Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Παρέα ένα πρωινό με το ..όνειρο μας.



Όπως βλέπετε στο κτήμα την έβγαλα την ημέρα μου και πέρασα ένα πανέμορφο πρωινό με τον άνδρα μου. Το κρύο βέβαια ήταν αρκετό όμως ήταν μία ηλιόλουστη μέρα , τόσο φωτεινή γεμάτη παρορμήσεις  να κάνεις πολλά .Το κτήμα αυτό ήταν ένα από τα όνειρα που κάναμε κάποτε και τώρα το χαιρόμαστε όπως μπορούμε . Ξέρετε εκείνο που ομορφαίνει τη ζωή είναι να έχεις πάντα κάτι μέσα στη ζωή σου που να σε βάζει να κάνεις σχέδια..να δημιουργείς εικόνες με το μυαλό σου.. Πως θα ήθελα να το κάνω..πως μπορώ να το κάνω..αν καταφερω να το κάνω.. αυτό είναι η ζωή φίλοι μου.. να κάνεις όνειρα  . Είναι υπέροχο να κερδίζεις στάλα στάλα τα όσα επιθυμείς και να τα χαίρεσαι κάνοντας σχέδια..όσο ακόμα μπορούμε να κάνουμε σχέδια.. Μετά τα παιδιά μας θα το ζήσουν όπως εκείνα θέλουν.
Όλα μας ήρθαν βολικά αυτό το πρωινό, βρήκαμε τους κατάλληλους ανθρώπους και κάναμε όσα ήθελε ο καλός μου..
Βρήκε μηχάνημα να ξεριζώσει τη τεράστια συκιά !!



Μετά άρχισε να ψάχνει για τρακτέρ να το οργώσει..η γη ήταν παγωμένη και ακαλλιέργητη..δύο μηχανήματα δεν μπόρεσαν..Στεναχωρήθηκε..είναι σαν παιδί..όταν θέλει κάτι το θέλει την ίδια στιγμή..Όταν ξάφνου βλέπουμε ένα τρακτέρ να έρχεται..ακάλεστο!!
-Είμαι ο Μανώλης και έβαλα στοίχημα στο καφενείο ότι εγώ θα το κάνω..
Μας αγαπάει ο Θεός..


Το τι τραγούδια μας είπε..δεν λέγεται..κάθε όργωμα γραμμής και τραγούδι! Αγνοί άνθρωποι της γης..


Από τη χαρά του ο άνδρας μου του έδωσε και ..μπουρμπουάρ !Ένας γλυκός άνθρωπος που μας είπε την ..ιστορία της ζωής του και πως ότι θέλουμε πλέον θα του το ζητούμε. Θα μείνει το χώμα 2-3 μέρες έτσι και θα έρθει πάλι να το φρεζάρει για να είναι έτοιμο για τα δένδρα..


Όσο όργωναν εγώ και η Κλώντη πήγαμε στη γειτόνισσα , Θωμαή την λένε θέλει τόσο τη παρέα μας..είναι μόνη εδώ με τον άνδρα της..    με κάλεσε για καφέ..έπαιξα με τα σκυλιά της, είδα τα ζωάκια της..έχει ένα σωρό.. 
Μου έδωσε και Λουίζα να την πίνω τσάι τα βραδάκια..την κέρασα  κριτσίνια πολύσπορα που μου αγόρασε ο Δημήτρης.
Ξέρετε εδώ στο χωριό βρήκαμε ένα φούρνο με το πιο φανταστικά νόστιμο ψωμί που φάγαμε μέχρι τώρα..με προζύμι..Μας έμαθε τώρα πια..όποτε ερχόμαστε αγοράζουμε και κάτι για το σπίτι..
Περιμένω να έρθει η Άνοιξη όσο τίποτε άλλο..Σας ζάλισα; Εμ! βέβαια..τι ρωτάω!
Αχτιδένια φιλάκια φίλοι μου..

45 σχόλια:

Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου είπε...

