Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

5η μέρα..


Καλημέρα, καλημέρα..καλό ΣΚ σας εύχομαι φίλοι μου! Όπως βλέπετε δεν έλεγα ψέμματα, έχω γύρω μου χαμογελαστά και πανέμορφα προσωπάκια που κάνουν κάθε βήμα μου μία νίκη.
Ο καλός μου Αργύρης είναι πάντα δίπλα μου, ο φυσιοθεραπευτής που με ανέλαβε. Μ' αυτόν κάνω το μικρό μου αγώνα ενώ λέμε ένα σωρό πράγματα , σε μένα λέει έρχεται για ξεκούραση..είμαι λέει το γλυκάκι του!
Χθες κατάφερα να κάνω επαγωγές στη μπάρα έστω και μόλις 20 εκατ. και ύψωσα το πόδι μου μέχρι ένα σκαλοπάτι !!!! Δοξάστε με! Εγώ είμαι η ..εύκολη εικόνα αγώνων εδώ!


Εδώ στο βάθος βρίσκεται η πισίνα, ακόμα δεν έχω πρόσβαση.. ΕΔΏ γίνονται αγώνες καθημερινοί όχι από μία χαζοχαρούμενη σαν κι εμένα που γκρινιάζω όταν αργεί ο άνδρας μου η που δεν μπορώ να σταθώ όρθια χωρίς περπατούρα....αλλά από νέα παιδιά που παλεύουν με το προσωπικό για μία απλή κίνηση..
Εδώ βλέπεις εικόνες που δεν φαντάζεστε, βλέπεις μάνες που κάθονται επάνω και παρακολουθούν ..μάνες που σου λένε με χαρά: - αυτές τις μέρες κατάφερε και μίλησε, με είπε "μαμά"και κουνάει και το χέρι του!!! 
Νόμιζα ότι μιλούσε για μικρό παιδί..ο γιος της ήταν 40 ετών ..από ατύχημα..κατάλογος ολόκληρος το τι έχει από αυτό.. Βλέπεις να κατεβάζουν μικρά παιδάκια σαν τα εγγόνια μου με ειδική μηχανή μέσα στο νερό..βλέπεις...βλέπεις..
Φίλοι μου να χαίρεστε ακόμα που μπορείτε να χαμογελάτε, να μιλάτε, να τρώτε, να ανοίγετε υπολογιστή ,να κάνετε βήματα....Εδώ υπάρχει ένας άλλος κόσμος που τον αγνοούμε..που απλά όταν περνούμε από έξω το δείχνουμε και λέμε : - Είναι ένα κέντρο αποκατάστασης..
Αχτιδένια φιλάκια φίλοι μου , είμαι καλά, θα γίνω καλά σύντομα ..φεύγοντας όμως από εδώ θα πάρω μαζί μου εμπειρίες και θα αφήσω πίσω μου "αγωνιστές" ( μάνες και ασθενείς) και θα κάνω κι εγώ δυστυχώς το ίδιο πράγμα περνώντας από έξω.

30 σχόλια:

OLINA M είπε...

Καλημέρα αγαπούλα μου!
Κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει σωστά πόσο μεγάλο δώρο είναι η υγεία, αν δεν έχει κινδυνεύσει πρώτα να τη χάσει.
Ας έχουμε, λοιπόν, τα μάτια μας και την καρδιά μας ανοιχτά και να είμαστε ευγνώμωνες για τα δικά μας δώρα.
Φιλάκια πολλά - πολλά!!!!!!!!!

wild rose είπε...

Καλημέρα!Βλέπω,ότι όλα πάνε καλά!
Καλή και γρήγορη ανάρρωση!

DIMI είπε...

Καλημέρα!!Κάθε μέρα καί καλύτερα Αχτίδα μου!!Καλό Σ/Κ!!θά τά πούμε φιλενάδα!!Πολλά φιλάκια!!

...irida... είπε...

KAΛHMEΡAAΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!

ΕΥΔΟΚΙΑ είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου. Άλλη μία ημέρα που θα σε φερει πιο κοντά στην επιστροφή σου στο σπίτι σου και στους δικούς σου ανθρώπους.
Δυστυχώς δεν εκτιμάμε τα αγαθά που έχουμε (και κυρίως την υγεία μας) γιατί τα θεωρούμε ως δεδομένα. Μόνο όταν συμβεί κάτι και κινδυνεψουμε να χάσουμε τα "δεδομένα μας" παλεύουμε να τα κρατήσουμε και μόνο τότε καταλαβαίνουμε την αξία τους!. Και όλοι δίνουμε καθημερινά μία μικρή ή μεγάλη μάχη για την καθημερινή επιβίωσή μας. Ανάμεσά μας υπάρχουν και κάποιοι που δίνουν την καθημερινή τους μάχη για την ίδια τους τη Ζωή.
Καλημέρα Αχτίδα μου και καλό σαββατοκύριακο

akrat είπε...

καλημέρα

άντε βρε και εις ανώτερα...

