Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Βρέξε..βρέξε..να δούμε που το πας......





Η υγρασία με βαραίνει..νοιώθω φυλακισμένη να κοιτώ τη βροχή ..με κολλημένη την ανάσα μου στο τζάμι..με το δάχτυλο να κάνω σχήματα...
Είμαι "παιδί "της Άνοιξης , του ήλιου ..σας τόχω πει..η κλεισούρα, τα "δεσμά" δεν μου αρμόζουν..Μπορείς να κλείσεις μια ψυχή από το φως ..

Κάπου στο Face book γνώρισα τους στίχους του Γιώργου Ποταμίτη ..Γιατρός από ότι διάβασα στο επάγγελμα..ΦΩΤΟποιητής δηλώνει γιατί συνοδεύει κάθε στίχο με μία φωτογραφία..ικανότατος στη πέννα θα έλεγα..Πάντως οι στίχοι του με εκφράζουν και σας τους μεταφέρω..
( αποσπάσματα)

Η καλύτερη άσκηση για την καρδιά
είναι να ανεβαίνεις από παιδί
την ανηφοριά του κόσμου με τα πόδια
τραβώντας τα όνειρά σου με σκοινί
για να μη κατρακυλάνε πίσω.


 Φτιάχνω καράβια και τα ρίχνω στα νερά
με τόσα πέλαγα εντός μου ποιος το ξέρει
μπορεί μια μέρα και να φτάσουν στη στεριά
που ήθελα πάντα η ζωή μου να με φέρει.
Ύστερα αφήνω τα παράθυρα ανοιχτά
σαν ξένα να κοιτώ τα ίδια πάντα μέρη
που όλο τα βλέπω μα δεν βγάζουν πουθενά
γιατί δεν φύσηξε τόσο πολύ το αγέρι.


Αν των ανθρώπων τα λόγια
ήταν ψυχές με κορμιά
θα άλλαζε ο κόσμος με μιάς!


Η ανάγκη κινεί το μυαλό
η ψυχή τα αισθήματα
ο άνθρωπος την τύχη του
ο χρόνος τα πάντα.


 Ο άνθρωπος μπορεί να μη γίνεται ότι ονειρεύεται
μα ό,τι κι αν γίνεται μπορεί να ονειρεύεται....


Είδατε τι κάνει η βροχή; μελαγχολία..ακόμα κι εγώ.....πάντα όταν βρέχει θυμάμαι τους στίχους του Verlain....μη ξεχνάτε..σε Γαλλικό σχολείο ...καλόγριες...τους "έφαγα "τους Γάλλους ποιητές με το..κουταλάκι!!!

Σήμερα Παρασκευή 22 η Μαρία Τζιρίτα κάνει παρουσίαση του βιβλίου της στη Θεσσαλονίκη  στις 8.30 Books & Toys store, 25ης Μαρτίου 93, Νέα Πολιτεία Ευόσμου και βέβαια θα είμαι εκεί..όπως πάντα..Θα χαρώ να δω όποια έρθει. 
Αχτιδένια φιλάκια.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αχτιδα μου καλημερα απο βροχερη λαρισα!οι στιχοι υπεροχοι μιλανε κατευθειαν στην καρδια!τα μπουκαλια σου καταπληκτικα και ζηλευτα!βασω λαρισα

Marina είπε...

Η βροχή σου πάει πολύ!!! Και πιο ρομαντική γίνεσαι και πολύ δημιουργική! Είχες δεν έιχες έφερες την άνοιξη πάνω στα μπουκάλια σου...!
Καλημέρες γλυκές και ευχές για όμορφο ΠΣΚ!!!

Ιωάννα (Ayten Aydan) είπε...

Καλημέρα, Αχτιδούλα!

Οι θαυμάσιοι στίχοι που μοιράζεσαι μαζί μας, καθώς και οι καινούριες σου δημιουργίες, μας φτιάχνουν τη διάθεση, σε πείσμα του μελαγχολικού καιρού!

Φιλάκια πολλά! ❀~✿

Ξανθή είπε...

Εδώ να δεις βροχή!!
Καλημέρα!!

foufoula89 είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!!!!!!!ΑΘΗΝΑ ΒΡΕΧΕΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ !!!!!!!!!ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΣΟΥ!!!!!!!!καλη συνεχεια

Aθηνά Π.Κ. είπε...

Καλημέρα από Σάμο !!
Κι εδώ συννεφιά και ψιλόβροχο !!
Πολύ ωραίοι οι στίχοι του ποιητή γιατρού , πολύ ωραία και τα μπουκάλια σου !!
Ακόμα κι όταν βρέχει και μελαγχολείς , πάντα βρίσκεις τρόπους να μεταδίδεις θετική ενέργεια !!
Να σαι καλά, πάντα δημιουργική και χαμογελαστή ,
πολλά χαιρετίσματα

akrat είπε...

