Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Μέρες οικογένειας..




Χρόνια Πολλά φίλοι μου.. την έχετε άπειρες φορές αυτή την ευχή τις μέρες τούτες..
Μετά τα Χριστούγεννα.. η επόμενη μέρα..το τραπέζι μαζεύτηκε , η κούραση γλυκιά μα πάντα κούραση για τη νοικοκυρά  όμως..όμως όταν τα βάλεις σε ζυγαριά βλέπεις ότι το... τάσι με την γλυκύτητα της οικογενειακής ευτυχίας βαραίνει περισσότερο..
Κάθε φορά ο άνδρας μου ( ο οποίος ξαγρύπνησε να μαγειρεύει και να κάνει και ψωμί), κάθε φορά λοιπόν την επόμενη μέρα μου λέει:
- Τέρμα γυναίκα, τα άλλα Χριστούγεννα θα  σε πάρω και θα πάμε ταξίδι, δεν ξαναμαγειρεύω..
Εγώ χαμογελώ συγκαταβατικά και ξέρω..( μέχρι στοίχημα βάζω) ότι τα επόμενα Χριστούγεννα θα τρώγεται αν κάποιος λείπει από το σπίτι μας.
Αυτά τα Χριστούγεννα είχαμε την Ειρήνη με τον άνδρα της και τη φίλη γειτόνισσα από επάνω με τη μητέρα της.. Η Ιωάννα μας ήταν στα πεθερικά της και τα παιδιά μας έλλειπαν όμως..όμως..η Παραμονή έρχεται της Πρωτοχρονιάς και τότε...τότε..αν θέλει ο Θεός το σπίτι κα το τραπέζι μας θα γεμίσει αγαπημένα πρόσωπα τόσα που δεν φαντάζεστε..
Ευλογία είναι οι άνθρωποι που αγαπάς στο σπίτι και το τραπέζι το γιορτινό φίλοι μου.. δεν την μπορώ τη μοναξιά..την τρέμω..την εξορκίζω σαν κάτι το μισητό..Όσο μπορώ ακόμα να προσφέρω θα..προσφέρω..όταν δεν θα μπορώ..βλέπουμε..ίσως τότε δεν θα με έχετε να σας..μουρμουράω..



Με την Ειρήνη μου..όλα τα παιδιά είναι πηγή ζωής, αγάπης και πλήρωμα ψυχής όταν τα κρατάς στην αγκαλιά σου..μικρά ή μεγάλα..για σένα είναι πάντα ..η πρώτη φορά..



Με την ..αδυναμία της..δεν το παραδέχεται μα του έχει αδυναμία..Φροΐντικό σύνδρομο μα σταθερό..ζηλεύω;..λιγουλάκι..τόσο δα..όσο πατά η..γάτα!
Χρόνια Πολλά ακόμα μια φορά..σήμερα ήρθε η κα Στέλλα από το πρωί και..φεύγω..πάω βολτίτσα με τον ανδρούλη μου να δούμε αν το ..κτήμα είναι στη θέση του..και μετά με έχουν κι εμένα τραπέζι .
Αχτιδένια φιλάκια και ευχές αγάπης.

22 σχόλια:

princess είπε...

Είναι ανεκτίμητο πράγμα να έχεις το σπιτάκι σου γεμάτο με ανθρώπους που αγαπάς και ένα σωρό καλούδια! Αχτιδούλα μου είσαι πολύ τυχερή που το ζεις αυτό! Εύχομαι το σπίτι σου να είναι πάντα έτσι!

Ποδηλάτισσα είπε...

Χρόνια πολλά καλή μου γεμάτα υγεία... αγάπη... ευτυχία... αγαπημένους ανθρώπους να έχεις πάντα γύρω σου και εσύ να σκορπάς πάντα την λάμψη και την αγάπη σου!!!! Σκέφτομαι τον Δημήτρη να μην μαγειρεύει και γελάω... αν είναι δυνατόν!!!! Πολλά φιλιά και αγκαλιές και στους δυό σας!!!!

ElenArt είπε...

Αχτιδούλα μου, χρόνια πολλά και καλά σε όλη την οικογένεια. Να τους χαίρεστε και να σας χαίρονται και πάντα με χαρά, υγεία και πολλή αγάπη. Αχ αυτό το μαγειράκο σου...πώς τον ζήλεψα. Είστε όλοι σας πολύ τυχεροί που τον έχετε. Οχι μόνο για τις μαγειρικές του αλλά για την χρυσή του καρδιά. Πολλά φιλιά στον μάγειρα ιδιαιτέρως.....

vivi ka είπε...

