Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Όλα καλά..τι άλλο θέλουμε;


Τις κάναμε τις εξετάσεις μας και μας βρήκαν "περδίκια" όπως έλεγε και ο πατέρας μου..ε! κάτι ψιλοπράγματα..ε! φυσικό είναι..σιτεμένοι ήμαστε τι περιμένεις πλέον. Πως τον κράτησα χωρίς τσιγάρο 3 ώρες..θεωρείστε το ..ΆΘΛΟ!!!  Πήγα και το δωράκι μου στο γιατρό που με χειρούργησε και χάρηκα που του άρεσε αν και με .."ευχαρίστησε" λέγοντας μου ότι θέλω άλλους 3 μήνες με τη πατερίτσα ή το μπαστουνάκι (!!!!!!). Μου είπε να προσέχω να μην είμαι φουριόζα όταν κινούμαι ( τόχω καλέ το κουνιστό από..γεννησιμιού μου!) γιατί αν πέσω λέει θα με ..σκοτώσει με τα ίδια του τα χέρια!!!
Εμένα εκείνο  που με ένοιαζε ήταν ο άνδρας μου που ευτυχώς ήταν μια χαρά σε όλα του , τώρα μένει να του κάνω τσεκ απ καρδιολογικό και μετά σε Πνευμονολόγο.. μα τον αφήνω λίγο να "ξεχάσει" το σημερινό και μετά θα τον σύρω από το αυτί!
Μου πέρασε η ιωσούλα και την " άρπαξε" ο Δημήτρης δυστυχώς !! Μα χάρηκε για τα αποτελέσματα του ώστε πήρε ότι του έδωσα από γιατροσόφια και ροσόλια για να του περάσει.
 Γυρίσαμε σπίτι και ήμουν πτώμα..πονούσα..πάνε - έλα τα σκαλιά ανάμεσα στο Ακτινολογικό και το Ορθοπεδικό με τη πατερίτσα ..ξάπλωσα στο καναπέ για λίγο αγκαλιά με τη Κλώντη.. όσο χρειάστηκε η περίφημη  Καρμπονάρα του άνδρα μου να σερβιριστεί στο τραπέζι. 
Ωραία περνάμε οι δυο μας..ακούμε τις ειδήσεις και τους τα ψέλνουμε.. κάνουμε όνειρα λες και θα έχουμε μπροστά μας ζωή για ένα αιώνα..μοιράζουμε σε ποιους θα δώσουμε χρήματα άμα κερδίσουμε το Τζόκερ που ΔΕΝ παίζουμε..εγώ γράφω σε σας στον υπολογιστή και του διαβάζω τα όσα γράφετε και νομίζω ότι θα τον ενδιαφέρει.. 
Θυμήθηκα το κέικ κολοκύθας και βάλθηκα να το φτιάξω.. υπέροχο φίλοι  μου αν και μου θύμιζε το κέικ καρότου..

 Έπρεπε να δώσω σε κάποιους.. στη γειτόνισσα δίπλα με τα δίδυμα..και στη γειτόνισσα επάνω..
- Σοφία ..έλα να το πάρεις.. έχω το πιάτο σου που μου έφερες λαχανόπιτα !


Όμως κι εγώ έκανα πίτα..Μακεδονίτικη πίτα καυτερή με κίτρινο κολοκύθι.. σας έχω δώσει τη συνταγή..μία αλλιώτικη πίτα που οι κόρες μου και ο άνδρας μου αγαπούν.




Και λες και είχε δει τι έκανα..η κόρη μου η Ιωάννα πέρασε για ένα λεπτό να ρωτήσει για τις εξετάσεις μας.. Όπως καταλαβαίνετε το πήρε το ταπεράκι της..
Σε λίγο μια δυνατή βροχή..υγρασία πολλή, ζέστη και μετά λίγη ..ψύχρα...δηλαδή η ..ιωσούλα στο τσεπάκι σας.. Ο εγγονός μου άρρωστος κι εκείνος..Περαστικούλια λοιπόν στα αγοράκια μου!
Αύριο μια καλύτερη μέρα...πάντα με χαμόγελο..σας βλέπω..
Αχτιδένια φιλάκια..και ..πάω για ύπνο!

41 σχόλια:

OLINA M είπε...

Με το τρελοκομείο που επικρατεί στο σπίτι μας, δεν πρόλαβα ούτε να σου τηλεφωνήσω.
Χαίρομαι που όλα πήγαν καλά!
Πες στο Δημητρό ότι στον καταψύκτη μου τον περιμένουν κάτι καβούρια να μας τα μαγειρέψει.Μου τα έφεραν πεσκέσι από τη Μηχανιώνα και θέλουν παρεούλα και ουζάκι.
Άιντε.....ξεσυναχωθείτε..!!!!

foufoula89 είπε...

den exo logia....na eiste kala panta kala kai na pernate omorfa.....to pige ela me ta fagita moy uumise to xvrio poy otan kapios eftiaxne kati to phgene sto geitona ax!!!!!!!!!!!!!ayta einai.etsi einai h zoi...

