Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Πέρασαν κιόλας 6 χρόνια..



Σήμερα φίλοι μου ήρθε στα χέρια μου το "Ταξιδιάρικο ημερολόγιο" των μπλογκς για 2η φορά στα χρόνια που είμαι στο χώρο αυτό.Το πήρα στα χέρια μου από το ταχυδρομείο και βιαστικά το άνοιξα μέσα στο αυτοκίνητο το πρωί που με πήγαινε ο Δημήτρης μου στα εγγόνια μου για..μπέιμπι σίτιγκ!
Άρχισα να διαβάζω στον άνδρα μου κάποιες δικές σας σκέψεις και πιστέψτε με ..ένοιωσα υπερήφανη που είμαι στο χώρο αυτό, μαζί σας, στη μπλοκογειτονιά μας..
Είστε όλοι ξεχωριστοί..χαρισματικοί..με το άγγιγμα του Θεού στο μέτωπο σας σαν σφραγίδα για ελπίδα ενός καλύτερου κόσμου.
Φίλη μου θα γράψω και θα ζωγραφίσω στις σελίδες που δικαιούμαι και θα το στείλω στην επόμενη που έχει σειρά και που θα μου πεις..
Μόλις λοιπόν "παρέδωσα" τα εγγόνια μου από το πρωί αφού..σιδέρωσα, τάισα, μάλωσα, ντάντεψα, μαγείρεψα, τους πήγα  στο πάρκο, αναστέναξα..ξεφύσησα..τσίριξα..χαμογέλασα..γέλασα..όλα αυτά είναι ένα πακέτο στο τίτλο της γιαγιάς.
 Μετά ..ανέβηκα σπίτι, έκλεισα τη πόρτα πίσω μου και η ..ησυχία μου φάνηκε να έχει διπλή όψη..ανακούφιση μα και έλλειψη..
Κάθισα στον υπολογιστή μου..στο καναπέ του μπλοκόσπιτου μου και ανοίγοντας σκέφτηκα ότι αυτό το μήνα ..πριν λίγες μέρες έκλεισα 6 χρόνια στο χώρο αυτό..ένα μπλογκ που έφτιαξα μόνη μου, τυχαία, ανακαλύπτοντας το κόσμο αυτό στο διαδίκτυο στη γλυκιά μου "Χελωνίτσα".
Πόσα πήρα και πόσα έδωσα.; Δεν χρειάζεται να τα βάλω σε ζυγαριά..Μαζί σας πέρασα φάσεις της ζωής μου, πίκρες και χαρές, πάλιωσε ο..καναπές μα νομίζω ότι ακόμα θέλετε να κάθεστε σε μια γωνιά του και να μου λέτε αυτά που νοιώθετε ακριβώς όπως κάνω κι εγώ..Το φοβερό είναι ότι δεν λέω καν να τον..αλλάξω..θα ένοιωθα το κενό που θα άφηνε πίσω του.
Απλά πάλι ένα ευχαριστώ και ένα χαμόγελο Αχτιδένιο σε όλους γνωστούς και αγνώστους..
Τώρα..περιμένω τον ανδρούλη μου "αγρότη " που πρωί έφυγε μουτρωμένος που δεν μπόρεσα να πάω μαζί του (λες και τον βοηθάω σε κάτι..! )μα ξέρω ότι η ματιά του θα έπεφτε στην άδεια  σεζ λόγκ μου εκεί και στο βαλιτσάκι με το κέντημα μου.. του έλειψα..μου έλειψε..Τώρα που θα έρθει και θα δει ..λαδερό ιμάμ που μαγείρεψα,να δούμε αν θα χαρεί το ίδιο ,χι! χι!!
Αχτιδένια φιλάκια όλα θα πάνε καλά! φίλοι μου, ζέστη, καλοκαίρι, σπίτι..χαμόγελο..χαμόγελα..

40 σχόλια:

Katerina V *Pause blog* είπε...

