Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Γύρισα η..Σταχτοπούτα!!! Άλλες 3 μέρες φίλοι μου!


Aν με ψάχνατε στο διαμέρισμα μου στη Χαριλάου κάνατε λάθος..κι εσείς κι εγώ!!! 
Μέ πήρε που λέτε ο Δημήτρης μου στις 12.30 το μεσημέρι του Σαββάτου από εδώ με τη φόρμα της φυσιοθεραπείας, μία πιζάμα και μία οδοντόβουρτσα και με πήγε στη Νάουσα στα 3-5 πηγάδια στο ξενώνα "Αγκωνάρι", δύο παλιά πέτρινα σπίτια χωμένα στη κυριολεξία μέσα σε πυκνό δάσος, νερά, 1 χιλμ. από το χιονοδρομικό. Εκεί ήταν η κόρη μου η Ιωάννα με την οικογένεια της , του έκλεισαν δωμάτιο και ο άνδρας μου δεν θέλει πολλά για να πάει στην άλλη άκρη.
Με πολύ φόβο είναι αλήθεια και προσοχή έκανα το ταξίδι γιατί ήθελε τόσο να με κάνει να χαρώ και να αλλάξω περιβάλλον.
Τα κτίρια και τα δωμάτια καθαρά παραδοσιακά , πέτρα παντού , ξύλινα δοκάρια και υφαντά, τζάκι μεγάλο , φωτιστικά από ..πινακωτές και ξύλινες συνθέσεις παντού.



Βέβαια οι φωτογραφίες μου ελάχιστες γιατί έβγαζα μόνο ότι μπορούσα να δω από το ..μπαλκόνι μου. Αυτά τα πέτρινα σκαλιά που βλέπετε οδηγούσαν στο εστιατόριο τους και για να τα κατέβω ..η πατερίτσα και ο Δημήτρης το ξέρουν πως! Οπότε..η αλλαγή μου έμεινε στο ..πέτρινο χτιστό κρεβάτι και τη θέα από το μπαλκόνι.







Εδώ παίρναμε το πρωινό μας.. έτσι και με έβλεπε ο φυσιοθεραπευτής μου θα με κρεμούσε ανάποδα. Η θέα βέβαια μοναδική καθώς και η ησυχία..μόνο οι σκίουροι στα δένδρα που τρώγανε τα κάστανα.

Ο καλός μου με φρόντισε όσο δεν γίνεται αν και κατάλαβε οτι δεν ήταν κατάλληλο μέρος για μένα. Τη νύχτα να πω την αλήθεια νοστάλγησα το ειδικό κρεβάτι μου στο κέντρο αποκατάστασης γιατί με δυσκολία μπορούσα να κινηθώ. Όμως με έφερε εδώ για να με κάνει να νιώσω όμορφα και δεν θα του χαλούσα ποτέ τη διάθεση.



Λάτρεψα τις ζαρντινιέρες τους..οι οικογένεια που είχε το ξενώνα ήταν παράδειγμα ευγένειας πιστέψτε με. Το πρωινό χαρακτηριστικό ενός χωριού..τηγανίτες με βύσινα, αυγόφετες με σπιτίσια μαρμελάδα, ψωμί με βούτυρο, χυμός και καφές..
Το βραδυ δεν είχα το κουράγιο να κατέβω κάτω και έμεινα με τη Κλώντη στο κρεβάτι  και τη πιατέλα με τα μεζεδάκια που μου έφεραν και τα μοιράστηκα μαζί της.



Άπειρες γάτες σε όλο το ξενώνα τόσο μαθημένες με κόσμο που ανέβαιναν το μπαλκόνι μας προς έκπληξη της Κλώντης.






Δύο μεγάλα σκυλιά έκαναν τη βόλτα στη Κλώντη απαγορευτική..



Κάτω ακριβώς ένας μικρός κήπος για τις σαλάτες της ταβέρνας και δύο γατούλες ακόμα που λιαζόντουσαν.



