Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Είναι τόσο όμορφα να ζεις στην εξοχή τελικά..τι λέτε!

Χθες πέρασα μία υπέροχη μέρα πραγματικά.. που αλλού; Στο κτήμα..Άχ! φίλοι μου, ηρεμία..αηδονάκια..απέραντο πράσινο σε κάθε απόχρωση, επίσκεψη από τη καλή γειτόνισσα, αντεπίσκεψη μετά από εμένα..
Ξέρετε..κάτι σαν την μπλοκογειτονιά μας μόνο χωρίς διαδίκτυο και αντί για το καναπέ του δικού μου μπλοκ η σεζ λογκ κάτω από τα κιόσκια και των δύο μας..
Θυμήθηκα και το κέντημα μου που το είχα μισό, το έψαξα το βρήκα και το έφερα στο τροχόσπιτο για να το έχω πάντα να μου κάνει παρέα.
Έφερα και τα σχετικά με τη ζωγραφική βαλιτσάκια μου μαζί όμως..μάλλον δεν θα το ξανακάνω γιατί στέγνωναν τα χρώματα από το αεράκι που υπάρχει σχεδόν πάντα εδώ ευτυχώς. Όμως το τελείωσα , το έφερα σπίτι και το κορνιζάρισα κι όλας σήμερα έτοιμο για την Αχτιδούπολη!
Η γνωστή αγαπημένη μου τεχνική μόνο που έβαλα φύλλο από ασήμι γιατί μου ταίριαζε περισσότερο.


Όμως θα σας μιλήσω για το πρωινό στο κτήμα μας ..ένα σωρό δουλειές έχει αυτό είναι σίγουρο και πρωτόγνωρο για μας και την ηλικία μας , όμως όταν είναι ένα όνειρο ζωής βρίσκεις τα πάντα όμορφα.
Ο Δημήτρης μου σκάλιζε ένα ένα τα δένδρα και μετά ερχότανε να μου κάνει παρέα στη διπλανή σεζ λόγκ . Τα λέγαμε, σχεδιάζαμε ,κάναμε τον προϋπολογισμό μας για όσα χρειάζονται να γίνουν σύντομα και λόγω κόστους τα αφήνουμε για τον επόμενο μήνα.
Κάποια στιγμή  τον πήρε τον υπνάκο του και δεν είδε την ξαφνική επίσκεψη που μας έκαναν κάποιοι φίλοι και αποθανάτισαν τη σκηνή!


Αυτό δεν θέλαμε πάντα; Σας είχα ζαλίσει με το κτήμα που ψάχναμε.. που ονειρευόμασταν να έχουμε...τώρα θέλουμε και μία...χρυσή κάρτα ( μάλλον πλατινένια) για να το ολοκληρώσουμε.!!!
Εμένα πάντως μου φθάνει και μου περισσεύει η παλιά σεζ λογκ στο κιόσκι, η χαρά του Δημήτρη μου, τα δενδράκια μας που φυλώνουν όλο και πιο πολύ και οι σπόροι μας που έγιναν φυτά και τώρα έχουν μικρούς καρπούς.
Σκέπτομαι τη χαρά των φίλων μας και των παιδιών μας όταν θα τους δίνουμε όσα βγάζουμε.
Είπαμε μάλιστα ότι αν έχουμε αρκετά θα δίνουμε κάθε εβδομάδα και στο συσσίτιο απόρων της εκκλησίας της γειτονιάς μας εκεί που μαγείρεψα 2- 3 φορές.
Τι στο καλό..ένα θερμοκήπιο ολόκληρο και ένα σωρό σειρές έξω από φυτά..και άσε τα όσα φύτεψα εγώ χθες σε μικρό φυτώριο για τις προσεχείς φουρνιές..πρέπει λογικά να έχουμε αρκετά.
Βέβαια ακόμα δεν αρχίσαμε έχουμε και απώλειες..όπως χθες που τον άκουσα να ουρλιάζει από το κακό του γιατί τα μυρμήγκια του έφαγαν τις κορυφές από τις δύο μελιτζάνες της πρώτης σειράς!!! Πήγε σαΐτα στον γεωπόνο του χωριού και πήρε φάρμακο..τα καημένα τα μυρμηγκάκια.. έτρεχα από πίσω του και τον έλεγα..δολοφόνε..!!!
Φυτέψαμε  ακόμα ( μάλλον φύτεψε να λέω την αλήθεια) καλαμπόκια και καλαμπόκια ποπ κορν για τα παιδιά, όλα τα σκέπτεται ο καλός μου !
Αγόρασε και δύο Πλατανομουριές (!!)  που είναι για ίσκιο χωρίς καρπούς και τις πήρε μεγάλες σχεδόν  3 μέτρα και τις φύτεψε δίπλα στο κιόσκι και στο τροχόσπιτο μου έφερε και μία γυναίκα και καθάρισε το τροχόσπιτο να μη κουραστώ..Τέτοια κάνει ο αφιλότιμος και με σκλαβώνει..
Πιστέψτε με αν δεν είχα κάποιες υποχρεώσεις τα εγγόνια και το παππού μας θα ερχόμουν να μείνω εδώ τουλάχιστον για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι και δεν με πειράζει που δεν θα έχω ρεύμα.
Μου θυμίζει τις παλιές χρυσές εποχές που κάναμε κάμπινγκ και τις νύχτες που κοιμόντουσαν τα κορίτσια καθόμασταν και ρεμβάζαμε το..φεγγάρι σαν οθόνη τηλεόρασης ! Μετρούσαμε τ' αστέρια, κάναμε όρκους αγάπης όταν έπεφτε κάποιο και μετά ..δεν έχουμε και αμμουδιά εδώ με θάλασσα να πάρει η ευχή!!!
Αχ!!!!Τα άτιμα τα χρόνια περνούν..καλέ σε λίγες μέρες μεγαλώνω κατά ένα χρόνο!!Σκασίλα μου..εγώ θα μείνω έτσι όπως είμαι..μέσα μου βέβαια ..όμως..θα μείνω.!
Αχτιδένια φιλάκια φίλοι μου ..πάω να κάνω ντολμαδάκια τώρα γιατί ο καλός μου μάδησε τη κληματαριά μας.(πεζότητα)

