Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Ένα πρωινό μαζί μου..



glitter-graphics.com


Μπήκα στο πειρασμό σήμερα να σας δείξω πως έχω καταντήσει το εργαστήρι μου μα με σταμάτησε το γεγονός ότι θα με πείτε στα σίγουρα τσαπατσουλιά και ότι κατάντησα το χώρο μου σαν παράρτημα μαγαζιού! 
Κρέμονται από κάθε σημείο πίνακες , καμβάδες άδειοι, λαμπάδες, στεφάνια ανοιξιάτικα, κατασκευές, κούκλες, τούλια , κορδέλες, γυάλινα..
Όλο το πρωινό το πέρασα ζωγραφίζοντας, φτιάχνοντας σκουλαρίκια, πλάθοντας με πηλό κεραμικά στοιχεία.. Ο καλός μου έφυγε για τη κόρη μας..του έχει γίνει συνήθεια να πίνει το καφεδάκι του εκεί όταν δεν πάμε κάπου μαζί. Του έδωσα..."άδεια" για να μπορέσω κι εγώ να κάνω κάτι από αυτά που έχω στο μυαλό μου.
Ζωγράφιζα λοιπόν με τη Κλώντη καθισμένη πίσω από τη πλάτη μου στη πολυθρόνα μου και τη μικρή τηλεόραση να μου κάνει παρέα..
Και τι δεν άκουσα βρε παιδιά..ήμαρτον Παναγία μου..είναι λέει μία οικογένεια Αρμενίων..Καρντασιάν..κάτι τέτοιο..που έκανε τη ζωή της ριάλιτι , το γάμο, τη γέννα της και όλα δηλαδή για να βγάλει λέει εκατομμύρια..124 εκατ.έβγαλε λέει αυτή τη χρονιά..αγόρασε και φεράρι..και μπαίνει μέσα και κάνει βόλτες όσο γύρω της πεθαίνουν άνθρωποι από πείνα..
Φτου! φύλατε το στόματι μου..ε! ρε! και να ήμουν μάνα σου ,είπα δυνατά ..και ακούω ότι και η μαμά της ήταν μαζί στο..κόλπο!!!
Συγχίζομαι και αλλάζω κανάλι, ένα "μπουκέτο" από "λουλούδια"μαλλιοτραβιούνται στο πάνελ!  Τους ακούω, λέω κι εγώ δυνατά τα δικά μου, πατάω και ένα βρισίδι τον ένα..ε! ρε! να σου βγάλω το μαλλί τρίχα τρίχα με το τσιμπιδάκι που κρατώ...Τη φάγατε και τη Κύπρο..που θα τα βάλετε βρε τόσα λεφτά και που θα χωρέσετε στο φέρετρο τόσες αμαρτίες.
Άντε τώρα να συνεχίσω το πίνακα..άντε να μη τρέμει το χέρι μου..ευτυχώς που δουλεύω σπάτουλα..
Το γύρισα σε ένα πρωινάδικο..στην αρχή κάτι έλεγε..χαζογελούσαν μα..είπα μέσα μου..που θα πάει ..θα σταματήσουν..Τόσο γέλιο βρε παιδιά;..τόσο γέλιο; Πάει κι αυτό..όλα σκουπίδια..
Λοιπόν..συμπέρασμα: Είστε ο πιο υγιής και σωστός χώρος που γνωρίζω..με σας ηρεμώ, μαθαίνω, χαζεύω δημιουργίες,σας νοιώθω, με νοιώθετε, διαβάζω αναρτήσεις που με προβληματίζουν όμορφα και με κάνουν καλύτερη , με ταξιδεύετε.., με διδάσκετε, με διασκεδάζετε..Έχω τον Σκρουτζάκο με τα ανέκδοτα του, τις συνταγές σας να..γλύφομαι από απόσταση...τα αμέτρητα μέιλ που μου στέλνετε..
Καλέ..σας λατρεύω!!!!
Λοιπόν.. μη νομίζετε ότι έγινα καλά.. μπα.. το συνάχι και ο παλιόβηχας καλά κρατεί μα εγώ.. αντίσταση..ρακόμελο και ένα κιβώτιο χάπια..και..προσπάθεια για καλή διάθεση πάντα!
Το απόγευμα πάντως την έκανα τη βολτίτσα μου στο Πράκτικερ να χαζέψει κι ο άνδρας μου τα γεωργικά εργαλεία..


