Τρίτη 24 Απριλίου 2012

πρώτη μέρα στη Πόλη!


Έτσι..για να σας κάνω να σας τρέξουν τα σάλια ..όπως πάθαινα εγώ όταν τα έβλεπα!

Πέρασα υπέροχα φίλοι μου, ξέγνοιαστα με υπέροχη παρέα και πολλές "εικόνες" μέσα μου έστω κι αν δεν ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα την Κωνσταντινούπολη νομίζω ότι είναι μία πόλη που κάθε φορά την βλέπεις λες και είναι η "πρώτη" σου!.
Στάση πρώτη με το πούλμαν στη Ραιδεστό για φαγητό.


Χαζεύαμε από το παράθυρο κουρασμένοι τις ατελείωτες οικοδομές που φτιαχνόντουσαν σε ΟΛΗ τη χώρα.Ξέρετε τι σημαίνει αυτό..εργασία στο κόσμο..
Πρέπει να πω πως ένοιωσα λύπη για τη πατρίδα μου όταν είδα πως μια Τουρκία που την θεωρούσα πάντα υποδεέστερη κατάφερε να  είναι μέσα σε οργασμό ανοικοδόμησης σε τέτοιο βαθμό που μας σοκάρισε το θέαμα. Δεν θα δείτε χωριά φίλοι μου, πιθανόν να τα γκρεμίζουν και να φτιάχνουν καινούργια γιατί μέσα στο "πουθενά" στην ύπαιθρο έβλεπες οικοδομικά συγκροτήματα με ..ουρανοξύστες γυάλινους και υπέρ μοντέρνες κατασκευές να πάρει η ευχή!
 Βέβαια η κακογουστιά και η αντίθεση στο μεγαλείο της αφού δίπλα τους έβλεπες αμέτρητα τέτοια υψηλά κτίρια που σου θύμιζαν εργατικές κατοικίες.



Μπήκαμε στη Πόλη σχεδόν για βραδινό φαγητό στο ξενοδοχείο , τα μαγαζιά ανοιχτά αν και κλείνουν στις 7 η ώρα.



Ταξιδέψαμε με βροχερό καιρό και συννεφιά και ήταν κάτι που μας στέρησε τη χαρά του πηγαιμού ,όμως η καλή παρέα, η καλή διάθεση όλα τα γεφυρώνει και τα στολίζει..Έτσι όταν φθάσαμε παραβλέπαμε τη βροχή , το πούλμαν που δεν είχε ανέσεις ακόμα και την αλλαγή του ξενοδοχείου τελευταία στιγμή σε κάτι όχι τόσο άνετο και όπως μας το υποσχέθηκαν.
Όμως όλη η παρέα βολική και ευδιάθετη ξεπέρασε τα πάντα και ξεκινήσαμε το ίδιο βράδυ με βολτίτσα στο Ταξιμ.



     ( Όπου θολή φωτογραφία..δικιά μου..λόγω κουνήματος)



Και βέβαια που θα κατέληγε η βόλτα μας; ..σε ζαχαροπλαστείο πολυόροφο φημισμένο για τα γλυκά του!


Άλλο " χαλβάδιαζε" στη βιτρίνα , άλλο του έδωσαν να φάει!


Ασταμάτητη κίνηση, αλλοπρόσαλλοι οδηγοί, άνθρωποι που περπατούσαν σαν τα μυρμήγκια και με ταχύτητα.



Αναρωτηθήκαμε όλοι πως μπορεί να κινείται τόσος κόσμος σε ένα δρόμο..ξέρετε το πρόβλημα που έχω , δεν μπορούσα να εστιάσω τη προσοχή μου σε κάτι και με πολύ προσοχή στα βήματα μου και συγχρόνως το φόβο μη..  χαθώ..πάντως το γλυκάκι που δοκίμασα έκανε το σχετικό θαύμα του!!!


" Φωλιά " από ξεροψημένο κανταΐφι καραμελωμένο γεμισμένη με φιστίκι Αίγινας και παγωτό ντοντουρμά (!!!!!!!!) .Πάντως μη θεωρήσετε ότι ήταν φθηνό..στο φαγητό βρήκα τη Τουρκία ακριβή.Το γλυκό αυτό κόστισε 9 ευρώ και ήταν μέγεθος πάστας.