27 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

χαχαχα γέλασα στο σημερινό σου ποστ!
Χαίρομαι που όλα πάνε καλά! Είναι και η εποχή όμορφη! Να δεις θα έρθουν και καλύτερα τότε που θα μαζεύετε τους καρπούς των κόπων σας!!

Unknown είπε...

Χαίρομαι πολύ για εσάς φίλοι μου και επειδή επισκέφτηκα το κτήμα καταλαβαίνω από λυτα τι λες...
Καλή σοδειά ξέρω ότι όλα θα είναι νόστιμα και πλούσια.
Σας φιλώ και τους δυο:)

Unknown είπε...

Γεωργία σου έγραψα μέσα από της Αγγελικής το e-mail κατά λάθος.Το δρομάκι σου είμαι.

Memaria είπε...

Πολύ μου άρεσε το κέφι σου και η χαρά σου...μου αρέσει να βλέπω τα όνειρα να πραγματοποιούνται..αυτό μου δίνει ελπίδες..φιλιά πολλά!

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΑΔΕΡΦΕΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ'''
ΑΧΤΙΔΟΥΛΑ ΜΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ'''
ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΝΕΟΥ ΑΓΡΟΤΗ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΕΣΥ Η ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΣΟΥ;
ΜΙΝΑ ΑΠΟ ΕΥΒΟΙΑ

OLINA M είπε...

Τον κερδίσατε αυτό τον επίγειο παράδεισο, και με το παραπάνω!
Σας καμαρώνω και σας χαίρομαι, και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να είναι ΠΑΑΑΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ακόμη τα χρόνια που θα ζήσετε στην εξοχή.
Κι αν μεγαλώνεις κατά ένα ένα χρόνο, απλώς σημαίνει ότι πέρασες ακόμη έναν υπέροχο χρόνο γεμάτο από την αγάπη του Δημήτρη σου.
Καληνυχτούδια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas από τα δένδρα θα αργήσουμε προς μεγάλη λύπη του δικού μου όμως από τα άλλα..ε! που θα πάει..αν δεν τα φάνε τα..μυρμήγκια, οι κρεμμυδοφάγοθι, οι κάμπιες..(θα σαλέψει ο δικός μου..χι! χι!)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ angel fan, Μαρία μου σε περιμένω ξανά..μου λείπεις πάντα ..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ me (maria) με τι άλλο να χαιρόμαστε πια εκτός από τα μικρά, καθημερινά και όμορφα της ζωής.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΜΙΝΑ ΑΠΟ ΕΥΒΟΙΑ, μη σ' ακούσει ο Βενιζέλος και σκεφτεί και άλλο χαράτσι!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M, κόρη της καρδιάς εσύ μας ξέρεις , μας γνωρισες, μας αγάπησες..ξέρεις πόσο το χαιρόμαστε..

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,τι όμορφα μανούλα!!έτσι ήρεμα κ ήσυχα θέλουμε πια να περνάμε!!!!φιλιά σας αγαπώ!!

