Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Μια βόλτα στα ξαφνικά!



Καλημέρα ,καλημέρα έφθασε το Σάββατο και σχεδόν δεν το κατάλαβα! Έχετε ξυπνήσει ποτέ και μέσα στη παραζάλη της γλυκιάς αίσθησης του κρεβατιού σας να αναρωτηθείτε τι μέρα είναι ;..κάτι τέτοιο μου συνέβη σήμερα.. Βλέπετε χθες το "έριξα " λιγάκι έξω με το Δημήτρη μου που με παρέσυρε σε ένα ταξιδάκι με άγνωστη κατεύθυνση μόλις του είπα με καμάρι το πρωί: 
- Κοίτα με..είμαι καλύτερα..περπατώ καλύτερα..
- Ντύσου με είπε..ντύσου να φύγουμε..κάπου θα βρούμε να πάμε....
Έτσι μας αρέσει τελικά..το άγνωστο..να μπαίνουμε στο αμάξι και να βρίσκουμε προορισμό στο..δρόμο! 
Ξεκινήσαμε λοιπόν για να ψάξουμε και για κανένα κτήμα που θέλουμε..κάπου στην αρχή του περιφερειακού λέει:
 -Πάμε Καβάλα στη φιληνάδα σου;
- Τώρα μου το λες;..χωρίς δωράκι Χριστουγεννιάτικο από τα χεράκια μου; αδύνατον! πάντα της φτιάχνω τη μπάλα της χρονιάς..
- Πάμε Νευροκόπι στη φιληνάδα σου την Άννα;
Τρελάθηκες ;..χωρίς την Ολίνα μου; χωρίς το πακέτο που έφτιαξα για το μπαζάρ; βρε θα σε σκοτώσω!
-Πάμε στη Δοϊράνη τη λίμνη , όμορφο μέρος!
Συμβιβάστηκα και .. ξεκινήσαμε με τραγουδάκια στο ράδιο ..όμως στη μέση του δρόμου.. κάπου σε μία διασταύρωση..μιλούσαμε  ( γλώσσα δεν βάζουμε μέσα στα ταξίδια )..χάσαμε το δρόμο!!! 
 Βλέπω το φίλο μας τον Ηρακλή να γελά με τη ψυχή του άμα το διαβάσει..πως τα καταφέρνουμε και χανόμαστε δεν το έχω καταλάβει! Δεν μας πειράζει πάντως ..βρεθήκαμε στο.. Λαχανά..επισκεφθήκαμε και το Στρατιωτικό Μουσείο του Σκρα ..ρωτήσαμε και κάποιον και μας έβαλε στο δρόμο για..Κιλκίς.. Πήγαμε κι εκεί..πήραμε ο καφεδάκι μας και ψάχναμε τη ..λίμνη  Δοϊράνη !..Την βρήκαμε.. όμορφο μέρος..ξανά καφεδάκι..και βλέπουμε δίπλα κάτι σαν..τελωνείο!!! 
-Τι είναι εκεί;..ρωτάμε..
- Τα Σκόπια!!!!!!
Μπήκαμε..ευτυχώς είχα το διαβατήριο της Κλώντης μαζί μας.. Το μέρος που είναι δίπλα στη Δοϊράνη το έχουν σαν..παραθεριστικό..ξέρετε..Πανσιόν.. προχωρήσαμε λιγάκι..χωριό..τίποτε το ξεχωριστό..γυρίσαμε.. Μια στάση στα Ελληνικά αφορολόγητα για τι άλλο;..τσιγάρα και Ούζο 12 ( το αγαπημένο του ) που το είχαν πολύ φθηνό!
Μας βλέπει ο Σκοπιανός στα σύνορα και μας λέει:
- Φεύγετε κι όλας; δεν σας άρεσε!!
- Μπα..πονάει η γυναίκα μου και ..γυρίζουμε!!
Επίσκεψη αστραπή! Σαν την Ελλάδα μας δεν υπάρχει βρε παιδιά και εκεί.. με αυτή τη σκέψη πάτησα και ένα βρισίδι τους Έλληνες πολιτικούς που είχαν διαμάντι και το έκαναν κάρβουνο, οι..χαμένοι!.
Λοιπόν..καλημέρα φίλοι μου..φιλάκια Αχτιδένια και να περάσετε καλό ΣΚ!

