Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Καλημέρα..καλημέρα..με ..Αχτίδα και Χαμόγελο!


                      ( καιρό είχα να σας την...μοστράρω!!!)

Μόλις γύρισα φίλοι μου από την επίσκεψη που έκανα στο μέρος που πέρασα 31 ολόκληρες μέρες .. Τι παράξενο..νοιώθω πια ότι έχω εκεί φίλες ..δεσμούς από ..αγώνες και μικρές νίκες..
Έφτιαξα που λέτε ένα τεράστιο ταψί από διπλή καρυδόπιτα με σοκολάτα, ένα μεγάλο κέικ τρούφας και πίτες ( με σπανάκι και άλλη με τυρί ) που έκοψα μικρά κομματάκια..
Μια σακούλα με μικρά δωράκια που κατασκεύασα αυτές τις 2 μέρες και πολλή πολλή ανυπομονησία να δω ανθρώπους που αγάπησα.
Με υποδέχθηκαν από τη είσοδο όσες είχαν βγει να ..λιαστούν στο εξωτερικό αίθριο. 
Η γειτόνισσα μου η Ευγενία μόνο που δεν έκλαιγε..φιλιά..  κακό..οι νοσηλεύτριες με αγκάλιαζαν και παίρναν τα δωράκια τους με έκπληξη που τις θυμήθηκα όλες.. 
Έστειλα την Ευγενία έξω που ήταν ο άνδρας μου κι εγώ κατέβηκα κάτω στην αίθουσα φυσιοθεραπείας  για να δώσω το δωράκι μου στο φίλο μου πια τον Αργύρη και μετά στη πισίνα να δω τη γλυκιά μου Έφη που έγινε και.. επισκέπτρια πλέον στο μπλοκόσπιτο μου. 
Αγόρια , κορίτσια, νέα παιδιά που μου έκαναν παρέα και με βοήθησαν όλο αυτό το καιρό με το χαμόγελο στα χείλη πάντα χωρίς να βάζουν αρχική σκέψη τους τα προβλήματα επιβίωσης που έχουν. Τα αγάπησα και με αγάπησαν..
Έξω λοιπόν για καφεδάκι με την Ευγενία και με άλλες φίλες νοσηλευόμενες και συνοδοί. Ήρθαν και φυσιοθεραπευτές να γνωρίσουν τη ..Κλώντη και να την δείξουν σε ασθενείς με προβλήματα που έχουν ανάγκη να χαϊδέψουν ένα σκυλάκι..
Υπάρχουν άτομα εκεί από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που γίνονται ..παιδιά και έχουν ανάγκη από τέτοια επαφή. Η Κλώντη βέβαια..πρόθυμη!
Η Ευγενούλα μου είπε τα προβλήματα της με τη γειτόνισσα, της είπα να κάνει υπομονή κι εγώ θα την επισκέπτομαι όποτε μπορώ, άλλωστε μιλάμε πια στο τηλέφωνο σχεδόν κάθε μέρα. Αποχαιρετιστήκαμε με αγκαλιές, έπρεπε να πάει στη φυσιοθεραπεία της και χάρηκε που με είδε να περπατώ πιο άνετα με το δεκανίκι. 
Γύρισα σπίτι με ψυχή γεμάτη ευχαρίστηση, στο δρόμο μία στάση να αγοράσει ο Δημήτρης μου μπαρμπουνάκια και ζοχοί για το μεσημέρι..  Με φροντίζει κάθε μέρα και τον ευχαριστώ γι' αυτό..όμως όπως λέει το ίδιο είχα κάνει κι εγώ όταν είχε μείνει 2 μήνες στο κρεβάτι από τη μέση του..
Έτσι είναι φίλοι μου..είπαμε... όταν δύο άτομα φθάνουν στη δική μας ηλικία και με τους δικούς μας δεσμούς.. τότε ..έχουμε ο ένας τον άλλο και ευχαριστώ το Θεό κάθε μέρα γι' αυτό.
Λοιπόν..έχω τα κεφάκια μου.. και..κούτσα ..κούτσα..η ζωή είναι ωραία..θα περάσει και αυτή η δυσκολία και ..άντε να με πιάσετε..να ..μας..πιάσετε δηλαδή!
Καλή εβδομάδα και ..Αχτιδένια φιλάκια!