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,χάρηκα πολύ μανούλα μου!!!!μπράβο!!όλα καλά .θέλω κ εγώ πιτούλα!!αχ θυμάσαι τι όμορφα παρνούσαμε μαμ τον χειμώνα με το τσάι κ με τις πιτούλες του νταντούλη?κρεπάλη!!!αξέχαστα..

KatrinArt είπε...

@χτιδούλα δεν στασό, που λέμε στο χωριό μας! Αν δεν έφτιαχνες κάτι δεν θα σου ερχόταν καλά. Κρίμα βέβαια να μην είμαι κοντά... Δεν πειράζει , καλοφάγωτα... Φιλάκια και καλό βράδυ!

Fanypap είπε...

Αχτιδούλα μου γλυκιά!!Κι εγώ την θέλω τη συνταγή!!! και για γλυκιά κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα, ξέρεις;; θα πάρω τηλ., πιο μπροστά αυτή τη φορά, να μην ενοχλήσω!!!φιλάκια γλυκούλα μου!!

Ανώνυμος είπε...

Xρυσοχερα μου!!!Μμμμ...πολυ ωραια φαινονται και ειμαι σιγουρη πως θα ειναι και πολυ νοστιμα!Χαιρομαι που εισαι καλα Αχτιδουλα μου...κι ολα να πηγαινουνε καθε μερα και καλυτερα!Να μου προσεχεις ομως και να μην κουραζεσαι!Πολλα φιλια και αγκαλιτσα σφιχτη!Χαρά

Hfaistiwnas είπε...

Άλλους τρεις μήνες ε; Μήπως σε είδε ότι δεν κάθεσαι καθόλου;;;
Μπράβο για τις εξετάσεις!!
Για πρωινό θα ήταν ότι πρέπει το κέικ! χεχε! Καλημέρα!

labrini είπε...

Πάντα καλά να είσαστε Αχτιδούλα μου!!!!είδες που όλα περνάνε σιγά-σιγά?ωραίο το κέικ και πολύ πιο ωραία η πιτούλα σου!!!!!!!!!Καλημέρα!!!!!!!τα φιλιά μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M, μη σκας..τον φόρτωσα με φάρμακα και θα τον κάνω καλά..θα κανονίσουμε ουζάκι μόλις μπορέσεις..( κάτι για δίαιτα μας είπε ο γιατρός;)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ foufoula89, καλημέρα κοριτσάκι μου σ' ευχαριστώ..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη μου καλημέρα. θυμάσαι τα..τσαγάκια μας με τις πιτούλες; το ζεστό ψωμί με τα..λοιπά του άνδρα μου;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ katrin decoupage, ότι χειρότερο μπορείς να μου κάνεις είναι να με ..καθηλώσεις..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Φανή Παπαγεωργίου, δώστε μου λίγο χρόνο να συνέλθω και γρήγορα θα κάνω κάλεσμα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Χαρά μου κάθε μέρα είμαι λιγάκι πιο καλά..το παλεύω και νοίωθω χρήσιμη.Καλημέρα όλη μέρα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas δεν μπορώ να κάθομαι..απλά κουράζομαι εύκολλα πια και προσέχω όσο μπορώ.Πότε θα έρθεις επίσκεψη Θεσσαλονίκη;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ labrini το κέικ έγινε φανταστικό, η πίτα είναι η αγαπημένη μας..

Ειρήνη Ε. είπε...

Τι νοστιμιές έφτιαξες πάλι Αχτίδα;; Πιτούλα, κέικ, απ' όλα!! Δεν το βάζεις κάτω εσύ!! Αφού όλα τα άλλα είναι καλά, οι τρεις μήνες θα περάσουν γρήγορα. Κόλλησε και ο κ. Δημήτρης ίωση; Περαστικά του. Με τέτοιον καιρό που έχουμε ακόμα, ζέστη και υγρασία, οι ιώσεις κάνουν πάρτυ!!
Καλή σου ημέρα.

Ανώνυμος είπε...

Γκρίνια γκρίνια ίσως, λέω ΙΣΩΣ το μειώσει το τσιγάρο ο κ Δήμήτρης, αν και το βλέπω χλωμό... κρίνοντας απ' τον εαυτό μου, που το κατέβασα στα 10 την ημέρα από 50!! αλλά και γκρίνια απ'τον άντρα μου -τά αγγεία σου!!! ακούω μόνιμα!!! Θέλω συνταγή πίτας, λέω!!! και του κέικ, παρακαλώ θερμά!!!! Ευχαριστώ Σοφία καλημέρα είπα;Δε είπα!! ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑΑ περαστικάααα

ElenaG είπε...

μπράβο πάντα τέτοια αποτελέσματα να έχουμε!!!!!

3 ώρες χωρίς τσιγάρο;;;;;;;;;;;;;;; μπράβο Δημητρό...προοδεύεις!!!!ΧΑ!ΧΑ!!!! μάλλον μπράβο Γεωργία που τον κράτησες!!!!ΧΑ!ΧΑ!!!!