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,τι όμορφα μανούλα!!έτσι ήρεμα κ ήσυχα θέλουμε πια να περνάμε!!!!φιλιά σας αγαπώ!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΟΥ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΕΙΜΟΝΑ[ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΑ ΓΙΑ ΣΑΝΚΟΥΙΝΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ ΜΕΡΛΙΝ]ΟΠΟΤΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΦΡΟΥΤΑ
ΜΙΝΑ

Ανώνυμος είπε...

μια χαρά σας βρίσκω....πάντα έτσι όλα με το καλό.....να στε καλά

Hfaistiwnas είπε...

απαπα γι'αυτό υπάρχουν τα φυτοφάρμακα.. με προσοχή όμως ε;;;

Ανώνυμος είπε...

Στην Κερατέα Αττικής που έχουμε το εξοχικό μας, συμβαίνει κάτι το περίεργο με τον αέραμ που έχουμε και εμείς σχεδόν μόνιμο και πολλές φορές δεν μπορούμε να βγούμε απ'το σπίτι απ'τα μελτέμια. Έμεινε 3 εβδομάδες στο νοσοκομείο ο άντρας μου λόγω φωτιάς. Όταν βγήκε, παραμονή Παναγίας, είχε ακόμα λίγες πληγές τις οποίες ήθελε ειδική φροντίδα. Πήγαμε λοιπόν, με την προυπόθεση να γυρίσουμε στο νοσοκομείο μετά 2 μέρες, για περαιτέρω θεραπεία. Ε, λοιπόν, εκείνο το βράδυ, του σηκώνεται 39 πυρετός, και την άλλη μέρα, οι πληγές είχανε κλείσει. Ο γιατρός έμεινε άφωνος. Τι θέλω να πω; Ότι ο καθαρός αέρας και η θάλασσα κάνουν θαύματα... Ξανανιώνουμε. Γεωργία, ανάμεσα στα πολλά έξοδα, σκεφθείτε να πάρετε μια γεννήτρια ρεύματος. Το πολύ πολύ να την κουβαλάτε στη γειτόνισσα για σιγουριά μη την κλέψουνε. Δεν συνιστώ να βάλετε ρεύμα,λόγω του χαρατσιού.Κσι οι κολώνες κοστίζουν. Εκτός αν ήταν για μόνιμη κατοικία. Καλά να περνάτε. Σοφία

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη μου καλημέρα κοριτσάκι μου ελπίζω η απόφαση σου να γίνει τελικά και να σε έχουμε κοντά μας.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΜΙΝΑ μου οι γνώσεις μας με τη φύση είναι ελάχιστες..θα το δούμε.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ homemade καλημέρα φίλε μου, σ' ευχαριστώ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas. θέλει να βάζει μόνο οικολογικά..να δούμε σήμερα που θα πάμε σε λίγο αν τα μυρμηγκια είναι σαν τις κατσαρίδες ανθεκτικά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σοφία μου έχουμε σκοπό να πάρουμε γεννήτρια όμως το συζητάμε για ργότερα.τώρα έχουμε άλλα έξοδα όπως η τουαλ'έτα μπάνιο και η αποθήκη που χτιζουμε..Χαράτσι άλλο; να μας λείεπι.Δεν έχουμε σκοπό να χτίσουμε, αργότερα οι κόρες μας ότι θέλουν ας κάνουν.Άδεια έχει για 200 τμ.

Ανώνυμος είπε...

αχτιδα ολα θα γινουν σιγα σιγα!υγεια και αγαπη να εχεε!φιλακια βασω λαρισα

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Ντολμαδάκια!!!! Ευτυχώς αύριο θα ΄φαω κι εγώ θα κάνει η πεθερούλα μου! Να περνάτε πάντα τόσο όμορφα! Φιλιάκια!
Kathy by anthomeli

Beauty Follower είπε...

Ζηλευω τον συζυγο!!!!

Άννα είπε...

Μια ομορφια Αχτίδα η φωτογραφία!!!!! Και ακόμα μεγαλύτερη ομορφια η χαρά και των δυο σας με το κτημα που τόσο σας ηρεμει!!!

oldthings είπε...

Αχτδούλα , αυτή είναι η πραγματική ζωή !!!Χαίρομαι πολύ όταν βλέπω ανθρώπους γύρω μου να αρκούνται σε απλά πράγματα !όσο για τα μυρμήγκια ,ένας οικολογικός τρόπος είναι να ρίξετε γύρω από κάθε φυτό στάχτη η σόδα !!Καλύτερα στάχτη είναι φτηνή !!
Καλή επιτυχία στα φυτά σας !