Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Χειμώνιασε η είναι ιδέα μου;


Όμορφη εικόνα έτσι;..ξέρετε οι κάποτε είχα ένα μικρό μικρό σκαντζοχοιράκι που το μεγάλωσα με σταγονόμετρο ; Όταν άρχισε να τρώει το πήγα στο κτηνίατρο που μου εξήγησε ότι αν το αγαπούσα έπρεπε να το αφήσω στη Φύση ..ελεύθερο..Το πήγα με κλάματα ..το αποχαιρέτησα με σπαραγμό πιστέψτε με..ήταν η μικρή μου Μιμή.

To φθινόπωρο..χειμώνιασε νομίζω! Δεν ξέρω αν εγώ κρυώνω η αυτή η υγρασία με έκανε να ψάχνω σήμερα για λεπτό μαλλινάκι να φορέσω. 
Αφήσαμε τη κυρία Στέλλα σπίτι και ξεκινήσαμε με σχέδια να κάνουμε ένα σωρό δουλειές.. Αμ! δε!! Ξαφνικά μας  άφησε το αμάξι μας στη μέση του δρόμου.. μαύρη στεναχώρια ο άνδρας μου..λέω συχνά ότι το αυτοκίνητο για τον άνδρα μάλλον είναι η ..προέκταση της ανδρικής του υπόστασης. Ένα τηλεφωνάκι στην Εξπρές και ήρθε για να μας πει μετά από εξέταση του ότι πρέπει να μεταφερθεί στην αντιπροσωπεία. Αντλία βενζίνης... 400 ευρώ φίλοι μου!
Γύρισα σπίτι με ταξί και με τη Κλώντη παραμάσχαλα..Η κυρία Στέλλα με είδε και σκεπτότανε σίγουρα ότι θα ήμουν εμπόδιο στις δουλειές της..
 Κλείστηκα στο εργαστήρι μου και τελείωσα το πακετάρισμα στο ένα από τα μπαζάρ που θέλω να στείλω.Έχω και τα άλλα έτοιμα μα..δεν έχω κουτιά.. ασυναίσθητα σκέφτηκα ότι θα με πάει το απόγευμα ο Δημήτρης να αγοράσω..μετά θυμήθηκα ότι το ..γαλάζιο αλογάκι μας έχει..βα..βα.. και μέχρι μεθαύριο θα ήμαστε σπίτι! Ποιος τον αντέχει τον άνδρα μου που θα το ρίξει στη μαγειρική για να πνίξει το καημό του .
Τι ήταν να το σκεφτώ..ήρθε φορτωμένος από την αντιπροσωπεία με χόρτα και ψαράκια ( που τα βρήκε και τα αγόρασε) και άρχισε να τα καθαρίζει. Έπρεπε να βλέπατε τη κυρία Στέλλα πως τον κοιτούσε.. ιδίως " καταχάρηκε " όταν έριξε στο πάτωμα της κουζίνας την άλμη από το τυρί κατά λάθος όμως!!
Τα φάγαμε όμως τα ..κουτσουμουράκια και  τα βραστά τα χόρτα, τον παρηγόρησα για το αυτοκίνητο του..Μετά... του έκοψα κάθε πιθανότητα σκέψης έστω να πάρει καινούργιο ( περασμένες εποχές αυτά του είπα..) και τον άφησα να ξαπλώσει στο γνωστό του καταφύγιο το καναπέ με το πλεκτό κουβερτάκι αγαπημένο έργο από το χέρι της μητέρας μου !
Τελικά το χέρι μου είναι καλύτερα..ήταν ψύξη φίλοι μου και με έκανε καλά πάλι ο καλός μου Δημήτρης που μου το έτριψε με κρέμα δύο νύχτες.. Ξέρετε..μπορώ και περπατώ και χωρίς το δεκανίκι μα για λίγο..χθες όμως το παράκανα και όταν άρχισα να πονάω στην εγχείρηση με έπιασε πανικός και ξάπλωσα έχοντας μουσική..υπόκρουση τη κατσάδα του άνδρα μου!
Σπίτι λοιπόν..σπίτι ..και αισθάνομαι μια χαρά ο καιρός δεν με επηρέασε ψυχολογικά ίσως γιατί έχω τόσα πράγματα να κάνω .. χθες τελείωσα και ένα μικρό πίνακα δωράκι για μία φίλη μικρή που με θυμάται πάντα..όπως χθες..με ένα σωρό δωράκια από τα χεράκια της.. Άντυ μου ..σ' ευχαριστώ!
Αχτιδένια φιλάκια..και μη σκέπτεστε όλα όσα λέει η τηλεόραση..να θυμάστε πάντα ότι ..ότι γίνεται πάντα έχει δύο όψεις..ουδέν κακό αμιγές καλού! Όταν υπάρχει αγάπη και δέσιμο της οικογένειας..όλα θα πάνε καλά..