(άστον να χαζεύει..δωρεάν είναι..)με τέτοιο καιρό μόνο από...φωτογραφία πλέον βλέπει το κτήμα μας..καλέ τον λυπάμαι λιγάκι!!
Αχτιδένια φιλάκια..πολλά πολλά..

20 σχόλια:

Marie-Anne είπε...

Πού να δείς το δικό μου εργαστήρι!! Από τότε που έπεσε το κρεμαστό ντουλάπι (ευτυχώς είχα Άγιο), ακόμα να το φέρω βόλτα! Όσο για την τηλεόραση, δεν την αντέχω πιά! Σ'ευχαριστώ πολύ Αχτίδα μου για την επίσκεψη και τα καλά σου λόγια!
Καλό ξημέρωμα !!

Marie-Anne είπε...

Ήθελα από προχθές να σου πώ για δικό μου ματζούνι για τον βήχα: ίσες ποσότητες λάδι, λεμόνι, ούζο και μέλι. Γίνεται ένα ωραιότατο σιρόπι που το διατηρείς σε μπουκαλάκι και πίνεις 2-3 φορές την ημέρα! Περαστικά!

Funky Monkey είπε...

Πλέον, δεν ανοίγω τηλεόραση καθόλου!! Έχω γλιτώσει μέχρι στιγμής πολλά εγκεφαλικά... και περνάω καλύτερα! Νομίζω ότι ήταν η σοφότερη απόφαση που πήρα...

Ακόμη να σου περάσει το κρύωμα; Το γιατροσόφι που λέει η Μαριάννα το ξέρω κι εγώ και κάνει δουλειά. Εμένα όμως όταν μου έδωσαν τη συνταγή, μου είπαν να βάλω κονιάκ, όχι ούζο. Διαλέγεις και παίρνεις τι ταιριάζει στη γεύση σου! Φιλιά, περαστικά και... καλές δημιουργίες!

Mani di fata είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΑΧΤΙΔΑ!ΜΗ ΔΙΝΕΙΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΑΤΑΣΤΑΣΙΑ.ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΤΕΛΙΕ.ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΛΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ.ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΙ ΟΜΟΡΦΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙΣ! ΦΙΛΙΑ ΙΩΑΝΝΑ

Val Artes Digitais είπε...

Oi amiga, achei seu blog lindo, já estou seguindo e sempre que puder passarei por aqui, trabalho com artesanato em eva, venha conhecer meu cantinho ficarei muito feliz.

valartesdigitais.blogspot.com

Val

Marina είπε...

Εμένα ξέρεις τι μου κάνει καλό; Βράζω χαμομήλι, σβήνω το μάτι και κάνω εισπνοές από πάνω του! Και αν δε γίνει τίποτα πάω στο γιατρό! Αχρείαστοι αλλά...χρήσιμοι!!! Περαστικούλια σου!!!

Hfaistiwnas είπε...

Δεν το συζητώ! Μακριά από την τηλεόραση!
:)Καλημέρα!

Ριτα Τρικαλα είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΨΥΧΕΣ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ.ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟΙ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ!!!!!!!!!

Tante Kiki είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου!
Όσο περισσότερο ακούς τηλεόραση τόσο τσατίζεσαι...γι αυτό κλείστην!!!
Κι εγώ κάπως έτσι είμαι και με ίωση και συνάχι... χάπια, πονοκέφαλο κι όλα τα καλά!!! Αμάν πια...!!!
Καλή σου μέρα!
Φιλιά!

