Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Επιχείρηση...εγγόνια!!!!

Αυτό το διήμερο το πέρασα με τα εγγόνια μου και ήταν ένα ανάμικτο από "γεύσεις " διήμερο! Είναι από εκείνες τις μέρες που κοιτώντας στο καθρέπτη μετά σκέπτεσαι :
-Πάει..γέρασα..κουράζομαι εύκολα..δεν έχω την ίδια υπομονή.. 
Μετά..κουνάς το κεφάλι και συμπληρώνεις στον εαυτό σου και στο μονόλογο μαζί του:
- Ντροπή..σκέψου ότι κάποτε τα έπαιρνες από το σχολικό, τα τάιζες, τα κρατούσες μέχρι να έρθουν οι γονείς τους..
Κάποτε..καλά τα λέω..κάποτε..και ήταν πριν..πριν...5..6..7...8.. χρόνια..Αλήθεια πότε πέρασαν σαν χθες μου φαίνεται..
Πριν 12 χρόνια ..η πρώτη μου εγγονή..στην αγκαλιά μου..την κοίμιζα τις νύχτες και ήταν σαν να κρατούσα τη κόρη μου μωρό..Πήγαινα μαζί της στα πάρκα..το πρώτο της σινεμά..το πρώτο της θέατρο..αν θυμάμαι καλά ήταν ο Πήτερ Παν..μάζευε τη χρυσόσκονη που πετούσε στα παιδάκια η νεραιδούλα για να την πετάξει λέει επάνω μου και να ..πετάξουμε μαζί..
Χθες με τη φίλη της που έμεινε κι εκείνη μαζί μας με βοήθησε να ..καρφώσω πίνακες στο δωμάτιο αφού δεν μπορώ να ανέβω σε σκάλα με το πόδι μου. Έφτιαξε μαζί μου τη τούρτα για τα γενέθλια της φίλης της που μου ζήτησαν, πήγε βόλτα τη Κλώντη..μιλήσαμε για χίλια πράγματα, γελάσαμε, φιληθήκαμε , ανταλλάξαμε  ηλεκτρονικές διευθύνσεις  και..ήταν λες και είχα τη κόρη μου ..μεγάλη πια δίπλα μου..στην αγκαλιά μου..
Ο μεγάλος εγγονός μου πάλι..αχ! αυτό το ζιζάνιο.. το πιο γλυκό μπελαλίδικο ζιζάνιο του κόσμου...του έδωσα πινέλα και πίνακες για να ζωγραφίσει για την..κοπελιά του στο σχολείο!!!!
- Είναι όμορφη γιαγιά και όλοι την θέλουν..
Και η..χαζογιαγιά τινάχτηκε σαν την ..κακιά πεθερά των Ελληνικών ταινιών..
-Εσύ αγόρι μου είσαι κούκλος..κανείς δεν έχει τέτοια γαλανά μάτια τσακίρικα σαν τα δικά σου!
Όχι..που δεν θα έβγαζα την..Κοκκάλω από μέσα μου!
Το απόγευμα έφυγαν αφήνοντας πίσω τους.. χάος μα ..οι γεύσεις ανάμικτες..γλυκό ξινό.. μου έλειπαν κι'όλας! Με το ζόρι κρατιόμουνα όρθια.. το μπαστουνάκι είναι παρελθόν για μένα μέσα στο σπίτι ειδικά..Ο εγγονός μου μάλιστα φώναζε στη σκάλα:
- Γιαγιά θα ξανάρθουμε έτσι;..με θέλεις ξανά έτσι; ..θα ζωγραφίσω και άλλο πίνακα..θέλεις ..δεν θέλεις;..( χάρηκε που δεν είπα στη ..μάνα του τι μου έκανε, μάλλον..πόσα μου έκανε!!!)
-Θέλω αγόρι μου..θέλω..σ' αγαπώ!
Έσιαζα μία ώρα..χαμογελώντας όμως..όσο μάζευα από κάτω χίλια δυο μικροπραγματάκια..Η Κλώντη με κοιτούσε..είμαι σίγουρη οτι ήθελε να πει τις δικές της σκέψεις:
- Έφαγα κυνηγητό από τον εγγονό σου..μα μου άρεσε το παιχνίδι..και τα σοκολατάκια που μου έδωσε κρυφά!!!
Στον υπολογιστή..στο μπλοκόσπιτο μου τα σχόλια σας..ξεκούραση για μένα ..όμως.. δεν είχα κουράγιο ούτε να απαντήσω.. Πολλές φορές νοιώθω τύψεις που δεν σας επισκέπτομαι κι εγώ μετά στα δικά σας μπλοκόσπιτα..δεν προλαβαίνω..δυστυχώς δεν προλαβαίνω πια.. Είναι αυτό που σας έλεγα στην αρχή..μονόλογος στο καθρέπτη!!!
Σήμερα θα αφιερώσω τη μέρα στον άνδρα μου και σ' εμένα.. κάπου θα πάμε..ποιος ξέρει που..
Σας εύχομαι καλό ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο...αν δεν σας ξαναδώ στο ..καναπέ μου!
Αχτιδένια φιλάκια...πολλά πολλά...

