Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Στη γιορτή του κάστανου του Πολιτιστικού συλλόγου Πεύκης Ρεντζίκι


Πήραμε τους δρόμους από το πρωί της Κυριακής ...ένα τηλεφώνημα από την Ολίνα ( ψυχοκόρη β΄..) από βραδύς..
- Ελάτε..έχουμε γιορτή στο Πολιτιστικό Πεύκων..γιορτή με κάστανα!!!
Στην αρχή ήμασταν διστακτικοί, λίγο το δικό μου πρόβλημα, λίγο και η ιωσούλα του Δημήτρη ..μα το πρωί..άντε να μας πιάσεις..φύγαμε για το Ρετζίκι...και δεν το μετανιώσαμε..
Είναι πραγματικά τόσο όμορφο να βλέπεις δήμους και συλλόγους  να φροντίζουν τις παραδόσεις, να νοιάζονται για τα όσα μπορούν να "δέσουν "τους κατοίκους..Περιποιήθηκαν ένα χώρο σε αυτό το μέρος όπου θα κάνουν εκδηλώσεις κάθε είδους από ότι άκουσα από τον πρόεδρο του συλλόγου..Εκεί ήταν και ο Πολιτ. Σύλλογος Νεαπόλεως που συμμετείχε και με δικό του χορευτικό και ανακοίνωσαν και οι δύο σύλλογοι για δωρεάν μαθήματα σε κόσμημα, ζωγραφική, κατασκευές και άλλα..



Ψηνότανε πάντως και το.."κάτι τις μας " για να στυλωθούμε μαζί με κόκκινο κρασί που μοιράζανε δωρεάν με σάντουιτς και βράζανε και ψήνανε 70 κιλά κάστανα!


Οι χοροί αρχίσανε..ο γλυκός μου Ηρακλής πρώτος έσερνε το χορό βέβαια όπως τότε στο ταξίδι μας στη Πόλη.






Μας βάλανε και πρώτη θέση όπως καταλαβαίνετε.. και τραβούσα βίντεο με τη ψυχή μου. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να σας τα ανεβάσω να τα δείτε..άχρηστη βρε παιδάκι μου!!!!
Η Κλώντη μάλλον αδιάφορη με τους χορούς..



 Όταν τελείωσαν όλοι οι σύλλογοι μπήκαν στο χορό και όσοι τον αγαπούσαν και..μπορούσαν.


Κουράστηκα ..πολλές ώρες καθισμένη άρχισα να πονάω , φύγαμε λοιπόν και δεν πήραμε παρά μια χουφτίτσα κάστανα για ..μεζέ..


Πουλούσαν και χειροποίητα έργα του συλλόγου μάλλον..


Αποχαιρέτησα με την ελπίδα να δω όλους σύντομα σε άλλη εκδήλωση.. με κάνανε ..φαν..των δημοτικών χορών!!!!!


Στης Ολίνας και του Ηρακλή το σπίτι για τα σπέσιαλ μακαρόνια φούρνου με μανιτάρια που ξέρει ότι αγαπώ.. τσίπουρο, λιαστές σπιτικές ντομάτες με σκορδάκι που.. τις εξαφάνισα όλες... Μετά καφεδάκι..ανέκδοτα..αναμνήσεις από παλιές τρέλες όλων..Πράγματι, όλα αυτά κάνουν μια Κυριακή να γίνει ολόφωτη φίλοι μου..τι πιο ακριβό από μια καλή συντροφιά;
Γύρισα σπίτι με..πόνους..εμ!..δεν κάθομαι και στ' αυγά μου!!!! Έπρεπε να ξαπλώνω και λίγο όπως λέει ο γιατρός.. Όμως..μία ωρίτσα μου έφθασε.. όσο κράτησε και το ψαλτήρι του άνδρα μου δηλαδή (χι! χι!) !
Μετά πήρα το τηλέφωνο και του έδωσα να καταλάβει..Μία ώρα μιλούσα με τη Jasmin!!!!
Εύχομαι σε όλους σας μία καλή εβδομάδα φίλοι  μου και όπως λέω πάντα ..καλύτερη από τη προηγούμενη να είναι Θεέ μου και μη ξεχνιόμαστε..
Αχτιδένια φιλάκια..γλυκά ..γλυκά!

18 σχόλια:

Σοφία είπε...

