Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

12η μέρα! Έχω γειτόνισσα!

Μου φέρανε γειτόνισσα, είναι μία πολύ καλή κυρία της ηλικίας μου και έχει κάνει αρθροπλαστική στο γόνατο. Περάσαμε όλο το απόγευμα μας μιλώντας όμως η καημένη πονάει υπερβολικά και στεναχωριέμαι γι' αυτό. Μακάρι να μπορούσα να τη βοηθήσω...Έτσι πια θα έχω παρέα και είμαι ευτυχής γι' αυτό.....
Φίλοι μου σήμερα επιτρέψτε με να μιλήσω όχι για μένα αλλά βασιζόμενη σε ένα μέιλ που έλαβα από μικρή αγαπημένη φίλη, μανούλα μικρή τριών παιδιών.. Δεν είμαι ειδική , δεν είμαι νηπιαγωγός, απλά μανούλα είμαι  και γιαγιά..
 Την διάβασα απελπισμένη, την ένοιωσα χαμένη στον αγώνα των μικρών αυτών"αφεντάδων", θα ήθελα να μπορούσα να της κάνω μία αγκαλιά...να την παρηγορήσω.
Δεν είμαι σύμφωνη με φωνές και τσιρίδες..σ' αυτές σε οδηγεί η κούραση και η απελπισία. Νομίζω ότι τα μικρά τερατάκια χρειάζονται απλά μία ΣΤΑΘΕΡΗ φωνή  κυρίαρχη που να τους περνά το αίσθημα ότι : " Είμαι ο αρχηγός, δεν θα σας περάσει.. θα με βρίσκετε μπροστά σας σε όσα αντιστέκεστε ".
 Ξέρω το πρόβλημα από πρώτο χέρι..το βλέπω στη κόρη μου που έχει κι εκείνη τρία παιδιά όμως το αντιμετωπίζει διαφορετικά.. Την έχω δει να μαγειρεύει μαζί τους,να τους βάζει εργασίες ευθύνης, να τους φτιάχνει ζυμάρι για να απασχοληθούν σε μία κουζίνα ..χαμός!!!. Σήμερα μου έλεγε με γέλιο ότι έφτιαχνε τη καινούργια συρταριέρα που αγόρασε και έβαζε μέσα τα ρούχα φρεσκοσιδερωμένα .. την είδε ο μικρός , πήγε στο άλλο δωμάτιο και..έβγαλε όλα τα ρούχα από τα συρτάρια στο πάτωμα..
Το ίδιο μου το έκαναν με την αδελφή της όταν ήταν μικρές..η κόρη μου αντέδρασε όπως τότε εγώ.. Του εξήγησε ότι αυτό είναι κακόοοοο και τον έβαλε να τα ξαναβάλει όλα μέσα μόνος του διαφορετικά θα τον έβαζε τιμωρία στο ..καρότσι. Ξέρετε..το παλιό καρότσι είναι σε μια γωνιά και είναι ο τόπος τιμωρίας όταν κάνει κάτι. Πάει μόνος του και κάθεται μέχρι να του πουν ότι έληξε!!!

Φίλη μου καλή, μικρό μου κοριτσάκι, δεκάδες μανούλες σαν κι εσένα παλεύουν να προσπεράσουν την αδυναμία τους να τα βγάλουν πέρα με τους μικρούς αφεντάδες..μόνες τους..χωρίς βοήθεια..απελπισμένες σηκώνουν τα χέρια, μελαγχολούν .Ξέρω ότι δεν έχει καμία βοήθεια από μαμά και πεθερά, είσαι μια μικρή ηρωίδα που ασφυκτιά. Ο μπαμπάς θεωρεί ότι δεν κάνεις ότι πρέπει, ότι είσαι μαλακή μαζί τους , γυρίζει δίκαια κι αυτός κουρασμένος από τα προβλήματα της δουλειάς και θέλει να τα βρει όλα τέλεια για να ξεκουραστεί..Εσύ κουρασμένη ζητάς βοήθεια βουβά....
Μπαμπάδες..ανοίξτε τα μάτια..έχετε τα δίκια σας όμως αυτά τα παιδιά είναι "προϊόντα"και των δυο σας και όπως απολαμβάνετε τα φιλάκια τους, τα χαδάκια τους και τις πρώτες έξυπνες κουβεντούλες έτσι ακριβώς πρέπει να μοιράζεστε τα δύσκολα, τα κλάματα, τα ουρλιαχτά, τη προσπάθεια τους να σας επιβληθούν.. 
Φίλη μου προσπάθησε να τα απασχολήσεις δημιουργικά μαζί ..μαζί..δώσε τους περίεργα υλικά που αρέσουν στα παιδιά, μανταλάκια ξύλινα, κουτιά, μπογιές, αυτοκόλλητα.Μπες σε σελίδες που μιλάνε για κατασκευές  http://paizoumemazi.blogspot.gr/ όπως αυτή που σου γράφω που τη θεωρώ από τις πιο καλές. 
Σου κάνω μία Αχτιδένια αγκαλίτσα και θα είμαι πάντα δίπλα σου έστω με μέιλ και τηλέφωνο όποτε νιώθεις την ανάγκη να τα "ψάλεις" σε κάποιο, να πεις όσα θέλεις να πεις και δεν το κάνεις.