δεν είμαστε άνθρωποι που δεν ξέρουμε τον ανθρώπινο πόνο όλοι..... δεν είμαστε φτερά στον άνεμο .... ξέρουμε...

Eustathia είπε...

Καλημερα Αχτίδα μου!!! Μια χαρα παιδια φαινονται οι φυσιοθεραπευτες σου!!!! .....Η ζωη ειναι ενας μεγαλος αγωνας.....κι εχει πικρες, χαρες και μικρες νίκες....λιγο λιγο θα τα καταφερεις εσυ κι ελπίζω και όλοι οι υπόλοιποι!!!!! Σε φιλώ!!!!!!!!

marilia είπε...

Ομορφοπερνάς... στην κυριολεξία, καλέ!!! :):):)

Βούτα μια αγκαλιά, "γλυκάκι"!

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Καλημέρα!! πάλι μέσα από τις δυσκολίες στέλνεις μήνυμα αισιοδοξίας!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M, κοριτσάκι μου ματς! μουτς!καλό σχολείο στα παιδάκια σου.

@ DIMI, εμείς τρα λέμε στο τηλέφωνο!

@ ...irida... καλημέρααααααααααα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ wild rose, καλημέρα φίλη μου, ευχαριστώ!

@ ΕΥΔΟΚΙΑ μου σε θυμάμαι ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ..έχω τη πετσετούλα σου που την πλένω μόνη μου κάθε βράδυ και το πρωί την έχω καθαρή και αφράτη!!!

@ akrat ,με έχει επιρρεάσει το περιβάλλον..θες και δεν θες υπάρχει πολύ πόνος..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Eustathia, είδες με ποιούς κάνω παρεούλα; μια χαρούλα τα περνώ!

@ marilia παλιοζουλιάρα..με έχει αγκαλίτσα μη ..πέσω ( έχω και τα τυχερά μου όπως βλέπεις) ευχαριστώ γλυκιά μου.Στο laptop δεν έχω skype και δεν μπορώ να μιλώ μαζί σου..

@ Γιαγιά Αντιγόνη, φιληνάδα είσαι ακόμα στην Ιο ; ελπίζω να περνάς πολύ πολύ καλά, κάνε βουτίτσα και για μένα!

Memaria είπε...

Κάθε μέρα που περνάει τώρα θα σε φέρνει πιο κοντά στο σπίτι σου..εύχομαι γρήγορα γερή και δυνατή..και ναι, πολύς κόσμος υποφέρει και αγωνίζεται..οι ευχές όλων μας και μαζί τους..
Καλό Σαββατοκύριακο!

myStickland είπε...

Καλημέρα Αχτιδούλα!!
Μια χαρά τα καταφέρνεις!
Πόσο δίκιο έχεις..Ξεχνάμε εύκολα,αγνούμε,δεν θέλουμε να θυμόμαστε..Μας ρουφάει η δίνη της καθημερινότητας και εμμένουμε στα απλά καθημερινά προβλήματα,ξεχνώντας οτι εκεί εξω υπάρχουν πολύ σοβαρότερα..
Ας ευγνωμονούμε την τύχη μας και ας σκεφτόμαστε θετικά..
Σε φιλώ και εύχομαι γρήγορη ανάρρωση!

BUTTERFLY είπε...

Καλημερα Αχτιδουλα μου! Ποσο δικιο εχεις! Μονο σαν φευγαλεα σκεψη περνανε αυτα τα βασαν απο το μυαλο μας κι επειτα τα ξεχναμε. Ομως καποιοι παλευουν καθε μερα για αυτα που σε εμας ερχονται φυσικα, που τα θεωρουμε αυτονοητα. Θυμηθηκα, ειχα διαβασει, ενας δασκαλος ειχε ζητησει απο τα παιδια να του γραψουν τα 7 θαυματα, ενα κοριτσι εγραφε αρκετη ωρα και μετα ρωτησε: "μονο 7 μπορω να γραψω; δεν φτανουν,εχω ηδη γραψει πολλα παραπανω". Ο καθηγητης παραξενεμενος πηρε το γραπτο της να δει τι ειχε γραψει κι εμεινε εκπληκτος οταν αντικρυσε:
1) Να αναπνεω
2)Να περπαταω
3)Να βλεπω
4)Να αγγιζω
5)Να μιλαω
6) Να γελαω
7) Να ακουω
8)Να γευομαι
9)Να νιωθω
10) Να δακρυζω
11) Να αγαπαω
Καλο ΣΚ!

precious dreams είπε...

καλημέρα και από μένα... βασικά είμαι καινούργιος στα μέρη σου αλλά από ότι πρόλαβα να διαβάσω είσαι ένας αξιοθαύμαστος άνθρωπος...να είσαι πάντα καλά και θα περνάω από τα μερί σου για να περνώ δύναμη...να σαι καλά πάντα,,,,,

Marie είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μας!!!! Βλέπω τους φυσιοθεραπευτές σου τόσο όμορφα χαμογελαστά παιδιά και νοιώθω σαν να'χεις πάει διακοπές και όχι σε αποκατάσταση! χι χι! Πόσο χαίρομαι που κάθε μέρα πας και καλύτερα!!! Όσο για τα υπόλοιπα έχεις δίκιο... πόσο πρέπει να εκτιμάμε αυτά που έχουμε! Καλή σου μέρα κούκλα μου, τα ξαναλέμε!