Γεωργία !Καλησπέρα πιστεύω αυτός σχολιασμός μου να περάσει.....Πάντοτε οι αναρτησεις σου εχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλοτε με τα έργα σου και άλλοτε μετα συναισθήματα σου...Γελώ και χαίρομαι με* την χαρά των εμπόρων*...
Ειναι όμορφο να κάνεις όνειρα και να ζείς με αυτά ..εγώ εχω ξεχάσει πως είναι να ονειρεύεσαι..Την άνοιξη εχετε πολύ δουλειά αλλά όπως είχα σχολιάσει και στην προ προηγούμενη ανάρτηση (αλλά δεν υπάρχει ..)η χαρά της βλάστησης θα είναι μεγάλη ανταμοιβή των κόπων σας..κάθε άνθος, κάθε φιλαράκι και καρπός θα σας χαρίζει χαμόγελο και ικανοποίηση.... ευχομαι ολα να γίνουν οπως τα θέλετε.Φιλάκια πολλά

ruth_less είπε...

Μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας η ανάρτηση σου Αχτίδα μου, όπως και οι περισσότερες φυσικά. Η χαρά είναι μεταδοτική λένε... για όσους έχουν ανοικτή καρδιά να "κολλούν" το μικρόβιο. Χαίρομαι λοιπόν κι εγώ μαζί σας και με όσους "φτάνουν" το όνειρό τους.
Δεν θα παραλείψω να σχολιάσω την Κλώντη - έβαλε κι αυτή το λίπασμά της στη γη φαντάζομαι... χα χα.
Καλή συνέχεια στην πραγματοποίηση των ονείρων σας :)

Ποδηλάτισσα είπε...

Τι όμορφη και αισιόδοξη ανάρτηση "Αχτιδένια" σαν και εσένα!!!! Είναι υπέροχο να γίνεται το όνειρο πραγματικότητα.... και επειδή ο Θεός σας αγαπά και τους δύο μάλλον σύντομα θα σταματήσει να είναι όνειρο και θα είναι μόνο πραγματικότητα!!!! Είναι υπέροχο σε λίγο θα αρχίσει το φύτεμα και μετά η ανθοφορία... και μετά το καλάθι του Δημήτρη θα γεμίζει καρπούς... τέλεια να είστε καλά να απολαύσετε την ολοκλήρωση του ονείρου σας και πέρα από αυτό μαζί γεροί και αγαπημένοι!!!!!!! Πολλά φιλάκια και στους δυό σας!!!!

Vivika είπε...

Μα τι όμορφο μέρος! Τι ωραίο να πραγματοποιείς τα όνειρά σου! Η Κλώντη είναι μία κούκλα! Μα τι όμορφο ρουχαλάκι είναι αυτό!

mirsini's creations είπε...

Αχτίδα μου αγαπημένη...Καλή χρονιά...με υγεία πάνω απ´όλα..ευφορία...και πολύ δημιουργία !!!! Τέλεια ανάρτηση Αχτίδα...πολύ όμορφο το όνειρό σας και πολύ χαίρομαι που το κάνατε πραγματικότητα !!! Έτσι...με θετικούς και φιλικούς ανθρώπους σαν εσάς όλα πηγαίνουν εξίσου θετικά..!!!...πόσο σας χαίρομαι...να είσαστε πάντα καλά και καλή καρποφορία εύχομαι !!!!
Κι εγώ ανυπομονώ να έρθει η άνοιξη !!! Φιλάκια πολλά....και στην ζουζουνίτσα Κλώντυ !!!!

BUTTERFLY είπε...

Υπεροχη αναρτηση! Να σας πανε ολα καλα ευχομαι και να πραγματοποιησετε και αυτο αλλα και καθε αλλο ονειρο σας! Και να μη σταματησετε ποτε να ονειρευεστε!

Μαρία είπε...

