Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Ένα Σκ με ..στιγμές αγάπης και οικογένειας..

Μια καλημέρα από καρδιάς και μία ευχή για καλή εβδομάδα ας συνοδέψει για αρχή τη κουβεντούλα μου μαζί σας. Έξω βρέχει δυνατά, σηκώθηκα στις μύτες της..πεντόφλας μου αφού ο ύπνος ακόμα στον άνδρα μου καλά κρατεί! Είναι απαρηγόρητος με το καιρό..Στο κτήμα μας  δεν έχει καν μπορέσει να βάλει περίφραξη και να το οργώσει..το τροχόσπιτο φυλάσεται  σε μάντρα, τα δένδρα παραμένουν στα ονειρικά αποθημένα του και να πω την αλήθεια τον ..λυπάμαι κάθε φορά που με ρωτά τι λέει ο..υπολογιστής για το καιρό. Με πήγε το Σάββατο μία βολτίτσα εκεί να το δει αν..έφυγε από τη θέση του!!!!!!



Γνωρίστηκα με τους γείτονες, μας κέρασαν καφεδάκι, χάιδεψα τα δύο τεράστια σκυλιά τους την Τζίνα και τον Μπλάκ που έβλεπαν με απορία την Κλώντη με ροζ κουστουμάκι και φιόγκο!
Γυρίσαμε σπίτι λοιπόν , ο καιρός δεν με ευνοεί..υγρασία χθες βράδυ 97 βαθμοί.. τα παιδιά μας είχαν επισκέψεις και δουλειές και έτσι ..σπίτι..ο Δημήτρης μου μαγείρευε παστίτσιο και έκανε και κρεατόπιτα κι εγώ ανάμεσα στο μικρό μου εργαστήρι να φτιάχνω μικροπράγματα , στον υπολογιστή για κανένα σερφάρισμα και στη τηλεόραση που δεν είχε τίποτα το ενδιαφέρον..



Κυριακή πρωί μια βόλτα στης Ολίνας για καφεδάκι δίπλα στο τζάκι τους. Ετοιμασίες για το μπαζάρ των παιδιών της, το δένδρο στολισμένο,τα πάντα τέλεια Χριστουγεννιάτικα κι εκείνη με τα άξια χεράκια της έφτιαχνε μπισκοτάκια που τα στόλιζε και τα τύλιγε τόσο χαριτωμένα.





Αν και ήθελαν να μας κρατήσουν γυρίσαμε σπίτι..ένα τηλέφωνο από τα εγγόνια μου ότι θα έρθουν το απόγευμα.. νομίζω ότι αυτό φθάνει.
Το μόνο στολίδι που έβαλα στο σπίτι ήταν το Χριστουγεννιάτικο στεφάνι στη πόρτα, μερικά κεριά και..ένα εργαστήρι γεμάτο μικρο δωράκια, κάρτες και δικές μου κατασκευές.. 
Δεν ξέρω αν φταίει το ..μπαστούνι μου που δεν λέει να με εγκαταλείψει, δεν ξέρω αν είναι η σκέψη ότι γύρω μου υπάρχει τόση δυσκολία ή το γεγονός ότι...μεγαλώσαμε πια και η σκέψη να στολίσω το μεγάλο πράσινο δένδρο που ..κοιμάται στο πατάρι είναι πλέον κάτι το απαγορευμένο.
Έτσι ξαφνικά λοιπόν μπαίνει το ..φως..είναι ένα κουδούνισμα επίμονο στη πόρτα λες και πιάσαμε φωτιά... Είναι η εισβολή της Βασούλας μου της γλυκιάς εγγονής μου με μπακλαβαδάκια της μαμάς της στα χέρια και πίσω ο Πασχάλης μου με την αγκαλιά του γύρω μου κι εκείνο το τρυφερό :- γιαγιά μου τι κάνεις.. 
Ο μικρός Δημητράκος ήρθε μετά με τους γονείς του γιατί όπως είπε η κόρη μου : - μάνα παλάβωσες..με τρία στο κεφάλι σου θα πάρεις τα βουνά!
Κάπως έτσι χτυπά ο ..τυφώνας..ανοίγουν ντουλάπια και ψυγεία ψάχνοντας για ..μεζεδάκι του παππού. συρτάρια και παιχνίδια ξεχασμένα ..κι εκείνο το τρομερό: - Γιαγιά θα σου στολίσουμε το δένδρο!!!  
Τα είπανε ..τα συμφωνήσανε με το παππού και συμβιβάστηκαν στο λευκό χειροποίητο δενδράκι της αποθήκης ( ξεστολίζεται εύκολα) από το παλιό μας μαγαζί. Η κούτα με τα στολίδια βγήκε , εγώ βοηθούσα σε μία εργασία του σχολείου στα..Τεχνικά και στο χολ έγινε χαμός  με τη Κλώντη να ..κλέβει στολίδια.
Κάπου εδώ ήρθε και ο μικρός και συμπληρώθηκε η εικόνα..
Ο παππούς έβγαλε από το φούρνο τα γεμιστά που έφτιαχνε, καρβούνισε ψωμί με λάδι και ρίγανη που ζήτησε ο Πασχάλης και τις ελιές του που φέτος έγιναν υπέροχες.. Εγώ κυνηγούσα τον εγγονό όσο μπορούσα και την εικόνα τη γεμάτη με παιδιά , φωνούλες, πιάτα εδώ και εκεί και..ΑΓΑΠΗ ..φίλοι μου..αγάπη μαι μυρωδιά ευτυχισμένων στιγμών.