Φύγαμε νωρίς και πήγαμε ολοταχώς για λίγο στο σπίτι μας ..Ήθελε να μαγειρέψει για μένα.. Πρέπει να πω ότι παρόλο τη καλή του πρόθεση και το καθημερινό του κόπο βρήκα ένα σπίτι σε κατάσταση πολιορκίας... Πρέπει να γυρίσω οπωσδήποτε..θα ήθελα πολλά να κάνω μα δεν με άφηνε ούτε να σηκωθώ από το καναπέ που ξάπλωσα.. Μου μαγείρεψε γαρίδες με σως τυριών..έκανε μία κουζίνα ..καλοκαιρινή..τα έπλυνε μόνος του και μου έδειξε με..καμάρι τις..ΤΡΕΙΣ..χειρολαβές που μου έβαλε στο μπάνιο για να πιάνομαι. Όπως καταλαβαίνετε έπρεπε να κάνω μπάνιο για να με δει να τις μεταχειρίζομαι και να ..χαρεί. Ο καλός μου Δημήτρης..
Γύρισα απόγευμα στο κέντρο και θα ομολογήσω ότι ..ανέβηκα στο κρεβάτι μου και του έδωσα ..φιλιά!!!!!!! Αν μπορούσα να το πάρω μαζί μου θα το έπαιρνα!!!
Μένουν 3 μέρες φίλοι μου φουλαριστές από ασκήσεις και υδροθεραπεία....η σημερινή μέρα ήταν μία δοκιμή για μένα.. Δεν είναι εύκολα όπως νόμιζα, θα χρειαστεί προσπάθεια ακόμα εκ μέρους μου μα θα είμαι σπίτι μου.. και κυρίως έχω τη διάθεση να παλέψω για να γίνουν τα πράγματα όπως παλιά.
Ξέχασα να σας πω..το σκυλάκι μου έφαγε από το χέρι μου όλο το φαγητό της..για τσατίλα του άνδρα μου!
Αχτιδένια φιλάκια φίλοι μου!!

42 σχόλια:

Άννα είπε...

Μπράβο στο άντρα σου για την ομορφη εκπληξη που σου επιφυλλαξε! Η αγάπη που έχετε ο ενας για τον άλλο είναι παράδειγμα προς μιμηση και σας καμαρώνω!
Με το καλό στο σπίτι σου Αχτίδα και σιγά σιγά κι όλα θα μπουν στη θέση τους, αλλά και εσύ θα επανέλθεις... δριμυτερη!!!!
Σε φιλώ!

marilia είπε...

Χαμογελοφιλί!

Υ.Γ. Το σκυλάκι σου είναι μια "κακομαθημένη πριγκίπισσα"! και, μεταξύ μας, μου την έδωσε που δε σέβεται -το ζωντανό- την ταλαιπωρία σου/σας. Θα 'ρθω, δε θα 'ρθω;;;; Θα της τραβήξω το κοτσίδι, να μάθει! Μμ!

Ανώνυμος είπε...

Εδώ μια εβδομάδα έλειψα εγώ όταν ήμουν στο νοσοκομείο και βρήκα καλοκαιρινό το σπίτι, μου λες εσύ που λείπεις ένα μήνα;;;Πάλι καλά. Με το καλό να γυρίσεις σπίτι σου, αν και νομίζω ότι αυτή η βόλτα ήταν πάρα πολύ για πρώτη φορά, κανονικά έπρεπε να μείνετε σπίτι να κυκλοφορείς σιγά-σιγά εκεί. Αφού όμως περάσατε καλά, όλα τα άλλα περισσεύουν. Αντε, λίγο έμεινε... Υπομονή και θα γυρίσεις. Φιλιά στη Κλώντη της έλειψε η μαμά της, πολύ απλά. Σοφία

hamomilaki gr είπε...

Τέλος Καλό, Όλα Καλά :-)

stalamatia είπε...

Πολύ όμορφα ειναι Αχτίδα μου μπραβο του Δημήτρη και με το καλό και στο σπίτι σου Σιδερένια!

foufoula89 είπε...

siderenia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!mprabo ston kyrio dimitri antras me ta ola tou ayto ua pei agapi!!!!!!!!!!na eiste panta mazi sa ayto to anifori poy leme zoi!!!!!!filia polla

Φιλία είπε...

Σκασιαρχείο ε; Μπράβο Αχτιδούλα μου, σιδερένια... άντε και με το καλό, σε τρεις μέρες σπίτι σου!
Φιλάκια και καλό μήνα

ΕΥΔΟΚΙΑ είπε...

Γύρισε η σταχτοπούτα στο κρεβατάκι της, αλλά το γοβάκι της το άφησε κοντά στον αγαπημένο της πρίγκηπα, που θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να την βρει και να την πάρει στο παλάτι του. Υπομονή Αχτίδα μου 3 μέρες έμειναν και ο πρίγκηπας σου θα έρθει να σε πάρει πίσω στο παλάτι σου.
Καλή εβδομάδα να έχεις....

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Χαμογέλα γιατι τα δυσκολα περασαν και γυριζεις στο σπιτικο σου!!!!Μονο χαρες απο δω και περα και να φτιαχνετε ομορφα φαγητα μαζι με τον κ Δημητρη που σε αγαπαει !!!!!!Καλο μηνα να εχεις απο αυριο και ποτε ξανα σε κρεβατι πονου!!!!!!