24 σχόλια:

Ριτα Τρικαλα είπε...

Φιλακια φιλακια Γεωργια μου να περασεις καλα.Ηκουραση αυτη ειναι γλυκια στο τελος μακαρι να τη νοιωσω οταν αξοιωθω κι εγω εγγονια!!

Rena Christodoulou είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΧΤΙΔΑ ΜΟΥ!!!!!!
ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ!!!!!
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!

Admin είπε...

Καλημέρα, χρονια πολλά καλή χρονιά! Να σας φέρει υγεία και πολλές τέτοιες συναντήσεις με τα ζουζουνάκια σας! Πολλά φιλιά, Βικτώρια

ΕΥΔΟΚΙΑ είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου. Το χω ξαναπεί καιθα το ξαναπώ με το φόβο ότι γίνομαι κουραστική. Αυτές οι μικρές ξαφνικές επισκέψεις είναι οι πραγματικά ευτυχισμένες καθημερινές στιγμές που αξίζουν όσες θυσίες και αν χρειαστεί να κάνουμε.
Καλά να περάσετε στην βολτούλα σας ή τις βολτούλες σας...

Stone είπε...

Καλή χρονια Αχτίδα με υγεία και πολλά χαμογελα, κυρίως παιδικά!Να περασετε όμορφα!!

marilia είπε...

χιχιχιχι! Την Πρωτοχρονιά πήγα στη μάνα μου με το... παιδί (=γατί). Και χθες με πήρε τηλέφωνο να με ρωτήσει "τι κάνει το... παιδί σου;". Και συνεχίζει: "Όλη μέρα τον μουρμουράω. Όλη μέρα καθάριζα τα ποδαράκια που μου άφησε στα τζάμια!" χαχαχαχαχαχαχαχαχα! ...Γιαγιάδες!!!!

χαχαχαχαχα! Φιλάκι σβουριχτό!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ρίτα Τρίκαλα, φίλη μου χάρηκα που σε άκουσα στο τηλέφωνο, είναι όμορφα όταν οι ..άγνωστες γίνονται γνωστές.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Rena Christodoulou ευχαριστώ Ρένα μου , διάβασα νέα ιδέα στο μπλοκ σου!!Είμαι έτοιμη!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Mama Greece, ευχαριστώ γλυκιά μου ,όπως λες πρώτα η υγεία.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΥΔΟΚΙΑ, όλο το πρωινό ήμασταν στο κτήμα..το χαζεύαμε σαν να ήταν ..γλυφιτζούρι!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Stone, τα αφιλότιμα είναι ..ολόγλυκα όσο και αν κουράζουν.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ marilia, ξεκαρδίζομαι στα γέλια γιατί ..δεν το ήθελες!!Αλήθεια είναι γατούλης ή .γατούλα;

thumbelina είπε...

αχτιδουλα μου τι ομορφο κειμενο!!!!!!!!!!!!! να χαιρεσαι τα εγγονια σου και να περνατε παντα τοσο ομορφα κ δημιουργικα μαζι!!!!!! η κουραση αυτη ειναι τοσο γλυκια που δεν την υπολογιζεις....ευχομαι καθε ευτυχια, φιλια!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,καλησπέρα μανούλα μου!!!να περάσετε όμορφα!!!κ να είναι καλά τα παιδάκια!!είναι υπέροχα,θυμάμαι την βάσια μικρούλα που τη έζησα πολύ!!

Ανώνυμος είπε...

Το σχέδιο COUDENHOVE-KALERGI: Η Γενοκτονία των λαών της Ευρώπης

Η μαζική μετανάστευση είναι ένα φαινόμενο του οποίου τα αίτια εξακολουθούν να κρύβονται έξυπνα από το σύστημα, και η πολυπολιτισμική προπαγάνδα προσπαθεί ψευδώς να την παρουσιάσει ως αναπόφευκτη. Με αυτό το άρθρο σκοπεύουμε να αποδείξουμε μια για πάντα, ότι δεν είναι ένα αυθόρμητο φαινόμενο. ...

Η πεμπτουσία του σχεδίου Kalergi.