Όταν έφυγαν όλοι τους άρχισα να βάζω τα πράγματα στη θέση τους μα ..τι με ένοιαζε το άνω κάτω..αυτές οι στιγμές είναι που βάζουν φως στο σπίτι μας , που γλυκάνουν τη ψυχή μας..
Όπως φαντάζεστε πιάσαμε θέση με τον άνδρα μου στο καναπέ με τα μπακλαβαδάκια στη ..μέση! Ένα έργο στη τηλεόραση και .. δεν μπορούσα να βρω το κρεβάτι μου από τη νύστα..
Καλή εβδομάδα φίλοι μου, σας εύχομαι τα καλύτερα και λυπάμαι που κάποιοι φάκελλοι που έστειλα δεν έφθασαν . .Ευχαριστώ για τις κάρτες και τα δωράκια σας , τη φίλη Μαίρη από την Αγγλία που ψάχνω απελπισμένα και μάταια την ηλεκτρον. διεύθυνση της για να την ευχαριστήσω ..
Αχτιδένια φιλάκια λοιπόν και καλή ..εύκολη εβδομάδα..

23 σχόλια:

Ριτα Τρικαλα είπε...

Τελικα Αχτιδα μου τι μενει?Μονο η οικογενεια.Πως απο τη μια στιγμη στην αλλη γεμιζει η ζωη μας και καποια που μας φαινονταν πολυ μεγαλα γινονται μικρουτσικα!Επρεπε να φωτογραφισεις και την κλωντη την φανταζομαι.....μανεκεν...Να τους χαιρεσαι ολους!!!!

Hfaistiwnas είπε...

Μα θα έρθει η ώρα και θα τα κάνει όλα! Μην βιάζεται ντε, γιατί τόσο άγχος;;;
Κατά τ'άλλα είχατε την τιμητική σας οι παππούδες με τα μικρά σας! χεχε!

Fanypap είπε...

Αχτίδα μου γλυκιά, καλή σας εβδομάδα!!Φυσικά το φως και η χαρά έρχεται πάντα με τα παιδάκια!!!Και όταν είναι και εγγόνια, φαντάζομαι πόση ευτυχία φέρνουν!!! Φανταστικό το κτήμα σας!! Τον Δημήτρη τον σταμάτησε μια τόσο μικρή βροχούλα, για να φυτεύσει τα δένδρα που ήθελε εννοώ;;;Δεν το πιστεύω, καλέ πάρε του ένα αδιάβροχο και ας τα φυτέψει, αφού τώρα είναι ο καιρός φύτευσης!!!Να μην αργοπορήσει μετά η ανάπτυξή τους!!Η περίφραξη γίνεται και αργότερα!! Φιλάκια πολλά και θά'ρθω ένα πρωί όταν μπορείς για λίγο...φιλάκια πολλά.

myStickland είπε...

Καλημέρα!!!
Τι όμορφες ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές!!!
Πάντα χαρούμενοι..πάντα μαζί!!
Φιλιά και καλή συνέχεια!!!

Ειρήνη Ε. είπε...

Αχτίδα και του χρόνου, να είστε καλά να στολίσετε το Χριστουγεννιάτικο δένδρο, με τα παιδιά και τα εγγόνια σας.
Όσο για το κτήμα, όλα θα γίνουν σιγά σιγά, μην αγχώνεστε. Φαντάζομαι ότι δεν θα βρέχει και συνέχεια πια! Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να μπουν τα καρποφόρα δένδρα. Με το καλό λοιπόν.
Καλή εβδομάδα.

starhomecraft είπε...

Καλημερα και καλη εβδομαδα!!!!Παντα χαμογελα και ευτυχια να εχετε!Και του χρονου!

Katerina V *Pause blog* είπε...

Καλημέρα!!Κάθε σου ανάρτηση είναι γεμάτη όμορφες εικόνες που σου γεμίζουν την ψυχή!!Καλή εβδομάδα!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ριτα Τρικαλα, εγώ φίλη μου έκανα τις επιλογές μου από την αρχή, η οικογένεια για μένα είναι πάνω από λα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, πες του τα βρε αγόρι μου..μόνο να τον δεις πως κάνει όταν βλέπει βροχή..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Φανή Παπ., Ζωγράφος, φίλη μου έλα όποτε θες , πάρε τηλέφωνο να τα πούμε.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ myStickland, σ' ευχαριστώ γλυκιά μου σου εύχομαι στην ηλικία μου τέτοιες χαρές να έχεις.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ειρήνη Ε., εγώ γλυκιά μου δεν αγχώνομαι, ο άνδρας μου έχει πάθει με αυτό το κτήμα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ starhomecraft και σε σένα εύχομαι καλή εβδομάδα και καλές γιορτές.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Katerina Verigka, αφού με ..αντέχετε τόσα χρόνια θα πεί οτι έχετε γερά νεύρα!

ασωτος γιος είπε...

αχτιδα μου με χαρα εμαθα οτι βοηθησες και συ στις Πραξεις ζωης , ημουν στο μπαζααρ και πηγε πολυ καλα
καλες γιορτες
υγεια και χαρα , εισαι σπανιος άνθρωπος

ikaxela είπε...

Καλές Γιορτές Αχτίδα, να τους χαίρεσαι όλους. Εύχομαι υγειά και ευτυχία!!!!

Ανώνυμος είπε...

αχτιδα μου μπραβο στα γλυκουλια εγγονακια που σου στολισαν το δεντρο !πολλα φιλακια αγαπημενη μου!εχω αρρωστο τον μεσαιο μου γιο!γκρινια και κλαμμα!βασω λαρισα

marie είπε...

Καλές γιορτές εύχομαι! Με τη ζεστασιά της οικογένειας πάντα. :)

BUTTERFLY είπε...

Οπως παντα οταν σε διαβαζω, ενα χαμογελο εχει ζωγραφιστει στο προσωπο μου!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Καλή βδομάδα Αχτίδα μου!
Σου εύχομαι να έχεις πάντα γύρω σου πολλή πολλή αγάπη!
Φιλιά!

ΕΥΔΟΚΙΑ είπε...

Είδες τελικά Αχτίδα μου, πόσο εύκολα μέσα σε λίγα λεπτά μπορεί να αλλάξει η διάθεσή μας αλλά και η διακόσμηση του σπιτιού μας???!
Πολύ όμορφο το δεντράκι σου.
Και του χρόνου να είσαι καλά και να στολίσεις όλο σου το σπίτι.
Όσο για το κτήμα σας, όλα θα γίνουν σιγά σιγά και δεν θα το πιστεύετε πότε έγιναν όλα!!!
Καλό βράδυ

Memaria είπε...

Μόνο η οικογένεια μπορεί να μας αλλάξει τη διάθεση...να τους χαίρεσαι όλους...φιλιά πολλά!!

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,τί όμρφες στιγμές που τόσο μου λείπουν μανούλα !!!θα τα πούμε από κοντά εμείς..έχουμε πολλά!!!