Marie είπε...

Μπράβο στο Δημήτρη σου!!!! Σε λατρεύει και στο δείχνει σε κάθε ευκαιρία! Είμαι σίγουρη ότι το αξίζεις και με το παραπάνω! Κι εσύ βεβαίως τον λατρεύεις και φαίνεται! Πόσο σας καμαρώνω! Να΄στε πάντα καλά!!! Κουκλίτσα μου η δοκιμασία ήταν δύσκολη αλλά μην ξεχνάς ότι ήταν και η πρώτη φορά έτσι? Με τον καιρό θα είσαι όλο και καλύτερα, χρειάζεται λίγος χρόνος ακόμα. Τα καλύτερα έρχονται!!! Φιλάκια πολλά! Καλό μήνα!

Ανώνυμος είπε...

Πιό ωραία έκπληξη δεν θα μπορούσε να σου κάνει ο αγαπημένος σου. Σε προετοίμασε για να ξέρεις ότι από εδώ και στο εξής κάπως έτσι θα είναι οι μέρες σας. Οι δυο σας και όμορφες στιγμές. Με το καλό να γυρίσεις στο σπίτι σου και στην οικογένεια σου. Οι τρεις μέρες θα περάσουν γρήγορα, πίστεψε με.
Να έχεις ένα όμορφο βράδυ με όνειρα γλυκά και καλωσόρισε τον Οκτώβρη με χαμόγελο και αισιοδοξία
Καληνύχτα,
Βαρβάρα

ΥΓ Περαστικά καιστην Ευγενία και σύντομα να γυρίσει κοντά στους δικούς της.

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα ,πολύ όμορφα μανούλα μου!!αχ αυτός ο νταντούλης μου..είδες πόσο γλυκός είναι?άντε με το καλό σπίτι σου μαμ και όλα θα γίνουν!!σε φιλώ γλυκά!!καληνύχτα

Αγγελικη Ν είπε...

Με το καλό σπίτι σου Αχτίδα μου! Σιδερένια! Όλοι σε περιμένουν με αγάπη!
Φιλιά από Ν Αφρική

Ανώνυμος είπε...

εκδρομουλα!!!σε βλεπω μια χαρα και αδυνατισμενη!φιλακια βασω λαρισα

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

πολύ ομορφα περασες τα καταφερες σαν μεγαλο παιδί μπραβο σου ..ολα καλά να παιρνάς παντα έτσι και κουραγιο οι μερες περλασανε... δύνα μη να εχεις,, την αγαπη την έχεις δεδομενη... φιλακια

Fanypap είπε...

Χαίρομαι που άλαξες παραστάσεις Αχτιδούλα μου!!Πανέμορφο μέρος!!Άντε τα δύσκολα πέρασαν!! Λίγο κουράγιο ακόμα!!! φιλάκια και καλό σου μήνα γλυκιά μου!!!

Hfaistiwnas είπε...

Άμα έχεις τέτοιους ανθρώπους να σε φροντίζουν δεν θες τίποτα άλλο!
Τέλος τα βάσανά σου!!!
Καλό μήνα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αννα, είναι η πρώτη φορά που ήμαστε χώρια τόσο διάστημα.Δεν μπορείς να μην αγαπάς ένα τέτοιο άνθρωπο.

@ marilia μου δεν ξέρεις πόσο θέλω να συναντηθούμε κάποια μέρα..να ξέρεις ότι θα υπάρχει πάντα σπίτι για σένα εδώ στη πόλη μου ..τι το κάναμε το στούντιο!!!

@ Σοφία, δεν περιγράφεται η..ακαταστασία..όλα καθαρά βέβαια όμως τα πάντα στην επιφάνεια..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ /Η hamomilaki. Gr, όπως λέω πάντα..κι αυτό θα περάσει..Πέρασε λοιπόν..τώρα υπομονή να γίνω όπως παλιά.

@ stalamatia, ευχαριστώ φίλη μου, καλή σου μέρα καλή εβδομάδα, καλό μήνα να έχουμε.

@ foufoula89 , όλος ο κόσμος να είναι καλά..ευχαριστώ γλυκιά μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Φιλία, χα! χα!..κοπάνα έκανα..Υπομονή δυο μέρες!!

@ ΕΥΔΟΚΙΑ μου δεν έχω άγχος πια..τελειώνω..όλα θα πάρουν το δρόμο τους γλυκιά μου, θέλει υπομονή και προσπάθεια.

@ JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS, ευχαριστώ φίλε μου καλή εβδομάδα και μήνα!

@ Marie ευχαριστώ φίλη μου, πέρασαν τα δύσκολα, χρειάζεται υπομονή τώρα και προσοχή εκ μέρους μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ bar-man (Βαρβάρα), ήταν όμορφα μα δεν ήταν ακόμα για μένα..κουράστηκα και δεν κοιμήθηκα και καλά..όμως ήταν μία όμορφη ευχάριστη αλλαγή με πολλή αγάπη.

@ Νεφέλη μου τον ξέρεις εσύ..είναι ο πιο χρυσός άνδρας του κόσμου.

@ Αγγελικη Ν, φίλη μου που από τόσο μακριά με σκέπτεσαι και με νοιάζεσαι..ευχαριστώ από ψυχής.

@ βασω λαρισα, όταν γυρίσω σπίτι θα τα πούμε στο τηλέφωνο.

@ Ρούλα - Σμαραγδένια, φίλη μου έχω πάντα δίπλα μου την Παναγίτσα σου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Φανή Παπ., Ζωγράφος κοριτσάκι μου εύχομαι κι εσύ να είσαι καλά..εδώ δεν μπορώ λόγω ιντερνετ αργού να μπαίνω στα μπλοκ σας να βλέπω τι φτιάχνετε..σε επιθύμησα.

@ Hfaistiwnas, φίλε μου αυτό είναι το κέρδος της ζωής μα..οι αγαπημένοι δίπλα μας, φίλοι και συγγενείς..

Unknown είπε...

αχτιδουλα μου γλυκια .καθε φορα που διαβαζω αναρτηση σου κ εχεις λογακια για τον αντρουλη σου πολυ με συγκινει η αγαπη σας.. ευχομαι ολοψυχα τα καλυτερα κ για τους δυο σας..κ σε σενα λιγη υπομονη ακομη κ αντεεεεεεεε βγαινεις με το καλο...
ευχομαι καλο μηνα..καλη εβδομαδα και όταν θα έχεις χρόνο πέρνα απο το blog μου σε περιμένει ένα δωράκι ..στείλε μου τα στοιχεία σου στο email μου ..πολλα φιλια

...irida... είπε...

καλημερα!καλο μηνα γλυκιαμου !!!με ολα τασχημα πισω!!!!

Ποδηλάτισσα είπε...

Αχτιδούλα μου Καλή σου μέρα... καλή εβδομάδα και καλό μήνα!!!!! Πιστεύω να πήρες τόση δύναμη και αισιοδοξία από αυτή την έξοδο που οι υπόλοιπες τρεις μέρες - η άκρη της ουρίτσας - να μην σου φανούν καθόλου!!!! Η έκπληξη του Δημήτρη σου υπέροχη... όχι βέβαια ότι περίμενα κάτι λιγότερο από αυτόν!!!!! Πολλά πολλά φιλάκια!!!!!!

Marina είπε...

Το'χει τ'όνομα -δεν ξέρω- αλλά όπου Δημήτρης και μάλαμα!!! Πάντα Αχτιδούλα μου έτσι να'στε, να ξεχυλίζετε από αγάπη!!!
Άντε και τελείωσες! Τι είναι τρεις μέρες; Το σκαλοπάτι σου για το σπίτι σου με δύναμη και σιγουριά!!!!
Καλό μήνα!!!

BUTTERFLY είπε...

Ο αντρας σου καλη μου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!! Ειστε πολυ τυχεροι που βρηκατε ο ενας τον αλλον!
Αντε τελειωσες!!!

Ανώνυμος είπε...

ισως η κοπανα να ηταν για σας λιγο κουραστικη αλλα ηταν τοσο τρυφερη η κινηση του καλου σας,που νομιζω αξιζε τον κοπο. τι λετε?φορτιστηκαν οι μπαταριες,και ξεχυλισαν απο τοοοση αγαπη.,ετσι οι δυο μερουλες εγινα παιχνιδακι!να σας εχει και τους δυο ο Θεος καλα!καλο μηνα! Βαλ

thomi είπε...

τι τελεια..μπραβο στον αντρουλη σου και στην κορουλα σου που σου ετοιμασαν ολο αυτο!τελεια!
ποσο σε χαιρομαι και σε θαυμαζω, με την υπομονη και την επιμονη σου..αγαπω κλωντη!

Penelope είπε...

Καλό Μήνα!
Σιδερένια!!!
Και μην σ' ακούσω ή σε διαβάσω να "γκρινιάξεις" γιατί θα έρθω εκεί τρέχοντας με βρεγμένη σανίδα!!!!