Όταν στο έστειλα σκέφτηκα να σου βάλω και κάτι άλλο μέσα για σενα εκπληξούλα αλλά τελικά δεν τα κατάφερα..! Δεν είναι μαγικό αυτό το ημερολογιάκι;; Απίστευτα έργα τέχνης μέσα κι εγώ η άσχετη με αυτά ντράπηκα να σου πω την αλήθεια.. Βλακείες έκανα αλλά αυτά που έγραψα ήταν με πολύ αγάπη και την ελπίδα να πάνε όλα καλά για όλους μας.. Φιλιά πολλά Αχτίδα μας και χρόνια πολλά στο μπλοκάκι σου!!

BUTTERFLY είπε...

Α! Τι ειναι αυτο το Ταξιδιαρικο Ημερολογιο; Πολυ ωραιο ακουγεται!
Παντα καλα να εισαι Αχτιδα μου και παντα το ζυγι σου να γερνει στα καλα κι ευλογημενα!

ασωτος γιος είπε...

και εγω νιωθω περηφανος που σ έχω βρει που εχω δωρακι σου, και χαιρομαι γιατι οποτε σ επισκεφτομαι γραφω δε γαρφω σχολιο , νιωθω οτι υπάρχει ανθρωποι υγιης χαρουμενοι νορμάλ σαυτο το μπλογκο πλανήτη, ανθωρποι ποιητες με το δικο τους τροπο, οπου η ζωη τους ειναι ενα παραδειγμα για μας ,

Ριτα Τρικαλα είπε...

Χαμογελα Αχτιδα να εισαι πανταω καλα.Συνεχισε να γραφειςνα μας κρατας γλυκια συντροφια πολλες καληνυχτες και πολλες-πολλες καλημερες οπως εσυ τις λες .ΦΙΛΑΚΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Hfaistiwnas είπε...

Είναι η αλήθεια πως είμαστε χρόνια εδώ πολλοί από μας! Να είμαστε καλά μόνο και να συνεχίζουμε..

Ανώνυμος είπε...

Δεν εχω μπγογκ δεν εχω e-mail δεν ξερω τι ειναι το ημερολογιο σας''' μου κανετε παρεα παιρνω ιδεες και σας θαυμαζω για το εργο σας''''''Δεν ειμαι στη γειτονια σας αλλα νιωθω κοντα σας''
ΜΙΝΑ

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα.σας ερχομαι μανούλα μου κ νταντούλη μου!!!

nikiad.blogspot.gr είπε...

Γλυκειά μου Αχτίδα, ευχομαι να επικοινωνουμε και να είμαστε μια αγαπημένη "γειτονια " για πολλά-πολλά χρόνια !!!
Σε γνωρίζω μόνο 2 μήνες και νοιώθω σαν να σε ξέρω χρόνια ! (διαβάζω
όποτε έχω χρόνο τις παλιές σου αναρτήσεις για να καλύψω τα κενά ).
Να είσαι καλά και να σε "βλέπουμε"
συχνά !!!
φιλάκια

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

Τι όμορφη και συγκινητική ανάρτηση...6 χρόνια; Χρονια Πολλά λοιπόν..να σας δίνει μόνο χαρά..ευχαριστούμε που μας θεωρείς δικούς και μοιράζεσαι μαζί μας τα καθημερινά σου... να συνεχίσεις να το κάνεις και να είσαι στην όμορφη μπλογκογειτονιά μας για όσο έχεις όρεξη και διάθεση...χαίρομαι που γνωρίστηκαν τα μπλογκ μας...

nikol είπε...

Αχτίδα μου καιρό είχα να σχολιάσω ,αλλά σήμερα είδα αυτή την ανάρτηση ! 6 χρόνια! Μόνο ενάμισυ χρόνο έχω εδώ και νοιώθω πόσα πολλά μαθαίνω , πόσους γλυκούς ανθρώπους προσφοράς γνωρίζω !
Να είσαι καλά Αχτίδα αληθινή της ψυχής μας .
Σε φιλώ γλυκά

Marie-Anne είπε...