Ξημέρωσε Σάββατο, έβρεχε όλη νύχτα, η κυρία δίπλα μου η πονάει πολύ , η δική μου μέση είναι ασήκωτη από το να κοιμάμαι ανάσκελα..τελικά προτιμώ τη μέρα από τη νύχτα..Ταιριάξαμε με τη ..γειτόνισσα και το ρίξαμε στη κουβεντούλα ..Να ευχηθώ καλό ΣΚ σε σας που αγαπώ και μία μέρα πιο εύκολη για μένα. Σε λίγο πάω φυσιοθεραπεία και το απόγευμα έχω μπόλικες επισκέψεις.
Αχτιδένια φιλάκια..

32 σχόλια:

precious dreams είπε...

Καλημέρα αχτίδα μου ..... καλή δύναμη και στην γειτόνισσα σου....να χαμογελάς εσύ για να είμαστε και εμείς χαρούμενη μαζί σου..... καλό σ/κ

Ανώνυμος είπε...

Μια γλυκιά καλημέρα από τη βροχερή Άμφισσα. Χαίρομαι πολύ που είσαι καλύτερα και σωματικά και ψυχολογικά. είσαι η συντροφιά μου εδώ στη μοναξιά μου. σε λίγο θα πιούμε τον καφέ μας με την Αθηνούλα συζητώντας μέσω f/b. πολλά φιλιά!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μια γλυκιά καλημέρα από τη βροχερή Άμφισσα. Χαίρομαι πολύ που είσαι καλύτερα και σωματικά και ψυχολογικά. είσαι η συντροφιά μου εδώ στη μοναξιά μου. σε λίγο θα πιούμε τον καφέ μας με την Αθηνούλα συζητώντας μέσω f/b. πολλά φιλιά!!!! Βασιλεία.

xeiropoiein είπε...

Καλημέρα! Πιστεύω ότι μετά από αυτή την απαντησή σου, τα πράγματα θα στρώσουν πολύ γρήγορα με τα παιδάκια της! Κρίμα, πολύ κρίμα για την κυρία που ήρθε δίπλα σου, τουλάχιστον είναι τυχερή γιατί έχει εσένα για "γειτόνισσα"!! Εύχομαι οι μέρες σου να περνάνε ολοένα και καλύτερα!

...irida... είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΣΤΙς ΔΥΟ ΚΥΡΙΕς!!!ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!
ΚΑΙΣΤΗ ΜΙΚΡΗ ΜΑΜΑ!!!ΥΠΟΜΟΝΗ!!!ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΟΤΙ ΖΗΤΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ...ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΚΑΛΕς ΣΥΜΒΟΥΛΕς ...ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟ!!!

Memaria είπε...

Κι εγώ εύχομαι η δική σου μέρα να γίνει ευκολότερη και όλες από δω και πέρα, εδώ που τα λέμε..την ίδια ευχή κάνω και για την κυρία που έγινε συντροφιά σου...
Οι συμβουλές σου στη μαμά οι καλύτερες που θα μπορούσες να δώσεις..ελπίζω να τις ακολουθήσει..
Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο!

ΕΥΔΟΚΙΑ είπε...

Καλό σαββατοκύριακο Αχτίδα μου. Πολύ καλό που θα έχεις παρεούλα και θα λέτε και κάποια κουβεντούλα, όταν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε.
Και οι συμβουλές που έδωσες στη νέα μανούλα με τα τρία παιδιά, πολύ καλές και πάρα πολύ σωστές....
Φιλάκια

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ precious dreams, καλημέρα φίλε μου ,σ' ευχαριστώ .Είμαι καλύτερα,κάθε μέρα μια γραμμούλα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμη από Αμφισσα, μου βάζεις βαρύ φορτίο γλυκιά μου..αυτό το : η συντροφιά σου εδώ στη μοναξιά..Νοιώθω πολύ μικρή για να είμαι ικανή να σου γεμίσω τις ώρες.Όμως αισθάνομαι οτι μπορώ να σου στείλω πολλή θετική ενέργεια, πολλή αγάπη και ..ένα κομμάτι μου από το ροζ συννεφάκι που πίστεψε με το χρειαζόμαστε όλοι.Καλό ΣΚ σου εύχομαι.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ _xristina_, η γειτόνισσα μου είναι μια χαρά..ταιριάζουμε, γελάμε, μιλάμε πολύ, γκρινιάζουμε το ίδιο χαζογελώντας το βράδυ και έχω πια παρέα.

