Σάββατο 13 Απριλίου 2013

'Ένα Σάββατο γεμάτο φίλες..με γεύση γλυκών και καφέ του Marche΄..


Μόλις γύρισα αρκετά κουρασμένη από το τόσο γεμάτο για μένα Σάββατο που στη κυριολεξία με βρήκε στους..δρόμους. Όμως ήταν ένα Σάββατο γεμάτο φίλες παλιές και νέες που μόνο χαρά μπορούσαν να μου δώσουν και άλλες που γνώρισα  σήμερα και έτσι μπαίνουν κι αυτές σ' αυτό το κύκλο της αγάπη , δημιουργίας και φιλίας που μου χάρισε αυτός ο χώρος.
Άρχισα από το πρωί..και τι δεν έκανα από το πρωί! Ο άνδρας μου έφυγε στο κτήμα κι εγώ άρχισα το..οδοιπορικό μου από το μαγαζί..την Αχτιδούπολη όπου άφησα τη φίλη μου τη Μαιρούλα να τα βγάλει πέρα. Πήρα το λεωφορείο    και κατέβηκα στη Μοδιάνο στο καφέ της κόρης μου όπου περίμενα τη φίλη μου ..μας...Μαρία Τζιρίτα με άλλες φίλες για συνάντηση , καφέ , κουβεντούλα και ..και..γλυκάκι! Σε λίγο ήταν όλες εκεί..



Αρχίζω από την όμορφη της παρέας που την συνέλαβα με γλυκάκι στο χέρι να μη ξέρει τι να διαλέξει! Το βιβλίο της έχει τεράστια επιτυχία και σίγουρα είπαμε πολλά επάνω σ' αυτό με την υπόλοιπη παρέα.



Οι νέες μου φίλες ποζάρουν για μένα..Ας με συγχωρέσουν που δεν θα αναφέρω ονόματα αλλά η..Παρκινσον μου αφήνει πολλά κουσούρια και ένα από αυτά είναι να μη θυμάμαι πλέον εύκολα απλά πράγματα όταν κουράζομαι.



Αρχίζουμε και πληθαίνουμε ..και απλωνόμαστε στο μαγαζί!



Η γλυκιά αγαπημένη οικογένεια της φίλης πλέον Αρετής..κάποιος.. αναστέναξε από το μπακλαβά και έγινε η ..διαφήμιση του μαγαζιού!



Αν και τα σχετικά γλυκά της από λεμόνι έκλεψαν την παράσταση! 
Έφυγα κατά τις 2 , ευτυχώς βρήκα ένα ταξί με ένα υπέροχα ευγενικό ταξιτζή που πιάσαμε τη κουβέντα μέχρι τη πόρτα μου. Όταν γύρισε ο άνδρας μου ξαφνιάστηκε που πήγα έστω για 15 λεπτά να ξαπλώσω..στις 6 παρά έπρεπε να ξαναφύγω για τη 2η συνάντηση με την άλλη παρέα..τη δική μου ..καλλιτεχνική μπλοκοπαρέα με αρχηγό..ποιαν άλλη; Την ακούραστη και αθάνατη Ρένα που με πρόλαβε..την βρήκα εκεί. Είχε προλάβει να φάει και το γλυκάκι της μα ξέρω γιατί το έκανε..για να γλυτώσει τη φωτογράφιση του πιάτου της.








Μου "έκλεψε" τη καρδιά το πιο γλυκό ζευγάρι που έχω δει..η γλυκύτατη Βιβίκα με τον Αλέξανδρο..Λένε ότι τα μάτια και το χαμόγελο "δηλώνουν " τον  άνθρωπο...η Βιβή είναι ένα τέτοιο πλάσμα..και ο καλός της..λατρεύω τους ανθρώπους με χιούμορ.



Περάσαμε υπέροχα φίλοι μου, πότε βράδιασε ούτε το κατάλαβα..
Ήρθε και ο εγγονός ο μικρός με την άλλη γιαγιά για λίγο να πάρει ..άρωμα μαμάς..κι εγώ φιλάκι από αυτόν!


Ευτυχώς ήρθε ο Δημήτρης να με πάρει και φύγαμε όλες ευχαριστημένες νομίζω από ..τα γλυκά.. τη παρέα..τη συνεύρεση φίλων και την ανταλλαγή ιδεών για το Πάσχα.
Κουρασμένη φίλοι μου..ξέρω... θα λέτε !- τι έκανες; Κουράζομαι εύκολα δυστυχώς..δεν είμαι για πολλές ώρες έξω συνεχόμενα. όμως..όμως πέρασα τόσο όμορφα που ήθελα πριν ..οριζοντοποιηθώ ..να σας δείξω τη μέρα μας με τις τόσο καλές φίλες που είναι σαν να ξέρουμε η μία την άλλη χρόνια.
Σας εύχομαι καλή Κυριακή και αφήστε με να κλείσω με το  "δωράκι " του άνδρα μου από το κτήμα..



