Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Στα φυτώρια της Έδέσσης !

Είπα θα φύγω και το έκανα...πήγα με τον άνδρα μου στην Έδεσσα για να πάρουμε δένδρα για το κτήμα μας. Η ημέρα θαυμάσια πιστέψτε με, τραγουδάκια  όμορφα στο ραδιόφωνο κι εμείς συζήτηση για όλα όσα ζήσαμε την εβδομάδα μας .
 Τότε στάση στο Lidle για να πάρει λάδι για το καντηλάκι στο μικρό εκκλησάκι που έχουμε στο λόγγο υπό τη προστασία μας..έμεινα στο αμάξι...περίμενα..περίμενα.. περίμενααααα! 
Βγαίνει με:.στρώμα διπλό που φουσκώνει..για να το έχουμε κορίτσι μου στο κτήμα  ΟΤΑΝ θα ανοίξουμε για τα παιδιά να παίξουν μία σκηνή να τα βάλουμε μέσα...ένα πλαστικοποιητή και πακέτα με τα διαφανή του...δεν μου τον ζήτησε κάποτε κορίτσι μου ;...... τελάρα με μουσαμά για να ..ζωγραφίζεις κορίτσι μου..κουλουράκια ζεστά από το φούρνο με τυράκια ..αφού σου αρέσουν τα κουλούρια κορίτσι μου...ένα ..φτυάρι..θα μου χρειαστεί για τα.δένδρα κορίτσι μου..ένα δεν ξέρω κι εγώ πως το λένε για να κόβει χόρτα..ένα ψαλίδι για..να κόβει κλαδιά από τα δένδρα που..ΘΑ..αγοράσουμε και ...ΘΑ...φυτέψουμε!!!!! Είναι ένας και μοναδικός..δεν λέω τίποτε άλλο!



Με τον κουνιάδο μου ευτυχώς..στα φυτώρια..



Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα πράγματα μάθαμε για τα δένδρα!! Ο κύριος έκανε το ..φοβερό λάθος να ρωτήσει τον άνδρα μου ..πόσα δένδρα θέλει..
 - Από όσα είδη και ποικιλίες έχετε, κάθε είδος δένδρου....απαντά!!!! 
Μας κοίταξε ο άνθρωπος σαν..άσχετους από τη..πόλη!!! Μας εξήγησε ότι είχε μόνο από τις ροδακινιές πχ..πάνω από ..50 είδη και μας χαμογέλασε με συγκατάβαση..



Τον έπεισε να ξαναέρθουμε στις πρώτες μέρες του Φλεβάρη που θα είχε και τα υπόλοιπα δένδρα..μηλιές, δαμασκηνιές, βερικοκιές κτλ!!! Μας είπε μάλιστα να τον πάρουμε τηλέφωνο πρώτα να..προετοιμαστεί ο άνθρωπος  για να του κάνει ..φροντιστήριο για τα δένδρα.
Στη συννυφάδα μου το μεσημέρι, περάσαμε όμορφα και γυρίσαμε με κουβεντούλα που θα βάλει τα δένδρα, τι χρειάζεται σε εργαλεία ( μέχρι και το μίνι ...τρακτέρ μπήκε στα όνειρα του!!)
Πάντως φίλοι μου τα ταξιδάκια σε χρόνο που βραδιάζει εύκολα δεν έχει χάρη..ήταν 6 και ήταν βράδυ κι όλας..δεν σου κάνει καρδιά να φεύγεις από το σπίτι σου...Δεν είμαι εγώ για χειμωνιάτικες βόλτες.
Εδώ... οφείλω να σας καυχηθώ ότι ανεβοκατέβηκα το λόγγο χωρίς ..μπαστουνάκι πλέον..χειροκροτήστε με..τα κατάφερα..
Να σας κλείσω και τη..φλυαρία μου ( την γλιτώσατε φθηνά πάλι) με δύο μικρούς πίνακες 50Χ50 παραγγελία από μία πελάτισσα για τις κόρες της με...ρόδια..μάλιστα.. πάλι ρόδια.. Τι να κάνω βρε παιδιά..με κυνηγούν τα ρόδια!



Πάντως τώρα έχω να ζωγραφίσω για μία άλλη πελάτισσα ένα φθινοπωρινό θέμα που το..ψιλοάρχισα..οπότε..αισθάνομαι όμορφα αυτό το καιρό..ζωγραφίζω συνέχεια και αυτό σημαίνει ότι ..είμαι καλά..
Αχτιδένια φιλάκια  φίλοι μου..Κυριακή αύριο..

37 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αχτιδουλλα μου χαιρομαι για σενα.Πολύ ωραιοι οι πινακες σου!!!φιλακια στο κλωντακι μ.Σας πεθυμησααααααααααα πολυ.ΕΙΡΗΝΗ Κ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ .ΕΙΡΗΝΗ Κ, αν με επιθύμησες..έλα!

foufoula89 είπε...

ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΓΕΛΑΩ ΚΟ Κ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΟΜΟΡΦΑ.....ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ ΔΗΜΗΤΡΑΔΕΣ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ(εχω μπαμπα και γιο...)ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ανώνυμος είπε...

