Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Ισορροπώντας σε διαφορετικά συναισθήματα.

Από το πρωί περνώ σιωπηλά από τα μπλοκ..κάτι σαν φαντασματάκι..δεν έχω πολλή διάθεση χωρίς βέβαια να μπορώ να δικαιολογήσω τη στάση μου..Είναι από τις ώρες που σκέπτομαι ότι... έχω πει..όσα είχα να πω... Μετά ανοίγω μηχανικά τον bloger και ταξιδεύω ανάμεσα σας και ζω μέσα στα σπίτια σας δείχνοντας πολλές φορές στον άνδρα μου ότι με εντυπωσιάζει στις αναρτήσεις σας.
Πάντα συζητώ μαζί του όσα ζω μέσα από εσάς..έχετε γίνει φίλοι άγνωστοι - γνωστοί..με ρωτά πως κάνει η Έλενα τη συνταγή της, η Tante Kiki τη δική της....πότε θα έρθει η Μαρία σπίτι, η Ειρήνη και η Έλενα από τη Κύπρο ..μέρος της ζωής μας..φίλοι πια! 
Δυστυχώς σήμερα ένας γείτονας και φίλος από τότε που ήμαστε σε αυτή τη γειτονιά,  δηλαδή 37 χρόνια.. ..έφυγε για το κόσμο των αγγέλων..Έτσι ξαφνικά..ένα ζευγάρι αγαπημένο ο Θανάσης και η Φανή χωρίστηκε για πάντα.. 
Μόλις γύρισα από το σπίτι τους που πήγα για να τους σταθώ όσο μπορώ σ' αυτή τη δύσκολη ώρα. Ώρα που θες να πεις πολλά και δεν μπορείς να αρθρώσεις λέξη. Τότε που το δωμάτιο γεμίζει με αδιάφορες συζητήσεις, αναμνήσεις, γεγονότα και πολλές φορές ακούγεται και το γέλιο για κάποια από αυτά ..μετά προσγειώνεται η πραγματικότητα και το γέλιο γίνεται δάκρυ . Κάποιος έφυγε και δεν θα ξαναγυρίσει ποτέ..
Στη δική μας γειτονιά έχουμε την ευλογία να ήμαστε φίλοι..να λέμε καλημέρα κάθε μέρα, να ρωτάμε για τη καθημερινότητα του καθενός, να γνωρίζουμε το πόνο και τη χαρά του.. η γειτονιά μας είναι κάτι σαν η δική μας..μπλοκογειτονιά.
Χαμογελάστε φίλοι μου..όπως είπε μια φίλη η μέρα είναι χαμένη αν περάσει χωρίς χαμόγελο, η ζωή αξίζει μόνο όταν είναι γεμάτη από αγάπη, φιλία και καλά αισθήματα.. μη το ξεχνάτε ποτέ!
Αχτιδένια φιλάκια και μια καλή αυριανή μέρα για όλους μας.

15 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Και να μείνετε φίλοι και αγαπημένοι σαν γειτονιά.. στην πολυκατοικία μου δεν μιλιούνται όλοι..

Ο Θεός να τον αναπαύσει..

Gyro είπε...

Καλό του ταξίδι.
Στην δική μου πολυκατοικία με το ζόρι μιλάνε οι περισσότεροι εκτός από 2, εμένα και έναν άλλον επί συνόλου 16 διαμερισμάτων. Μερικοί δε είναι τόσο ακοινώνητοι που τρέχουν να προλάβουν το ασανσέρ ώστε να μπουν πρώτοι και χωρίς εμένα για να μην αναγκαστούν να μιλήσουν, τα βλαμμένα που πήγα και έπεσα.

Καλή επιτυχία με την επέμβαση.

anthivolon είπε...

Φιλάκια πολλά κι από μένα Αχτιδούλα!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Καλό ταξίδι στον φίλο-γείτονα Αχτίδα μου!!
Φιλιά, καλή σου εβδομάδα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, να είσαι σίγουρος οτι έτσι θα είναι πάντα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Gyro, εμείς στη δική μας έχουμε μοιραστεί πολλά..αυτός που πέθανε ήταν από τη διπλανή που πάλι ήμαστε φίλοι..όπως και με τη απέναντι..και με τη παραδίπλα.Όταν βγαίνω έξω με χαιρετούν ένα σωρό, με ξέρει ο φούρναρης, ο μανάβης, το ζαχαροπλαστείο της πλατείας μας,το βιβλιοπωλείο,το μαγαζί με τα ζαχαρώδη..είναι όμορφη η γειτονιά μας.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ anthivolon, σ' ευχαριστώ γλυκιά μου, καλλές δημιουργίες.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΛΕΝΑ μου στεναχωρέθηκα..λυπήθηκα τη γυναίκα του, εκείνον, τα εγγόνια..τη ιστορία του που άφησε πίσω..το χνάρι που δηλώνει οτι έζησε κάποιος...

Memaria είπε...

Δύσκολες ώρες...καλό του ταξίδι..

Φιλιά και αγκαλίτσα....

Fanypap είπε...

Καλό του ταξίδι!!! Λυπάμαι και για τους φίλους που ξαφνικά χώρισαν μετά από τόσα χρόνια!!Δύσκολη κατάσταση πραγματικά!Μπράβο Αχτιδούλα μου που ενδιαφέρεσαι για όλους!!!Γι αυτό και με τη δική σου εγχείρηση, θα πάνε όλα καλά!Μη φοβάσαι,θα είσαι καλύτερα μετά!! Φιλάκια πολλά, σε σκέφτομαι!!!

myStickland είπε...

Κρίμα,πολύ κρίμα!
Για εκείνον που έφυγε αλλά και εκείνους που έμειναν πίσω!Μακάρι να είμαστε όλοι αγαπημένοι και για πολλά πολλά χρόνια μαζί!!!
Φιλάκια αχτιδένια:):)

Tante Kiki είπε...

Καλό του ταξίδι Αχτίδα μου!!! Δύσκολες ώρες για κείνους που έμειναν πίσω!!! Μακάρι να είστε φίλοι για πολλά πολλά χρόνια και μακάρι να είμαστε κι εμείς φίλοι, γνωστοί και άγνωστοι!!!!
Σε γλυκοφιλώ φιλενάδα μου κι έχεις δίκιο...δεν πρέπει να χάνουμε το χαμόγελο και τον χρόνο μας!!!!

Leviathan είπε...

Καλό ταξίδι εύχομαι...Πάντα έτσι να μείνετε στη γειτονιά σας...Και σε μας με μερικές εξαιρέσεις έτσι είμαστε...Καλό ξημέρωμα...

debbgoud είπε...

τι να κάνουμε που είμαστε άνθρωποι θνητοί και όλοι λίγο πολύ περνάμε από αυτές τις καταστάσεις!Είναι καλό τουλάχιστον που έχουμε κάποιον να μας σταθεί!

Ανώνυμος είπε...

καλο ταξιδι φιλακια βασω λαρισα