Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Είμαι ..κάπως..κι εγώ δεν ξέρω πως!!!


Δεν ξέρω για σας μα εγώ φίλοι μου αυτό το καιρό..σκυλοβαριέμαι..αισθάνομαι λιγάκι "εκτός δράσης" θα έλεγα..Ίσως ο καιρός και ο αντίκτυπος του στο σώμα μου..
 Όλο και κάτι με πονάει και επειδή δεν μου αρέσει ποτέ να με βλέπει ή να με ακούει ο άνδρας μου να ..μονολογώ με τον εαυτό μου για τα ..κουσούρια μου προσπαθώ να το ξεπεράσω με "δράση" κάθε είδους. Ο χειμώνας με σκοτώνει τελικά..
Περνώ και τη φάση εκείνη που μου λέει να απομακρυνθώ από τα μπλοκ , ότι δεν έχω άλλα να "δώσω"μα..μα..μου λείπετε να πάρει η ευχή ..και απλά μπαίνω αθόρυβα, χωρίς σχόλια πολλές φορές..με αρκετές τύψεις που με επισκέπτεστε κι εγώ δεν ανταποδίδω..
Ξαναγύρισα στη δουλειά μου με την ελπίδα ότι ίσως αυτό με κάνει να συνέλθω από το "γκρίζο σύννεφο" που σίγουρα δεν μου ..πάει ούτε καν σαν χρώμα.. Και εκεί φίλοι μου που κάνω Αγιογραφία που τόσο αγαπώ με τη σχετική δυσκολία λόγω πλέον των χεριών μου ..ξαφνικά την παρατάω και βάφω τενεκεδάκια στο μπαλκόνι μέσα στο κρύο.
 Κονσέρβες άδειες από το φαγητό της Κλώντης , το τόνο το δικό μου , που μαζεύω κάθε μέρα σαν..ρακοσυλλέκτης για να κάνω..τι;..απλές κατασκευές σαν παιδάκι ..
Ο Δημήτρης με βλέπει και νοιώθει ότι είμαι κάπως..κάπως..αυτές τις μέρες οπότε μου λέει απλά:- μπράβο κορίτσι μου υπέροχο!! και αυτό με εκνευρίζει κάπως γιατί είναι όπως λέω εγώ στον εγγονό μου! Σήμερα μου αγόρασε και..σπορτέξ..μα του δήλωσα πως δεν πετάω τα..σχισμένα παλιά μου γιατί τα..αγαπώ να πάρει η ευχή!
Τα έβαψα που λέτε τα τενεκεδάκια χακί χρώμα και στις άκρες χρυσό..όλα με σπρέι ..


Κομμάτια από παλιές δαντέλες που αγαπώ την απόχρωση που παίρνουν στα χρόνια και μαζεύω μανιωδώς εδώ και καιρό.. Λίγη προσθήκη από το αλουμινένιο κάλυμμα, κάποια στρας..και έτοιμες για μία ακόμα συμμετοχή στην ανακύκλωση της φίλης μας..


Μετά βέβαια θα τα χαρίσω στην εγγονή μου που ίσως τα χαρίσει σε κάποια φίλη της..κύκλος...η χαρά που δίνει αυτό το ..αλισβερίσι της φιλίας και της προσφοράς.


Όχι..μη νομίσετε ότι έχω χάσει την αισιοδοξία μου..απλά είμαι .."κάπως"..όπως λέω στον εαυτό μου ,άσε που μου είπε χθες κάποιος ότι αυτός ο Φλεβάρης θα είναι ο χειρότερος σε χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων λέει...50 ετών και έπαθα ..και τι δεν έπαθα..
Αχτιδένια φιλάκια φίλοι μου..και συγχωρέστε με που δεν προλαβαίνω να επισκεφτώ όλες στα μπλοκόσπιτα σας..

44 σχόλια:

Χρυσούλα είπε...

Τι χαρά που πήραν τα τενεκεδάκια σου!...κουκλάκια έγιναν!
Αχτίδα, όλοι "κάπως" είμαστε...ευτυχώς έχουμε και τις χειροτεχνίες και ξεδίνουμε λιγάκι...
Καλό βράδυ να έχεις!

Μαρία είπε...