Στο βιβλίο του «Praktischer Idealismus», ο Kalergi δηλώνει ότι οι κάτοικοι των μελλοντικών "Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης" δεν θα είναι οι παλαιοί λαοί της Γηραιάς Ηπείρου, αλλά ένα είδος υπανθρώπων που θα προέρχονται από επιμιξία. Δηλώνει ξεκάθαρα, ότι θα πρέπει οι λαοί της Ευρώπης να διασταυρωθούν με ασιατικές και έγχρωμες φυλές, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα πολυεθνικό κοπάδι χωρίς ποιότητα και εύκολα ελεγχόμενο από την άρχουσα τάξη.
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΟΥΣΑ ΤΑΞΗ?
Η ευρωασιατική-νεγροϊδής φυλή του μέλλοντος, όμοια στην εμφάνιση της με τους αρχαίους Αιγύπτιους, θα αντικαταστήσει την διαφορετικότητα των λαών και την διαφορετικότητα των ατόμων. Αντί της καταστροφής του ευρωπαϊκού ιουδαϊσμού, η Ευρώπη, ενάντια στην θέλησή της, εξευγένισε και μόρφωσε αυτόν τον λαό, οδηγώντας τον στο μελλοντικό του στάτους ως ηγετικό έθνος διαμέσου αυτής της τεχνητής εξελικτικής διαδικασίας. Δεν προξενεί κατάπληξη ότι αυτός ο λαός που δραπέτευσε από τα Γκέττο-φυλακές, εξελίχθηκε σε μία πνευματική αριστοκρατία της Ευρώπης. Συνεπώς η ευσπλαχνική πρόνοια έδωσε στην Ευρώπη μια νέα φυλή αριστοκρατίας με τη χάρη του πνεύματος.

http://redskywarning.blogspot.gr/2013/01/coudenhove-kalergi.html

marilia είπε...

Γατούλης ζωηρότατος! Κάτι σαν τον... Πασχάλη σου, ένα πράγμα! χαχαχαχαχαχαχα!!! Ε, καλά, δεν ήταν επιλογή μου να αποκτήσω... ανίψι, αλλά αφού το απέκτησα, τι να κάνω; Να μην ξετρελαθώ;;;; χαχαχαχαχα! Και να μην έχω και την αδερφή μου να μου λέει "Μια βδομάδα έλειψα και σ' άφησα με το... παιδί και το 'κανες σαν τα μούτρα σου!"; χαχαχαχαχαχαχαχα!

Ανώνυμος είπε...

αγαπημενη μου να σου ζησουν τα εγγονια σου!παντα χαρες να εχεις!φιλακια βασω λαρισα

kiki είπε...

Καλή χρονιά, πάντα με τα εγγονάκια σου!

irini είπε...

καλη σπερα και καλη χρονια !!!!
καλο σαββατοκυριακο να περασεις !!!!

χρυσάνθη είπε...

Αχτιδούλα μου να χαίρεσαι τις όμορφες στιγμές με τα εγγονάκια σου!!!!Να χαίρονται και αυτά την γλυκειά τους γιαγιά!!Αυτές τις όμορφες στιγμές τις κουβαλάμε μια ζωή!!!ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ γλυκειά μου!!!

Lila Xagorari είπε...

Eύχομαι από καρδιάς καλή χρονιά, με υγεία, αγάπη, ευτυχία. Να είναι καλύτερη από την προηγούμενη και να μας φέρει αυτό που μας αξίζει!
Και φυσικά πολλές, πολλές υπέροχες αναρτήσεις!!!!

Φιλία είπε...

Να τους χαίρεσαι Αχτιδούλα μου, κι' αν σε κουράζουν, αμέσως το ξεχνάς και μόλις φύγουν σου λείπουνε.... Ευλογία είναι!!!!
Φιλάκια

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Φίλοι μου σας ευχαριστώ μόλις γύρισα από..ταξιδάκι εξπρες και διαβάζω τα σχόλια σας και ζητώ πάλι συγνώμη που δεν απαντώ μα είμαι..για ύπνο!!!!

Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου είπε...

Γεωργία,συγνώμην,αλλά εγώ απολαμβάνω τα ψώνια του άνδρα σου και γελώ με τον τρόπο που τα γράφεις, πίσω από τις λέξεις κρύβεται η αγάπη και η κατανόηση σου για ότι κάνει....και κάνει τα πάντα με αγάπη και ενδιαφέρον για σένα!!!Εύχομαι με την νέα χρονιά υγεία και χαρά,όρεξη και πολύ ενδιαφέρον για το φύτευμα των δένδρων και των λαχανικών στο νεοαποκτηθέν κτήμα!!!!Μην ξεχνάς να φυτέψεις κολοκύθες για ζωγραφική!!! Φιλάκια πολλά και αύριο με υγεία!!!