35 σχόλια:

Ποδηλάτισσα είπε...

Να η Αχτιδούλα που όλοι ξέρουμε... η γεμάτη χαρά και αισιοδοξία!!!!!! Η ζωή και κούτσα... κούτσα... είναι όνειρο και τα πάντα περνάνε εύκολα όταν έχεις δίπλα σου το άλλο σου μισό!!!! Πολλά φιλάκια και στους δυό σας και φυσικά στην super star Κλώντη!!!!!! Καλή εβδομάδα!!!!!

BUTTERFLY είπε...

Α!!! Καλωσορισεεεεεςςς!

alex είπε...

ειναι πολυ ομορφο και συγκινητικο που δεν ξεχασες τους ανθρωπους που αφησες πισω σου!!Οσο για την Κλωντη....μονο που ειδα την φατσουλα της μου εφτιαξε το κεφι χαχαχα!!!!ειναι κουκλααααα!!!!πολλα φιλιααα και καλη εβδομαδααα

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ποδηλάτισσα ,φίλη μου σε περιμένω να έρθεις το Δεκέμβρη για την έκθεση να τα πούμε..έστω και με λίγο ..κούτσα κούτσα από μένα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ BUTTERFLY καλώς σας βρήκα καλέεεεε!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ misirloumisirlou θα τους θυμάμαι πάντα με συγκίνηση, έχω κρατήσει τηλέφωνα και διευθύνσεις..

ΕΥΔΟΚΙΑ είπε...

Καλημέρα στην αισιόδοξη και κεφάτη Αχτίδα μας.
Αρκεί μία μικρή επίσκεψη σε ένα γνωστό μέρος και όλα αλλάζουν την ημέρα και κυρίως την διάθεσή μας!!!!
Πέρασες λοιπόν ένα όμορφο πρωινό κοντά στα άτομα που σε συντρόφευαν και σε βοηθούσαν τόσο καιρό και είμαι σίγουρη ότι είσαι πολύ καλύτερα και έτοιμη για να τρέξεις γρήγορα γρήγορα πια!!!!
Α! και μην ξεχνάς κάπου εκεί δίπλα σου είναι και το συννεφάκι σου που σε περιμένει να το ξεσκονίσεις και να αρχίσετε τις βολτίτσες σας!!!
Καλό μεσημέρι καικαλή όρεξη (με τέτοιο φαγητό είναι σίγουρο ότι θα έχει μεγάλη όρεξη!)
Φιλάκια

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

τους χαιρετισμούς μου!
kathy by anthomeli

Ειρηνη Σ είπε...

ειναι να μην σε υποδεχτουν με χαρα οι φιλοι που εκενες στην ...'''εξοχη''... που ησουν
ο Θεος να σας εχει καλα και τους δυο να ξεπερνατε αγκαλια τα οποια προβληματα παρουσιαζονται
πολλα φιλια

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΥΔΟΚΙΑ, σήμερα είμαι καλύτερα γλυκιά μου είναι αλήθεια, πέρασα και όμορφα με τις φίλες μου..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ kathycallie, καλή εβδομάδα να έχεις .

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ειρηνη Σ , η αλήθεια είναι ότι δέθηκα μαζί τους και με αγάπησαν και αυτές και η γειτόνισσα μου στο δωμάτιο.

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Μρπάβο...μπράβο..μπράβο..!!!!! αυτό ακριβώς σου λέγαμε όλοι οι φίλοι οτι θα κανεις και είδες ;;; ποσο ομορφα τα καταφερες...με την βοήθεια των δικών σου και των φίλων σου και προπαντώς με την δική σου θεληση... και δυνατότερη...σου ευχωμαι...φιλακια..

Dee Dee είπε...

αχτιδουλα μου επεστρεψες στη φωλιτσα σου; Πολυ χαιρομαι! Φανταζομαι τη γλυκια αισθηση του σπιτιου που σου ελειψε τοσο!!! Ειναι ευλογια να εχετε ο ενας τον αλλον στα δυσκολα και να μου φιλησεις τον Δημητρη σου που σε περιποιειται τοσο!! Υπομονη και σε λιγους μηνες, οπως σου ειπαν και οι φυσιοθεραπευτες σου, θα ειναι μια παλια ιστορια ολο αυτο. Θα σου μεινουν μονο οι πολυτιμες αναμνησεις :)

Καλη εβδομαδα!!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

Είναι ωραίο να γυρίζουμε εκεί όπου αφήσαμε κομματάκια από την ζωή μας.

