Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Το πρώτο μου μπάνιο!




Μία ακόμα καλημέρα στις τόσες..ένας καφές δίπλα μου..ο καναπές στο μπλοκόσπιτο λίγο σκονισμένο..Ε! καλοκαίρι...όλοι λείπουν , ακόμη κι εγώ η..σπιτονοικοκυρά κλείνω τα ..στορ για να μη ζηλεύω από τις θαλασσινές σας εξορμήσεις. 
Κάθε μέρα ανακαλύπτω ότι έχω αλλάξει κι εγώ που κάποτε δεν έβγαινα από τη θάλασσα και λιαζόμουν σαν τις..σαύρες  (όχι για να μαυρίσω αλλά για να χαρώ τη ζεστασιά του ήλιου στο δέρμα μου..) τώρα ..παθαίνω ΗΛΙΑΣΗ..,μάλιστα ..έπαθα θερμοπληξία η αφιλότιμη και με έκανε να γίνω χάλια.
Όμως επειδή έχω φαίνεται κάποια συγγένεια με το..γνωστό πουλί Φοίνικα..την επομένη πήγα και έκανα το πρώτο μου μπάνιο παιδιά..το πρώτο μου βούτηγμα στα κατακάθαρα νερά της Χαλκιδικής καλεσμένη από τους αγαπημένους μου Ολίνα και Ηρακλή και τη παρέα άλλων φίλων εκεί.


Λατρεύω τη θάλασσα..λατρεύω το κολύμπι και τα βαθιά νερά, παλιά κολυμβήτρια σε ομάδα με πολλά μετάλλια ( βεβαίως βεβαίως..τι νομίζετε!!) θέλω να κολυμπώ σε βαθιά νερά και να κάνω υποβρύχιο όπως παλιά με τον άνδρα μου σε βράχια και μικρές σπηλιές σε νησιά! 
Περασμένα μεγαλεία φίλοι μου..άστα να πάνε..τώρα ντρέπομαι τις ..κορμάρες δίπλα μου που κοιτάζουν κατάπληκτες πως μία που ανήκει πλέον στα γηραιά ..φαλαινοειδή κολυμπά τόσο καλά και μένει τόσο κάτω από την επιφάνεια του νερού χωρίς αναπνοή..
Τώρα βγαίνω..αλλάζω..και με ένα καφέ και νερό δίπλα μου χαζεύω την..οροφή...


...όσο με την άκρη του ματιού βλέπω κάτι γοργόνες να παίζουν ρακέτες στην άμμο ! Αμάν βρε παιδιά..τι κορμάρες κυκλοφορούν!!!!Βγαίνει και η..Κατίνα από μέσα μου και ψάχνω τα κουσούρια τους για να δικαιολογήσω τα δικά μου κουσούρια!
- Χμμμμ! καλέ ..έχει κυτταρίτιδα...πω! πω!..τι μαγιό φοράει..αλλά και η άλλη δεν πάει πίσω..πω! πω!..κοίτα σουτιέν..Α!..καλέ..σιγά..σαν κι εμένα είναι αυτή..που είναι ένας καθρέπτης να συγκριθούμε;..όχι κυρά μου..έλα στα χρόνια μου να σε δω..(καραμέλα το έχω αυτό για δικαιολογία )!
μετά ..θάβω τη Κατίνα κάτω από την άμμο ..ξεθάβω την Αχτιδένια μου όψη και κατεβάζω το καπέλο μου στα μάτια  για να μη...ζηλεύω..
Ωραία πέρασα..η καλή παρέα για μένα μετρά και αυτή την είχα με..τσιπουράκι και χιούμορ.Σήμερα σπίτι για ξεκούραση και Αχτιδούπολη  να δώσω μία παραγγελία και..
Αχτιδένια φιλάκια..να περνάτε καλά, καλή εβδομάδα να έχουμε!

33 σχόλια:

ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ είπε...

Καλημέρα και καλή αρχή με τα μπανάκια. Είχα πολύ καιρό να περάσω από τα blogs της γειτονιάς και τώρα που ξεκίνησα μια μεγάλη βόλτα, τα βλέπω ολα μαζεμάνα. Και τα λαχανικά σας τα θαύμασα , και εκείνα τα περιέργα ψάρια τα είδα και την πισινούλα σας ζήλεψα......καλό καλοκαίρι και καλή συνέχεια εύχομαι.

Ειρήνη Ε. είπε...

