Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Βραδινή έξοδο στη Περαία!


Μια βραδινή έξοδος με φίλους καρδιάς είναι το φάρμακο για πολλά.. Σε ξεσηκώνουν από του καναπέ το καταφύγιο και ..περπατάς μαζί τους στη νυχτερινή ζωή της Περαίας. Βαδίζουμε στο πλακόστρωτο με τις εκατοντάδες ανάμικτες φωνές κάθε ενθνικότητος δίπλα σου, χωριζόμαστε σε ανδρικές παρέες και γυναικείες .. η Κλώντη μπροστά μας..η θαλασσινή μυρωδιά στα ρουθούνια μας..
 Περπατάς στην αποβάθρα, κάποιοι προσπαθούν να ψαρέψουν..άλλοι μιλούνε περπατώντας..άλλοι κάνουν τσιγάρο καθισμένοι σε κάποιο κασόνι των ψαράδων.



Τότε γυρίζεις τη ματιά σου και κοιτάς πίσω σου..βλέπεις τη Περαία μέσα στα φώτα.. Ο κόσμος κουκίδες σαν πυγολαμπίδες και οι φωνές χάνονται αφήνοντας μόνο την ηρεμία της θάλασσας και το ..θέαμα της νύχτας!




Μα οι ανθρώπινες ανάγκες μας κατεβάζουν από η θέση της ψυχική και συναισθηματικής απόλαυσης..Το στομάχι..οι μυρωδιές..όλα μας δείχνουν ένα δρόμο : ταβερνάκι, ουζερί..μπυραρίες..
Ένα κρίκετ για μένα..ο κόσμος γύρω καλοκαιρινά "αφημένος"..Είναι αποδεδειγμένο ότι το καλοκαίρι μας κάνει να μη σκεπτόμαστε το πως θα ντυθούμε, πως θα μας δει ο άλλος παρά μόνο πως εμείς θα αισθανόμαστε άνετα και ελεύθερα.
Μετά την ..υλική ανθρώπινη απόλαυση η βόλτα μας παίρνει το δρόμο του γυρισμού..ένα μικρό παροξυσμό σόπινγκ από εμάς τα "κορίτσια" μας οδήγησαν σε ένα μαγαζάκι όσο οι άνδρες μας καθισμένοι σε περβάζια καπνίζαν και τα λέγανε. 
Είναι απόλαυση να ψωνίζεις με μία άλλη γυναίκα..κοιτάς τα πάντα, σχολιάζεις,  παίρνεις και αφήνεις, δεν κοιτάς ρολόι, ανταλλάσεις κρίσεις περί μόδας...ε! αρκετά..ψωνίσαμε..πάμε!
Βλέπουμε και ακούμε ανάμικτη μουσική, μέχρι και λουλούδια πεταμένα για χάρη της όμορφης τολμηρής νεαρής που χορεύει ανεβασμένη στα τραπεζάκια...τα μπαράκια γύρω μας γιορτάζουν..



Όμως δεν είμαι για πολύ περπάτημα, το πόδι μου με πεθαίνει.. λίγο ακόμη μέχρι το αμάξι.Η Κλώντη απολαμβάνει τα ενίοτε χάδια των περαστικών!
Φθάσαμε μα ένα παγωτό χρειάζεται για να κλείσει η βραδιά..στο χέρι..όχι εγώ..το ξέρετε ..δεν αγαπώ τα παγωτά..
Μία όμορφη περατζάδα στη ζωή έξω, στο "θόρυβο" που λόγω ίσως ηλικίας αποφεύγω..μα γι' αυτό είναι οι φίλοι..για να μας κάνουν να περνάμε όμορφα και να λέμε στο τέλος:
Ολίνα Ηρακλή σας ευχαριστούμε!
Αχτιδένια φιλάκια..καλή Κυριακή να έχουμε..φεύγω στο κτήμα!

12 σχόλια:

Unknown είπε...

καλημερα απο μια καινουργια φιλη

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλημερα αχτιδα μου!

με τα λογια σου, με τις φωτογραφιες σου εκανα κι εγω μαζι σας βολτα στη Περαία! το απολαυσα!! να σαι καλα φιλη μου!

nikiad.blogspot.gr είπε...

Καλημέρα,Αχτίδα μου Χαίρομαι που περνάς καλά !!!! Σήμερα μας ταξίδεψες και στην Περαία !!!!

Idea Studio είπε...

Περάια! Η αγαπημένη! Εχουμε τόσο καιρό να ανέβουμε στα μέρη σας!! Μου θύμησες όμορφες αναμνήσεις από γλυκίες βραδιές γεμάτες χρώματα και φώτα!!
Να είσαι καλά!! Σε ευχαριστώ για το όμορφο ταξίδι!!

Λένα είπε...

Καλησπέρα αχτιδούλα
Μα, κάθε φορά έτσι όπως τα περιγράφεις μας παίρνεις μαζί σου.
Να είσαι καλά και να περνάς καλύτερα.
Σου στέλνω τους χαιρετισμούς μου
από την όμορφη ¨Ηπειρο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΔΩΡΑ Μ,καλώς ήρθες γλυκιά μου, σου..ξεσκονίζω το καναπέ..σου ανοίγω θέση για το χειμώνα γιατί τώρα όλο και κάποια λείπει στις θάλασσες και σε βουτιές!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΚΦΡΑΣΟΥ, θα σε πάρω μαζί μου σύντομα στη..Λάρισα..είμαι καλεσμένη σε γάμο και θα είμαι εκεί στις 24!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ niki ad να δούμε πότε θα έρθω εγώ στο Σχολάρι..έχω περάσει 2 φορές και δεν είχα το τηλέφωνο σου μαζί μου!!!Μη φωνάζεις..το ξέρω..είμαι ξεχασια΄ρα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Idea Studio, να έρθετε..σας περιμένω και σας φιλοξενώ αν θέλετε!Είναι όμορφο μέρος βέβαια ε΄χει αλλάξει πολύ, έχω αναμνήσεις παιδικές εκεί όπως όλες στην ηλικία μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Λένα μου καλά να περνάς..μάλλον δροσιά έχει εκεί σίγουρα.

Ανώνυμος είπε...

αχτιδα μου σε φιλω !!βασω λαρισα

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βάσω Λάρισα. θα σε πάρω τηλέφωνο στις 24 θα έρθω στη Λάρισα