Ποδηλάτισσα είπε...

Αχτιδάκι μου κάθε μέρα και καλύτερα!!!! και με τόσο όμορφα παιδιά για θεραπευτές!!!! Δόξα το Θεό να λες... εσύ σε λίγες μέρες θα είσαι περδίκι!!!!!! Πολλά πολλά φιλάκια!!!!!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Καλημερα και απο εδώ μεσα..πω..πω...!!! αναμεσα σε ομορφιές εισαι..αυτά για το χιούμορ..τα αλλα που λές οταν τα βλεπεις κανεις και ενα Σταυρό..παραπανω για ολα αυτά τα παιδιά και λές...εγώ δώξα τω θεω καλα ειμαι...έτσι πρέπει να σκεφτόμαστε...γλυκια μου...αν θελεις χαμόγελο περασε απο μενα.... φιλιά πολλα και συνεχίζουμε......

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικα μεγάλο δώρο η υγεία!
Μπραβο, Αχτιδα μου, ολα καλα πανε! Σιδερενια!

Καλλιόπη είπε...

Σιδερένια και ευχές για γρήγορη ανάρρωση

Unknown είπε...

αχτιδα μου γλυκια..ποσα πραγματα ξεχναμε κ ποσο δεν εκτιμουμε οσα ειναι "φυσιολογικα" για μας.. μ αυτη σου την αναρτηση με εκανες να σκεφτω διαφορετικα κ παλι..σ ευχαριστω..
τα φιλια μου ..

Hfaistiwnas είπε...

Και το σημαντικότερο είναι αυτό!
Να γίνεις καλά!!!
Και δεν θα αργήσει!


ΥΓ. στο νοσοκομείο που ήμουν, υπήρχαν ένα σωρό παιδιά, από μηνών μικρά.. από εκεί που ξεκινά η ζωή.. ας είμαστε ευχαριστημένοι!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ..ΜΟΛΙΣ ΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΈΠΕΣΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΏ ΑΦΟΥ ΜΕ ΤΗ ΠΕΡΠΑΤΟΥΡΑ ΓΥΡΙΣΑ ΌΛΟ ΤΟ ΠΑΤΩΜΑ !!!ΘΑ ΜΕ ΣΚΟΤΩΣΕΙ Ο ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΜΟΥ!ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ..

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,τελικά μανούλα μου κάποια πράγματα τα έχουμε δεδομένα όταν είμαστε μια χαρά...αλλά δεν είναι έτσι..όντως υπάρχει πολύς πόνος..σε φιλώ γλυκά!!!!!!!!11

Άννα είπε...

Αχτίδα ... τι να πω... τα δεδομένα είναι τα πιο σημαντικά, εγω αυτό πιστεύω. Και πάντα οταν παει η καθημερινότητα να με πάρει απο κάτω λέω: "ώπα! Είμαι γερή και το ίδιο κι αντρας μου και τα παιδιά μου. Αρα; ολα οκ!"
Χαιρομαι που σε βλέπω να χαμογελάς και να αναρρώνεις! Φιλακια!

Σοφία είπε...

Αχτιδούλα, σιδερένια, νάσαι
πάντα χαρούμενη και αισιόδοξη,
πολλά φιλιά!

Ριτα Τρικαλα είπε...

μολις ανοιξα και ειδα τη φωτογραφια σου ημουνα ετοιμη να σου τα πω 'ελα γκρινιαρα στεκεσαι ορθια΄' ΑΧΤΙΔΑ με γηωσες τι ομορφα που τα ειπες ολα σε λιγες λεξεις ποσο δικιο εχεις να εχουμε την υγεια μας καληνυχτα

Ανώνυμος είπε...

αχτιδα μουεισαι μια χαρα και κουκλα ...σε ιδα με την κλωντιτσα και σκεφτηκα τη δικητης ταλαιπορια περιση !!!!!!!!!και πως τωρα ειναι μια χαρα ...λιγη υπομονη κανε ..η μαμα μου 84 ετων εγινε περδικη σε 2 μηνες περπατουσε στη λαικη !!οσο για τα ασχημα δεν φανταζεσε τη μπορει να φερει η ζωη [τα πανω κατω] ..μια ομορφη κυριακη !!!!!!!!!!!εχεις ανθρωπους διπλα σου που σαγαπουν το καλυτερο φαρμακο...πολα φιλακια εφη αταλαντη...

μπλεγμένο κουβάρι είπε...

Εντάξει, το παραδέχομαι! Έκανα διακοπές και συγχρόνως αποτοξίνωση από τον υπολογιστή. Πότε έγιναν όλα αυτά???? Σιδερένια σου εύχομαι και πάντα αισιόδοξη και δυνατή!