Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Μπόρα δυνατή..Ανοιξιάτικο ξέσπασμα στη Θεσσαλονίκη!



Έτσι ..ξαφνικά φίλοι μου ανοίξανε οι ουρανοί εδώ στη Θεσσαλονίκη μας και η βροχή ξέσπασε στο κατώφλι της δικής μου χθεσινής Άνοιξης ! 

Μα μου αρέσει, με γοητεύει η καταιγίδα , η μπόρα η Ανοιξιάτικη και όποτε γίνεται αυτό βγαίνω στο μπαλκόνι μου που δυστυχώς υστερεί από θέα μα δεν παύει να είναι ένα "παράθυρο" στο εξωτερικό χώρο, στον ήλιο ή τη βροχή.

Πριν χρόνια θα έβαζα στα σίγουρα τα μποτάκια μου, θα άνοιγα την ομπρέλα μου και θα βολτάριζα στα πλημμυρισμένα δρομάκια και ίσως τσαλαβουτούσα και λιγάκι"τυχαία" σε μία λακουβίτσα.  Πριν..χρόνια..τώρα σίγουρα θα με μαζεύαν φαρδιά πλατιά από το πεζοδρόμιο...Έτσι τώρα αρκούμαι να χαζεύω από ψηλά τα μικρά ρυάκια που σχηματίζονται, να το φωτογραφίζω και να απλώνω το χέρι μου ανοιχτή παλάμη για να το γεμίσω από το νερό της.

Έτσι όπως ήρθε η μπόρα και η δυνατή βροχή ...έτσι και έφυγε..Ξεπλύθηκαν οι δρόμοι, καθάρισε η ατμόσφαιρα , ο αέρας έγινε πιο καθαρός έστω και αν ψύχρανε  το απόγευμα..Άνοιξη είναι σκέπτομαι...όσο και να κάνει το ..γινάτι της ..Άνοιξη είναι..καμία μπόρα δεν θα το αλλάξει.
Προσέξατε ότι η Φύση μοιάζει με τη Ζωή;  Φοβόμαστε τις ξαφνικές μπόρες... για το τι θα μας φέρουν   και πόσο θα μας επηρεάσουν , γοητευόμαστε όμως από το στροβίλισμα των ανεξέλεγκτων δυνάμεων .. Η αλλαγή της ηρεμίας της ρουτίνας μας... θέλουμε να καλυφθούμε, νοιώθουμε την ανάγκη να χωθούμε σε ασφαλές μέρος για να μη μας αγγίξει.. Μπόρα είναι..θα βραχούμε..  Τα παράθυρα κλείνουν, οι δρόμοι αδειάζουν.. φοβούμαστε το αγνωστο της καταιγίδας..μικρής ή μεγάλης..
Μετά ανακαλύπτουμε ότι ήμαστε πιο δυνατοί από ότι πιστεύαμε απέναντι της και τότε απλά η μπόρα γίνεται κάτι που παλεύεται.. Όταν περάσει το "κακό" ανακαλύπτουμε ότι αυτό που μένει είναι ένα καθαρό "τοπίο", τότε αναπνέουμε καλύτερα και απολαμβάνουμε την ηρεμία του" μετά "!
Είναι ένας λόγος που αγαπώ τις μπόρες, τις ξαφνικές καταιγίδες..με κάνουν πιο δυνατή.. μου βγάζουν το δυνατό προφίλ μέσα μου και απολαμβάνω μετά την "καθαρή ατμόσφαιρα " με ανακούφιση .. 
Η νίκη φίλοι μου αξίζει όταν την αποκτάς παλεύοντας γιατί τότε την " γιορτάζεις" ... Σας βεβαιώνω ότι στη ζωή μου..στα 59 μου χρόνια γεύτηκα και τα δύο.. μπόρες και νίκες.. καταιγίδες και ήττες.. είμαι ευτυχής γι' αυτό..με έκαναν δυνατότερη.
Αχτιδένια φιλάκια...σε όλους..

36 σχόλια:

Leviathan είπε...

Πολύ μ' άρεσε η ανάρτησή σου...και κυρίως η κατάληξή της! πολύ νερό βλέπω σας έριξε! καλό σου βράδυ!! φιλιά!