ωραιότατη ανάρτηση

Ποδηλάτισσα είπε...

Ποιος μιλάει για βροχή???? εδώ πνιγήκαμε... στην κυριολεξία της λέξης όμως κάθε τρία λεπτά και ένας κεραυνός... ο ουρανός κατάμαυρος δεν λέει να ξημερώσει... και μέσα στις αστραπές τις βροντές και την ατελείωτη βροχή ήρθε η "Αχτίδα" να μας γλυκάνει την ψυχή με την υπέροχη ανάρτησή της... τα καταπληκτικά μπουκάλια και τους όμορφους στοίχους!!!!! Θα έρθει η Ανοιξη... που θα πάει θα έρθει!!!! Μια μεγάλη αγκαλιά και πολλά φιλιά!!!!!

ΕΥΔΟΚΙΑ είπε...

Εδώ να δεις τί έγινε που υποτίθεται είναι τσιμεντούπολη και υπάρχει και φρεάτια (τα οποία κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους δεν έχουν καθαριστεί με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φύγει το νερό από πουθενά).
Και δυστυχώς για όσους από εμάς έπρεπε να είμαστε έξω κάναμε ένα καλό μπανάκι στα νερά της λασποβροχής!
Αλλά τα ξανα είπαμε αυτά "Έρχεται η άνοιξη, έρχεται!!!!

Valavani είπε...

κΡΉΤΗ ΈΧΕΙ ΗΛΙΟ!!!!!ΠΑΝΈΜΟΦΑ ΤΑ ΜΠΟΥΚΆΛΙΑ ΣΟΥ!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΝΑ ΤΑΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΜΑΣ, ΣΟΥΛΑΤΣΑΡΙΖΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗ ΜΟΥΔΙΑΝΟ ΝΑ ΧΑΖΕΥΩ ΤΙς ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΜΟΥ , ΜΕΤΑ ΚΑΓΦΕΔΑΚΙ ΣΕ ΚΑΦΕ ΜΕ ΤΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΕΣ , ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ.ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ..ΦΙΛΑΚΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ..ΘΑ ΔΩΣΩ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ..ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΤΟ..ΣΧΕΤΙΚΟ..ΡΕΠΟΡΤΑΖ!!!!!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Δεν εισαι εσύ για μελανχολίες Αχτιδα μου...το δείχνους τα ομορφα ζωγραφισμενα μουκαλια σου....(αληθεια τα βαφεις πρωτα;) και μετα τα ζωγραφίζεις;; γιατί γιαλίζουν τοσο; πω..πω .. σε τρέλενε στις ερωτησεις..χι.χ.ι.. υπομονύ με τον καιρό φίλη μου... δεν μπορούμε να κανουμε τίποτα.. οπου νάναι η Ανοιξη πλησιαζει..... υπεροχη η ποίηση...φιλώ σε..

Ανώνυμος είπε...

mhn paraponiesai axtida makari na eixe kai sthnboreia amerikh broxoula kai na mosxobolouse ellhniko xoma exoume -20 me ton aera kato pagos kai ola kokalomena.ti na po ki ego;pou metrao meres gia thn anoixh kai pios xeri pote tha erthei isos ton maio.

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,καλά να είναι όλα κ δεξιά για την Ιωάννα μανούλα!!!!αχ στίχοι κ μελαγχολία!!!!!εδώ μας έχει βρέξει πολύ....

Ριτα Τρικαλα είπε...

Σοκακιαρα!Παλι την εκανες και μας αφησες με τη μελαγχολια των στιχων.Τα μπουκαλια ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ!!!Κανεις καποια προεργασια?Και με τι χρωματα τα βαφεις?Ρωταω πολλα ε????????ΚΑΛΑ ΚΑΛΥΝΗΧΤΑ!!!!!!

Φιλία είπε...

Καλησπέρα Αχτιδούλα,
όμορφους στίχους μας παρουσίασες και ναι, λίγο μελαγχολικούς.... δεν είναι για σένα, δεν είσαι εσύ!!!! Μιλάει η βροχή και η μουντή ατμόσφαιρα! Είχα αρκετό καιρό να σ' επισκεφτώ, έχω φοβερό πρόβλημα με το internet της περιοχής μου.....
Σου εύχομαι ένα φωτεινό και χαρούμενο Σ/Κ..... Φιλάκια

maya =^o^= είπε...

αχτίδα μου τα μπουκάλια σου είναι πάρα πολύ όμορφα!!!!χαίρομαι που ταιζετε τα αδέσποτα καλή μου!!!! με ρώτησες αν υπάρχει ακόμη το περιοδικό So Simple ,εγώ 7 Φεβρουαρίου το βρήκα και πήρα ένα ακόμη τεύχος χαχαχαχα!!!δεν ξέρω τώρα αν το αποσύρανε αλλά έχω την εντύπωση πως θα κυκλοφορεί μέχρι αρχές Μάρτη τουλάχιστον!!!!