Χρόνια πολλά με υγεία,αγάπη και ευτυχία!!
Πάντα το σπιτικό σου να έχει αυτή την ζεστασιά!
Καλά να περάσετε στην βολτίτσα σας!
Φιλιά!

Katerina V *Pause blog* είπε...

Χρόνια Πολλά!!!Ευτυχισμένα Χριστούγεννα με υγεία και δύναμη!!

Ανώνυμος είπε...

χρονια πολλα αχτιδα!!!!!!!!!υγεια και ευτυχια σε σενα και την οικογενεια σου!!!!!!!!!βικη

mammy on line είπε...

Χρόνια πολλά αχτιδούλα μου!
Τελικά είναι αλήθεια ότι μια μαμά θέλει πάντα όλα τα "κλωσσοπουλάκια" της μαζί όσο μεγάλα κι αν είναι.
H δικιά μου η μαμά φέτος το κατάφερε έστω και για λίγο. Σας εύχομαι την Πρωτοχρονιά να γεμίσει το σπίτι με τις παιδικές φωνούλες και να πλημμυρίσετε χαρά εσύ και ο κ. Δημήτρης.
Και έχεις τόσο δίκιο...είναι γλυκιά η κούραση της νοικοκυράς και όλες μας κατα βάθος το ευχαριστιόμαστε πολύ.

foufoula89 είπε...

XRONIA ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ...

serenata είπε...

Χρόνια πολλά και καλά Αχτίδα μου:)
Υγεία και αγάπη για μας και τον κόσμο όλο!!
Να χαίρεσαι την όμορφη οικογένεια σου!!
Σε φιλώ πολύ:))

nikol είπε...

Χρόνια Πολλά πάντα γεμάτες και αρμονικές γιορτές. Πράγματι είναι ευλογία να περνάς τις γιορτινές μέρες με ανθρώπους που αγαπάς, η μοναξιά είναι πολύ σκληρή και κρύο συναίσθημα, έτσι να έχεις την καρδιά σου γεμάτη ζεστά συναισθήματα.

Aspa είπε...

Χρόνια Πολλά γεμάτα υγεία και ευτυχία μαζί με τους αγαπημένους σου!!!

Φιλιά πολλά!!!

Ριτα Τρικαλα είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!ΜΟΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΟΥ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ.ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΓΕΜΑΤΟ ΚΙ ΕΓΩ ΠΤΩΜΑ ΑΛΛΑ.....ΜΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΥΡΑΣΗ ΟΤΙ ΕΔΩΣΑΑΓΑΠΗ ΦΑΓΑΚΙ ΑΓΚΑΛΙΑ....ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ.ΦΙΛΑΚΙΑ

Pepi είπε...

Χρόνια πολλά, Γεωργία μου! Πάντα με υγεία, χαρά, ευτυχία και πολλή μα πολλή αγάπη ! Φιλάκια πολλά και γιορτινά!

mirsini's creations είπε...

AΧτίδαααα....καλά ΧΡιστούγεννα..ΧΡόνια ΠΟλλά και καλά αγαπημένη !!! Να είσαστε πάντα καλά...να έχετε την υγεία σας και να περνάτε πολύ πολύ όμορφα με όλους τους αγαπημένους σας !!! Φιλάκια πολλάαααα....:ο))

Ξανθή είπε...

Χρόνια Πολλά και καλές γιορτές!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΩ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΗ ΤΗΝ ΨΥΧΟΚΟΡΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΝΑ ΚΑΝΩ..ΜΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ, ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΉ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ.

maria είπε...

Χρόνια Πολλά Αχτίδα μου, να είσαι πάντα γερή και χαρούμενη και να χαίρεσαι την όμορφή σου οικογένεια.
σε φιλώ

OLINA M είπε...

Καλημερούδια!
Δες μήπως βρεις και κανένα ομπρελομανιταράκι στο κτήμα!
Πολλά φιλάκια σε όλους σας και καλά να περάσετε!

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

Χρόνια Πολλά
Η γέννηση του Χριστού να φέρει σε όλους αγάπη,χαρά,ευτυχία και υγεία.

thomi είπε...

Xρονια πολλα αγαπημενη μου!
υγεια και δημιουργια σου ευχομαι και το σπιτακι σας να ναι παντα γεματο με φιλους, συγγενεις και αγαπη!

Hfaistiwnas είπε...

Δώστε χαιρετισμούς!!
Χρόνια πολλά!!!

Achilleas είπε...

Χρόνια Πολλά με υγεία και χαρά