ασωτος γιος είπε...

μια τετοια βροχη θελω να ρθει απο ψε στο νησι και αυριο

Nasia είπε...

δυστυχως πολλοι ανθρωποι δεν εχουν την δυναμη να υπομενουν και να αντιστεκονται στις ''καταιγιδες''και χανονται μεσα σε αυτες...

Ειρήνη Ε. είπε...

Αχτίδα, καλησπέρα. Ίσως οι μπόρες να μας κάνουν πιο δυνατούς, ίσως όχι. Το θέμα είναι τι αφήνουν πίσω τους. Και τελευταία οι μπόρες έρχονται η μια πίσω από την άλλη, για πολύ κόσμο. Τουλάχιστον, μετά την καταιγίδα, όσο δυνατή κι αν είναι, ξαναβγαίνει ο ήλιος.

KaPaworld είπε...

Γλυκιά Αχτίδα υπέροχη μπόρα με ένα υπέροχο μήνυμα...φιλιά κι ευχές!

Nena είπε...

ΥΠΕΡΟΧΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ....ΜΠΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.....ΦΙΛΑΚΙΑ

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Αχτίδα μου, κι εδώ είχαμε αυτά τα προηγούμενα 24ωρα μπόρες ξαφνικές από το τίποτα.. Και ο καιρός ακόμη δεν αποφασίσει να βγάλει.. τα χοντρά πουλόβερ του και να σταματήσει να κρατάει ομπρέλα..! Όσο για τις μπόρες θα συμφωνήσω μαζί σου ότι δεν είναι αναγκαστικά κακές. Μάλιστα θεωρώ ότι τίποτα δεν είναι εξ ολοκλήρου καλό ή κακό αλλά υπάρχουν προσμίξεις. Αίφνης, μια καλή ορμητική βροχή καθαρίζει το τοπίο και ο κόσμος φαίνεται πιο καθαρός μετά και πιο λαμπερός. Μια σκονισμένη..ζωή τη χρειάζεται τη βροχή της.. Μια μπόρα της ζωής μας μαθαίνει πράγματα για τον εαυτό μας, και για τους άλλους.. Όλα στη ζωή όπως και στη φύση είναι πιστεύω μία εκπαιδευτική διαδικασία αρκεί να να δούμε λίγο βαθύτερα από την επιφάνεια..

Καλό ξημέρωμα και χρόνια πολλά κι από εδώ

pearls and thread είπε...

μετα την καταιγιδα βγαινει παντα το ουρανιο τοξο !!!κι εγω καποτε αχτιδα μου τρελλαινομουν για την βροχη !!!μου αρεσε να περπατω στους δρομους χωρις ομπρελλα και να γινομαι μουσκεμα!!!μου αρεσε να καθομαι στο παραθυρο με σβηστα φωτα και να βλεπω εξω στο φως των φαναριων των δρομων την βροχη να πεφτει ακουγοντας μουσικη και πινοντας και κανενα ποτακι κλπ κλπ.... αχ τι μου θυμισες τωρα !!!!γιατι οσο περνουν τα χρονια απομυθοποιουνται ολα??γιατι δεν μπορουμε να χαρουμε τετοιες στιγμες????μελαγχολησα τωρααα!!!καλο βραδυ!!

OLINA M είπε...

Όπως λέει και μια φίλη - που παλεύει και εκείνη με τους δικούς της δαίμονες - οι μπόρες της ζωής μας είναι σαν ένα μεγάλο μακροβούτι...μια βαθιά ανάσα που ξέρεις ότι πρέπει να την κρατήσεις αρκετά για να σε βγάλει νικήτρια στην αντίπερα όχθη...

Κι αν είσαι τυχερός και σου δανείζει μια Αχτίδα την ομπρέλα της,τότε και η μεγαλύτερη μπόρα σου φαίνεται ψιχάλα!
Σ'αγαπώ,
καληνύχτα σουρτουκάκι μου!

Stone είπε...

