Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Μια νύχτα κεραυνών..

Με πονοκέφαλο ξύπνησα σήμερα ( πράγμα σπάνιο για μένα) και είναι φυσικό αφού χθες η νύχτα ήταν ξεχωριστή τουλάχιστον εδώ στη Θεσσαλονίκη. 
 Αυτό το μπαράζ των κεραυνών με έκανε να πάω πίσω χρόνια πολλά τότε που φοβόμουνα τους κεραυνούς και έτρεχα να κρυφτώ στην αγκαλιά της γιαγιάς μου..Τότε εκείνη μου χάιδευε τα μαλλιά με έσφιγγε επάνω της και μου έλεγε:
-Γιατί φοβάσαι Γιωργίτσα μου ;..έκανε κάτι κακό;..Τα καλά παιδάκια δεν φοβούνται. Κάπου έγινε κάτι κακό και Θεός θύμωσε..όπως θυμώνω εγώ όταν μου τρως τα νερατζάκια από το, βάζο και μου αφήνεις το..σιρόπι!!!!
Ξύπνησα λοιπόν και πήγα να ξαπλώσω στο καναπέ για να μπορώ να χαζεύω μέσα από τη κληματαριά τους κεραυνούς και τις αστραπές.. 
Περίεργο έτσι;..ο άνθρωπος φοβάται κάτι μα συγχρόνως έχει τη περιέργεια να το αντιμετωπίσει..Χάζευα λοιπόν και συγχρόνως αναπηδούσα στους κρότους.. παρέα μου η Κλώντη που ..αναίσθητη από κάτι τέτοια δεν φοβάται παρά μόνο τα ..σκουπιδιάρικα που όταν τα ακούει εξαφανίζεται!!!
Σε λίγο τα πάντα έγιναν πιο απόμακρα και το φαινόμενο έσβησε έτσι όπως ήρθε..κι εγώ έμεινα εκεί..στο καναπέ ..αφού ο ύπνος με πήρε μαζί του σαν αγκαλιά ήρεμη και ασφαλής.. αγκαλιά που σε ταξιδεύει εκεί που θες..στο όνειρο.
Καλημέρα φίλοι μου, μάλλον σήμερα θα είναι μία πιο δροσερή μέρα πιστεύω , η εβδομάδα τελειώνει..και μαζί της θα φύγουν τα όσα μας άγγιξαν ..καλά ή κακά...

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Κυρία Γεωργία. Σκέτος ο καφές;;; Εγώ βάζω φρουκτόζη, αδύνατον να πιω καφέ χωρίς κάτι να σπάει τη πικρίλα, σπάω το στομάχι μου... Να μη κάνει νάζια ο Κύριος Δημήτρης, για την υγεία σας πρόκειται!!! Αχ, δροσούλα, μωρέ φέρτε μου χιόνια, νερά και κρύο να σταλώσει το κοκαλάκι μου, έχω γεμίσει σπυράκια ιδρωτσίλας και είμαι σαν ψάρι αλευρωμένη με ταλκ, ξέχωρα τη φαγούρα!!! Αλλά υπομονή, θα περάσει το καλοκαίρι, καλά α είμαστε. Το δικό μου το σκυλί φοβάται τα αεροπλάνα και εξαφανίζεται όπου μπορεί να χωθεί από κάτω. Την καλημέρα μου, αλλη μια καυτή μέρα στην Αθήνα. Σοφία

myStickland είπε...

Καλημέρα...εμείς εδω δεν έχουμε δει ούτε στάλα..μια χαρά θα 'ηταν να έβρεχε λιγάκι να μύριζε το χώμα φθινόπωρο..
καλό σ/κ..<3

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σοφία μου καλημέρα, εγώ πάλι δεν τον πίνω σκέτο από..δίαιτα..δεν βάζω ζάχαρη σε κανένα ρόφημα μου από παλιά..το καφέ δε τον θελω σκέτο..ούτε καν να είναι λερωμένο το κουτάλι από ζάχαρη!!όσο για τη Κλώντ..τρέμει τα σκουπιδιάρικα..είναι φοβερό πόσο τα φοβάται.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ myStickland, καλό ΣΚ γλυκιά μου, δεν 'εβρεξε πάντως όπως ήθελ.και σήμερα λέει οτι θα κάνει κεραυνούς..να δούμε αν θα βρέξει δυνατά..

ΕΥΗ είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου,και εγώ φοβάμαι τους κεραυνούς και τις αστραπές και το ίδιο και τα κοριτσάκια μου.Όταν βρέχει τις βγάζω στο μπαλκόνι μας και βλέπουμε αγκαλία τις ασπραπές και την βρόχη.Εγώ τους λέω ότι παίζουν τα συννεφάκια και χτυπάνε το ένα πάνω στο άλλο...Καλό σαββατοκύριακο ..

ikaxela είπε...

Καλημέρα, τι καλά να έβρεχε και στην Αθήνα λιγάκι. Μ' αρέσει η βροχή και μετά από τέτοιο κάψιμο μας χρειάζεται. Φιλιά και καλό Σ/Κ.

Ξανθή είπε...

Ας βρέξει και σε μας λίγο απόψε δεν μπόρεσα να κοιμηθώ πάλι από τη ζέστη.
Καλό Σ/Κ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΥΗ μου μέσα μου παρακαλούσα να βρέξει εκεί που έχουνε φωτιές.. να είμαι ειλικρινής δεν βγήκα στο μπαλκόνι να δω αν βρέχει αρκετά..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ikaxela φίλη μου πάλι ζέστη κάνει..δεν έβρεξε αρκετά ώστε να δροσίσει..τώρα μόλις έκανα πάλι ντουζ για να φύγει ο ιδρώτας..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ξανθή μου τι κάνεις..δεν είσαι στο χωριό σου να δροσιστείς εκεί;

Sofia είπε...

Καλησπέρα αγαπητή Αχτίδα! Καλοκαιριάτικα και κάνει κεραυνούς? wow! Πάντως εδώ στην Κύπρο η ζέστη δε λέει να φύγει. Καλό σαββατοκύριακο σου εύχομαι και καλά να περνάς όπου κι αν βρίσκεσαι! Πολλά φιλούθκια :)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ basiliki και τώρα ετοιμάζεται πάλι καταιγιδα!Κι εσύ γλυκιά μου καλά να πέρνας.

Memaria είπε...

Κι εγώ φοβάμαι τους δυνατούς κεραυνούς..ή μάλλον τους πολύ κοντινούς...μακάρι να δροσίσει..
Καλό Σαββατοκύριακο!