Μου μάζεψε αυτό το υπέροχο μπουκέτο..αγριολούλουδα..τα αγαπάει ιδιαίτερα ..."σαν κι ε΄σενα" μου είπε..Να τον πιστέψω;
Αχτιδένια φιλάκια!

26 σχόλια:

Μαρία Έλενα είπε...

Καλά να περνάς πάντα
Φιλάκια ...

ElenArt είπε...

Γυριστρούλααααααα.....σε ζηλεύω, όλο βόλτες είσαι...αγκαλιές....φιλιά....λουλούδια....και γλυκάκια....να είσαι πάντα καλά και να περνάς όμορφα. Φιλάκια.

nikol είπε...

Καλησπέρα Αχτίδα μου , χαίρομαι που πέρασες τόσο όμορφα με τις φίλες σου, ένα Σάββατο γεμάτο και γλυκό .Το μπουκετάκι του άντρα σου το λάτρεψα και εγώ γιατί είναι οι κίτρινες μαργαρίτες και οι μωβ ανεμώνες, που μου θυμίζουν το χωριό μου .
Καλή Κυριακή , φιλάκια

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Πάντως μετά από τόση κούραση, είχες και κουράγιο να γράψεις και ανάρτηση... μωρέ μπράβο!!! Τι ωραίο παρεάκι-α!!! Πάντα τέτοια... και άστην κυρία Πάρκινσον να αναρωτιέται πως κρατιέσαι έτσι... το χαμόγελο και η καλή παρέα κάνει θαύματα!!! Callie by Anthomeli

anthivolon είπε...

Ζηλεύωωωωωωω!!! Μακάρι να μπορούσα να είμαι κι εγώ μαζί σας. Υπόσχομαι όμως την επόμενη φορά που θα ανέβω να έλθω κι εγώ για ένα γλυκάκι και λίγο κους κους παρέα με όλες εσάς τις όμορφες!!! Τελικά νομίζω ότι αυτό το μικρό και τόσο γλυκό στέκι θα ενώσει πάρα πολλές bloggers!!
Φιλάκια

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ,γιατί το αξίζεις! Και σκόρδα να μη σε ματιάσουμε
Καλά να περνάς Αχτίδα μου,όπου κι όπως εσυ γουστάρεις.
Σας ζήλεψα σήμερα όλες έτσι μαζεμένες
Καλό ξημέρωμα Κυριακής!

KatrinArt είπε...

αχ! Αχτιδούλα μου τι ωραία πρέπει να ήταν....Ζηλεψα! Καλοπερνάτε εσεις εκεί! Καλά να είσαστε !Όσο για τον σύζυγο και βεβαια να τον πιστεψεις!!!! Φιλακια και καλή ξεκούραση!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρία Έλενα, καλημέρα φίλη μου, ευχαριστώ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ElenArt, καλημέρα, κοιμήθηκα σαν τούβλο, τώρα πίνω το καφεδάκι μου και..χθες πέρασα υπέροχα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ nikol του αρέσουν πολύ οι ανεμώνες και κάθε φορά που τις βλέπει τις μαζεύει και μου τις φέρνει.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ kathycallie αχ! φιληνάδα, νομίζω οτι αρχίζουν να ..σφίγγουν τα πράγματα για μένα με την ασθένεια..απλούστατα κάνω πως δεν τα βλέπω και ..περνώ καλά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ anthivolon, έχω ακόμα στα μάτια και τη καρδιά μου τη γλυκιά εικόνα σου όταν σε γνώρισα..Θα χαρώ πάλι να ξανασυναντηθούμε

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Χαρά Θ, ξέρεις όταν τις βλέπεις μαζεμένς να μιλούν, να γελούν αισθάνεσαι συγκίνηση..οι άγνωστες γνωστές φίλες.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ katrin decoupage θα σε περιμένουμε πάντα γλυκιά μου, τέτοιες συναντήσεις είναι πάντα όμορφες και συγκινητικές.

ELENA S είπε...