Αχτιδούλα, πήγαινε και μερικές μέρες να ξεσκασεις στο κτήμα, καλό θα σου κάνει η φύση, θα πεθυμήσεις την πόλη πιότερο

ειρήνη χειροποιήματα είπε...

Όλοι μας περνάμε ανά περιόδους φάσεις που έχουμε τις πιο κλειστές μας!! Θα κάνει τον κύκλο του και θα επανέλθεις, μην ανησυχείς... Κι η δημιουργία είναι χαρά, όχι καταναγκασμός, οπότε να κάνεις ότι αισθάνεσαι και να μην το σκέφτεσαι καθόλου!! Καλό σου βράδυ!!

starhomecraft είπε...

Καλα τελεια τα εκανες!Ουτε που θα το σκεφτομουνα πως τους παει τοσο η δαντελα!Να υποθεσω πως ερχονται στον διαγωνισμο μου?Γραψτο στα σχολια γιατι μπερδευομαι.Και αν πας στο κτημα περνα περα απο το Ζαγκλιβερι προς Πετροκερασα μερια εκει να δεις ομορφια.Φιλια Αναστασια

Fanypap είπε...

Αχτιδούλα μου, μη στενοχωριέσαι, δεν σε παρεξηγούμε!!Ότι προλάβεις!!Πανεμορφα τα κουτάκια σου!!Πόσο χαρίζουν ομορφιά οι δαντέλες!!!Απίστευτα!!! φιλάκια γλυκούλα μου, να δω πότε θα βρεθούμε;!!

Ανώνυμος είπε...

καλα τι εκανες παλι!;;;θελω ντενεκεδακι με δαντελα!σε φιλω γιατι δινεις ζωη σε ολα!βασω λαρισα

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα.όλα είναι πανέμορφα μανούλα μου από τα χεράκια σου!!είχα πάει στην βασιλεία το σ/κ να ξεδώσω λιγάκι!!θα τα πούμε.με πήρες τηλ αλλά δεν ήμουν.τέλεια η προηγούμενη ανάρτηση σου με το πουλάκι.φιλιά στον νταντούλι μου κ το κλωντούλι

vivi ka είπε...

Καλησπέρα Αχτίδα μου! Αν και κάπως... έκανες τα μαγικά σου στα άδεια τενεκεδάκια. Μόνο τενεκεδάκια από τόνο δεν κρατούσα ως τώρα!! Όπως κατάλαβες θα τα μαζεύω στο εξής και αυτά! :)Καλό ξημέρωμα και μην σκέφτεσαι τον Φλεβάρη! Θα περάσει γρήγορα!

Marie-Anne είπε...

Τέλεια τα τενεκεδάκια σου Αχτίδα μου! Καλή επιτυχία στον διαγωνισμό!!

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα! Εντάξει είναι φάσεις και περνάνε! Όλοι το παθαίνουμε μια φορά στο τόσο! Φταίει και ο μουντός καιρός νομίζω..
Να σαι καλά και όσο μπορείς να βάφεις! Καλό κάνει!

Ιωάννα (Ayten Aydan) είπε...

Καλημέρα, Αχτιδούλα!

Κάνε ό,τι σε προστάζει η διάθεσή σου! Χαλάρωσε με όποιον τρόπο θεωρείς καλύτερο τη δεδομένη στιγμή!

Πανέμορφες, άλλη μια φορά, οι δημιουργίες σου!

Να μην έχεις ενοχές, είσαι τόσο δοτικός άνθρωπος και η αγάπη που βγάζεις σε κάθε δημοσίευσή σου μας αγκαλιάζει όλους, είτε γράφεις σχόλια είτε όχι!

Φιλιά και να είσαι καλά! ❀~✿

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Χρυσούλα μου καλημέρα, να δεις χαρά, που κάνει η εγγονή μου.Της αρέσουν και της έμαθα να κανει κι εκείνη τέτοια.

@ Μαρία μου που να πάω;..κάνει κρύο και είναι όλα γυμνά.

@ ειρήνη χειροποιήματα, νομίζω οτι το γεγονός οτι λόγω του καιρού πονάω πάλι..παίζει το κύριο λόγο.Αναρωτιέμαι μερικές φορρές τι άλλαξε με την εγχείρηση..

@ starhomecraft, φιληνάδα μου ΟΛΑ για σένα τα έκανα..μήπως πρέπει να σου τα στέλνω με μέιλ;Πειράζει αν φτιάξω και άλλα;

ikaxela είπε...