Καλά μπανάκια και εφέτος, Αχτίδα!! Ζέστη, ζέστη στον Πειραιά!! Ανάσα δροσιάς, οι βουτιές στην θάλασσα.
Καλό καλοκαίρι, να έχουμε.
Καλή σου ημέρα.

Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου είπε...

Καλημέρα Καλημέρα!!! Χαρούμενη ανάρτηση για να ξεκινήσει όμορφα η μέρα μου!Αχ βρε Αχτίδα μου τα χρόνια μας πέρασαν και οι χαρές μας είναι διαφορετικές Με τις ώρες λιαζόμουν κι εγώ και απολάμβανα κάθε στιγμή τα βαθυπέλαγα κολύμπια μου!!! αλλά τώρα δεν βρίσκω την ίδια απόλαυση με τίποτα αλλά απολαμβάνουμε άλλα πράγματα πιο μεστά και ουσιώδη!!!
Εγώ την Αλκηστη κι εσύ τον μικρό Δημητράκη και τα άλλα 2 εγγονάκια σου!!! Φιλάκια με πολλές δροσερές απλωτές από το άγνωστο σε σένα Φανάρι,αν θες δες Παράθυρα με θέα... το ΘΡΑΚΙΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ....
ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!

nikiad.blogspot.gr είπε...

Καλώς σε βρήκα, Αχτίδα μου!!Ανακάλυψα πριν απο λίγο το blog σου απο το blog της Χριστίνας (Νεραϊδοδημιουργίες ).Δίαβασα κι άλλες 2 αναρτήσεις σου και συνεχίζω.Μου αρέσει πολύ το χιούμορ σου!!!Χαίρομαι που έγινα μέλος του blog σου !!!
¨Οσο για τις "κορμάρες " η μαμά μου έλεγε πολύ συχνά μια φράση¨"εκεί που ήσουν ήμουνα κι εδώ που είμαι θα 'ρθεις"
Να περνάς καλά!!Καλό καλοκαίρι!!
Νίκη
nikiad.blogspot.gr

Beauty Follower είπε...

Καλές βουτιές και μην ξεχνάς να βάζεις αντιηλιακό!

http://beautyfollower.blogspot.gr/

Sofia είπε...

Γεια σου αγαπητή Αχτίδα! Είναι αλήθεια πως τα καλοκαιρινά μπάνια στη θάλασσα είναι το πιο όμορφο πράγμα του καλοκαιριού! Εύχομαι τα φετινά μπανάκια να είναι τα πιο ωραία! Καλή εβδομάδα! Πολλά φιλουθκια ;)

MATINASAKE14 είπε...

Kαλημέρα!!! τι σύμπτωση κι εγώ χθες έκανα το πρώτο μου μπάνιο, κι εγώ παλιά καθόμουν με τις ώρες στο ήλιο να πάρω χρώμα. Τώρα κάτω από την ομπρέλα και..... Λατρεύω το κολύμπι και όπως λένε η χυχή βγαίνει τελευταία εξακολουθώ τα μακροβούτια και να χαίρομαι τη θάλασσα με τις ώρες.
Να περνάς καλά και καλό καλοκαίρι !!!!!!

Ανώνυμος είπε...

καλημερα αχτιδα που οπου και να εισαι λαμπεις!φιλια βασω λαρισα

venia είπε...

Καλά μπανάκια αχτίδα μου!! πιάσανε οι ζέστες για τα καλά...οσο για τις κορμάρες...θυμάμαι μου ειχε πει μια φίλη οτι για πλακα λέγανε οταν βλεπανε μια ομορφη κτλ για να της βρουνε κουσουρι.. κακόψυχη θα ειναι μωρε χαχαχαχα!!!το θεμα ειναι ναι αισθανεσαι καλά με τον εαυτό σου!

SPYRIDOULA είπε...

Καλά μπάνια και καλό καλοκαίρι!Να περνάς υπέροχα Αχτίδα μου!

Unknown είπε...