ΕΥΔΟΚΙΑ είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου.
Η τηλεόραση πλέον είναι ένα μέσο προβολής αυτώνπου θέλουν να μας περάσουν τα δικά τους μηνύματα για τους δικούς τους ευνόητους λόγους και κυρίως για το συμφέρον τους!
Οπότε μην την ανοίγεις καθόλου ή επέλεξε άλλα ενδιαφέροντα θέματα όπως ντοκυματέρ, ή παιδικά κινούμενα σχέδια (εγώ αυτά τα παρακολουθώ με περισσότερο ενδιαφέρον.
Εξάλλου έχεις τόσα όμορφα πράγματα να φτιάξεις και να γεμίσεις ευχάριστα και δημιουργικά την ημέρα σου!
Καλή σου ημέρα και καλή συνέχεια!

Xris Kat είπε...

Καλησπέρα Αχτίδα. Σε καταλαβαίνω με την ίωση. Απο χτες με ξεκίνησε βήχας και πονόλαιμος. Σαν να έχω καρφίτσες στο λαιμό. ΄
Για το εργαστήριο μου αρέσει να είναι ανω- κάτω γιατί δείχνει οτι ειναι ζωντανό και δημιουργικό. Ασε που μεσα στο χαμό λειτουργώ καλύτερα. Οταν ολα ειναι στην θέση τους ψάχνω να βρω που τα εχω βολέψει...
Βάλε μας φωτογραφία να το δούμε το εργαστήριο σου.
Πότε θα φτιάξει επιτέλεους ο καιρός? Ρίζες θα βγάλουμε σε λίγο...
Νεραιδο φιλάκια !!!

love2love είπε...

μπραβο ετσι να δημιουργεις και να χαιρεσαι ασε την τιβι ηρεμη

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marie-Anne, η αλήθεια είναι οτι πάντα ήμουν σαν όλους τους καλλιτέχνες τσαπατσούλα όπως μου έλεγε συγχισμένη η μαμά μου..πάντα όμως μέσα στο χάος έβρισκα τα πάντα..Θα το δοκιμάσω κι αυτό, είμαι καλύτερα μα όχι εντελώς..κουράστηκα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Funky Monkey, δεν τους αντέχω πια, τους βαρέθηκα, τους σιχάθηκα και δεν δέχομαι να πάψω να αισθάνομαι σαν άνθρωπος , να κάνω όνειρα βρε παιδί μου ακόμα κι εγώ έστω κι αν είμαι μεγάλη.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Mani di fata, Ιωάννα μου ξέρεις από ακαταστασία δική μου, σας το έχω δείξει πολλές φορές, τώρα πια έχω τα σκήπτρα.

Αντιγόνη είπε...

Καλημέρα Αχτίδα!!!!!!!!
Το εργαστήριο πρέπει να είναι χάος,δείχνει πιο "καλλιτεχνικό"
Καλορίζικο και το μαγαζί της Ιωάννας,ενας καλός λόγος να έρθω πάνω,αυτη η τάρτα στη φώτο με έχει τρελλάνει!
Πολλά φιλιά σε όλους!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΕΊΜΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ ΣΤΟ ΚΑΘΕΝΑ, ΠΗΓΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΕΓΓΟΝΟ ΜΟΥ ΣΤΟ ΣΠΊΤΙ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΠΥΡΕΤΟ ΚΑΙ ΣΙΔΕΡΩΣΑ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ..ΠΤΩΜΑΑΑΑ!ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

axtida ena giatrosofi gia ton vhxa kai tom laimo.pairnoume ena xero kremydi to kanoume ena bathouloma kati san koupaki to gemizoume me meli to afhnoume sthn akrh gia kana dyo ores h kai perisotero ektos psygeiou kai ayto to meli me ta yggra apo to kremydi ginetai antibixiko siropi mena koutalaki pineis otan xreiazetai.den myrizei katholou kremydila.to kano gia thn korh mou syxna to xeimona mias kai ston kanada oi gripes einai syxnes.perastika

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, καλημέρα φίλη μου..κρεμμύδι..μέλι;..θα το κάνω..και αλήμονο σου έτσι και δεν μου αρέσει..θα σε κυνηγώ μέχρι το Καναδά φιληνάδα!Καλημέρα όλη μέρα, σήμερα είμαι καλύτερα. δόξα το Θεό.

efi είπε...

ΑΧΤΙΔΑ ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΠΩ ΜΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