Αχτίδα μου έχω καιρό να σου γράψω. Είμαι κι εγώ στην ίδια φάση με σένα. Εξού και η ίδια ανάρτηση στο blog μου εδώ και καιρό! Ωραία τα τενεκεδάκια σου. Σε φιλώ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Φανή Παπ., Ζωγράφος, θα έρθω ένα πρωινό να σε δω ή έλα εσύ να μου δείξεις κα΄τι

@ Βάσω Λάρισα, να σου στείλω καλέ όσα θες.

@ Νεφέλη, που στο καλό ήσουν εσύ ταξίδι.Σου είπε ο Βασίλης οτι πήρα τηλέφωνο;

@ confusedmind, μπορείς να κάνεις με αυτά ..θα δεις..θα φτιάξω!

Ξανθή είπε...

Καλημέρα, όλοι κάπως είμαστε!! Άσε μην το ψάχνεις, ευτυχώς που υπάρχουν και τα χόμπι!!

Pepi είπε...

Αν σε ..ανακουφίσει κάπως, κι εγώ έτσι είμαι αυτόν τον καιρό!!!!
Πάντως, με ή χωρίς κέφι, το θαυματάκι σου το'κανες πάλι!! Τα απλά τσίγκινα άχρωμα κουτιά μετατράπηκαν σε μικρά αριστουργήματα, με προσωπικότητα!!!! Φιλάκια!!

Admin είπε...

Καλημέρα κυρία Γεωργία μου, τέλειες οι κατασκευές σας! Πόσο σας καταλαβαίνω, και εγώ στην ίδια φάση είμαι να τα παρατήσω, αλλά όλο κάτι βγαίνει και λέω να το κάνω και αυτό, να το τελειώσω και το άλλο..
Θέλω μέσω της ιστοσελίδας σας που έχει πολλούς αναγνώστες να σας ζητήσω να στηρίξετε τη νέα προσπάθεια των greekblogsbywomen το φόρουμ για την εργασία στο σπίτι, δίνουμε λύσεις, ιδέες και συζητάμε τα πάντα για να βγούμε από την κρίση. http://wahm.forumgreek.com/forum
Ευχαριστώ πολύ Βικτώρια

Σοφία Δημοπούλου είπε...

Καλή μου Αχτίδα καλημέραααα. Τελικά μήπως πρέπει να είμαστε ΚΑΠΩΣ για να κάνουμε και απλά πράγματα αλλά τόσο ευχάριστα, χωρίς προβληματισμό???? Το χρειάζεται κι΄αυτό ο άνθρωπος το λίγο χαλαρό εννοώ. Το σημαντικό είναι ότι δημιούργησες και μάλιστα ρομαντικά πράγματα, σύν το γεγονός ότι θα τα έχεις έτοιμα όταν η εγγονούλα σου θα τα χρειάζεται και δεν θα βιάζεσαι να τα ετοιμάσεις. Να είσαι καλά και πάντα δημιουργική.

ΕΥΔΟΚΙΑ είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου. ΑΝ δημιουργείς τέτοιες ομορφιές όταν είσαι "κάπως", φαντάζομαι τί "έργα" θα φτιάξεις όταν θα περάσει το γκρίζο συννεφάκι που βρίσκεται στην περιοχή σου!!
Μήπως ξέχασες να ξεσκονίσεις το ροζ συννεφάκι σου??? λέω εγώ τώρα???!!!
Καλή συνέχεια.

Penelope είπε...

Αυτό με τον Φλεβάρη κάνω πως δεν το διάβασα Αχτίδα μου, γιατι και μένα η υγρασία και η παγωνιά έχουν επιρρεάσει αφάνταστα φέτος το διάφραγμά μου (συν τα κοκκαλά μου...).

Αλλά κάνε κουράγιο μάνα μου, θα ρθει και φέτος η Άνοιξη και το γκρίζο,
θέλει δεν θέλει θα στριμωχθεί στην γωνιά του :-))

Καλή Δύναμη.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marie-Anne, φίλη μου καλή δεν είναι θέμα αναμέτρησης για μένα..σε αυτές τις κατασκευές εσείς είστε καλύτερες..απλά μου αρέσει..να φτιάχνω διάφορα..να συμμετέχω όπως και να είναι.