Η μέρα μας τελείωσε στο ξενοδοχείο για ύπνο και ξεκούραση..αύριο ξύπνημα τις 7 για φαγητό και μετά ξενάγηση.. Ευτυχώς το ξενοδοχείο ήταν καθαρό  και άδικα είχα κουβαλήσει σεντόνια και πετσέτες για τον..ιδιότροπο πασά μου που είναι ..σιχασιάρης. 
Αναρωτήθηκα πως μπορεί να είναι τόσο ευγενική η καθαρίστρια και να τρέχει κάθε τόσο από πίσω μας μέχρι που ανακάλυψα ότι ο άνδρας μου της έδινε κάθε μέρα το πρωί πουρμπουάρ!!! Όμως σίγουρα οι άνθρωποι είναι τρομερά ευγενικοί και πρόσχαροι μα κολητσίδες να σου πουλάνε πράγματα..ο Δημήτρης το κατάλληλο" θύμα".
Του πούλησαν από..σφυρίχτρα για φωνή πουλιών (!!!!) μέχρι συσκευή για μασάζ. Ευτυχώς ο φίλος μας ο Ηρακλής ήταν ο κατάλληλος για..διαπραγματεύσεις..όταν ήθελα κάτι του έλεγα τη τιμή που μου το πουλούσαν και μου το έπαιρνε με τη..μισή τιμή!
Αν δεν βαριέστε..η συνέχεια αύριο..ξενάγηση με βροχή!!!!!!Αγία Σοφία , Τοπ Καπί, Ιππόδρομος , Μπλε Τζαμί και Μνημεία, Καπαλί Τσαρσί μαγικό και καφεδάκι παρέα με ..γατούλες!

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

με τρέλανες πάλι αχτίδα, τι μου θύμισες τώρα... αυτή η πόλη είναι λατρεία,μαγεία όνειρο... όσες φορές και να πας δεν τη χορταίνεις...καλά κάνατε και πήγατε και περάσατε τόσο ωραία...να'στε καλά να ξαναπάτε! φιλιά πολλά σας αγαπώ πολύ χαιρετίσματα σε όλους,όλγα

Ανώνυμος είπε...

... όνειρο ζω μη με ξυπνάτε ....
Μαγεία!!! και η περιγραφή λες και ήμουν σκιά σου.
Αύριο πάλι,
Βαρβάρα

Ερωφίλη είπε...

΄Ομορφη η περιγραφή σου κι ακόμα πιο όμορφες οι φωτογραφίες σου!
Καζαντιπί δεν φάγατε;
Πολλές ευχές για την επέτειο και του χρόνου να γιορτάσετε ακόμα καλύτερα!
Συγχαρητήρια στον Ηρακλή για την σημαία.

myStickland είπε...

Tί γλυκά είναι αυτά??
Αχ τι μας κάνεις αχτιδούλα!!
φιλάκια..

cook είπε...

θελω θελω θελω!!!θαυμασιες φωτο!

serenata είπε...

Τι όμορφα μέρη (τα γλυκά εμένα δε μ' αρέσουν...κι έτσι δε ζήλεψα)!
Τι αγαπημένο ζευγαράκι που είσαστε!
Να είστε καλά και να περνάτε καλά Αχτιδούλα μας!!
Περιμένω τη συνέχεια!!!
Σε φιλώ πολύ πολύ!!!!

Rena είπε...

Αχτίδα επειδή δεν αντέχω άλλο να βλέπω τα γλυκά σου,λέω να φάω ένα από τα δικά μου που έχω εδώ και προσπαθούσα να συγκρατηθώ αλλά δεν!
Δεν χορταίνω να βλέπω τις φωτογραφίες σας,είστε και οι δύο σούπερ,πάντα έτσι,πάντα μαζί,πάντα ευτυχισμένοι!!!
Φιλιά!!!!

ασωτος γιος είπε...

καλα αν τη πρωτη μερα στη Πολξ εβγαλες τοσες φωτογραφιες χαχα φαντασου τι μπορει να γινι τη τριτη
την επισκεφτηκα τον νοεμβρη
χαρηκα και λυπηθηκα
και εφαγα πολυ

Faidra είπε...

Πολλες ευχες για την επεειο σας !!!!!
Μας ξεσηκωνεις!Η πολη υπεροχη!!!!
πολλα φιλια!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Τι όμορφη εμπειρία Αχτίδα μου!
Και τι ωραίες φωτογραφίες!
Να είστε πάντα καλά και να ξαναπάτε!
Φιλιά!