6 χρόνια???!!!!Χρόνια πολλά στο μπλογκοσπιτάκι σου, Αχτίδα μου!!!! Νά'σαι καλά που μοιράζεσαι τόσα πολλά μαζί μας!!
Θα περιμένουμε με ανυπομονησία το Ταξιδιάρικο ημερολόγιο!
Φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο!!!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Έξι χρόνια, να τα εκατοστήσεις !!
Σε ανακάλυψα πρόσφατα γιατί είναι
πιο καινούργια, αλλά πολύ χαίρομαι
έστω και τώρα που διαβάζω τις
αναρτήσεις σου, γιατί είσαι πολύ
καλή στις περιγραφές και κρατάς ωραία
συντροφιά !!! Τι είναι αυτό το
ταξιδιάρικο ημερολόγιο ???
Ενημέρωσέ μας
Να είσαι πάντα καλά γλυκιά μου !!!

το στεκι της σοφιας είπε...

χρονια πολλα για τα 6 χρονια στο σπιτακι σου. ησουν η πρωτη πυ διαβασα οταν αποκτησα ιντερνετ και ευχομαι μεσα απο την καρδια μου να εισαι παντα ετσι οπως ησουν την πρωτη μερα που ανοιξες το σπιτακι σουδημιουργικη και γεματη ζωντανια .πολλα φιλια !!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Katerina Verigka, φίλη μου σ' ευχαριστώ θα το στείλω στην επόμενη μόλις το τελειώσω.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ BUTTERFLY, θέλεις να πάρεις κι εσύ σειρά; Να σου στείλω τη διεύθυνση του μπλοκ της..αρχηγού!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ασωτος γιος, καλέ μου φίλε, ξέρω οτι είσαι κοντά μου όποτε θες να μάθεις τι κάνω, δεν χρειάζονται πάντα σχόλια για να δείξεις την αγάπη σε κάποιον Η παρουσία νομίζω πλανάτε στον ..αέρα της αύρας του καθενός.Καλημέρα γλυκιέ μου όλη μέρα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ρίτα Τρρίκαλα, ούτε ένα τηλέφωνο δεν σου έκανα..ασυγχώρετη μα..έχω ουρά να πάρει η ευχή και ξεχνώ ..ξεχνώ με τόσα που κάνω.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, φίλε μου ξέρεις οτι σου ε΄χω αδυναμία..κάτι σαν..διαδυκτιακός γιος!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΜΙΝΑ, τον καλοδέχθηκες το γιο;άντε να δούμε πότε θα σου κάνω από κοντά καφεδάκι και..Αχτιδένια αγκαλίτσα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη , τσακίσου..σε περιμένω..ετοίμασα και τη..σφουγκαρίστρα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ niki ad, σ' ευχαριστλω γλυκιά μου, να θυμάσαι οτι από μία απροσεξία κάποτε χάθηκαν τα πρώτα 2 χρόνια των αναρτήσεων μου.Κρίμα μα..έγινε!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ μου σ' ευχαριστώ εσύ είσαι πλέον μαζί με άλλες το..μέλλον των μπλογκς

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ nikol ευχαριστώ κοριτσάκι μου και σου εύχομαι να φθάσεις κι εσύ αυτό το..νούμερο!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marie-Anne, έχεις γραφτεί κι εσύ;θα σας δείξω κάποια σελίδα σίγουρα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ο κόσμος της Ράνιας είναι ένα βιβλίο χειροποίητο από τη φίλη
http://apinkdreamer.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html.
Εδώ γράφουμε και ζωγραφίζουμε 2 σελίδες και το στέλνουμε στην επόμενη.Αν θες συμμετοχή στείλε της ένα μήνυμα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σοφία Αρσενίου, φίλη μου σ' ευχαριστώ, σε γνώρισα και από κοντά και ο σταυρός σου από κανέλες στολίζει ένα τοίχο στο σπίτι μου.