Anna είπε...

Καλημερα! χαιρετισματα στελνω για το σαββατοκυριακο...σε σενα, στην γειτονισσα σου ( αχ..πως την καταλαβαινω...!!) ! αντε..κουράγιο και στις δυό σας, δυναμή και ωραίες συζητήσεις!! :)
'Οσο για την νεαρή μαμα...κι εγω με τρια μικρα ήμουν, συμφωνώ απόλυτα με τα δικά σου λόγια..και επίσης να σκεφτεί ότι ,εάν εκείνη δεν ειναι καλά...δεν θα ειναι και τα μικρά! οσο πιο εκνευρισμένη..τόσο πιο πολύ και αυτά! κρίμα είναι αν περνάει ο καιρός χωρίς να μπορεί να απολαύσει τα χρόνια που είναι μικρά τα παιδιά!Πιστεύω όλες μας την καταλαβαίνουμε..και όλες μετανιώνουμε για πολλά που ίσως κάναμε λάθος...αλλά ποτέ μα ποτέ δεν θα μετανιώσουμε για τις ώρες που παίξαμε, γελάσαμε και γενικώς περάσαμε με τα παιδάκια μας! ...
( και ας μη ειχαμε πλυνει τα πιάτα!! :)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ...irida...ευχαριστώ φίλη μου είμαι μια χαρά , τα βράδια λίγο δύσκολα μα είμαι μια χαρά.

@ me (maria)είναι δύσκολη υπόθεση να μεγαλώνεις παιδί,είναι αγώνας και η μάμα χρειάζεται βοήθεια.

@ ΕΥΔΟΚΙΑ μου έχω καλή παρέα πια.δόξα το Θεό.

Hfaistiwnas είπε...

Άντε και θα έχεις κάποιον να τα λες! Μπράβο!
Εδώ ακόμη δεν έβρεξε.. αλλά για κει το πάει..

Δέσποινα είπε...

Υπομονή και σε σένα και στη γειτόνισσα και στη φίλη σου...όλα θα φτιάξουν!

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Καλησπέρα Αχτιδένια!!
Ε, αφού βρήκες τη δύναμη να ασχοληθείς με προβλήματα τρίτων δεν σε φοβόμαστε πια!
Φιλιά πολλά!

Ειρήνη Ε. είπε...

Αχτιδούλα, πάντα έχεις μια καλή κουβέντα, μια καλή συμβουλή για τον καθένα που θα στο ζητήσει. Καλό κουράγιο στη νεαρή μαμά. Σίγουρα θα βρει τον δικό της τρόπο, να φέρει βόλτα τα νεαρά της βλαστάρια!!
Έχεις και "γειτόνισσα" τώρα, θα περνά η ώρα σου πιο εύκολα. Περαστικά και σε εκείνη.
Καλό Σαββατοκύριακο.

Χρυσούλα είπε...

Γειάσου Αχτίδα!...Τι ωραία τώρα που έχεις και γειτόνισσα!...οι ώρες θα περνάνε πιο εύκολα....Πολύ δύναμη και υπομονή εύχομαι στη μανούλα που αναφέρεις....και για σένα και τη γειτόνισσά σου σας εύχομαι μια ελαφριά νύχτα...και να κοιμηθείτε ήρεμα!

Ανώνυμος είπε...

Kαλησπερα Αχτιδουλα μας και ευχομαι καλο Σ/Κ να εχεις και καλη υπόμονη να εχετε με την συντροφια σου!!!Ευχομαι να πατε κι οι δυο σας γρηγορα στα σπιτια σας!!!Φιλακια πολλα!!Χαρά

Ανώνυμος είπε...

Αααααααα,οι συμβουλες σου πολυ καλες οπως παντα,κι ευχομαι η μικρη μανουλα να βρει την δυναμη να δει τα πραγματα πιο καθαρα και να μην λυγισει ξανα σε καμια δυσκολια...Να εχει οικονομο και βοηθο στο σπιτικο της την Παναγιτσα μας κι ολα θα λειτουργουν τελεια μεσα στην οικογενεια της...Η προσευχη μας βοηθαει οταν απελπιζομαστε να διωχνει τα μαυρα συννεφα που πεφτουν στην ψυχη μας!!! Χαρά

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ anna μου σ' ευχαριστώ έχω παρέα πια, μα και οι δικοί μου μόλις έφυγαν, καληνύχτα παι και να χαίρεσαι τα παιδάκια σου.

@ Η Hfaistiwnas, σήμερα είναι μία βροχερή και ψυχρή μέρα όμως μου αρέσει γιατί ζεσταίνομαι.