Αχ Έφη μου, κι εγώ έτσι είμαι! Δε ξέρω τι φταίει! Εμείς και μόνο; Ή οι άλλοι και οι καταστάσεις που μας πλήγωσαν;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου, φίλη μου σήμερα νοιώθω υπέροχα, νοιώθω σαν παιδί..είναι αλήθεια οτι αισθάνομαι οτι τα άσχημα θα περάσουν και θα έρθουν καλύτερες μέρες.Όταν θα βγάλουμε καρπούς από το κτήμα θα δίνω σε όλο το κόσμο που έχει ανάγκη..ότι έχω.

Katerina V *Pause blog* είπε...

Κρατάς μυστικό;Στους καλούς ανθρώπους συμβαίνουν όμορφα πράγματα και το σύμπαν τους στέλνει τους σωστούς ανθρώπους..Περνάς σκληρές δοκιμασίες αλλά έχεις βρει το νόημα της ζωής με έναν υπέροχο άντρα δίπλα σου που με συγκινεί σε κάθε σου ανάρτηση..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ruth_less είναι το ..ροζ συννεφακι μου..το κρατώ γερά..θέλω να αισθάνομαι οτι το ποτήρι είναι γεμάτο..η ζωή γίνεται καλύτερη με αισιοδοξία και σχέδια γλυκιά μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ποδηλάτισσα, Βίκη μου σ' ευχαριστώ , ξέρεςι πόσο σε αγαπήσαμε με το Δημήτρη και ξέρες οτι έχεις πάντα ένα σπίτι στη πόλη μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Vivika Vain, όταν το αντίκρυσα είπα:..είναι αυτό που θέλω..είναι το κτήμα με την αύρα που αγαπώ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ mirsini's creations, καλή χρονιά γλυκιά μου σ' ευχαριστώ.μακάρι όλα να πάνε καλά..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Christina Leli, ευχαριστώ φίλη μου , κάνουμε όνειρα γιατί τα όνειρα μας ..ζουν.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρία μου λάθος όνομα..Γεωργία με λένε γλυκιά μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Katerina Verigka, σ' ευχαριστώ..ξέρεις γλυκιά μου..πιστεύω οτι η ζωή είναι ο ..καθρέπτης των αισθημα΄των μας..ζούμε ότι αισθανόμαστε..κι εγώ θέλω να τα βλέπω όλα ..ροζ..όλα..θέλω..προσπαθώ..κάνω την επιλογή των ονείρων μου..

Ανώνυμος είπε...

αχτιδα μου, το εφη απευθυνοταν στην Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου και στο ευστοχο σχολιο που εκεινη εκανε.

Άννα είπε...

Καλή χρόνια, με υγεία και όλα τα ονειρα σου να πραγματοποιηθουν Αχτίδα , και τα μικρά και τα μεγάλα!

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,επιτέλους!!!θα χάρηκε πολύ κ ο νταντούλης μου!!!!αχ χωριό μου!!!άλλοι άνθρωποι ε μαμ?

Χρυσούλα είπε...

Μπράβο Αχτίδα!...χαίρομαι με όσα διαβάζω...Εύχομαι να είστε γεροί και όλα τα όνειρά σας και τα σχέδιά σας να πραγματοποιηθούν...Χαίρομαι που είσαι τόσο χαρούμενη!

OLINA M είπε...

Όργωσε Γενάρη μήνα;
Τίποτα δεν τον σταματάει...όλο το σύμπαν είναι με το μέρος του!
Κλείνω τα μάτια και μας φαντάζομαι να πίνουμε το καφεδάκι μας κάτω από τη σκιά των δέντρων...Παράδεισος!
Πολλά - πολλά φιλάκια σε όλους σας.

el.mar είπε...

Αχτιδούλα μου καλή χρονιάααα!!!!
Με υγεία σε εσάς και την οικογένειά σας!!!!Εύχομαι να πραγματοποιηθούν τα όνειρά σας και να είστε γεροί να τα χαρείτε!!!
Φιλιά!!!!

ΕΥΔΟΚΙΑ είπε...