Unknown είπε...

Ε, όχι και να βαρεθούμε!!! Τέλεια αναμετάδοση! Σαν να πήγαμε και εμείς βόλτα! Αν τρώγαμε και λίγο γλυκάκι τι καλά που θα ήτανε... ;)

Eleni είπε...

Οι φωτογραφίες είναι καταπληκτικές όοοοολες!!!!Να σται καλά να ξαναπάτε!!!
Φιλιά πολλά!!!

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,τι όμορφη η πόλη μανούλα μου!!!τι αρώματα και τι μυρωδιές ε?θέλω πολύ να πάω και θα πάω,ε..ξέρω και τη γλώσσα λιγάκι να συνενοηθώ!προοδεύει η Τουρκία και εμείς έχουμε διαλυθεί!!!ΤΡΑΓΙΚΟ!!!!χαίρομαι που περάσατε όμορφα

Ειρήνη Ε. είπε...

Αχτίδα,καλησπέρα. Μου άνοιξες την όρεξη απόψε με τα σιροπιαστά!! Περιμένω την αυριάνή ανάρτηση.
Καλό βράδυ.

Ριτα είπε...

Καλα Αχτιδα εισαι αχτυπητη ακομα και στην αφηγηση το ποσο γελασα με το Δημητρη σου και τις φωτογραφιες με το γλυκο σαν ενα μικρο παιδακι που του πηραν το παιχνιδι νασαι καλα που βλεπουμε και μερη που δεν εχουμε δει φιλιααααααα

fantaizi είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΣΟΥ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΔΕ ΣΕ ΠΗΡΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΛ...ΚΩΣ ΧΑΙΡΟΜΕ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ ΤΗΛ.ΦΙΛΙΑ ΚΑΛΥΝΗΧΤΑ

Fanypap είπε...

Αχτίδα μου γλυκειά, σ'ευχαριστούμε γι α τις φωτογραφίες!!Μας ταξίδεψες!!!Πάντα ευτυχισμένη μαζί με το αγόρι σου!!!φιλάκια.

Αντυ είπε...

Πανέμορφες φωτογραφίες, υπέροχη διήγηση σαν να ήρθαμε μαζί σου!
Εις αναμονή της επόμενης μέρας!
Πολλα φιλιά

Πόπη είπε...

Αχτιδούλα χρόνια σου πολλά, γεμάτα υγεία και αγάπη.
Τέλειες οι φωτογραφίες σου και οι περιγραφές σου.
Μας ταξίδεψες...
Να είσαι πάντα καλά και να κάνεις τα ταξίδια που ονειρεύεσαι!!!

pearls and thread είπε...

χρονια σου πολλα παντα γερη κι ευτυχισμενη με πολλα πολλα ταξιδια !!!

annettaspace είπε...

Αααααα!!!! δεν έχω πάει ποτέ (θα το ήθελα πολύ), αλλά με τις αναρτήσεις σου και τις περιγραφές σου, είναι σαν να πήγα!!!! περιμένω τη συνέχεια!!! πάντα τέτοια, φιλιά

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΩ ΟΜΑΔΙΚΆ ΓΙΑΤΙ..ΜΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΠΕΙΜΠΙ ΣΙΤΙΓΚ ΣΤΟΝ ΕΓΓΟΝΟ ΚΑΙ ΒΙΑΖΟΜΑΙ.εΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΖΩ ΟΜΩς ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΙΖΟΥΝ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ.

Φιλία είπε...

Αχ, είμαι η μόνη, φαντάζομαι, που δεν έχω πάει στην Πόλη! Η μικρή μου κόρη πήγε και τρελάθηκε, οι φίλοι μας όοολοι πήγαν και τρελάθηκαν.... μόνο εμείς ΔΕΝ έχουμε πάει!!!! Και έχω και έναν "ούχο" που δεν το κουνάει απ' την πολυθρόνα του μπροστά στην TV!!!!
Τι στο καλό βλέπει όλη μέρα, δεν ξέρω! Άντε να δούμε, μπας και πάω με καμιά γυναικοπαρέα!!! Να είσαι καλά, Αχτιδούλα μου και να χαίρεσαι τη ζωή σου και τις εξορμήσεις σου....
Φιλιά πολλά

kiki είπε...

Ζηλεύω! Μπράβο που πήγατε!