@ Δέσποινα, εκείνη η καημένη πονάει πολύ ακόμα, εγώ δεν πονάω πια.

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,καλησπέρα μανούλα μου!!!εύχομαι περασστικά στην κυρία,κ κάθε μέρα να είσαι καλύτερα!!!!είναι δύσκολοι καιροί για όλους μας!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Γιαγιά Αντιγόνη φιληνάδα μου είμαι καλά, δεν πονάω πολύ πια , κάνω τις ασκήσεις μου κάθε μέρα και όλο και καλυτερεύω.

@ Ειρήνη Ε. πράγματι τώρα είμαι καλύτερα με συντροφιά, ευχαριστώ φίλη μου.

@ Χρυσούλα μου είναι δύσκολο να είσαι νέα μανούλα πια..τα παιδιά δεν παίζουν σε αυλές , είναι κλεισμένα σε δωμάτια δυστυχώς.

@ Χαρά μου μακάρι..μετρώ τις μέρες όμως μου έκανε πολύ καλό αυτή μου η απόφαση να μπω στο κέντρο.Η Παναγία πάντα δίπλα μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη μου σ' ευχαριστώ κοριτσάκι μου,το τηλέφωνο μου εδώ στο κέντρο είναι 2310986018.

DIMI είπε...

Καλό καί ήσυχο βράδυ Αχτίδα μου!!Εμπλεξα μέ τά μικρά!!Χαίρομαι πού έχης παρέα!Περνάνε πιό γρήγορα η μέρες!!Φιλάκια πολλά!!

Ανώνυμος είπε...

όμορφες συμβουλές..ελπίζω να την βοηθήσουν..καλό βραδάκι σου εύχομαι..γλυκά φιλιά!

vailie είπε...

Α, γλυκια μου Αχτιδα...
Εισαι μια γλυκα πραγματικα!
Ποσο δικιο εχεις σε οσα γραφεις....Και τα δικα μου 3 ζουζουνια με φτανουν σε οριακες καταστασεις θυμου και νευρων! Και καθονται αφωνα να χαζευουν το ...επιτευγμα τους! (δλδ πως καταφεραν να κανουν τη μαμα να χτυπιεται και να τσιριζει ετσι!!!χαχαχα)
Απλα στενοχωριεμαι τοοοσο πολυ οταν τα μαλωνω γιατι παντα πιστευα οτι μολις πω κατι θα με ακουσουν και γιατι γενικα ειμαι πολυ ηπιων τονων,αθορυβη θα μπορουσα να πω!
Εισαι μια σκετη ομορφια στις προηγουμενες φωτο και λυπαμαι που εκανα μερες να μπω να σε δω! Δεν ηξερα για το ποδαρακι....
Περαστικουλια σου! Και στην γειτονισσα σου τις ευχες μου για γρηγορη αναρρωση και οσο γινεται πιο ανωδυνη!
Φιλακια και ονειρα γλυκα.... ;ο)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ DIMI Δήμητρα μου μη σκας, ξέρω τι σημαίνει να κοιτάς εγγόνια.Σε φιλώ και σ' ευχαριστώ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ mplahmplah.wordpress.com, καλημέρα φίλη μου και σ' ευχαριστώ , σου έρχομαι επίσκεψη !

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ vailie μου καλημέρα.Ξέρω πόσο δύσκολο είναι όμως να θυμάστε πάντα οτι ατές οι στιγμές δεν θα ξανάρθουν ποτέ και πρέπει να τις ζήσετε όπως και να έρχονται.

Unknown είπε...

Aχτίδα μας καλή σου μέρα, κάθε μέρα και καλύτερα χάρη στην αισιοδοξία σου, ελπίζω αυτο να βοηθήσει και την γειτόνισσά σου. Γράψε και στη νεαρή μανούλα να χαρεί , όσο μπορεί να τερατάκια της όπως την συμβουλεύεις...γιατι τα χρόνια περνουν σαν ποτάμι και πίσω δεν γυρνουν...τα μικρά μεγαλώνουν και ανοιγουν τα φτερά τους , φεύγουν και εμεις μένουμε με τις αναμνήσεις των παιδικών τους χρόνων...και εγω τρία τάχω μεγάλα πια, πρόσφατα πάντρεψα και την κόρη. 'Οταν ήταν μικρά τα φώναζα ο σκύλος μου (ο γιος) η γάτα μου (κόρη) και το ποντικάκι μου (η μικρή κόρη)

marilia είπε...

Πώς είσαι, αχτιδούλα;

αγκαλιά

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Η Basiliki Ousantzopoulou το ίδιο είπα κι εγώ..έτσι ακριβώς είναι, εμείς που μεγάλωσαν τα παιδιά αμς το ξέρουμε.

@ marilia μου είμαι μια χαρά, έχω και παρέα πια δίπλα μου..μου έλειψες τα πρωινά!