@ Hfaistiwnas, έχεις δίκιο γλυκιέ μου..φταίει ο καιρός..σήμερα φυλάω τον εγγονό μου!

@ Ιωάννα (Ayten Aydan)σ' ευχαριστώ φίλη μου.Σε σένα μπαίνω..διαβάζω ..μου αρέσει τόσο το μπλοκ σου.

@ Ξανθή μου είναι όπως ακριβώς τα λες..ολόσωστο!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ikaxela, είναι ένα "πακέτο" καταστάσεων γλυκιά μου..να λες ότι ευτυχώς ξεδίδουμε με τις σελίδες αυτές, με τις κατασκευές και τις κουβεντούλες μας.

@ Pepi, κορίτσια..βλέπω ότι θα κάνουμε σύλλογο!

@ Mama Greece, φίλη μου θα μπω και θα το δω.

@ Σοφία Δημοπούλου , έχω πολλά να απασχοληθώ φίλη μου πχ σήμερα έχω για "φύλαξη" τον εγγονό μου, έχω να φτιάξω πράγματα, τον άνδρα μου που είναι πάντα κοντά μου, απλά ..πονάω φίλη μου λόγω της πρόσφατης εγχείρησης μου και ο καιρός δεν είναι με το μέρος μου.

@ ΕΥΔΟΚΙΑ μου κάπου το παρκάρισα και δεν το βρίσκω!!!!Ξεχασιάρα!

@ Penelope, από που να πιάσω φίλη μου ..από την εγχείρηση, τα αρθριτικά, την Πάρκινσον,το παλιό σπάσιμο..άστα να πάνε..Λες να μπω κι εγώ για ανακύκλωση;

thomi είπε...

αχτιδα μου καλη και γλυκεια, σαγαπω πολυ και σε διαβαζω καθε μερα, δεν θελω να σταματησεις ποτε να γραφεις, μας δινεις κουραγιο και ελπιδα που την εχουμε τοσο αναγκη!
σε φιλω γλυκα

Marie είπε...

Ότι πέσει στα χέρια σου τελείωσε... γίνεται έργο τέχνης!!! Σου έστειλα μέιλ, κοίτα όποτε μπορέσεις. Σε φιλώ!

ασωτος γιος είπε...

εγω σε λατρευω για ολα οσα μας χαριζεις εδω εικονες και σκέψεις
δε χρειαζεται παντα να αφηνεις σχόλια

Giorgos Varvakis είπε...

"Άμα δεν ταιριάζαμε..." !!!
Κι εγώ που νόμιζα πως περνάω μόνος μου αυτή τη φάση (πάλι)...
Καλά κάνεις και το βγάζεις προς τα έξω αχτιδούλα μου κι έτσι αρπάζουμε κι άλλοι το "σχοινί" :)
Θα περάσει κι αυτό!!!
Εδώ θα είμαστε να τα λέμε
Πολλά φιλιά και καλά κουράγια
Καλημέρα!!!!!!

κορδονέτο είπε...

Όμορφες οι δημιουργίες σου και όσο για την κακή ψυχολογία μάλλον φταίει η εποχή. Φιλάκια και να'σαι καλά!

KatrinArt είπε...

αχτιδούλα μπορει να μην εχεις τα κεφια σου αλλα οι δημιουργίες σου ειναι απαιχτες!!! Φιλάκια

ArtAtHome είπε...

ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΟΙ ΜΟΛΥΒΟΘΗΚΕΣ ΣΟΥ ΑΧΤΙΔΟΥΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΔΕ ΣΕ ΦΟΒΑΜΑΙ ΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΑΛΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ !!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ thomi μου σ' ευχαριστώ..με συγκινείτε με τα όμορφα σχόλια σας.

@ Faidra, σου δίνω φιλάκι εσένα..σβουριχτό!!

@ Marie μου σου απάντησα, μπερδευτήκαμε σε..ταυτότητες μα..βρεθήκαμε!!!

@ ασωτος γιος, κι εγώ σ' αγαπώ αγόρι μου..είσαι καλό παιδί με όνειρα και ιδανικά.

@ Γιώργος Βαρβάκης, το λέω εγώ..η χημεία είναι πάνω απ'όλα στις σχέσεις.Φίλε μου..σε εκτιμώ και για μένα αυτό είναι πάνω από όλα..

