Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

E! πια..όλα έχουν ένα όριο!


 Φθάνει..ακόμα κι εγώ έχω βγει από τα ρούχα μου..είναι σαν να ξαναζώ τα χρόνια που φοιτήτρια στη σχολή ζούσα κάτω από το φόβο της Χούντας.
 Ποτέ..ποτέ δεν πίστευα ότι θα ξαναζήσω τέτοιες μέρες, ότι θα έχανα όλα όσα με κράτησαν όρθια εκείνο το καιρό μέσα σε λίγο χρόνο.
Θυμάμαι που στη τηλεόραση τότε βλέπαμε και γελούσαμε φερέφωνα των Δικτατόρων με ειδήσεις φτιαχτές και προεπιλεγμένες.
Θυμάμαι πως έμπαιναν μέσα στις αίθουσες για να πάρουν άτομα απλά "ύποπτα" κατ' αυτούς. Έτσι μας οδηγούν  να γίνουμε δυστυχώς..αντάρτες στη χώρα μας..
Φίλοι μου σκεφτείτε πόσα άτομα μένουν χωρίς δουλειά, σκεφτείτε ότι όση αποζημίωση κι αν πάρουν σε λίγο θα τελειώσει..
Αυτή τη στιγμή γράφω και παρακολουθώ την ΕΡΤ, αυτή τη στιγμή κόψανε το σήμα..
Φίλοι μου ΞΑΝΑΖΩ καταστάσεις παλιές..Ήμουν εκεί..στην Αθήνα όταν οι ασύρματου από το Πολυτεχνείο μιλούσαν για το τανκς που έριχνε τη πύλη..
Δεν ήμουν ποτέ πολιτικοποιημένο άτομο όμως..όμως ήμουν ένα ελεύθερο άτομο με πίστη στις αξίες της πατρίδας μας..
Μας τις πατήσανε όλες να τους πάρει η ευχή..και με λύπη μου λέω ότι δεν πιστεύω πια σε κανένα παρά μόνο στην οργή του Λαού..
Είμαι οργισμένη..τόσο που ακόμα και οι Αχτιδένιες μου έχασαν το φως τους.
Κουράγιο φίλοι μου..έτσι λέγαμε ΤΟΤΕ..έτσι θα λέμε και τώρα πια..κουράγιο και αντισταθείτε!

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ'''ΤΟ 'ΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ''ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ;ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ;;;;;;
ΜΙΝΑ

Memaria είπε...

Το έχουν ξεπεράσει το όριο προ πολλού...τι να λέμε τώρα!!

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,καλά εχουν ξεφύγει τελείως μαμ!!ζούμε την μεγαλύτερη κατάντια!!!

Kate'sCakeBox είπε...

Αχτίδα μου,γλυκιά μου φίλη..ξαναζούμε τις παλιές εποχές με τις μαύρες σελίδες..τους έκοψαν στόν αέρα..μαύρη θα είναι η νύχτα απόψε!!εύχομαι να το πληρώσουν αυτό που έκαναν..κάθε μέρα και περισσότερο καταλύεται η δημοκρατία,,οι μάσκες πέφτουν..κάτι πρεπει να κάνουμε..μένουμε άπραγοι..και αυτό με απασχολεί!!θα τα πούμε πάλι...σε φιλώ για την .ωρα..

mahler76 είπε...

Απίστευτος φασισμός!!!

Ανώνυμος είπε...

Ποιές είναι οι αξίες του λαού της Ελλάδος εδώ και 32 χρόνια; Αυτές οι αξίες μας οδήγησαν εδώ αυτές τις αξίες μάθαν και οι γονείς στα παιδιά και τωρα γίναν χειρότερα από τους γονείς αυτές τις αξίες υπηρετεί η πλειοψηφία. Τώρα μας κακοφαίνεται;

Ανώνυμος είπε...

οι αξίες του βολέματος

Hfaistiwnas είπε...

Ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω..

maria k είπε...