24 σχόλια:

marilia είπε...

Είναι ιδέα σου! Αν και σήμερα αρνήθηκα στην πρόσκληση για μπάνιο. Αύριο...

Κι εμένα μ' άφησε το αμαξάκι στη μέση του δρόμου. Μπαταρία. Την επόμενη... έκανε μεταμόσχευση... καρδούλας.

Αν φτιάξει πίτα αλμυρή... τη θέλω όλη, ξέρεις εσύ! ;)

Φιλί ΜΟΝΟ αν ήσουν φρόνιμη. Κύριε Δημήτρη, ήταν;;;;;;;;;;;;;;

Αντυ είπε...

Εγώ ευχαριστώ γλυκιά μας "Αχτίδα".
Εδώ Αθήνα πάντως δεν εχει χειμωνιάσει. Ο καιρός δεν θυμίζει με τίποτα τέλος Οκτωβρη. Να ξεκουράζεσαι και να κάνεις ό,τι σε ευχαριστεί.
Αγκαλιά και φιλιά!

myStickland είπε...

Καλησπέρα..γεμάτη η σημερινή σου μέρα,αλλά είσαι αισιόδοξη και αυτό μετράει..
κρατάω τη τελευταία φράση''όλα έχουν δυο όψεις''και προσπαθώ να μην επηρεάζομαι απο όλο το αρνητικό κλίμα που υπάρχει γύρω μου..Στις τηλεοράσεις,στα πηγαδάκια,μέχρι και στην ουρά στο super σήμερα,αυτα συζητούσαν..ουφ,δεν αντέχω άλλο!
ας μην είμαστε τόσο δυσοίωνοι,ας σκεφτόμαστε θετικά..κάποτε όλα αυτά θα είναι παρελθόν..ας μεταφερθούμε νοερά σε εκείνη τη στιγμή και ας την κάνουμε όραμα!
καλή συνέχεια,φίλη μου!

( fortounata) είπε...

και αν δεν ηρθε κανονικα ο χειμωνας που θα παει ,υπομονη αχτιδα,να εισαι παντα καλα

Ανώνυμος είπε...

Να είστε καλά κυρία Γεωργία! Κύριε Δημήτρη να αφήνετε πάντα αρκετή ποσότητα στο ρεζερβουάρ, πολλές φορές η αντλία χαλάει επειδή το τεπόζιτο έχει πολύ λίγο καύσιμο, μου έχει τύχει γι' αυτό το ξέρω
Νίκος - Κέρκυρα

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ marilia, μπάνιοοοο;..είμαι κρυουλιάρα του..θανατά φίλη μου!Πίτα με ..ταχυδρομείο πάει;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αντυ, σήμερα βρέχει και κάνει κρύο.Αυτή τη στιγμή φοράω και..ρόμπα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ myStickland, μας έχουν πρήξει..περιμένω τα χειρότερα μα δεν χάνω το κουράγιο και την ελπίδα μου για το αύριο.Αν το πιστεύεις..δεν έχω άγχος παρά μόνο για σας..τα νέα παιδιά..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ( fortounata) εγώ είμαι παιδί της άνοιξης γλυκιά μου..όμως κάθε εποχή έχει την ομορφιά της.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νίκος - Κέρκυρα, φίλε μου μόλις είχαμε γεμίσει και αέριο και βενζίνη..Αφού στην αντιπροσωπεία μας άδειασαν όλη τη βενζίνη.