Μακάρι όλη η ζάλη μας να προέρχεται από τις δικές σου κουβέντες και τις δικές σου όμορφες αναρτήσεις. Πολύ όμορφο το νεο σας απόκτημα και φαντάζομαι πόσο ομορφότερο θα γίνει όταν γεμίσει με τα δέντρα που θα διαλέξετε.
Με το καλό να φυτέψετε τα δέντρα σας και να διαμορφώσετε το κτήμα σας.

nikol είπε...

Αχ Μπήκα και διάβασα και γλύκανε η ψυχή μου , αύριο θαπάω στο χωριό μου και δεν ζηλεύω πολύ , γιατί θα ασχοληθώ με τα χτήματά μου , τα δέντρα μου , θα μυρίσω το χώμα μετά τη βροχή, το άρωμα του δροσισμένου χορταριού, βόλτα στο βουνό.
Μακάρι να μπορούσα να έμενα μόνιμα εκεί , αχ αχτίδα μου ξεσηκώθηκα πιο πολύ.Ευχαριστώ για την ανάρτηση που μου χάρισε τόση προσμονή , φιλάκια

ΕΥΗ είπε...

Αχτίδα μου σε χαίρομαι πραγματικά
για την αισιοδοξία σου τη δύναμη σου και το κουράγιο σου.Είσαι παράδειγμα για όλους μας.Δεν υπάρχει κάτι τόσο όμορφο όσο ένα χέρσο χωράφι να το καλλιεργήσεις και να αρχίζει να καρποφορεί,αλλά περισσότερο από όλα αξίζει το να κάνεις όνειρα και να τα βλέπεις να πραγματοποιούνται σιγά...Μια γλυκιά καλημέρα...


ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, καλημέρα με το..καφέ στο χέρι.Λυπάμαι δεν κατάλαβα καλά.όμως θα συνεχίσω να το λέω..σε όλους..μην εγκαταλείπετε το όνειρο σας..μην εγκαταλείπετε τον εαυτό και τη ψυχή σας την ίδια.Πάψτε να βλέπετε μόνο το γκρι..ψάξτε..υπάρχει σίγουρα και χρώμα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Άννα μου καλημέρα και Καλή Χρονιά να σου πω.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη μου καιρός να βρεις το δρόμο κι εσύ..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Χρυσούλα μου σ' ευχαριστώ. Ηταν ένα όνειρο ετών.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M, κοριτσάκι μου μας λείψατε.Ελάτε για καμιά ..πιτούλα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ el.mar, κουνελάκι είσαι μέσα στα ..σχέδια μας..κουνελάκια ελεύθερα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΥΔΟΚΙΑ μου ξέρεςι πόσο σε αγαπώ..ελπίζω πάντα να έρθει η ώρα να συναντηθούμε κάποτε..σε περιμένει πάντα ένα σπίτι εδώ στη πόλη μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ nikol καλημέρα φίλη μου.Εσύ καταλαβαίνεις τότε πως αισθανόμαστε..σαν παιδιά μπροστά σε κουτί με άγνωστο περιεχόμενο. ..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΥΗ μου σ' ευχαριστώ..είπες το καλύτερο σχόλιο..έτσι ακριβώς αισθάνομαι..Πέρασα πολλά γλυκιά μου και ας μη τα ξέρετε..δούλεψα πολύ στη ζωή μου, ξενύχτησα με το πινέλο να ζωγραφίζω πολλές φορές θέματα που δεν τα ήθελα..μεγάλωσα παιδιά, χάρηκα και πόνεσα, είναι καιρός να πάρω πια αυτό που θέλω με τον άνδρα μου αν και πάλι κοιτάμε γύρω μας στα παιδιά..Όμως ακόμα και αυτό είναι ανταμοιβή..υα παιδιά μας τα εγγόνια και το μέλλον .Γι' αυτά τα κανουμε..άλλωστε και αυτό το κτήμα επάνω τους το γράψαμε ..δεν είναι ουσιαστικά δικό μας..