αχ κυριε δημητρη μου εισαι ενας και μοναδικος!!πολλα φιλακια βασω λαρισα

ΕΥΔΟΚΙΑ είπε...

Πάντα να κανετε τόσο όμορφες εκδρομούλες και να γεμίζετε και τις δικές στιγμές με ομορφιές!

marilia είπε...

Πολύ ωραία! Εκτός από τον πλαστικοποιητή και τις διαφάνειές του, μήπως πήρε και τις άλλες διαφάνειες για ντοσιέ που ήθελα;;; Όχι;;;;;; Κρίμα!!!!!! Πάντως τη σημερινή εργασία των παιδιών θα τη στείλω να την πλαστικοποιήσει, να εγκαινιάσει το μηχάνημα! Και όταν τα επιστρέψει, ενδιάμεσα να χώσει κάνα πιτάκι. ΟΧΙ ΠΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ!!!!!! :Ρ:Ρ:Ρ:Ρ

χαχαχαχαχαχαχα! Ώρα για νάνι τώρα. Καληνύχτα

Katerina V *Pause blog* είπε...

Χαίρομαι τόσο πολύ για σενα!!!
Ο άντρας σου είναι απίστευτος!!
Να περνάτε όμορφα!!

Fanypap είπε...

Αχτίδα της ζωής μου!!Πόσο όμορφα τα περιγράφεις!!Γέλασα με τον Δημήτρη πολύ!! Βλέπεις μεριμνάει για όλα!!! Πάντως τον αδίκησες για το τρακτέρ!!Ξέρεις ότι δένδρα χωρίς τρακτέρ, δεν γίνονται!! Ακόμα κι ο δικός μου έχει τρακτέρ, ο Δημήτρης να μην έχει;; Χρειάζεται οπωσδήποτε ένα μικρό δενδροκομικό, δεν κάνω πλάκα!!Δημήτρη μη την ακούς, θα το χρειαστείς για να περιποιείσαι τα δένδρα σου!! Καλή χρονιά, σε όλη σας την όμορφη οικογένεια,με υγεία και ότι άλλο επιθυμείτε!!φιλάκια πολλά!!

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

Μου άρεσαν πολύ οι πίνακες σας. Αγαπώ πολύ τη ζωγραφική.Καλη Κυριακή

OLINA M είπε...

Στο λόγγο δίχως μπαστουνάκι;
Γιούπι!!!!
Έτοιμη, λοιπόν, για τις επόμενες εκδρομές μας!
Τα ρόδια σου πανέμορφα, όπως πάντα. Μια μέρα που θα σε βολεύει θέλω να έρθω να σε απολαύσω να ζωγραφίζεις!
Πολλά παγωμένα φιλάκια (έχει τρελλό αέρα σήμερα εδώ πάνω).

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ foufoula89, καλημέρα κοριτσάκι μου πράγματι τι έχουν φαίνεται οι..Δημητράκηδες!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ βασω λαρισα, καλημέρα φιλνάδα μου, μόλις σιάξει ο καιρός θα έρθω στους φίλους μας εκεί στη Λάρισα οπότε θα σε δω κι εσένα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΥΔΟΚΙΑ μου την πετσετούλα σου την..τακτοποίησα,,χθες κατα λάθος την έκανα ..γαλάζια!!!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ marilia θα τον δοκιμάσω σήμερα.Φτιάχνω πλέον το δωμάτιο εντελώς εργαστήρι, βγάζω το καναπέ και θα φτιάξω πάγκο εργασίας..δεν με χωράει πλέον όπως είναι το γραφείο..Χαμός!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Katerina Verigka, είναι η ..χαρά όλων των πωλητών!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Φανή Παπ., Ζωγράφος φίλη μου ευχαριστώ Χρόνια Πολλά για τη γιορτή σου..και κοίτα μη του πεις για άλλο εργαλείο μηχάνημα γιατί βλέπω να το αγοράζει..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Katerina Verigka γλυκιά μου..όταν φθάσεις στη δική μου ηλικία θα δεις οτι θα δεθείς με τον άνδρα σου ακόμα πιο πολύ.Είναι ένας φοβερόα άνθρωπος , τον αγαπώ και παίρνω από αυτόν όσα θέλω να μου γεμίζουν τη καρδιά και τη ψυχή.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ , σ' ευχαριστώ το σχόλιο σου με τιμά και με ευχαριστεί.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M, γκουντούρντισα..σήμερα πονάω μα είναι λόγω του καιρού..Εσύ έχεις το ελεύθερο να έρχεσαι ανευ πρειδοποιήσεως όποτε θες..είναι χαρά μου.

loulou είπε...

Axτίδα μου έτσι είναι όλοι οι άντρες! έτσι είναι και ο δικός μου..χαριτωμένα πλασματάκια όμως..αθώα...
Καλά, τα πινακάκια σου είναι τέλεια! Μπορεί να έχεις βαρεθεί να ζωγραφίζεις ρόδια, αλλά εμένα μ'αρέσουν πολύ!

wild rose είπε...