Χαιρετισμούς από καρδιάς και γρήγορα πολλές ωραίες εξορμήσεις πάλι.

Anna είπε...

επιτελους ...ξαναστελνω κι εγω τα χαιρετισματα μου..και χαιρομαι τοσο πολύ που διαβαζω την συνέχεια εδω!!! την εκανες την εκδρομη σου..ας ηταν δυσκολα...πηρες λιγο αλλο αερα! να μου προσεχεις στο σπιτι!!! λιγο λιγο και με πολυ πολυ υπομονη!!! σιγα σιγα όλα θα βρουν τον ρυθμο τους παλι..αλλά προέχει να προσεχεις και να μη κανεις τιποτα τρελλό!!! πολλα πολλα χαιρετισματα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Elena Kaloydia φίλη μου σ' ευχαριστώ σου έστειλα διεύθυνση η τυχερούλα..

@ ...irida... το ίδιο και σε σένα γλυκιά μου, ευχαριστώ για τις επισκέψεις σου.

@ Ποδηλάτισσα ήταν πράγμται ανάσα, αφού τώρα ούτε καν αγωνιώ για τις υπόλοιπες μέρες.

@ Marina μακάρι να πάρει και ο συνωνόματος εγγονός την χάρη του.

@ BUTTERFLY, να τον έχει ο Θεός γερό και να του δίνει όσα αξίζει η καρδιά του φίλη μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βαλ, πίστεψε με μου έδωσε ανάσα να μην αγωνιώ για τις υπόλοιπες.

@ thomi, να τους έχει όλους ο Θεός γερούς, και ο άνδρας μου και οι δύο κόρες μου στάθηκαν δίπλα μου με αγάπη και φροντίδα.

@ Penelope, καλό μήνα γλυκιά μου, σ' ευχαριστώ!

@ anna μου αν το πιστεύεις από το πρωί δεν έχω καθίσει από το πρόγραμμα που μας βάζουν εδώ..Τώρα σε μισή ώρα πάω πάλι για φυσικοθεραπεία και στις 5 έρχεται ο άνδρας μου..

Eleni είπε...

Μπράβο Αχτίδα μου χαίρομαι που πέρασες όμορφα. Συγχαρητήρια στους υπέροχους ανθρώπους που έχεις δίπλα σου και σε αγαπάνε τόσο αλλά και που σε φροντίζουνε ακόμη περισσότερο!Με το καλό εύχομαι να γυρίσεις σπίτι σου!
Φιλάκια πολλά!

Μαίρη (Ginger) είπε...

Aχτίδα μου πάντα να ζείτε με αγάπη. Κάτι τέτοια κάνει και ο δικός μου. Είμαστε πιστεύω τυχερές να έχουμε τέτοιους συντρόφους. Και Κλωντη πως είχε βολευτεί στην αγκαλιά σου.

Φιλάκια

Rena είπε...

Τι όμορφη έκπληξη που σου ετοίμασε ο Δημήτρης σου!!!!!!
Ηταν λίγο δύσκολο για σένα αλλά άξιζε,η φύση σε όλο της το μεγαλείο!!!!
Καλό μήνα!!!!
Φιλάκια πολλά!!!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΛΕΝΗ, μόλις έφυγε ο καημένος..κουράζεται το ξέρω κάθε μέρα αν και δεν τον πιέζω ποτέ να έρθει.Τώρα μόλις έφυγε και πάει στη κόρη του!

@ Ѧαяʏ-Ǥιиɢɛя©, είμαι τυχερή γλυκιά μου, παρακαλώ το Θεό να τον έχει πάντα γερό..

@ rena μου ήταν δύσκολο..πίστεψε με..και ακόμα είναι.Τώρα πονάει το άλλο πόδι μου γιατί το επιβάρυνα βάζοντας το βάρος σε αυτό..

Δημιουργία είπε...

Καλό μήνα και καλή εβδομάδα Γεωργία μου.Με το καλό να γυρίσεις στο σπίτι σου.

Ανεράιδα είπε...

Μπράβο σας!!! Πάντα τέτοιες αποδράσεις να κάνετε!!!! Πολλά φιλιά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Unknown είπε...

Μραβω Αχτιδα μου τα καταφερες μια χαρα η βελανιδια εχει γερο ξυλο αντεχει για παρα πολα χρονια ολα τα ξεπερασεςμια χαρα σε συνχαιρω για την δυναμη σου καλη αναρωση

Δάφνη Χρονοπούλου/ Daphne Chronopoulou είπε...

Με το καλό
κι όλα καλά να πάνε!