Φιλία είπε...

Πρώτον: Φτου φτου φτου να μη σας βασκάνω.....
Να χαίρεστε όσα φτιάχνετε ΜΑΖΙ!
Τα όνειρά σας, τις πραγματοποιήσεις τους, ΟΛΑ!
Τι να σου πω, αυτό το ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ, δεν το έζησα! Τελείως διαφορετικά τα όνειρά μας!!!!
Να είστε καλά...
Φιλάκια

foufoula89 είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!!ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΣΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΟΝΕΙΡΟ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙΤΟ ΑΞΙΖΕΤΕ ...ΦΙΛΙΑ

Unknown είπε...

καλημερουδιαααααααα τι ομορφη αναρτηση κ παλι..γεματη εικονες κ χρωμα..ευχομαι να χαμογελας συνεχως οπως στην φωτογραφια

Ανώνυμος είπε...

Πολύ όμορφο, άντε και στα δικά μας... όσοι θέλουν να στήσουν χτηματάκι στη φύση! Αλήθεια, πού είναι; Η τοποθεσία πολύ ωραία, ίσιωμα. Επλίζω να μην το οργώσατε όλο, να μείνει ένα κομμάτι παρθένο, για να μαζεύετε τα χορταράκια σας (σίγουρα ραδίκια, ζοχούς-δεν έχει;) και το αγνό χαμομηλάκι- φάρμακο για όλους και όλα! Με το καλό...
Αννα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Φιλία μου τίποτα δεν αξίζει για μένα χωρίς εκείνον γλυκιά μου..τίποτα απολύτως..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ foufoula89 γειά σου κοριτσάκι μου, σ'ευχαριστώ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Elena Kaloydia, πάντα χαμογελώ φίλη μου και στα καλά και τα άσχημα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος ( Άννα)λίγο έμεινε τριγύρω χωρίς όργωμα γιατί το τρακτέρ θα χτυπούσε τα σύρματα..Μα και βέβαια θα βάλω τέτοια φυτά.Θα φυτέψω τα πάντα και θα δίνω σε όσους μου ζητούν και χρειάζονται φίλη μου.Απλά θέλει χρόνο κι εμείς σαν παιδιά βιαζόμαστε τόσο πολύ..

Pepi είπε...

Χαρούμενη, γεμάτη από γήινα χρώματα η ανάρτησή σου, Αχτίδα!! Να'στε πάντα καλά και να ζήσετε πολλά πολλά χρόνια μαζί και ευτυχισμένοι! Αλλωστε το αξίζετε !!

princess είπε...

Αχτιδούλα μου, να ξέρεις πως χαίρομαι με τη χαρά σου και είναι σαν να βρίσκομαι εκεί μαζί σας και να μυρίζω της γης το χώμα και ονειρεύομαι κι εγώ δέντρα και φυτά! Το αξίζετε όλο αυτό κι εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να δείτε το κτήμα σας όπως το έχετε ονειρευτεί! Σε φιλώ!

Ανώνυμος είπε...

Kαλήηηηηησπέρα, καλώς σας βρήκα πάλι. Επιτέλους, συνδέθηκα με το ιντερνετ, οπότε έχω πολύ διάβασμα να κάνω!!! Περάσατε καλά;;; Τελικά εμείς μετακομίσαμε παραμονή Πρωτοχρονιάς με χίλια βάσανα, φύγαμε με τεράστια προβλήματα και χειροτονίες εις βάρος του άντρα μου, και κρίση νευρική δική μου. τώρα τελικά τακτοποιηθήκαμε στο καινούριο σπίτι, καταχρεωμένοι μεν, αλλά πιο ήρεμοι δε. Και πάλι να ευχαριστησω όσους και όσες συνεσφαίραν απ'το υστέρημά τους, προς βοήθειά μας. Τους είμαι καταυποχρεωμένη, και εδώ για ό,τι θελήσουν. Σας φιλώ όλους. Σοφία