Δεν σε είδα στο χορό, προς το
παρόν δηλαδή....
Ωραία περνάτε εκεί πάνω εσείς
στα βόρεια Αχτιδάκι....

Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου είπε...

Λαχταριστή η ανάρτηση και γεμάτη από καλή Ελλάδα,γιατί πήρες λίγα κάστανα ,εγώ θέλω όλη την ψησταριά!!!και υπέροχες οι ζυμαροδημιουργίες ,τι τέχνη !!! Καλό σου ξημέρωμα και καλή εβδομάδα!!!!

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα! Πάλι το τραβήξατε! χεχε! Εντάξει, μην ξεχνάμε πως είναι άσκηση, ακόμη και να πονάς, είναι άσκηση, κάτι παρατραβηγμένο δεν κάνεις! Εξασκείσαι στα δύσκολα! Καλημέρα!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σοφία μου καλημέρα! Μπα! αν περιμένεις χορό από εμένα..ποτέ μου δεν χορεύω..προτιμώ να βλέπω τους άλλους.Ούτε και ο άνδρας μου αγαπά το χορό, μοιάζουμε!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου, καλημέρα! Αρησαν να τα βάλουν, έφαγα 2 βραστά μόνο άλλωστε να πω την αλήθεια είμαιαπό αυτές που..ντρέπομαι να ζητάω σε τέτοιες γιορτές.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas , μάλλον η αλλαγή καιρού φταίει..σήμερα πονάω..οπότε θα κάτσω φρόνιμα!!!

Ανώνυμος είπε...

καλημερα αχτιδα μου!βασω λαρισα

MARY είπε...

ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΑΧΤΙΔΑ...ΜΑΙΡΗ ΑΠΟ ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ βασω λαρισα, κοριτσάκι μου να είσαι καλά, το έχω ρίξει στις κατασκευές..ζωγραφίζω συνέχεια.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΜΑΙΡΗ ΑΠΟ ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙ, φίλη μου σ' ευχαριστώ γλυκιά μου.Καλή εβδομάδα να έχεις.

OLINA M είπε...

Τι όμορφα που τα περιέγραψες!
Πράγματι είναι πολύ σημαντικό να κρατούμε τις παραδόσεις μας και να μαθαίνουμε και στα νεότερα παιδιά να σέβονται τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας μας.
Την Κλώντη μάλλον τη νανούριζαν τα τύμπανα!!!!

Fotini Kouzoumi είπε...

Καλησπέρα αχτίδα μου!! Βλέπω καλοπερνάτε, χαίρομαι πολύ που βλέπω τέτοιες εικόνες... άσε που σου ανοίγει και η όρεξη!!!
Σε περιμένω στο μπλογκοσπιτάκι μου... http://littletreasureshandmade.blogspot.gr/
Φιλιά!!!

BUTTERFLY είπε...

Τι ομορφες εκδηλωσεις, οι παραδοσεις μας, οι γευσεις μας! Οι φωτο υπεροχες, αλλα η βαριεστημενη μουριτσα της Κλωντης ειναι ολα τα λεφτα!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M, είπαμε εμείς..όπου γάμος και χαρά..θα βρισκόμαστε κι εμείς!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Fotini Little Treasures, κοριτσάκι μου ήρθα όπως ξέρεις..τόσο όμορφο μπλοκ με πολλές πληροφορίες για τις ημιπολύτιμες πέτρες..Καλώς ήρθες στο μπλοκόσπιτο μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ BUTTERFLY, για να είμαι ειλικρινής χάρη στο Δρομάκι και την Ολίνα έμαθα να αγαπώ τους δημοτικούς χορούς.Ήταν πολύ όμορφα πίστεψε με.

Fanypap είπε...

Πανέμορφη ανάρτηση όπως πάντα Αχτιδούλα μου γλυκιά!!Μπράβο σου!! Άντε τώρα καλή ξεκούραση!!Χα χα χα, δεν το πιστεύω , γιατί σε ξέρω...Να περνάτε πάντα καλά!!!φιλάκια πολλά!!

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,πάντα έτσι όμορφα να περνάτε μανούλα μου!!καλά που είναι κ οι φίλοι ψυχής κ οι πολιτιστικοί σύλλογοι !!τι λυμπήστηκα το κλωντούλι!!