Hfaistiwnas είπε...

Ψύξη; Είναι να μην φοβάσαι! Είναι άτιμη! Μπορεί να κάνει μεγάλο κακό!
Τόσα πολλά;; Ρωτήσατε από τι το έπαθε;

Ανώνυμος είπε...

αχτιδα μου ειμαι ενα πτωμα πολυ κουρασμενη με τα παιδια αλλα μπαινοντας στο σπιτι σου χαλαρωνωηρεμω και γινομαι πιο δυνατη!βασω λαρισα

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, αν το πιστεύεις ακόμα δεν κατάλαβα πως την έπαθα.Καληνύχτα φίλε μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βάσω Λάρισα, φίλη μου σε πήρα πολλές φορές μα το τηλέφωνο σου δεν λειτουργούσε.

Fotini Kouzoumi είπε...

Κι εγώ εδώ πάνω στα Γρεβενά κρυώνω αχτίδα μου!! Αντε, καλό χειμώνα να έχουμε!!! Φιλιά!!!

Σοφία είπε...

Αχτιδάκι, αισιόδοξη όπως πάντα.
Φιλιάκια και καληνύχτα !

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,καλησπέρα μανούλα μου!!αχ το κουβερτάκι της μαμάς εγώ την θυμάμαι που τα έπλεκε τα κουβερτάκια κ μου τα έδειχνε ,,τι χαρά που έκανε..κ εδώ έχει κρύο!δεν ανησυχούμε για τα υλικά αγαθά...μόνο για την ψυχή πια..

marilia είπε...

Πίτα με ταχυδρομείο;;;; ΠΟΤΕ! ΜΟΝΟ με email!!!!! χαχαχαχαχα!

Καληνυχτοφιλάκι

Fanypap είπε...

Ε!ναι, χειμώνιασε κάπως...το ένιωσα κι εγώ.Χαίρομαι που βλέπεις και τα θετικά της ζωής μας, οι περισσότεροι τα ξεχνάμε!!φιλάκια Αχτιδούλα μου...

Memaria είπε...

Δεν είναι η ιδέα σου..αγριεύει σιγά σιγά ο καιρός..
Αυτά τα αυτοκίνητα όλο κάτι θέλουν...και πάντα κοστίζει...!
φιλιά και καλή σου νύχτα!

OLINA M είπε...

Τώρα τελευταία η...προέκταση και της δικής μας ανδρικής υπόστασης συνέχεια χαλάει...!!!
Τυχαίο;;;

Φιλάκια πολλά - πολλά.

ΕΥΔΟΚΙΑ είπε...

Καλό μήνα Αχτίδα μου....
Μπορεί να μην χειμώνιασε ακόμα. Ένα μικρό διάλειμμα είναι για να ξεκουραστεί λιγάκι ο ήλιος μετά από τόσους μήνες που μας καίει!!!

Ας κρατήσει λίγο ακόμα ο καλός καιρός, και ας έχει μικρά διαλείμματα με βροχούλα!

Gina-Teta είπε...

Το βράδυ η υγρασία σε κάνει να λες ... χειμωνιάζει;
Χτες το μεσημέρι όμως άνετα έκανα μπάνιο. Ηρεμη , καθαρή και αστραφτερή η θάλασσα. Σήμερα πρωί - πρωί μου είπε καλημέρα .. αγριεμένη! Χειμώνιασε;

Parents Land Gr είπε...

Ηταν η βδομαδα των χαλασμενων αυτοκινητων. Εμας μας χαλασαν και τα δυο! Ομως τελικα οι ανθρωποι γυρω μας εχουν σημασια. Και απο τα λιγα που διαβασα ειστε πολυ τυχερη!