...περαστικά μας!

17 σχόλια:

BUTTERFLY είπε...

Πραγματι Αχτιδουλα μου ο κοσμος εχει σαλταρει και ξυνει τα νυχια για καβγα. Ψυχραιμια, πρεπει να εχουμε ψυχραιμια.
Φιλακια!

Ανώνυμος είπε...

πριν 5 μερες ενας 48χρονος αυτοκτονησε εδω στο χωριο'''τραγικη φιγουρα η μανα του που πριν 6 μηνες εχασε και τον αλλο της γιο'''μηπως ειναι ωρα να ξυπνησουμε;
ΜΙΝΑ



nasia είπε...

Ψυχραιμία, γιατί από ό,τι φαίνεται τα πράγματα χειροτερεύουν. Καλοοοοό το ξέσπασμα... στην κολοκύθα.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣΤΑ ΒΡΕ ΜΙΝΑ ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΗ! ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΛΟΓΙΚΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ!

Εφη είπε...

Τσίτα τα νεύρα του κόσμου Αχτιδούλα, πιο τσίτα δεν γίνονται...αχαχαχαχ! Μη κοιτάς εμείς που το ρίχνουμε στο μπλόγκιγκ και "ξεχαρμανιάζουμε". Καλό απόγευμα! :))))

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ BUTTERFLY, αν προσέξεις όλοι είναι έτοιμοι για καυγά και σύγχιση και δεν τους αδικώ ξέρεις.πες μου πως να τα βγάλει πέρα ο κόσμος.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΜΙΝΑ μου νομίζεις οτι εδώ δεν γίνεται; πριν ένα χρόνο ακριβω΄ς έγινε στη γειτονιά μας.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ nasia μου κι εγώ δυστυχώς το πιστεύω..

Rena είπε...

Αχτίδα εμείς να δεις τι ακούμε κάθε μέρα,δεν τολμώ να βγω έξω στο δρόμο ή στο μπαλκόνι δεν μπορείς να φανταστείς ή μάλλον μπορείς!!!
Φιλιά!!!

ασωτος γιος είπε...

αυριο που θα δεις τη τζινζτερ θα χει μια αγκαλια απο μένα
καλο φθινόπωρο

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Αχ!! βρε κορίτσι μου ο κόσμος έχει σαλταρει για τα καλά... ολοι νομίζουν οτι τους φταινε όλα και ξεσπούν σε ότι βρούν.. Αχτίδα μου...μιά χαρα έκανε η κολοκύθα...την δουλειά της...σαν ψυχαναλύτρια...χι.χι. φιλάκια πολλά και υπομονή Αχτίδα μου..!!!

Fanypap είπε...

Με μελαγχόλησες γλυκούλα μου!! Που θα φτάσουμε επιτέλους!! Και μη χειρότερα θεέ μου!! Φιλάκια πολλά σε επιθύμησα!! Να περνάτε καλά !!

oldthings είπε...

Κάθε μέρα ,λέω Θεέ μου υγεία πάνω από όλα ,αλλά πως θα την έχουμε με την καθημερινή σύγχυση ..Το γραμματοκιβώτιο κάθε μέρα κάτι θα έχει ...Ας είναι και όσο αντέξουμε ..μήπως ακούσατε για τέταρτο μνημόνιο φθινοπωρινό ???

Αντυ είπε...

Καλημέρα! Βεβαίως και πήραμε το απαραίτητο δωράκι απο εφορία, δεν υπήρχε περίπτωση να μας ξεχάσουν και να μη το στείλουν.. Σκέφτομαι "όπως όλοι έτσι κι εμείς".
Γενικά επικρατεί ένταση και σύγχυση και ο καθένας ξεσπάει όπου βρει. Δεν έχει τελειωμό πάντως αυτό που ζούμε.
Πολλά πολλά φιλάκια

Effie's Sweet Home Designs είπε...

Αχτίδα μου μπορεί να μάθαμε για τον Ασλάνη , αλλά για πόσους άλλους δεν μαθαίνουμε...Άστα, τραγικά πράγματα μας ετοιμάσαν και όλο πληρώνουμε, να δούμε που θα πάει αυτό...
Καλό ΣΒΚ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μόλις γύρισα από εφορία, για τον κλειθάριθμο. Τυπική ελληνίδα, τελευταία στιγμή, με με μαλώνετε! Παίρνω τη ψυχρολουσία, μεταβολή στοιχείων ταυτότητας! Βρε αμάν! Λάθος ημερομηνία γέννησης. Με πιάνει και σταση εργασίας απὀ τις 11.00. Απρακτη έφυγα! Σήμερα στήθηκα από τις 6.30 το πρωί να πιάσω γραμμή. Καφεδάκι και σουλάτσο απ'έξω. Μπαίνω στη γραμμή, ανοίγουν, λίγα λεπτά μετά, πέφτει το σύστημα. Περιμένω μιάμιση ώρα. Τελικά τελειώνω (ευτυχώς) στις 11. Το τι καυγάδες ακουσα άλλο πράγμα. Μα να μην έχουνε γραμμάτια και να στέλνουν τον κόσμο σε άλλες εφορίες να πληρώσουν. Νεύραααα! Μωρέ τα ξύνουμε τα νύχια μας με πρώτη εμένα!!! Ατέλειωτη ταλαιπωρία. Καλό Σ/Κ σε όλους. Σοφία

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

Θα περιμένω με χαρά την συμμετοχή σας στο 24 , ευχαριστώ που συμμετέχετε :)