ΑΙΣΧΟΣ!τους πέταξαν και αυτούς όπως πετάνε κάθε μέρα στο δρόμο εκατοντάδες.Τους κορόιδεψαν και αυτούς,είναι γνωστό το γεγονός ότι επί σειρά έτων η κρατική τηλεόραση αποτελούσε γραφείο ρουσφετιών η λεγόμενη πελατειάκη σχέση.Την πατήσαμε ο κόσμος ήθελε δουλειά και εκείνοι τους εξαγόραζαν και τώρα μας έστειλαν και το λογαριασμό από πάνω!!!Το τραγικότερο από όλα είναι ότι όλα τα αποφαζίσουν εν μία νυκτή,επιτέλους ας το καταλάβούμε αύριο μέσα σε μια νύχτα θα νομοθετήσουν το μισθό στα 300 ευρώ και τότε τι θα γίνει? Σιωπή!!!Φίλοι μου κατάφεραν να μας σπάσουν όλοι προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα μέσα από την ατομικότητα και όχι μέσα από την συλλογικότητα ένας από αυτούς είμαι και εγώ,τι σημασία έχει αν κάποιοι άκομα κρατάνε τις δουλειές τους ή τις επιχειρήσεις τους,αφού σε πολύ λίγο εγώ και εσύ δεν θα αγοράζουμε άρα και οι εναπομείναντες θα τελειώσουν!Όσα προβλήματα και να αντιμετωπίζουμε ο λόγος που ακόμα είμαστε ζωντανοί είναι γιατί ο πυρήνας της Ελληνικής οικογένειας είναι ζωντανός αυτοί αυτό το ξέρουν,φοβάμαι τη μέρα που θα βάλουν το χέρι τους και εκεί!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΜΙΝΑ,τι κουράγιο μου λες; εδώ πια είναι θέμα αξιοπρέπειας!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ me (maria) δεν αντέχονται άλλο, εγώ που μια ζωή ήμουν ο νομοταγής πολίτης έχω βγει από τα ρούχα μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη, εσύ μάζεψε τα και έλα..σε περιμένω.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Kate'sCakeBox, εγώ φίλη μου εκείνο το καιρό ήμουν μαθήτρια..τα έχω ζήσει όλα, τα ξαναζώ τώρα ..απίστευτο μου φαίνεται..και συγχίζομαι που τους έβγαλα κι εγώ με τα λάθη μου στην εξουσία.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ mahler76, φίλε μου είναι όπως είπα θεμα πια αξιοπρέπειας, θέλουν να μας την στερήσουν και αυτή, δεν θα με κάνουν εμένα υποχείριο κανενός πια.Θέλω τη ζωή μου πίσω.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, φίλη μου τις αξίες της ζωής μας τις δημιουργούμε και τις μεταφέρουμε στην οικογένεια μας ΕΜΕΙΣ. Μου είχε δωθεί καποτε η ευκαιρία να γίνω διευθύντρια του ΟΑΕΔ στη Θεσ/νίκη.Δεν δέχθηκα τη θέση γιατί με πλησίασαν κομματικά.Είσαι δικιά μας μου είπαν.Αρνήθηκα, τώρα θα είχα λογαριασμό στη τράπεζα βαρβάτο και σύνταξη το ίδιο. ΟΜΩΣ..θα πέθαινα αν κάποιος με έδειχνε και μου έλεγε..κοίτα την..την έβαλαν με μέσο..έστω και αν το άξιζα λόγω προσόντων.Όσο για τα χρέη στα νοικοκυριά..Δεν πήρα ποτέ δάνειο, δεν έβαλα χρέη και κυρίως ποτέ ..ποτέ δεν έβγαλα μπλοκ επιταγών έστω και αν ήμουν επαγγελματίας επί 35 χρόνια.Όσα είχα τόσα ξόδευα.Λοιπόν είναι θέμα προσωπικών επιλογών.Για το μόνο που είμαι υπεύθυνη είναι οτι τους ψήφισα, μα..μέχρις εδώ..τέρμα, πίστη σε κανένα πια .