ακόμα θυμάμαι την καρμπονάρα του...δεν είναι πως η συνταγή είναι ιδιαίτερη...είναι που την αρτιζει με την αγάπη του...την αγάπη σας και την φιλοξενία σας!!!!

φιλια πολλά και στους δυο!!!!!

Marina είπε...

Φάτε μάτια ψάρια....τι να το κάνω! Σκοπός ήταν να δοκιμάσω και κάτι...
Χαίρομαι που...βαδίζετε καλά, κυριολεκτικά και μεταφορικά!!!

mirsini's creations είπε...

Γειά σου Αχτίδα μου γλυκειά...έξω καρδιά είστε βρέ...τί άνθρωποι είστε έσείς....πολύ σας πάω !!!!
Πάντα καλά να είστε και να περνάτε όλη η οικογένεια !!!! Άμα έχεις παιδί μου τόση αγάπη γύρω σου έχεις τα πάντα !!!!
Καλό μεσημέρι...φιλάκια πολλάαααα...και στην πανίγλυκεια Κλώντη !!!! :ο))))

Ανώνυμος είπε...

αχτιδα μου μου φαινεται θα δινεις συνταγες !!ωραια;μακαρι να ημουν κοντα σου,να δοκιμαζα βασω λαρισα

Penelope είπε...

Λάθος πουλί μας έφερες ως παράδειγμα Αχτίδα μου.
Εσείς δεν είστε "περδίκια" καλή μου. "Πιτσουνάκια" θεωρείστε από κάθε άποψη :-)))
Καλό μεσημέρι και μην βιάζεσαι έτσι...

BUTTERFLY είπε...

Αντε μπραβο, μια χαρα τα νεα σας! Τα υπολοιπα ειναι πταισματα, περαστικα στα αγορια σου, κι εγω εχω το μικρο λιγο αρρωστο...
Τα ρασολια τι ειναι;;;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ειρήνη Ε,σήμερα πάντως είναι καλύτερα..το βραδάκι ως συνήθως βαραίνει λίγο μα..περνάει. Τελικά η ίωση αυτή κρατά 3 μέρες.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σοφία μου το καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο μα..με στεναχωρεί να βλέπω το χέρι του πάντα με ένα τσιγάρο.Έπαψα πια και να του γκρινιάζω..είναι άσκ0πο..απλά παρακαλώ το Θεό να τον φυλάει.Σοφία μου στείλε μου μέιλ στο aktida7@gmail.com και θα σου στείλω ότι συνταγή θες.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ElenaG που είσαι πουλάκι μου; σε πήρα τηλέφωνο τη Κυριακή μα δεν απαντούσες..Ξέρεις ότι ο Δημήτρης μαγειρεύει από ..αγάπη ..από χόμπι και μόνο να ευχαριστήσει τους άλλους.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marina μου εγώ σε κάλεσα όταν ήρθες στην Ελλάδα..εσύ έχασες πουλάκι μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ mirsini's creations, τόχουμε είναι αλήθεια..ήμαστε..αγαπησιάρικοι..έλα να μας γνωρίσεις και από κοντά όποτε θες..σπίτι υπάρχει!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Penelope, για..πιτσουνάκια ήμαστε λίγο..σιτεμένοι..μα δεν με χαλά η λέξη..καλό μου φαίνεται.Φιλάκια γλυκά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ BUTTERFLY τα ροσόλια είναι γλυκά σιρόπια που παλιά τα δίνανε για φάρμακα μιας και τα αναμειγνύανε με πραγματικά φαρμακευτικά σιρόπια.. τουλάχιστον αυτό μου έλεγε η γιαγιά μου..βενετσιάνικη πάντως ορολογία..

Hfaistiwnas είπε...

Πότε; Δεν ξέρω.. άγνωστο..

Άννα είπε...

Πάντα καλά να είστε κι έτσι τρυφερά κι αγαπημένα να περνάτε!

Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου είπε...

Γεωργια και κανένα κομματάκι προς την Θράκη!!!!Μου άνοιξες την όρεξη!!!την ηδη ανοιχτή...Νάσαι καλά και πάντα χαρούμενη!!!

Unknown είπε...

αχτιδουλα μου γλυκια δεν ξεκουραζεσαι κ θα σε μαλωσω.. ειναι καλα κ τ αγορι σου ο ερωτας σου μια χαρα πανε ολα..τα καλυτερα ευχομαι

Unknown είπε...

ΥΣ πιτουλα περισεψε να στειλω ταπερακι??

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, Χρόνια σου Πολλά γλυκιέ μου σήμερα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Άννα μου σ' ευχαριστώ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Elena Kaloydia έλα εσύ και θα βρεθεί και ταπεράκι και ..περιεχόμενο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου στη θράκη είσαι; πανέμορφο μέρος, έχω πολλές αναμνήσεις από έκθεση.

Hfaistiwnas είπε...

Ευχαριστώωωωωωω!!!!