Καταρχήν καλημέρα σας......κατά δεύτερον ΜΠΡΑΒΟ σε εσάς και στην κόρη σας και για το μαγαζί και για τα γλυκά της !!!!Τί να πω σας διαβάζω όποτε μπορώ πραγματικά είστε αξιολάτρευτη...κάνετε τόσα πολλά πράγματα τα χέρια σας είναι θαυματουργά ότι και να πω νομίζω είναι λίγο.Αξια η κόρη σας που βέβαια την μεγάλωσαν άξιοι γονείς...!!!Σας εύχομαι να συνεχίσετε να μας δίνετε καθημερινά την ζωντάνια σας αυτή(έχουμε γνωριστεί στο παρελθόν σε μία blogoσυνάντηση τότε που παρουσιάσατε τα blog σας )εγώ βέβαια είχα έρθει ώς φίλη δεν είχα μπλογκ.....μετά μου βάλατε το μικρόβιο και δημιούργησα ένα μικρό blogoσπιτάκι.Τα φιλιά μου και στα εγγονάκια σας!!!Κάποια στιγμή θα περάσω και από το μαγαζί σας ίσως σας πετύχω εκεί και με θυμηθείτε!

Rena Christodoulou είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΧΤΙΔΑ ΜΟΥ!!!!!
ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΙΛΕΣ ΜΑΣ!!!!
ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΣΟΥ!!!
ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΕΥΧΟΜΑΙ!!!!!
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Γεμάτη η μέρα σου! Με όμορφη παρέα και γλυκάκια και κουβεντούλα! Κι όσο για τα λουλούδια να το πιστεψεις! Φιλιά! Ευχαριστω πολύ και για το σχόλιό σου για τα γενέθλια...σου απάντησα.
kathy by anthomeli

Κυριακή-Κορίνα Δημητρουλάκη είπε...

Καλημέρα ,καλημέρα!Τι όμορφες φωτογραφίες,τι γλύκα !μα και τι γλυκά!!!Και τι όμορφη μέρα!Φως από την Αχτίδα ΠΑΝΤΟΥ!!!!Σε φιλώ κατάμουτρα και δηλώνω fun του γλυκύτατου εγγονού!!!Να έχετε μια υπέροχη Κυριακή!

Vivika είπε...

Αχτιδούλα είσαι τόσο γλυκιά, σε ευχαριστούμε τόοοοοσο πολύ για τα λόγια σου τα τρυφερά! Το marche έχει γίνει στέκι μας πια, αυτό είναι δεδομένο! Τέτοιες νοστιμιές, τέλειο περιβάλλον και τόσο ζεστούς ανθρώπους δεν βρίσκεις αλλού! Και είχες δίκιο, είχα δεκατάκια! Θα τα ξαναπούμε σύντομα!

Hfaistiwnas είπε...

Λουλούδια πανέμορφα! Και παρέα ακόμη πιο καλή από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλΟ!

Marina είπε...

Και μόνο η εικόνα να είναι σκυμένος και να σου μαζεύει τα λουλούδια δεν είναι πολυ ρομαντική;;;
Τέτοιοι καλογυναικάδες είναι οι...Δημήτρηδες!!!! Να τους χαιρόμαστε!!!
Πάντα να περνάς χαρούμενα και αγαπησιάρικα!!!
Τα φιλιά μου σε σένα και στον αντρούλη σου!!!

Funky Monkey είπε...

Να περνάς πάντα τόσο όμορφα, παρέα με φίλους και με τα αγαπημένα σου πρόσωπα! Φιλιά πολλά!

Fanypap είπε...

Μη μου πεις να μη ζηλεύω;;!!!Ζηλεύω και πολύ μάλιστα!! Την άλλη φορά σίγουρα θα είμαι μαζί σας!!Ίσως που δεν το έμαθα, ίσως που έλειπα την Παρασκευή στη Θήβα για την ορκωμοσία του γιου μου,ίσως ήταν Σάββατο που δουλεύω εκτός, η συνάντησή σας;;! Δεν ξέρω!!Κανονίστε κάτι και για μας, τώρα δουλεύω πρωί!!Η Βιβίκα είναι από τα πιο εξαιρετικά παιδιά!!!Της αξίζει ένα παιδί καλό με χιούμορ, και χαίρομαι που το βρήκε!!!Τα αγριολούλουδα, ότι πολυτιμότερο!!σου αξίζουν γλυκούλα μου!!Καλές δουλειές σε όλα!!φιλάκια πολλά!!

Ανώνυμος είπε...

και εγω θελω να ειμαι μαζι σας!ημουν νοερα!τα λουλουδια τελεια!φιλακια βασω λαρισα

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,πάντα έτσι όμορφα να περνάτε μανούλα μου!!άντε θα τα πούμε από κοντά!θα πιούμε κ καφέ στο μαγαζί της ιωάννας!!

Γιούλα Δημιουργίες χαράς είπε...

Εύχομαι οι μέρες να είναι γεμάτες με χαρά και ευτυχία όμως αυτή. Η κούραση να μην είναι μεγάλη.Τα αγριολούλουδα να γεμίζουν την αγκαλιά σου και όλα τα αγαπημένα σου πρόσωπα να είναι κοντά σου φιλάκια.