Σαν παιδι της βροχής δεν μπορω παρα να συμφωνησω...Οι μπορες στις ζωες των ανθρωπων ας ειναι ηπιες και να βγαινουμε ολοι δυνατοι απο αυτές!Καλό βραδυ!

ElenaG είπε...

A! ρε Aχτιδουλα μου μοναδική...
σε φιλώ...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Leviathan να πω..καληνύχτα φίλε μου, πράγματι βρέχει ακόμα..

@ ασωτος γιος, συμφωνούμε λοιπόν για τα ωφέλη της!Καληνύχτα γλυκιέ μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Nasia, πάντα υπάρχει το φως..απλά μερικοί δεν το βλέπουν με τη πρώτη ματιά ή το αγνοούν γιατί νομίζουν οτι δεν θα το φτάσουν ποτέ..

@ Ειρήνη Ε., ο καλός ο κυβερνλήτης φαίνεται στις..μπόρες..στη γαλήνη όλοι ήμαστε νικητές.Καληνύχτα Ειρήνη μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαζί... KaPa είμαι έτοιμη για ..νάνι...μα πάντα μου ρέσει να συζητώ μαζί σας..

@ Nena μου συμφωνούμε γλυκιά μου!

Kiki Aposeki είπε...

Καλές είναι και οι ξαφνικές μπόρες αλλά εμένα με κούρασε αυτός ο καιρός!!! Θέλω λιακάδες!!!! Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά Αχτιδίτσα μου!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ρεγγίνα, καλώς ήρθες γλυκιά μου..σου ανοίγω θέση στο ..καναπέ μου..ουδέν κακό αμιγές καλού έλεγαν οι πρόγονοι μας και ότι έλεγαν ήταν σοφό..Όσο για το ψυχρό της ημέρας..δεν λέω να βγάλω ακόμα τη κουβέρτα..είμαι κρυουλιάρα.

@ pearls and thread, απλά βαραίνουμε..και τα χρόνια μας κάνουν πιο ..λογικές και στέρεες..πλην ..εμού που ακόμα έχω γραπώσει το ροζ συννεφάκι μου και δεν το αφήνω!Καληνύχτα γλυκιά μου!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M , κόρη της καρδιάς και της επιλογής..πάντα θα έχω έτοιμη μια ..ομπρέλλα αρκεί να μου έχεις κι εσύ όταν δεν θα σου την ζητήσω μα θα καταάβεις οτι την έχω ανάγκη...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Stone , νυστάζωωωω! καληνύχτα,..κάποιος με φωνάζει να παώ στο κρεβάτι μας!!!!!!!

@ ElenaG κι εγώ γλυκιά μου φίλη..κι εγώ! Σήμερα τα έδωσα στη Χρυσούλα, ήρθε σπίτι για καφεδάκι!Καληνύχτααα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Η Kiki μου κι εγώ..παιδί της Άνοιξης είμαι..με ήλιο και οπρασινάδα ζω..άσε που φεύγω και ταξίδι τη Παρασκευή!

Δάφνη Χρονοπούλου είπε...

Διάβασα ότι πάτε στην Πόλη την Παρασκευή & σάς μεταβιβάζω το δυσάρεστο 'χαμπέρ' που μου έστειλε φίλος Τούρκος (επειδή την αγαπώ & πάω συχνά):
«ΠΡΟΣΟΧΗ... ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ ΤΗ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ....!!!!!!!!! ΑΠΟ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΩΣ 5 ΜΑΙΟΥ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΟΥΛΤΑΝΑΧΜΕΤ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΗ ΓΙΑ ΑΜΑΞΙΑ ΚΑΙ ΠΕΖΟΥΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΤΖΑΙΗΜΣ ΜΠΟΝΤ (ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ) »
Σουλτανα'μέτ (θα το ξέρετε) είναι η βυζαντινή χερσόνησος με τα τουριστικά αξιοθέατα (Αγια Σοφιά, Τοπ Καπί κλ κλ).
Ελπίζω αυτό να μη σάς χαλά τα σχέδια..οπότε σάς εύχομαι Καλό Ταξίδι!

PiciFriki είπε...