Και η Κλωντίτσα... πρώτη φίρμα!

Να 'σαι πάντα καλά
Καλό Απόγευμα!

myStickland είπε...

τι μουτράκι είναι αυτό;;
μπράβο σου που δεν έκοψες τους δεσμούς σου!!
Να είστε πάντα αγαπημένοι με τον αντρούλη σου!
τα φιλιά μου και καλή εβδομάδα!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Μπράβο σου Αχτίδα μου που δεν ξέχασες τους ανθρώπους με τους οποίους μοιράστηκες τόσες μέρες την ζωή σου!
Να είσαι γερή και πάντα τόσο δημιουργική!
Φιλιά, καλή βδομάδα!

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,αχ τι όμορφα που τους πήγες πράγματα κ δωράκια μανούλα,θα τους τρέλανες ε?καλά έκανες!!εσύ ποτέδεν ξεχνάς το καλό...το κλωντούλι χαρές φαντάζομαι κ χάδια.όλα πάνε καλά λοιπόν είδες?σας φιλώ όλους!!

marileni είπε...

Αχτίδα, τι βλέπουμε;Κεφάκια;Φαίνεται ότι πέρασες ωραία τη μέρα σου!!!Να είσαι καλά και συ και το έταιρόν σου ήμισυ που σε φροντίζει τόσο!!!Φιλιά(και στην Κλώντη)!!!

Eleni είπε...

Μπράβο Αχτίδα μου είσαι ένας υπέροχος άνθρωπος!!!!!!Πολύ συγκινητικό αυτό που έκανες!Να σαι πάντα καλά εύχομαι!Η Κλώντη είναι κούκλα!
Φιλάκια πολλά, καλή εβδομάδα!

Αγγελική Μπολουδάκη είπε...

Γεωργία μου είσαι ένας υπέροχος άνθρωπος που συγκινούμαι κάθε φορά που σε σκέπτομαι...Να είσαι πάντα καλά, να προσέχεις τον εαυτό σου και να επιτρέπεις στους άλλους να εκφράζουν την αγάπη τους για σένα, γιατί δεν υπάρχει κάτι πολυτιμότερο...άλλωστε εσύ είσαι γεμάτη από αυτήν και προσφέρεις συνεχώς... Χρειάζεσαι το δώρο της αγάπης για να συνεχίσεις να είσαι καλά! Με αγάπη, Αγγελική

Ανώνυμος είπε...

αχτιδενια φιλη της καρδιας μου,μας φωτιζεις και μας συγκινεις καθε μερα ολους!φιλια βασω λαρισα

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ρούλα - Σμαραγδένια,φίλη μου κάθε μέρα είμαι λιγάκι καλύτερα, προσπαθώ.

@ Dee Dee, κοριτσάκι μου γλυκό σ' ευχαριστώ, πράγματι σαν το σπίτι δεν υπάρχει και ο Δημήτρης είναι καλύτερα τώρα που ήμαστε μαζί.

@ ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ, έχω το..κουσούρι να δένομαι με όσους γνωρίζω και ιδιαίτερα σε δύσκολες στιγμές..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ myStickland, τώρα σπίτι είμαι σε δικό μου περιβάλλον όπως καταλαβαίνεις..εδώ είμαι με δικούς μου ανθρώπους και προσπαθώ όσο μπορώ να κάνω κάθε μέρα κάτι καλύτερο.

@ ΕΛΕΝΑ μου δεν ξεχνώ ποτέ τους φίλους μου ιδιαίτερα όσοι με βοήθησαν

@ Νεφέλη, έφτιαξα ένα σωρό μικροπράγματα που τα έβαλα το καθένα σε κουτάκια που τα ζωγράφισα .

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ marileni, πέρασα όμορφα πράγματι, χάρηκα που τους είδα..