13 σχόλια:

Marie είπε...

Έχεις τόσο δίκιο!!! Πολλά φιλάκια κούκλα μου, καλό Σ/Κ!!!

foufoula89 είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!!ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Ριτα Τρικαλα είπε...

Καλημερα Αχτιδα με συγκινησες θα ψαξω να μαθω πως να στελνω μειλ και θα σου στειλω επιφυλασσομαι κι εγω για δωρακι καλο ΣΒΚ φιλια!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα αχτιδουλα μου και καλο σ/κ σας ευχομαι. ετσι ειναι οπως τα λες για το διαμαντι και που εχουμε δεν το εχουμε εκτιμησει ως τωρα. σημερα εμαθα για ακομα μια φιλη που τραβηξε το δρομο της ξενιτιας οικογενειακα. να δουμε ποσοι θα μεινουν πισω να φυλανε το οχυρο. η κορουλα μου στο μεταξυ (μαζι σε διαβαζουμε) που παει στο δημοτικο εχει φαγωθει διπλα μου να σου στειλει κατι πραγματακια που εχει φτιαξει μονη της. οχι πως ειναι κορη μου αλλα μου φαινεται να εχει μια καλλιτεχνικη φλεβα. αν θελεις στειλε μου διευθυνση να στα ταχυδρομησω καλη μου. το email μου ειναι marco_eliz@yahoo.co.uk

φιλια και να στε παντα καλα
ελιζα

Hfaistiwnas είπε...

Σαν την Ελλάδα πουθενά! Αυτό είναι το μόνο σίγουρο! χαχαχα!

Mαρίτα Καράπη είπε...

Tι όμορφη η βόλτα σας!Υπέροχες οι ζωγραφιές σου και οι κατασκευές σου!!!Φιλιά και καλό υπόλοιπο Σαβ/κο!!!

marilise είπε...

καλό σαββατοκύριακο όμορφη βόλτα και απίστευτο το διαβατήριο του κοριτσιού

Unknown είπε...

Καλημέρα Αχτίδα!!όντως καταπληκτική μέρα σήμερα!!!Τι καλά που κάνατε βολτίτσα...και τι καλά που έχετε να πείτε μεταξύ σας τόσα ώστε να χαθείτε!!!Φιλιά πολλάααα

maria είπε...

Νομίζω οτι πρέπει να κάνουμε σύλλογο με τους σοκακτσίδες. Πρόεδρος ο Δημήτρης σου, αντιπρόεδρος εσύ και εγώ γραμματέας και θα φτιάχναμε εκδρομες και βόλτες.
Τι λες??? Φιλάκια

OLINA M είπε...

Ακόμη γελάει!!!
Θα του βάλει - λέει - GPS ειδικό για Εδεσσαίους!
Μ'αρέσει πολύ που αρχίσατε τις βολτούλες και εκτός συνόρων.

Ειρήνη Ε. είπε...

Αχτίδα, αυτές οι απρόοπτες βόλτες, είναι και οι καλύτερες καμμιά φορά. Έχουν πιο πολύ γούστο γιατί δεν ξέρεις που θα καταλήξεις για καφέ στο τέλος. Ίσως και σε γειτονική χώρα!! Μου θύμισες την εποχή που κάναμε διακοπές με το τροχόσπιτο. Για αλλού ξεκινούσαμε και αλλού καταλήγαμε. Όμως περνούσαμε πολύ ωραία, γιατί είχαμε καλή διάθεση.
Καλό Σαββατοκύριακο.

Rena είπε...

Αχτίδα μου μόλις είδα το σχόλιο σου και με συγκίνησε,σε ευχαριστώ πολύ πολύ που με επισκέπτεσαι!!!!!
Χαίρομαι που περάσατε όμορφα,φωτογραφίες δεν βλέπω και ανησυχώ,δεν μας έχεις συνηθίσει έτσι.
Φιλάκι πολλά!!!!!!!!!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΜΟΛΙΣ ΓΥΡΙΣΑ ΤΟ..ΠΑΛΟΣΟΥΡΤΟΥΚΙ..ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΉΜΑΣΤΑΝ, ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΑΥΡΙΟ!