Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Ένα ευχαριστώ δεν φθάνει..

Όπως λεει και η θρυλική εκείνη κινηματογραφική φράση: αύριο είναι μία καινούργια μέρα.. Έτσι κι εγώ..σηκώθηκα από ένα ελάχιστο ύπνο που έκανα χθες μα ήρεμη όσο ποτέ. Όταν έχεις τόση αγάπη και φιλία γύρω σου δεν έχει ανάγκη και ούτε καν το δικαίωμα να ανησυχείς..
Φίλοι μου..ένα ευχαριστώ νομίζω ότι είναι ελάχιστο.. τόσα σχόλια και τόσα αμέτρητα μέιλ.. δεν είχε σημασία αν ηταν μέιλ λύπης μερικά γιατί δεν μπορούσαν να μου δώσουν αίμα..ήταν μέιλ αγάπης και προσφοράς αισθημάτων και αυτό μου αρκεί..
Κάποια φίλη μου έγραψε οτι φοβότανε μέχρι τώρα να γράψει στο διαδύκτιο σε αγνώστους..μα πόσο άγνωστοι ήμαστε όλοι εμείς.. Εμείς που ξέρουμε η μία για την άλλη ακόμα και σε ποια..φαγητά έχουμε αλλεργία ή τι είναι το πρόβλημα μας..
Η γιαγιά μου όπως ξέρετε ήταν από τη Πόλη.. μου έλεγε λοιπόν αμέτρητες ιστορίες για να περάσει η ώρα μου μέχρι να έρθει η μαμά μου από το Πανεπιστήμιο..
 <<-Κάποτε γιαβρί μου ο Θεός έβλεπε δυο φίλους αγαπημένους και πολύ φτωχούς που στο χωράφι ονειρευόντουσαν τι θα κάνανε αν είχαν μία ευκαιρία στη ζωή τους να ευχηθούν . 
Τότε τους παρουσιάστηκε και τους έδωσε από ένα δενδράκι, τους είπε να το φυτέψουν και όταν το κάνουν να ευχηθούν από αυτό ό,τι καρπό φανταζόντουσαν..μέχρι να έρθει κάποτε να τους το πάρει πίσω!
Ο ένας λοιπόν φύτεψε το δένδρο και ζήτησε να του δίνει λίρες για καρπό ..ο άλλος  ξενύχτησε να σκέπτεται την ευχή που θα έκανε..,μετά το έχωσε στη γη , του σκέπασε με φροντίδα τις ρίζες και του ζήτησε..φίλους. τα δένδρα μεγάλωσαν και έδωσαν καρπούς..
Οι λίρες σκέπαζαν κάθε μέρα το χώμα κάτω του και ο πρώτος τις μάζευε με λαχτάρα σε σωρούς.. Άρχισε να κοιτά ολόγυρα του σκεπτόμενος οτι κάποιος θα τον έβλεπε και θα τον λήστευε.. έπαψε να μιλά στο φίλο του το παιδικό ,έκαμνε λοιπόν λάκους και έθαβε τις λίρες ...και κάθε μέρα το ίδιο..
Ξενυχτούσε φρουρός στο δένδρο του, δεν έτρωγε, δεν κοιμώτανε..ούτε καν στην οικογένεια του δεν πήγαινε..
Ό άλλος κάθε μέρα έβλεπε στη ρίζα του δένδρου του ένα φίλο που τον αγκάλιαζε, άκουγε τα προβλήματα του, τον βοηθούσε στο σκάψιμο στο χωράφι και κάθε μέρα γινόντουσαν περισσότεροι.. Τους πήγαινε στο σπίτι του , μοιραζότανε το φαγητό του κι εκείνοι αν και φεύγανε να κάνουν τη ζωή τους πάντα δίπλα του τον βοηθούσαν με κάθε τρόπο.. 
Τον έκαναν γνώστη πολλών , του έδωσαν ιδέες, του στάθηκαν στις δύσκολες στιγμές και μοιράστηκαν με γλέντια και ευχές τη κάθε χαρά του.
Ένα βράδυ παρουσιάστηκε ο Θεός να πάρει πίσω τα δένδρα..Ο πρώτος πήρε τα τουφέκια να φυλλάξει το βιό του..το θαμμένο θησαυρό του..γέρος πια χωρίς κανένα δίπλα του ..Ο Θεός τότε του είπε: 
-Δεν ήρθα μόνο για το δενδρο..ήρθα να πάρω κι εσενα..
- Μα γιατί είσαι άδικος Θεέ..δεν χάρηκα τις λίρες μου..
- Χάρηκες ότι ..ήθελες να χαρείς φίλε μου..έκανες την επιλογή σου. Όταν δεν μοιράζεσαι κάτι ουσιαστικά δεν το ζείς..έλα τώρα μαζί μου και άσε τις λίρες να τις χαρούν άλλοι.. 
Ο άλλος είδε το Θεό, προσκήνησε μπροστά του και τον ευχαρίστησε.
-Θεέ μου σ' ευχαριστώ..γέμισες τη ζωή μου, μου χάρισες χαρά, αγάπη και φίλους.. Τα έζησα όλα.. είμαι έτοιμος να έρθω..αφήνω πίσω στην οικογένεια μου ότι πιο καλό..ανθρώπους να τους σταθούν και να τους αγαπούν..τους φίλους της ζωής μου ..
-Κατάλαβες Γιωργίτσα την ιστορία;
-Ναι γιαγιά..εγώ θα εχω πάντα πολλές φίλες..>>
Αχτιδένια φιλάκια φίλοι μου..σας ευχαριστώ..νομίζω τα λέει όλα..

48 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μια γλυκια καλημερα απο εμενα!!ολα θα πανε καλα.μακαρι να σε εχει ο θεος καλα.απο το σπιτακι σου περνω θαρρος,αισιοδοξια για την ζωη και κουραγιο!!!φιλια πολλα!!!!!

Ειρηνη Σ είπε...

να σε εχει ο Θεος καλα και με πολλους φιλους κοντα σου
κι εγω σευχαριστω που μας εμπιστευεσαι
πολλα φιλια

Hfaistiwnas είπε...

Έτσι ακριβώς!
Οι φίλιοι είναι πιο ακριβοί!!!
Καλημέρα!

"ζαχαρούλα.." είπε...

καλημέρα Αχτιδούλα!!!!!
μην αγχώνεσαι.. να χαμογελάς!! όλα θα πάνε καλά...ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ!!!! Άλλωστε είσαι γερό σκαρί εσύ!!!!!

όσο για τους φίλους.. ανεκτίμητο αγαθό.. πόσο μάλλον οι διαδικτυακοί φίλοι που δεν έχουν τπτ άλλο στο μυαλό τους παρά μόνο μία καθαρή φιλία!!!!!!

σου στέλνω πολλά ζαχαρένια φιλιά από την Πάτρα , και αμέτρητη αγάπη!!!!

Pinelia είπε...

Μου άρεσε πολύ το παραμυθάκι σου!Όλο νοήματα που σε βάζουν σε σκέψεις:Πολλά φιλιά, σε ευχαριστούμε πολύ!

Anna είπε...

πολύ όμορφη και σοφή ιστορία! έχεις μπροστά σου δυσκολίες, αλλά ξέρεις οτι - εκτός από τους αγαπημένους δικούς σου έτσι κι αλλιώς- έχεις τόσες και τόσους φίλους που θα σε σκέπτονται και θα προσεύχονται να πάνε όλα καλά!! Κι όταν θα εισαι στην ανάρρωση και στις ασκήσεις...θα σκέφτεσαι τι να μας γράψεις εδώ..και όλα θα ειναι πιο εύκολα! :)
Καταλαβαίνω την αγωνία και την ανησυχία σου...το να πρέπει να πάρεις απόφαση για κατι που γνωρίζεις εκ των προτέρων οτι θα ειναι δύσκολα..δεν ειναι και το πιο ΄"εύκολο" - το έχω ζησει. Αλλά όλα έχουν τον σκοπό τους ...και μας παρηγορεί , πώς ο Θεός ξερει!

Chrisi είπε...

Καλημέρα,πολύ όμορφη ιστορία ,μπορεί στη ζωή μου να στερήθηκα και στερούμαι πολλά αλλα δόξα το θεό φίλους είχα καλούς και στα δύσκολα και στα καλά και ευγνωμωνώ το θεό που μου τους χάρισε,φιλιά.

Ερατώ είπε...

Πολύ όμορφη ιστορία!
Εύχομαι να περάσει γρήγορα η περιπέτεια με την υγεία σου και είσαι πάντα καλά να μας δίνεις λίγη από τη δύναμη και την αισιοδοξία σου!
Καλημέρα!

Ελπίδα - two boys and hope είπε...

τι όμορφη ιστορία !!! Μακάρι κι εσύ να έχεις πολλούς πολλούς φίλους και να μοιραζεσαι μαζί τους μόνο χαρές!! περαστικά!!

Despina είπε...

Καλή μέρα και από εμένα. Πολύ ωραία η ιστορία της γιαγιάς σου μιλάει απευθείας στις καθαρές καρδιές. Όσο για την κάθε μέρα σου ευχομαι να είναι όμορφη και δημιουργίκή. Πολλά φιλιά

Daphnofila art jewelry είπε...

Αχτίδα καλή σου μέρα.Εύχομαι να πάνε όλα καλά με την επέμβαση και να αναρρώσεις γρήγορα.Γρήγορα να επιστρέψεις στην καθημερινότητά σου με υγεία και δημιουργία.Φιλιά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, φίλη μου ευχαριστώ εύχομαι και σε σένα ότι καλύτερο σου δώσει ο Θεός.

@ Ειρηνη Σ, μα είστε η..μπλοκοπαρέα μου..τι θα έκανα χωρίς εσας!

@ Hfaistiwnas φίλε μου μικρέ μακάρι έτσι να ήμαστε πάντα.

@ "ζαχαρούλα.."κοριτσάκι μου ελπίζω να μας έρθεις οταν θα είμαι καλά και να βρεθούμε πάλι όπως τότε.

@ Pinelia, μεγάλωσα με τέτοιες ιστορίες.

@ anna μου ελπίζω να μπορώ.Σήμερα πήγα και εξέτασα από κοντά τη κλινική και το κέντρο αποκατάστασης..Ξέρω οτι έχω ένα μικρό βουναλάκι μπροστά μου..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Neli μου πολλές φορές μέσα από τη στέρηση βγαίνει ο..θησαυρός της γνώσης ..

@ Ερατώ μου σ' ευχαριστώ ελπίζω να περάσει κι αυτό.

@ Ελπίδα μου είχα μια γιαγιά μοναδική..

@ Despina, ευχαριστώ φίλη μου.

@ daphnofila αυτό ελπίζω κι εγώ γλυκιά μου.

Marie είπε...

Υπέροχη ιστορία, τα λέει όλα! Ώστε και ο Δημήτρης σου σαν κι εμένα ε? Πω πω ρόμπα γίναμε! χα χα! Χαίρομαι πολύ που μάλλον θα'χεις πολύ παραπάνω αίμα από ότι χρειάζεσαι! Κοριτσάρα μου όλα θα περάσουν, είσαι ψυχάρα εσύ, ΔΥΝΑΜΗ! Οι δυσκολίες είναι για όλους, σήμερα ο ένας αύριο ο άλλος... Όλα θα πάνε καλά! Οτι δε μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς! Φιλάκια πολλά και αγκαλιά σφιχτή!

Μαρία είπε...

Συγκινητική ιστορία,Αχτίδα μου...Μα περισσότερο μου άρεσε που ήταν αληθινή...΄Στους αληθινούς φίλους λοιπόν...Καλό απόγευμα...

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Καλημέρα κι από μένα. Χθες που διάβασα την ανάρτησή σου ήμουν ανάμεσα στο να σου γράψω ή όχι καθώς δυστυχώς δεν είμαι μία από αυτές που θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν... και τα λόγια συγνώμης και λύπης μου φάνηκαν ανουσια. Μετά την ιστορία σου όμως το μετάνιωσα που δεν έγραψα ούτε κουβέντα. Σε γλυκοφιλώ γλυκιά μου (που θα μπορούσες να ήσουν και μαμά μου)και σου εύχομαι να πάνε όλα καλά. Το μόνο που μπορώ να στείλω είναι η θετική μου ενέργεια! Callie by Anthomeli

Penelope είπε...

Έτσι ακριβώς καλή μου!
Οι φίλοι είναι πολύτιμοι και ακριβοί, ειδικά αν τυχαίνει να είναι και καλοί σαν άνθρωποι, ταυτόχρονα!

Πόπη είπε...

Ένα σωρό φίλοι σε διαβάζουν κάθε μέρα Αχτιδούλα μου,εκτός από αυτούς που κάνουν σχόλια και επικοινωνούν νοερά μαζί σου και χαίρονται με τα γραφόμενά σου....
Κατάλαβες Γιωργίτσα;;;;
Όλοι αυτοί θα στείλουν τώρα την ευχή τους και την προσευχή τους για να πάνε όλα καλά!!!!!!!!!!
Και θα πάνε καλά!!!!!!
Καλή επιτυχία λοιπόν, θα τα πούμε και τηλεφωνικά...
Φιλάκια!!!

Ανώνυμος είπε...

Να πάνε όλα καλά, φίλη μου και να είσαι γρήγορα γερή και δυνατή! είναι πολύ συγκινητικό που σε στηρίζουν όλοι. μακάρι να γίνεται πάντα αυτό!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marie γενικά οι άνδρες είναι λιγάκοι..ευαίσθητοι..σε κάτι τέτοια πουλάκι μου.Να φανταστείς οτι ε΄χει κάτι φλέβες που κάνουν μπαμ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Όστρια η γιαγιά μου ήταν αστείρευτη σε τέτοιες ιστορίες..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Callie by Anthomeli, σ' ευχαριστώ που ξαναπέρασες, οι ευχές σου θα μου κάνουν παρέα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Penelope μου σ' ευχαριστώ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Πόπη μου εσύ σίγουρα ξέρεις τι θα περάσω..το σκέπτομαι και ..οργανώνω απόδραση!!χι!χι!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ris, φίλη μου είναι η ανταμοιβή μου τόσα χρόναι..φίλες καρδιάς!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Εννοείται Αχτιδένια μου ότι όλα θα πανε καλά..και σε λίγο καιρό θα είσαι παλι εδώ γερή δυνατη.....για όλοι σου την οικογένεια και του πολλους φίλους που σε νοιάζονται και σ άγαπανε.. εικαι και πολύ τυχερή που είχες γιαγιά και που σου έλεγε τόσες ωραίες ιστορίες...που σίγουρα θα τις λές και εσύ στα εγγόνια σου....η τύχη αυτή θα σε ακολουθά σε ότι κι αν κανεις στην ζωή σου... φιλακια πολλα

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν,Ακτιδούλα,συνεννοήθηκα με το Νοσ.Σάμου και μπορώ να δώσω αίμαι.Αύριο το πρωί θα πάω και πιστεύω ότι 99% θα πιστωθείς με μία μονάδα αίματος.Θα σε ενημερώσω σχετικά.Πολλά φιλιά κ κουράγιο. Κι αυτό θα περάσει...eviv

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ρούλα - Σμαραγδένια, ελπίζω όλα να πάνε καλά φίλη μου, το ελπίζω, φοβάμαι την ακινησία που θα έχω για αρκετό καιρό..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ eviv ευχαριστώ πολύ τη χρειάζομαι..αν σε ρωτήσουν πατρώνυμο είμαι του Ιωάννη, τώρα το ζητούν.Ευχαριστώ και πάλι..

Aspa είπε...

Αχτιδούλα μου καλησπέρα...Καταρχήν μία μονάδα είναι ήδη εξασφαλισμένη...Μόνο που μου είπαν ότι επειδή ο τελικός προορισμός είναι Άγιος Λουκάς θα δηλωθεί κατευθείαν εκεί...Ξέχασα να ρωτήσω αν θα την βρεις ως Ασπασία Μυλωνά ή ως τραπέζα Λυγιά όπου δίνω αίμα...πάντως δόθηκε σήμερα στο Νοσοκομείο Ρίου Πάτρας.Δεύτερον στην προηγούμενη ανάρτηση...το μην αγχώνεσαι ...δεν πήγαινε στο αίμα αλλά στην όλη διαδρομή πριν και μετά το χειρουργείο...Σε αγαπάμε όλοι και θα σε συντροφεύουν οι ευχές μας! Φιλάκια!!!

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,είσαι η πιο γλυκιά μανούλα του κόσμου!!!!!!!!γιαυτό σε λατρέυω!!!!!!!!!!!!!!!!!όλα θα πάνε καλά!!!!φιλιά στον νταντούλη μου κ στο κλωντούλη μας!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Aspa μου σ' ευχαριστώ από καρδιάς, ελπίζω κάποτε να σου το ανταποδώσω.

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχη ιστορια της γιαγιας σου αχτιδενια μου.Πιστευω πολυ στην φιλια ..ειδικα μετα την γνωριμια μου μα Ζι σου πιστεψα περισσοτερο.Με αγκαλιασες με τοση αγαπη οταν ηρθα Θεσσαλονικη και δεν ειχα καμια φιλη..ξερεις τοσο ομορφα να δινεις που απο σενα πηρα μαθηματα ζωης αγαπημενη...ο θεος να σε εχει καλα εσενα και την οικογενειασ ου...φιλουθκια πολλα...και χαδακια στο κλωντακι μου...χχχχχΕΙΡΗΝΗ Κ.

Memaria είπε...

Τώρα είδα τις αναρτήσεις σου...δυστυχώς και νωρίτερα να έβλεπα τη χτεσινή ανάρτηση δε θα μπορούσα να βοηθήσω...χαίρομαι όμως που τόσος κόσμος σε σκέφτεται και είμαι σίγουρη πως όλα θα πάνε καλά!!
Φιλιά πολλά!

Marie-Anne είπε...

Αχτίδα μου, σου στέλνω τις ευχές μου για ένα πολύ καλό χειρουργείο και γρήγορη ανάρρωση. Δυστυχώς, αιμοδότης δεν μπορώ να είμαι, αλλά είμαι σίγουρη ότι πολλοί φίλοι ανταποκρίθηκαν ήδη στο αίτημά σου.
'Ολα θα πάνε καλά κι εμείς θα σε σκεφτόμαστε συνέχεια!

Ανώνυμος είπε...

Kalimera apo to www.radiopoint.gr
exoume kainourgia selida.
An 8elete deite kai ayto
http://www.youtube.com/watch?v=Hzgzim5m7oU&feature=player_embedded

DIMI είπε...

Σού εύχομαι ότι τό καλύτερο μέσα από τήν καρδιά μου Αχτίδα μας!!Ολα θά πάνε καλά!!Ολη η θετική σκέψη μας είναι μαζί σού!Η Παναγία νά σέ βοηθήση γρήγορα νά αναρώσης φιλενάδα!Καλή επιτυχία!!Πολλά φιλάκια!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΙΡΗΝΗ Κ., φίλη μου εσένα ειδικά δεν σε περιποιήθηκα όπως έπρεπε..σ' αγαπώ κι εγώ .

@ me (maria)φίλη μου σ' ευχαριστώ όπως και να είναι..μου αρκεί η αγάπη σου.

@ Marie-Anne, ναι φίλη μου ελπίζω να πάνε όλα καλά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ www.radiopoint.gr, ευχαριστώ για το βιντεάκι φίλε μου το είδα καθώς και το σταθμό σας.

@ DIMI Δήμητρα μου το ελπίζω , φοβάμαι αρκετά τις πρώτες μέρες..

Δημιουργία είπε...

Γεωργια μου, σου στελνω τις ευχες μου με πολλη αγαπη, να πανε ολα καλα.

Ανώνυμος είπε...

Σε συνέχεια του χθεσινού μηνύνματος σου λέω ότι δεν μπορεσα να πάω να δώσω αίμα,λόγω βλάβης,ευτυχώς μικρής, στο σαραβαλάκι μας.Μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι θα έχω πάει,ό,τι και να έχει προκύψει με το αυτοκίνητο.σε φιλώ eviv

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Δημιουργία , Κατερίνα μου σ' ευχαριστώ πολύ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ eviv, σε παρακαλώ μη στεναχωριέσαι ακόμα και αν δεν μπορέσεις..περαστικά στο..αυτοκίνητο!!!

Tante Kiki είπε...

Αχτίδα μου, τώρα είδα και τα δύο σου ποστ... Δυστυχώς δεν μπορώ να δώσω αίμα αλλά θα δω μήπως μπορέσω να κάνω κάτι γιατί ο ξάδερφός μου είναι αιμοδότης.
Αχτίδα μου ...μη στενοχωριέσαι ...όλα θα πάνε καλά!
Μέσα από τη ψυχή μου σου εύχομαι ένα καλό χειρουργείο και καλή σου ανάρρωση!!!

Pepi είπε...

Καλή μου, σου εύχομαι τα καλύτερα! Πάντα με χαμόγελο και αισιοδοξία!
Τα φιλιά μου , και καλή ανάρρωση!

ElenaG είπε...

Κοριτσάρα μου καλά και πέρασα...αγάπη μου δυστυχώς έπαψα να είμαι αιμοδότης από τα 28 μου...τι να τα λέω...τα δικά μου τα ξέρεις!!! Εσύ όχι 4 αλλα 24 θα βρείς είμαι σίγουρη. Όλα καλά θα πάνε με τη βοήθεια του Θεού είμαι σίγουρη! Η σκέψη μας η αγάπη μας και η προσευχή μας θα είναι μαζί σου...

φιλια κορίτσι μου και ένα στο Δημήτρη μου που είμαι σίγουρη πως θα αγχώνεται!!! μια αγκαλιά να χωρα και τους δυο σας στέλνω!

Fanypap είπε...

Όλα να πάνε καλά γλυκιά μου Αχτίδα!!!Και θα πάνε αφού είσαι αισιόδοξος άνθρωπος!!!Θα προσεύχομαι για σένα!!Πόσο σοφό το παραμύθι της γιαγιά σου!!φιλάκια γλυκούλα μου και να μην πονέσεις καθόλου!!

KatrinArt είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ! ΑΧΤΙΔΟΥΛΑ ΜΟΥ ΛΥΠΑΜΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΑΙΜΑ ΛΟΓΩ ΧΑΜΗΛΟΥ ΑΙΜΑΤΟΚΡΙΤΗ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΗΣ ΠΙΕΣΗΣ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ,ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗ ΝΑ ΣΕ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ! ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ!ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!