κι εδώ μια από τα ίδια! καλημέρα και χρόνια πολλά!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλημερα αχτιδα μου! και εδω στην ευβοια βρεχει και μαλιστα πολυ! ωραια ειναι αν και για να ειμαι ειλικρινης τη δεδομενη χρονικη στιγμη θα προτιμουσα ηλιο αλλα δεν πειραζει ολα στο προγραμμα ειναι. φιλακια πολλα!

Ανώνυμος είπε...

Kalimera.xronia polla.Akoyste ayto to radiofwno 8a sas aresei.
http://radiopepper.gr/

Aθηνά Π.Κ. είπε...

Χρόνια Πολλά !!
Μ΄αρέσει ο τρόπος που φιλοσοφείς ακόμα και τη ανοιξιάτικη μπόρα !!

Να σαι καλά, να περνάμε να διαβάζουμε και να χαμογελάμε γλυκά ,
να παίρνουμε λίγη από τη θετική σου ενέργεια , αυτή την Αχτιδένια ,φωτεινή ενέργεια που μοιράζεις απλόχερα !!!!

Σαμιώτικα χαιρετίσματα :)

Φιλία είπε...

Αχτιδένια, είσαι μοναδική!!!! Μ' αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι, που ερμηνεύεις κάθε τι... Μοιάζει με τον δικό μου, αδελφή ψυχή!!!!!!
Να μείνεις πάντα έτσι, είναι ωραίος τρόπος να αντιμετωπίζεις την καθημερινότητα... τη ζωή γενικώς!!!
Φιλιά και τις χιλιάδες ευχές....

dhmhtra είπε...

Καλημέρα...χρόνια πολλά και καλά!
Φιλιά σε όλους!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Δάφνη Χρονοπούλου, φίλη μου τελικά είχες απόλυτο δίκιο πήρα τις πληροφορίες μου και πράγματι υπάρχει γύρισμα.Τι να γίνει..θα βρούμε μέρη να πάμε, υπέροχη η ανάρτηση σου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ PiciFriki, κι εδώ βρέχει και σήμερα.

@ ΕΚΦΡΑΣΟΥ , αχ! η υπέροχη Εύβοια, περάσαμε με τον άνδρα μου φοβερές διακοπές εκεί..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος , ευχαριστώ φίλε μου θα πάω να δω..η μάλλον να ..ακούσω!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Aθηνά μου τώρα πια μας μένει η..φιλοσοφία..σε όλα!

@ Φιλία μου σ' ευχαριστώ..μα η καθημερινότητα μας είναι ..εμείς οι ίδιοι..η ζωή μας..και πρέπει να το ζούμε όπως μας 'έρχεται.

@ dhmhtra, φίλη μου καλή δεν σε ευχήθηκα αν και σε σκέφτηκα αυτές τις μέρες..Ευχαριστώ και εύχομαι τα καλύτερα!

Unknown είπε...

i love the rain i love to walk in the rain, i agree with your mind dear!!!!!!!!! xronia polla!!!!!!!!

BUTTERFLY είπε...

Χρονια Πολλα Αχτιδουλα!
Κι εγω λατρευω τις ξαφνικες μπορες! Ισως γιατι παντα οι μπορες τελειωνουν κι ακολουθει η λιακαδα! Κι αν ειμαστε τυχεροι και το ουρανιο τοξο!

Eva's blog είπε...

Αχτιδα μου φιλακια καλο ταξιδι στην ομορφη Κωνσταντινουπολη !!!Ομορφη η αναρτηση μου με βαθυ νοημα!Ειχα προβλημα με το τηλ και το internet γιαυτο ολα μαζι!!!!Φιλακια!!!!!

Ανώνυμος είπε...

@Αχτιδα,καλησπέρα μανούλα μου!!!!!!!πολύ μεγάλη μπόρα !!!!!

Katrina είπε...

Πολυ ομορφη αναρτηση να εισαι καλα!!!!!

Fanypap είπε...

Αχτίδα μου γλυκιά, και μένα μου αρέσει να περπατάω στη βροχή!!!και στην Δράμα έριξε το Μ. Σάββατο, βροχή, αέρα και χαλάζι!!!Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη !! και του χρόνου, με υγεία και χαρά!!! φιλάκια πολλά!!