Μαρία Έλενα είπε...

Πολύ καλή ιδέα το ημερολόγιο.
Φιλάκια ...

BUTTERFLY είπε...

Θα το ηθελα πολυ ναι! Αλλα τι ειναι; Γιατι αν εχει να κανει με χειροτεχνηματα εμενα τα χερακια μου ειναι κουπια και μαλιστα τρυπια!

Α. Παπαγιάννης είπε...

Χρόνια πολλά, γειτόνισσα, και εις ανώτερα! Πάντα δημιουργική, με εκατοντάδες φίλους (που σε λίγο θα χιλιάσουν κι αυτοί, απ' όσο βλέπω...)

Rena είπε...

Να τα εκατοστήσει το μπλογκάκι σου Αχτίδα μου και αν πάλιωσε ο καναπές σημαίνει πως απόκτησε αξία!!!!
Φιλάκια πολλά!!!

Kitchen Stories είπε...

Πολύχρονο, με πολλές ιδέες και όμορφες δημιουργικές στιγμές!

Καλή συνέχεια Αχτίδα, με δύναμη!

Z.

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Εξι χρόνια..!!!! Αχτίδα μου..να γίνουν εκατό γλυκια μου... και να είσαι γερή να μας δίνεις παντα χαμογελα αισιοδοξίας.. εκανες οπως παντα και την βόλτα μου στις προηγούμενες αναρτησεις σου.. τι ομορφες στιγμές αυτες με τον εγγονό.. ενα φιλακι και όλη η κούραη πάει περίπατο έ;..χιχ.χί... να εχετε την υγεια σας.. και θα μεγαλώσει και το πιτσιρίκι σας..τι ομορφιες κρύβει η πατρίδα μας... Αχτίδα μου..να έχεις πολλες δημιουργικες ιδές.. φιλα μου τον μικρό..και δωσε τα χαιρερετίσματα μας σε όλους σας...φιλακια πολλα

oldthings είπε...

Χρόνια πολλά Αχτιδούλα !Τιμή μου που σε γνώρισα !

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρία Έλενα καλημέρα φίλη μου και πράγματι αυτό το..ταξιδιάρικο είναι μία κιβωτός φιλίας.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ BUTTERFLY, η αλήθεια είναι οτι κάτι φτιάχνεις στις σελίδες που σου αναλογούν όμως..όταν μέσα σου νοιώθεις την ανάγκη να συμμετάσχεις ακόμα και ένα απλό κείμενο πιάνει το τόπο του,Αγάπη και φιλία..αυτό είναι το ημερολόγιο!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Α. Παπαγιάννης, γείτονα μου αγαπημένε..γιατρούκο μου όπως έλεγε και ηΚαρέζη σε κάποια ταινία.Πάντα σε θυμάμαι ιδιαίτερα όταν περνώ από τη κλινική και σκέπτομαι την εγχείρηση μου.Είμαι καλά, βέβαια..πονάω λόγω αρθρίτιδος παντού και αλλού όμως..είμαι καλά Δόξα το Θεό ..γιατρούκο μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ rena φίλη μου δημιουργική ο..καναπές μου δεν αλλάζεται..παίρνει συλλεκτική αξία από όσους κάθισαν σ' αυτόν.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Kitchen Stories, ευχαριστώ καλή μου με το υπέροχο μπλογκ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σμαραγδένια Ρούλα, αχ! φιληνάδα μου σε σένα διαβάζω την ..ανασκόπιση των αναρτήσεων μου!!!Φιλάκια και στον άνδρα σου!.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ oldthings, τι να πω εγώ για σένα; μία υπέροχη κυρία και ψυχή και ένα πανέμορφο μπλογκ!