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, το είδες φίλε μου, το είδα το βλέπουμε όλοι και περίμενε τα χειρότερα αν εμείς δεν το πολεμήσουμε.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ maria k, φίλη μου δεν έζησες Δικτατορία, έτσι ακριβώς είναι.Αν δεν σταθούμε απέναντι τους δυναμικά και σταθερά.όμως ο Έλληνα δεν είναι δυστυχώς για τέτοια παρά μόνο όταν θιχτεί η προσωπική του ζωή.

Ανώνυμος είπε...

καλημερα!βλεπω ερτ μεσω ιντερνετ,τα ιδιωτικα πουλημενα,συμφωνιες συμφερουσες αφου πηραν προγραμματα της ερτ δωρεαν και τωρα κανουν απεργια,σιωπη καθολου ενημερωση!τι να πω,ασχημες στιγμες που δεν θα θελα να ζω!φιλια βασω λαρισα

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

το μονο που σκεφτομαι ειναι οι τοσες οικογενειες που μενουν ξεκρεμαστοι απο την μια μερα στην αλλη ....το μονο που σκεφτομαι ειναι πως καποια χωρια μας δεν θα εχουν σημα κ θα βλεπουν τουρκικα κ βουλγαρικα καναλια μονο..το μονο που σκεφτομαι ειναι ο αποδημος ελληνισμος που θα μεινει χωρις ηχο κ εικονα... ΑΛΛΑ θα σκεφτω κ το τι εγινε οταν εκλεισαν ιδιωτικα καναλια..δημοτικα ραδιοφωνα..τηλεορασεις..οταν εκλεισαν επιχειρησεις.. ολους αυτους ποιος τους νοιαστηκε??ολοι αυτοι τωρα που σκιζονται..τι εκαναν??? ποιος εδωσε συμπαρασταση σ αυτους??για την ερτ νοιαζονται ολοι..κ νομιζω πως ολοι σκεφτονται πως αν κλεινουν την ερτ..ενα κρατικο καναλι με ατομα που βολεψαν οι ιδιοι..τι θα γινει κ ποιος θα τους σταματησει οταν θα κλεισουν ενα μικροτερο καναλι..ποιος ??ΚΑΝΕΙΣ..γιατι ολοι τελικα λεμε..αχ οχι κριμα γιατι να γινει..αλλα μετα απο λιγο καιρο θα το ξεχασουμε..κ θα λεμε..ισως..μακρια απο τον ..πωπο μας ..κ οτι γινει... σκεφτομαστε ετσι??? φτασαμε σ αυτο το σημειο???τρομαζω...

Ανώνυμος είπε...

χθες κουρασμενη απ'τη δουλεια δεν καταλαβα το μεγεθος στο θεμα της ΕΡΤ.Τωρα βλεπω ΕΡΤ στο ιντερνετ,δεν εχω λογια''''''
ΜΙΝΑ

Funky Monkey είπε...

Ώρες ώρες δεν το πιστεύω ότι τα ζω και τα βλέπω αυτά τα πράγματα. Γιατί δεν παραδεχόμαστε ότι έχουμε χούντα, να τελειώνουμε; Όλα πρέπει να τα περιμένουμε πια...
Όσα κι αν έχουν καταλογιστεί κατά καιρούς στους ανθρώπους της ΕΡΤ για παχυλούς μισθούς κλπ, τίποτα δεν δικαιολογεί το να πετάγονται τόσοι άνθρωποι στο δρόμο με το έτσι θέλω, εν μία νυκτί. Αύριο μπορεί να κλείσουν τα σχολεία, τα νοσοκομεία...
Άμα δείτε τη δημοκρατία, να της πείτε ότι την ψάχνω.
Ντροπή και αίσχος κι εμείς καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα...