Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ένα όμορφο διήμερο στην εξοχή..


Ευχαριστώ όλους για τις ευχές, τα σχόλια σας, τα μέιλ, για τα ατελείωτα πραγματικά τηλεφωνήματα που έκαναν τον άνδρα μου να σκάσει από τη ζήλια του που μ' αγαπάτε τόσο!
Στο κτήμα γιορτάσαμε τη γιορτή μου με μεγάλη παρέα και λιχουδιές από τα χεράκια του Δημήτρη μου και σαν έκπληξη ήρθε και η Αθηνούλα η ψυχοκόρη μου από την Αθήνα.
Ο καιρός υπέροχος σχεδόν καλοκαιρινός, η παρέα αγαπημένη , σχεδόν η οικογένεια μου θα έλεγα και η γιορτή μου πέρασε όπως ακριβώς θα την ήθελα..με ανθρώπους που αγαπώ και που..μου μαδήσανε τις κίτρινες μαργαρίτες του κτήματος!!!
Σήμερα πάλι εκεί με την Αθηνούλα μας μέχρι το μεσημέρι και μετά ταξιδάκι στους γονείς της στο Ποδοχώρι Καβάλας όπου την αποχαιρετήσαμε..
Έτσι απλά και μοναδικά ένοιωσα τελικά να περνώ υπέροχα .Σήμερα κάποιες  φορές σκέπτομαι ότι θα ήθελα η ζωή μου να τελείωνε εκεί στη σεζ λογκ με τον ήχο από τους κορυδαλλούς, τον αέρα της εξοχής, το μυαλό άδειο από όσα με απασχολούν στο σπίτι,το αεράκι που υπάρχει σχεδόν πάντα εδώ και τη φιγούρα του άνδρα μου να σκαλίζει τις ..ντομάτες του!


Καλέ κι εγώ κάτι κάνω..έστω..προσπαθώ με τη Κλώντη παρέα!!!


Η Αθηνούλα με συντρόφευε στο κιόσκι που έφτιαξε ο άνδρας μου έστω και απλό για να μας προστατεύει από τον ήλιο.Και τι δεν είπαμε καθισμένες εκεί..όσα λέμε κάθε φορά που έρχεται, ξέρει οτι την συμβουλεύω και την αγαπώ λες και είναι κόρη μου .




Όπως βλέπετε οι ντομάτες μας μεγάλωσαν αρκετά και μόνο που δεν τις ..μετρά ο δικός μου!!!!


Η Κλώντη έχει γίνει ..αγροτόσκυλο..μόνο πρόβλημα της τα μεγάλα κόκκινα μυρμήγκια!


Μη νομίζετε ότι οι συνήθειες κόβονται και ότι η αγροτιά θα του αφαιρούσε την αγάπη του για τη κουζίνα και το μαγείρεμα..


Μας έφτιαξε μια μακαρονάδα εγκαινιάζοντας τη κουζίνα στο τροχόσπιτο (έστω και με ελλείψεις ) που την απολαύσαμε στο κιόσκι με μία σαλάτα και περίσσεψε και για τα αδέσποτα μας.
Φύγαμε για Καβάλα αφού κάναμε στάση να μαζέψω πέτρες για ζωγραφική κι εκείνος ..λουλούδια από την ακροθαλασσιά για μένα.


Στο γυρισμό μας κέρασε και από ένα ..ξυλάκι παγωτό που το μοιράστηκα με τη Κλώντη μου. Δεν αγαπώ τα παγωτά μα ήταν το..πρώτο του καλοκαιριού και από τα χεράκια του !


Τώρα μοιράζομαι μαζί σας το όμορφο διήμερο μου λίγο πριν να αρχίσει η νέα μέρα και η συνηθισμένη μου καθημερινότητα.
 Θα ήθελα όλος ο κόσμος να ήταν έτσι όμορφος και απλός, να μην υπήρχε κάτι το άσχημο και οτιδήποτε που να  "λεκιάζει" το ολόλευκο της ευτυχίας.. Θα ήθελα να ακούτε όλοι το κορυδαλλό από το κτήμα μας , να μυρίζετε το άρωμα από το χαμομήλι, να θαυμάσετε τις κίτρινες άγριες μαργαρίτες μας..
 Ποιος ξέρει..ίσως όμως έτσι η ζωή να ήταν βαρετή για πολλούς και να έχανε το ενδιαφέρον του παιχνιδιού της..
Αχτιδένια φιλάκια φίλοι μου..σας ευχαριστώ!

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

χρονια πολλα να ζησεις και να εισαι ευτυχισμενη,σε αγαπω πολυ,τα λεμε βασω λαρισα

marilia είπε...

Δηλαδή η... κακομαθημένη πριγκίπισσά σου φοβάται μην τη σηκώσουν τα μυρμήγκια και την απαγάγουν;;;

Αγαπητέ κύριε Δημήτρη, την 64η ντομάτα που λείπει... εγώ την έκοψα για τη χθεσινή μου σαλάτα. :Ρ

Φιλιά και στους δυο σας! Άντε κι ένα χαδάκι στο κεφαλάκι της κυρίας με το φιόγκο.

Mariette VandenMunckhof-Vedder είπε...

Dearest Ray,
Happy Birthday to you!
Your daughter looks so beautiful...
Just found you on Georgia's blog and it was fun to see a kind of greenhouse in Greece. Being the daughter of a market gardener in The Netherlands of course I grew up between the lettuce, tomatoes, gherkins and cucumbers in our greenhouses! Your climate will be better suited and you can enjoy your fresh produce for cooking.
Hugs and many more years in good health.
I'm two years ahead of you...
Mariette

Fanypap είπε...

Υπέροχα όλα όσα μας έδειξες γλυκούλα Αχτιδούλα μας!!Να περνάτε πάντα έτσι υπέροχα!! Αυτό το λουλούδι της ακροθαλασιάς που λες, μπορούσες να το φυτέψεις στο χώμα στο χωράφι σου!!Πιάνει πολύ εύκολα!! Έχω εγώ σε γλάστρα στο μπαλκόνι μου, και ανθίζει από την άνοιξη έως τον Σεπτέμβρη!!Φιλάκια πολλά !!

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Καλημέρα καλημέρα!!! Τι ομορφιά ήταν αυτή!!! Ανυπομονώ να μας πεις ότι γεύτηκες τις πρώτες ντομάτες παρέα με τον αντρούλη σου! Οσο για το ποδοχώρι, έχει κι ο άντρας μου συγγενείς εκεί! Τι καλά που βρήκες χρόνο να τον περάσει με την Αθηνούλα σου... φάνηκε ότι το ευχαριστήθηκες! Αχτίδα μου χαίρομαι όταν σε διαβάζω... συνειδοτοποιώ ότι η ηλικία είναι απλά τυπική διαδικασία... Η ψυχή έχει σημασία! Καλημέρα και πάλι. Callie by Anthomeli

Ειρήνη Ε. είπε...

Τα έργα στο κτήμα προχώρησαν μια χαρά, Ακτίδα. Χαίρομαι που το βλέπω! Με το καλό να γευτείτε τους καρπούς των κόπων σας! Να είσαι σίγουρη ότι, θα είναι τα ωραιότερα λαχανικά που έχετε φάει ποτέ!! Τα συγχαρητήριά μου στον κ. Δημήτρη. Φιλιά στην....αγρότισσα Κλώντη!!!! Και μακριά από τα κόκκινα μυρμήγκια! Τσιμπάνε πολύ τα άτιμα!!
Καλή σου ημέρα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...


@ Mariette VandenMunckhof-Vedder
Dear friend thank you for visiting, now we learn to cultivate the land and bought this estate to create a farm.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βάσω Λάρισα, σ' ευχαριστώ γλυκιά μου φίλη στις 23 Αυγούστου θα έρθω για γάμο στη Λάρισα οπότε ελπίζω να βρω έστω και λίγη ώρα να σε δω.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ marilia είμαι σίγουρη οτι τη πρώτη του ντονμάτα θα την κάνει...γραμματόσημο να την θυμάται!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Φανή Παπ., Ζωγράφος, φίλη μου σ' επιθύμησα, ελπίζω να τα πούμε σύντομα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ kathycallie, στο επίθετο λέγεται Ανταβαλή και ο πατέρας της Βασίλης είναι ένας θαυμάσιος ,μοναδικός άνθρωπος της γης.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ειρήνη Ε, δεν τα φοβάμαι όμως τα αφιλότιμα ανεβαίνουν επάνω σου συνέχεια λες και ..πετάνε!

Μαρία Έλενα είπε...

Να περνάτε πάντα τόσο όμορφα
Φιλάκια ...

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΤΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ΄΄΄΄΄ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ'''ΑΝΤΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΣΑΣ'''''
ΜΙΝΑ ΑΠΟ ΕΥΒΟΙΑ

Marina είπε...

Χρόνια πολλά και καλά Αχτιδούλα μου!!!
Οι εικόνες σου μου άνοιξαν την ψυχή!!! Πάντα χαρές και αγάπη να'χετε!!!

Beauty Follower είπε...

Χριστός Ανέστη...
χρονια πολλα για την εορτή και πάλι!

DIMI είπε...

Xρόνια πολλά φίλη μου!Πολύχρονη!Νά χαίρεσται τήν Ειρήνη καί τόν Πασχάλη σας!Μέ τό καλό καί οι ντομάτες!!Ολα ειναι πανέμορφα!!Νά περνάτε πάντα καλά!Φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

@ΑΧΤΙΔΑ,ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΜΑΝΟΥΛΑ!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΑΤΕ Κ ΜΕ ΕΧΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΑΝ ΚΟΡΗ ΣΑΣ!!ΝΙΩΘΩ ΠΑΝΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!!ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ!!

Memaria είπε...

Χριστός Ανέστη!!
Χρόνια πολλά και για τη γιορτή σου...και του χρόνου με υγεία!!
Φιλιά πολλά!!

spirou είπε...

Τι όμορφος κήπος!! Το όνειρό μου ήταν πάντα να έχω ένα τέτοιο μεγάλο κήπο...Δεν πειράζει, κι ο μικρός στο μπαλκονάκι μου καλός είναι. Να τον χαρείτε υγιείς κι ευτυχισμένοι Αχτίδα μου!

BUTTERFLY είπε...

Αχτιδουλα μου, εστω καθυστερημενα, μια και σημερα απεκτησα ξανα προσβαση στο διαδικτυο, ευχομαι απο καρδιας πολυχρονη για τη γιορτη σου και παντα να περνας ετσι!
Χρονια Πολλα Χριστος Ανεστη!

Penelope είπε...

Να ευχηθώ Χρόνια Πολλά για ΟΛΑ.
Για την Ανάσταση.
Για την Γιορτή σου.
αλλά πάνω από όλα να έχει ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ εμπρός του ο άξιος για όλα σύντροφός σου, καλή μου Αχτίδα.

Να είστε πάντα, μα πάντα, καλά.
Χαιρετισμούς πολλούς.

Rena είπε...

Πόσο γεμάτες είναι οι μέρες σου ζηλεύω!!!!!!!!!!!
Φιλάκια πολλά!!!!