@ κορδονέτο η αλήθεια είναι οτι τα πάντα γύρω μας είναι δύσκολα.

@ katrin decoupage, σ' ευχαριστώ κουκλίτσα μου.

@ ArtAtHome, γλυκιά μου σ' ευχαριστώ, έφτιαξα και ..συνολάκια για γραφεία!!!

Νατάσα είπε...

Αχτιδούλα μου κι εγώ κάπως έτσι νιώθω τον τελευταίο καιρό.... Σου εύχομαι ένα καλό βράδυ καρδούλα μου γλυκιά!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νατάσα , καλά λέω εγώ ότι θα ..ανοίξουμε σύλλογο!Καληνύχτα φίλη μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ..ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΑΥΡΙΟ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ..

Lefkothea είπε...

περασα,διαβασα και δεν εχω τι να σου πω...μια αγκαλια και λιγα φιλια και μια καληνυχτα,αυριο ξημερωνει μαι καινουρια μερα....

Marina είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Marina είπε...

Εσένα σου είπαν για τον καιρό, εμένα όμως.....

Καθώς κρατούσα αγκαλιά ένα μωράκι γύρισε κάποιος στην εκκλησία και μου είπε:"Πως σου πάει!!!!!!!!!! Ετοιμάσου να γίνεις γρήγορα......γιαγιά!!!!!"
Έπεσε το ταβάνι και με πλάκωσε!!!!!!!!!!! Στα 44 μου γιαγιά;;;; Και τι που η κόρη μου είναι 18, αυτό είναι ακόμα μωρό!!!!!Μα ούτε και μοιάζω για γιαγιά! Μα πως είναι οι γιαγιάδες;;; Έχουν ταμπέλα μπροστά τους ή κανένα χαρακτηριστικό σημάδι; Απλά αγαπούν, αγαπούν διπλά!!! Τελικά μου άρεσε αυτό που μου είπε...Θα γίνει και αυτό κάποτε....!
Και εσύ ακούς τι σου λένε για τον καιρό; Εεεε και ας κάνει κρύο! Περισσότερες αγκαλιές με τον Δημητράκη σου!!!

el.mar είπε...

Αχτιδούλα σε μένα πες τα...είναι ο καιρός που είμαστε έτσι...εγώ βαριέμαι και γκρινιάζω συνέχεια!!!!...χαχα...!!!Ωραία τα τενεκεδάκια!!!!!!Σε φιλώ!!!

Μαρία Έλενα είπε...

Πωπω είνια πολύ όμορφα
Φιλάκια ...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Lefkothea μου σ' ευχαριστώ που πέρασες, που με θυμήθηκες ,που νοιάζεσαι για μένα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marina μου έσκασα στα γέλια με το σχόλιο σου..Εγώ γλυκιά μου έγινα γιαγιά στα..46..μη το ξεχνάς.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ el.mar ευχαριστώ κουνελάκι μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρία Έλενα, καλώς ήρθες φίλη μου σ' ευχαριστώ!

joanna_ARTbyJWP είπε...

Γεια σου Αχτιδένια! Φοβερές οι δημιουργίες σου, πανέμορφες και πρωτότυπες! Η δαντέλα δεν θα μου περνούσε σίγουρα απ'το μυαλό...!Το απίστευτο είναι ότι απ'το σαβ/κο ξεκίνησα να κάνω κάτι με τα κουτιά απ'τις βρεφικές κρέμες,που έχω μαζέψει, αλλά με το μωρό στα πόδια μου και με φιλοξενούμενους, η δημοσίευση άργησε -όπως κάθε φορά-δυο μέρες! Και τώρα βλέπω τις δικές σου δημιουργίες κι έχω ένα τεράστιο θαυμαστικό και δίπλα ένα μικρό ερωτηματικό ζωγραφισμένα πάνω απ' το κεφάλι μου! Μπορεί να φταίει και η πανσέληνος για το "κάπως"! Και μπορεί να "στρώσουν" όλα με το που ζεστάνει ο καιρός και 'ρθει η άνοιξη! Καλό σου βράδυ!

Fanypap είπε...

ο.κ. θα σου τηλεφωνήσω το πρωί να τα πούμε. φιλάκια.