@ ΕΛΕΝΗ μου τα κοριτσάκια αυτά δούλευαν χωρίς πληρωμή από το Μάιο και πάντα αγόγγυστα με το χαμόγελο στα χείλη.

@ Αγγελική Μπολουδάκη, προσέχω φίλη μου, μη νομίζεις ότι δεν πονάω ακόμα και δυσκολεύομαι στις κινήσεις μου μα είμαι καλύτερα κάθε μέρα.Να ξέρεις ότι για μένα η μεγαλύτερη χαρά είναι να βλέπω τους γύρω μου να είναι καλά.

@ βασω λαρισα, κοριτσάκι φιλάκια..να είσαι καλά!

@

Pepi είπε...

Ετσι σε θέλουμε! Με αισιοδοξία,χαρά και θετική άποψη ! Καλά, η Κλώντη δεν παίζεται ! Είναι κούκλα!
Καλή εβδομάδα να'χεις! Πολλά φιλιά!

Fanypap είπε...

Μπράβο Αχτιδούλα μας !!!΄Ολα τα προλαβαίνεις!!! Φαντάζομαι την έκπληξη και τη χαρά όλων στην κλινική όταν πήγες!!Πήρες την αγάπη τους που σου αξίζει γλυκούλα μου!!!Τωρα με γεμάτες μπαταρίες, θα γίνεις αμέσως καλά!!φιλάκια πολλά σε σένα, τον Δημήτρη και την Κλώντη!!

xeiropoiein είπε...

Μέσα και από άσχημα πράγματα βγαίνουν πολλά καλά, όπως οι γνωριμίες και οι φιλίες που έκανες μέσα στο νοσοκομείο! Αυτό είναι πιστεύω είναι και το νόημα της ζωής, τα κακά όπως και να έχει κάποια στιγμή θα έρθουν, εμείς πρέπει να πάρουμε ότι καλό μας έρθει από αυτά και να ζήσουμε με αυτή την καλή ανάμνηση! Χαίρομαι πάρα πολύ που γύρισες και σίγουρα θα χάρηκαν και θα ευχαριστήθηκαν εκεί όοοολα αυτά που τους πήγες! Καλό βράδυ!!

Φανή είπε...

Πωπω! Πήγες και τους έφερες όμορφη ταραχή! Θα έχουν κι εκείνοι ωραία πράγματα να θυμούνται! Δώσε από εμένα (καλά... θα το πω!) κι από το Ρομπέν φιλιά στην Κλώντη!
(-ησύχασες τώρα??)
(-γουφ!)
{Fan, όπως λέμε sofan!}

Καλλιόπη είπε...

Τώρα μάλιστα. Ετσι μπράβο. Χαρούμενη και δοτική όπως πάντα. Νάσαστε πάντα καλά και οι δύο.

Aspa είπε...

Αυτή είναι η Αχτίδα που με μάγεψε πριν καν κάνω δικό μου ιστολόγιο!!!Γι αυτό και άλλα πολλά σου έχω ένα βραβειάκι!!!Κόπιασε στο σπιτάκι μου!!!Φιλιά!!!

Hfaistiwnas είπε...

χαχαχα κούτσα κούτσα, ένα σωρό πράγματα έκανες! :)
Καλημέρα!

Kid'sART by Angie είπε...

καλημερεεεεες πολλες γλυκιες και αισιοδοξες οπως και η αχτιδα μας! να εχεις μια πανεμορφη εβδομαδα και να μας την μοστραρεις πιο συχνα την κουκλαααα! φιλακια!!!

Unknown είπε...

καλημέρα και από καρδιας ευχή , κάθε μέρα και καλύτερα, μετά από 2 εγχειρήσεις στους σπονδύλους ξέρω καλά τι σημαίνει κρεβάτι...αλλά όπως ήδη σου έχουν γράψει δηλαδη αν δεν κούτσενες...τι άλλο θα έκανες????? είσαι α χ τ ί δ α

Giorgos Varvakis είπε...

Αχ βρε Αχτίδα, πόση ψυχή βάζεις στις αναρτήσεις σου...!!!
Πολύ συγκίνηση
Να είσαι καλά, όρθια, γερή και δυνατή και τόσο αληθινή!!!!
Πολλά φιλιά
Καλημέρα :)