Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Φωτογραφίζοντας όσα το μάτι και η ψυχή βλέπει..


Την έκανα κι εγώ την ..αποχή μου από το μπλοκόσπιτο..Πες ο καιρός..πες ο καλός μου που με θέλει μαζί του συνέχεια..Όμως όχι ότι κακοπερνώ..η φύση με έχει κερδίσει αυτό το καιρό και εγκατέλειψα άλλες μου αγάπες, μισοί πίνακες..κάποιες παραγγελίες από την Αχτιδούπολη..
Λοιπόν έτσι το..  έριξα στις φωτογραφίες και στο ..άραγμα στο κτήμα όπου το ..κακό παιδί ο άνδρας μου με τράβηξε φωτογραφία να ..κεντώ και μου ζήτησε να σας τη βάλω λέει ( και θα το ..ελέγξει είπε ) για να δείτε πως..σκοτώνομαι με τη Κλώντη παρέα στο..σκάψιμο και στο ξεβοτάνιασμα!





Εγώ πάντως ήμουν..σαφής!! Κτήμα ναι μα..μόνο για παρέα και συλλογή των καρπών! Άντε να περιποιηθώ και τα κολοκυθάκια που ήταν δική μου επιλογή! Αστειάκια..ο καημένος δεν μου παραπονιέται ποτέ!
Είναι υπέροχα γύρω μας φίλοι μου αυτή την εβδομάδα άνοιξαν και οι ηλίανθοι από το πιο πέρα κτήμα . Τους λατρεύω..τους έχω ζωγραφίσει πολλές φορές..



Συνήθως φεύγουμε λίγο πριν τη δύση και πάντα με μαγεύει η εικόνα του ήλιου που μας αποχαιρετά..



Προσέξτε..φαίνεται ο Χορτιάτης και το βουνό που λένε ότι είναι ηφαίστειο, γυρνούμε πάντα από το δρόμο του Χορτιάτη γιατί η απόσταση για το κτήμα μας έτσι είναι μόνο 30 λεπτά από το σπίτι μας..!



Πέστε μου ποιος ζωγράφος να έδινε τέτοια χρώματα...θα το κάνω σύντομα και θα σας τον δείξω ..ζωγραφική με τα δάχτυλα όπως μου αρέσει..με αυτά τα χρώματα.. Τα δάχτυλα μου πλέον δύσκολα πιέζουν το πινέλο..με δυσκολεύει να τα κλείνω γύρω του..Γι' αυτό και δουλεύω με τεχνοτροπία σπάτουλας που είναι πιο εύκολο.



Κοιτάξτε τους ηλίανθους αυτή την ώρα..



Αυτή τη φωτογραφία τη τράβηξε ο Δημήτρης..σκάω ..αλλά το παραδέχομαι..είναι πανέμορφη!



Σήμερα Κυριακή πήγαμε Μηχανιώνα..ξέρετε..για ψαράκι από τις βάρκες..


Κι εδώ χάζεψα με τα ψάρια, είδα για πρώτη φορά ρέγκα και μετά αυτά τα ..παράξενα  ( λιγάκι φρικιαστικά...) ψάρια.!Μπουρρρρ!Ανατρίχιασα!



Καλέ πως να τα..καθαρίσεις αυτά;..θα είναι λες και με κοιτά άνθρωπος που τον ..γδέρνω!



Για σιγουριά λοιπόν..ψάρια για σούπα!..


Αποχαιρετήσαμε τη Μηχανιώνα και γυρίσαμε πίσω στο σπίτι αφού πρώτα περάσαμε για κερί στον οικογενειακό τάφο των γονιών μου.
Απόγευμα το ρίξαμε στη μαγειρική, έρχεται η Ειρηνούλα μας το βράδυ..
Καλή εβδομάδα φίλοι μου, Δευτέρα πρωί έχουμε γιατρούς, μία επέμβαση δερματολογική στο..κοκκινόξανθο επικίνδυνο και πολυπαθές δέρμα του άνδρα μου οπότε..καλή μας επιτυχία!
Αχτιδένια φιλάκια σε όσους δεν έφυγαν για διακοπές αυτές τις μέρες.

21 σχόλια:

marronblogger είπε...

Βλέπω καλή μου αχτίδα πως έγινες 61 και θέλω να σου ευχηθώ να τα χιλιάσεις. Επίσης προτρέπω να μη σηκωθείς από αυτή τη σεζλόνγκ(;) και να πιάσεις τα πινέλα σου να μας τα ζωγραφίσεις όλα αυτά τα μαγικά!!! Καλό μας καλοκαίρι λοιπόν ;)

Μαρία είπε...

αυτά τα ψαράκια είναι πολύ γλυκούλικα! αλήθεια πώς να τα λένε; είδες αχτιδούλα μας τί και πόσα υπέροχα πλασματακια υπάρχουν; κιας νομίζουν πολλοι πως μόνο αυτοί υπάρχουν!

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΣΟΥ ΒΑΛΩ ΑΠΟΥΣΙΑ.ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕΣ;ΟΙ ΦΩΤΟ ΠΑΜΟΡΦΕΣ''''ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΑΧΤΙΔΕΝΙΟ ΣΟΥ''
ΜΙΝΑ

Σοφία είπε...

΄Οαα το μάτι και η ψυχή βλέπει,
τα βλέπουμε μαζί σου,
να είσαι καλά Αχτιδάκι,
φιλάκια

Αντυ είπε...

Καλή επιτυχία στην επέμβαση! Πανεμορφες φωτογραφίες και ευχαριστούμε που τις μοιράζεσαι μαζί μας...Καλή εβδομάδα για αύριο και πολλα πολλά φιλάκια

Xris Kat είπε...

Καλή επιτυχία στην επέμβαση του άντρα σου αχτίδα...
Λάτρεψα το χωράφι με τους ηλίανθους...
πολλά φιλιά

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,τι όμορφες οι φωτό μανούλα μου!!έτσι θα περνάμε από εδώ κ στο εξής !!!στη φύση!!!

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,καλή επιτυχία στον νταντούλη μου!!

venia είπε...

Πολυ όμορφα τα λουλούδια..περνάτε όμορφα στο κτήμα γι αυτό σε χάσαμε!! δεν πειραζει ομως σημασία έχει να περνάτε καλά...καλή επιτυχία με τους γιατρούς αύριο...καλό βράδυ!!

Ριτα Τρικαλα είπε...

Αχτιδα μου καλη επιτυχια στην επεμβαση και ολα περαστικα.Οι φωτογραφιες και η καθημερινοτητα σου υπεροχες.Καλο σου βραδυ.

Hfaistiwnas είπε...

Έτσι είναι οι διακοπές! Χαλάρωση πάνω απ'όλα!

Unknown είπε...

Καλή εβδομάδα !!!
Πολύ όμορφη και δροσερή ανάρτηση !!!
Σόφη

Nena είπε...

Υπέροχες οι φυσικές ομορφιές φτιαγμένες από τον καλύτερο ζωγράφο, το ΔΗΜΙΟΥΡΓΌ μας!
Ολα καλά εύχομαι να πάνε με την επέμβαση!
φιλάκια.

Ανώνυμος είπε...

καλη επιτυχια στην επεμβαση!πολλα φιλακια!βασω λαρισα!αληθεια τι κεντας;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΦΕΥΓΩ ΣΕ ΛΙΓΟ ,ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΑΧΤΙΔΈΝΙΑ ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Ειρήνη Ε. είπε...

Καλη επιτυχία στην επέμβαση του κ. Δημήτρη, Αχτίδα. Όλα καλά θα πάνε.
Χαίρομαι ιδιαίτερα που σας βλέπω, να απολαμβάνετε τόσο πολυ το κτήμα! Οι φωτογραφίες σου, μας δείχνουν το γιατί!
Καλή εβδομάδα να έχετε.

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία στην επέμβαση, και μια συμβουλή στον κ. Δημήτρη. Μάλλον, δύο λέξεις: ΚΑΠΕΛΟ / ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ. Και όσο το δυνατό μακριά μανίκια και παντελόνια, αφού έχει τόσο ευαίσθητο δέρμα. Έτσι δεν θα χρειάζεται να τον κυνηγάς και από πίσω!!! Ο δικός μου γίνεται μαυροτσούκαλο με λίγο που θα τον δει ο ήλιος, εγώ πάλι καίγομαι... Αστακός γίνομαι!!! Σοφία

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΜΑΧΗ ΕΔΩΣΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ!!!ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ..3ΧΡΟΝΑ!ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΑΝΕΥΡΗΣΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΗΧΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ, ΣΤΟΥΣ 9ΜΝ=ΗΝΕΣ ΔΕΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ..(ΜΗ ΓΕΛΑΣΕΤΕ..) ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΕ ΛΟΓΩ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ!!!!ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ..ΘΕΟ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΤΗ ΣΚΑΠΟΥΛΑΡΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΕΥΡΙΣΜΑ; Μεγάλο ή μικρό πρέπει να φύγει. Ξέρω από τον πατέρα μου, είχε στην κοιλιακή αορτή. Φαντάσου να γεννούσαν κιόλας, έτσι όπως κάνουν με τον γιατρό. Διακοπή ρεύματος; Νόμιζα πως τα νοσοκομεία είχαν γεννήτριες για τέτοιες ώρες. Τι θα συμβεί αν τύχει διακοπή πάνω σε κρισιμη επέμβαση, αναρωτιέμαι. Σοφία

Ανώνυμος είπε...

δεν ξερω αν ηδη το ξερεις αλλα δες εδω[www pame gr πως τα πλαστικα καπακια εγιναν αναπηρικα αμαξιδια]εχω γινει τρελλη καπακοκυνηγος,και φυσικα ολη η περιοχη εδω γυρο''''
μινα

oldthings είπε...

Εύχομαι να πήγαν όλα καλά και να γυρίσει γρήγορα στον παράδεισο του και συ πλάι του να κεντάς και να καμαρώνεις !!Οι φωτογραφίες μαγικές !