Καλή χρονιά,Αχτίδα!!Φανταστικός ο Δημήτρης σου!!!Να τον χαίρεσαι!!Μαζί του δεν πλήττεις ποτέ.

ΕΥΔΟΚΙΑ είπε...

Ωραίο χρώμα το γαλάζιο Αχτίδα μου. Είναι το αγαπημένο μου χρώμα και γενικά όλες οι αποχρώσεις του μπλε!
Καλο υπόλοιπο Κυριακής να έχεις!
Ευδοκία

erifili είπε...

Xρόνια Πολλά Αχτίδα μου και Καλή Χρονιά με υγεία και δημιουργία.

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Μου αρέσουν τα δέντρα αλλά δυστυχώς στην αυλή μας δεν μπορώ να φυτέψω λόγο του ρηχού χώματος!
Kathy by anthomeli

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ loulou, ξέρεις φίλη μου όταν του κάνω παρατήρηση με λέει..τσιγκούνα, όταν όμως αποδείχνεται ότι πήρε κάτι λάθος..κάνει πως δεν το βλέπει.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ wild rose, αυτό γλυκιά μου είναι γεγονός..και μου αρέσει..άσε που γκρινιάζω..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΥΔΟΚΙΑ μου..άστα..την έκανα και με χλωρίνη μα..τίποτε.Που να δεις τις άλλες πετσέτες τις μεγάλες!!!!Δεν ξέρω πως να τις εξαφανίσω.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ erifili, καλή χρονιά γλυκιά μου.Όλα να πάνε καλά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ kathycallie, θέλουμε γύρω από 100 δένδρα..είναι 4 στρέμματα.

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Και αυτή η αναρτηση σου και η προηγουμενη με τα εγγονια σου..(βλεπεις δεν σε προλαβενω σε όλες σου τις αναρτήσεις και τις διαβαζω δυο δυο) Αχτίδα μου..οταν τα διαβάζω αυτά πόσα χρονια με γυρίζεις πίσω..!!!!!!!!
χαιρομαι που παιρνάς καλά...και βέβαια σ αυτό οφείλεται η αισιοδοξία σου και η θετική σου αποψη για την ζωή...λαλά το τι γελιο εριξα με τα ψώνια δεν λέγεται... παθομενα τα εχω..χι.χ.ι.χ.
τα ρόδια σου ας φέρουνε όλα τα καλλα στο σπιτικό σου και στις φίλες σου για τις οποιες τα ζωγραφισες... φιλακια πολλα,,

ΕΥΔΟΚΙΑ είπε...

Αν και όπως σου είπα το γαλάζιο χρώμα ειναι το αγαπημένο και πολύ μου αρέσουν τα γαλάζια ρούχα, εάν θέλεις κλάνε μία προσπάθεια με τα ειδικά σακουλάκια για τον αποχρωματισμό των ρούχων. Θα τα βρεις σε μεγάλα σούπερ μάρκετ (εγώ τα είχα βρει στο carrefour) δίπλα στα λευκαντικά τύπου ευρηκα. Εχει και φακελάκια και υγρό... Με αυτά πάντως έκανα δουλειά και επανέφερα το άσπρο χρώμα στην άσπρη φόρμα του καράτε της κόρης μου η οποία είχε γίνει ροζουλί (ζηλεύοντας μάλλον το άσμα "ρούχα μαζί που πλύθηκαν και έχουν γίνει ροζ"!).
Καλή επιτυχία

anthivolon είπε...

Πολύ ορεξάτους για αγροτικές δουλειές σας βρίσκω με τον καινούργιο χρόνο!!! Τα δένδρα θα πιάσουν σίγουρα και θα δώσουν νόστιμους καρπούς γιατί προέρχονται από ευλογημένους τόπους.
Εύχομαι να είστε και οι δυο γεροί και δυνατοί και να τους απολαύσετε!!!
Φιλάκια

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ρούλα - Σμαραγδένια, αφού δεν βαριέσαι και διαβάζεις βρε πουλάκι μου.Τι να κάνω με τέτοιο κρύο που να βγω σήμερα σπίτι ζωγραφίζω μία Αγιογραφία που μου παράγγειλαν

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΥΔΟΚΙΑ μου αν σου πω οτι είχα βάλει μέσα το ειδικό χαρτάκι χρωματοσυλλέκτη; Αυτό μου έκανε τη ζημιά νομίζω..Τώρα η δική σου έγινε μία..πανέμορφη γαλάζια πετσετούλα!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ anthivolon, τώρα για να καταλάβεις κοιτάζει για..θερμοκήπια!!!!

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,αχ ο νταντούλης μου,ο ίδιος πάντα!!!πολύ όμορφα τα ρόδια μαμ!!!

Rena είπε...

Χρόνια πολλά Αχτίδα μου!!!!!!
Αφού τα κατάφερες χωρίς μπαστούνι μη φοβάσαι τίποτα από εδώ και πέρα!!!!
Φιλάκια,καλό βράδυ!!!