Μμμμ....δροσερή ανάρτηση!
Καλά μπάνια εύχομαι και πολλά-πολλά μακροβούτια!!!
**** Αννιώ ****

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ μου δεν βαρέθηκες να διαβάζεις τις..μούρλες μου;Αχ! Κατερινάκι μου καλοκαιράκι..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ειρήνη Ε, μακάρι να ήταν διαφορετικά όμως έχω να προσέχω και το εγγόνι μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου, βρε Έφη μου έχεςι δίκιο, έχω δίκιο μα τι να ξκάνουμε..έχουμε και τα παιδιά αμς να βοηθήσουμε σαν γιαγιάδες..Υπάρχει πιθανότητα να έρθω στη Κομοτινή!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ niki ad, καλώς ήρθες καλέ..σου ανοίγω θέση στο καναπέ..κάτσε να..ξεσκονήσω..κάνει και ζέστη..δεν αγαπώ και το αιρ κοντίσιον..με ανεμιστηρα βολεύεσαι;Θα έρθω καλέ να σε βρώ..είμαι εγώ περίεργη γάτα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Beauty Follower, με αντιηλιακό κυνηγώ τον άνδρα μου εκείνος έχει δύσκολο δέρμα..εγώ είμαι μελαχρινή από τη..φύτρα μου!

Μαρία Έλενα είπε...

Καλά μπανάκια να έχεις
Φιλάκια ...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ basiliki, λίγο χλωμό ο βλέπω για πολλά μπάνια φέτος..βλέπεις είμαι και ..τεμπέλα ..θέλω τη θάλασσα μπροστά μου και ολοκάθαρη.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Matina Sak, το πρώτο μπάνιο είναι πάντα το..κάτι άλλο κοριτσάκι ..καλό καλοκαίρι και πολλε΄ς βουτιές.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βάσω Λάρισα, εσένα σου τα είπα στο μέιλ.Κούκλος ο γιος σου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ venia μου τι να πω..όλες κορμάρες..όλες με κάτι..αόρατα μπικίνι..εγώ στο καλό ένα μαύρο κι αυτό ..έλειπαν ..κομμάτια νόμιζα για να κρύβω κιλά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ SPYRIDOULA μου σ' ευχαριστώ καλό καλοκαίρι και σε σένα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Tis Annios, κι εσύ τάιζε τις γατούλες σου και φτιάχνε πανέμορφα μαξιλάρια!

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Αχτίδα μου γλυκιά... εκεί που ήσουν ήμουνα και εκεί που είσαι θα ρθω (το ξέρεις φαντάζομαι οπότε μην σκας) Ασε που το σπορ Κατίνα το κάνουμε όλες με μεγάλη επιτυχία. Εγώ πάλι αδύνατη μεν σχετικά αλλά με όχι και τόσο γυμνασμένο σώμα... πιστεύω ότι οι τέλειες έχουν πιο πολλά κόμπλεξ από εμάς τις φυσιολογικές οπότε παρηγοριέμαι,χιχι!!! Σε φιλώ και καλή αρχή στα μπάνια και στις καλοκαιρινές εξορμήσεις! Κάλη

Ανώνυμος είπε...

καλες βουτιες'''''οσο για τις κορμαρες ενα ασμα λεει[σ'οποιους αρεσουμε για τους αλλους δεν θα μπορεσουμε]φιλακιααααα''''
ΜΙΝΑ

Funky Monkey είπε...

Καλό καλοκαίρι, Αχτίδα μου! Κι εγώ έκανα χθες το πρώτο μπανάκι και ήταν υπέροχα... Πολλά φιλιά, καλά να περνάς!

Pepi είπε...

Καλή αρχή στα μπανάκια σου, Αχτιδούλα! Καλές βουτιές και να περνάς πάντα όμορφα!

Ελμιράκι είπε...

Xaxaxax... kala mpanakia!!! filakia

Ανώνυμος είπε...

@αχτιδα,καλη εβδομάδα μανούλα μου.ημουν στο μαθημα κ δεν μπορεσα να σου μιλησω.θα σε παρω να τα πουμε

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

Χάρηκα την ανάρτηση αυτή, αφορά το σπιτάκι μου , την αγαπημένη μου θάλασσα..Μου αρέσει πολύ η θάλασσα..

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα! Το ίδιο παθαίνω και εγώ με τα κορμιά που βλέπω! Αλλά οκ, δεν χάθηκε ο κόσμος!
Άντε καλή αρχή στα μπάνια σας! :)

Kate'sCakeBox είπε...

Καλά μπανάκια και καλές βουτιές γλυκιά μου Αχτιδούλα!να περνάς όμορφα και ξένοιαστα το καλοκαιράκι και να μας κάνεις πάντα όμορφη συντροφίτσα με τις αναρτήσεις σου τις υπέροχες!!!σου στέλνω την αγάπη μου και πολλά φιλάκια!!!

marilia είπε...

χαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!! Δεν σε πιστεύω!!!!!!!! χαχαχαχαχαχα