Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Βροχούλα σήμερα..λέτε να το ..έσκασε η Άνοιξη;



Σήμερα ανακάλυψα για ακόμη μια φορά πόσο άσχημο είναι να χάνεις την "εικόνα" που είχες για κάποιο άτομο, να θολώνει, να ξεφτάει..να λιώνει στον ..ήλιο όπως ένα παγάκι.. Ευτυχώς είμαι από τα άτομα που εύκολα ξεπερνώ ότι με ..πληγώνει γιατί με μία παράξενη αίσθηση αξιολόγησης βάζω τα πράγματα στη ..ζυγαριά της λογικής και βγάζω το συμπέρασμα ότι ..εκείνο που χάνεται ίσως δεν είχε τοποθετηθεί στη θέση που του άξιζε. Αυτά τα λίγα για να δικαιολογήσω τη διάθεση μου από χθες.

Χθες γνώρισα και στο σπίτι μου τη γλυκιά μικρή Βικτώρια από το μπλοκ Mama Greece  και ..τι μικρός είναι ο κόσμος..έμενε χρόνια κοντά στη γειτονιά μου και χρειάστηκε ένα διαδίκτυο για να ..γνωριστούμε!
Λοιπόν φίλοι μου με τον εγγονό μου το μεσαίο σήμερα και την έρμη την κα Στέλλα που με βοηθά στο σπίτι και  που μας ανέχτηκε μέχρι τελικής πτώσης.Ο μικρός αρρωστούλης  είναι σε μένα δύο πρωινά τώρα και αυτόν είναι ακόμα πιο δύσκολο να τον απασχολήσεις αφού είναι ένα υπερκινητικό αγοράκι μα τόσο..τόσο γλυκό..

Όπως καταλάβατε δεν πήγα στο γεύμα για το "Μέλισσα" με τον άνδρα μου ..τον έστειλα με  άλλη συνοδό κι εγώ έπαιξα στον υπολογιστή με τον εγγονό μου ότι παιχνίδι μπορείτε να φανταστείτε και άκουσα τόσους μύθους του Αισώπου που τους έμαθα απέξω ξανά- μανά.
 Βροχούλα σήμερα, κρύο και υγρασία της Θεσσαλονίκης που σε τρυπά τα κόκαλα , σκέφτηκα την μικρή κατακόκκινη παπαρούνα που μου έδειξε ο άνδρας μου χθες λίγο έξω από το JAMBO σε ένα χωράφι.

 Μας ξεγέλασε λέτε ο Απρίλης; έτσι θα πηγαίνει από εδώ και πέρα με το καιρό; Όλα άλλαξαν βρε παιδιά..ο καιρός ..οι άνθρωποι..η χώρα μας..μόνον οι πολιτικοί έμεινα ίδιοι..κλέφτες και ψεύτες!
Άρχισα να μετρώ τις μέρες μέχρι το Πάσχα και μέχρι μετά τις... 20 που θα φύγω και σκέφτηκα ότι πάντα όλα τα ταξιδάκια μου είναι ξαφνικά και απρογραμμάτιστα γι' αυτό και είναι όμορφα.Προς το παρόν έχω μπροστά μου μία εβδομάδα που θέλω να την ..αλλάξω ..να την κάνω όπως παλιά..χαρούμενη. Θα αρχίσω να στολίζω αυγά, να σχεδιάζω με λίστα τι έχω να κάνω, δωράκια θα φτιάξω μόνη μου , τσουρέκια..θα προσπαθήσω..δεν παίρνω όρκο..βλέπετε δεν είμαι καλή σ' αυτά που έχουν μαγιά!
Με τον απογευματινό καφέ στο χέρι..ο εγγονός μου βρήκε παρέα τα δίδυμα από δίπλα και χαλάνε στο δωμάτιο όσα έφτιαξε η Κα Στέλλα...όμως τα παιδιά πρέπει να κάνουν παρέα με παιδιά. 
Αύριο περιμένω την Ioanna  από τα Χειροποίητα Όνειρα..για ..χυμό όπως λέει και βέβαια ξενάγηση στη γωνιά μου να της δείξω τα κατορθώματα μου στο κόσμημα..
Αχτιδένια φιλάκια σε όλες ..μηδενός εξαιρουμένου ..ακόμα και στην Ανώνυμη!



42 σχόλια:

Leviathan είπε...

Αυτό που ξεκινάς και λες δίπλα στη παπαρούνα πέρα για πέρα αληθινό...

πολύ καλησπέρα!

Κωνσταντίνα είπε...

Συννεφιά και εδώ σήμερα, μου χάλασε λίγο τη διάθεση, αλλά η φωτογραφία της παπαρούνας φωνάζει πως η άνοιξη είναι εδώ! Καλό και δημιουργικό απόγευμα!

OLINA M είπε...

Κάθαρση είναι και η βροχούλα...κάθε λίγο ξεπλένει τα μέσα και τα έξω...
Τι κι αν μας μελαγχολεί λιγουλάκι; Ο κήπος θα μοσχοβολίσει πασχαλιές σε λίγο και αυτό δεν το αλλάζουν ούτε όλου του κόσμου οι βροχές!
Σ΄αγαπώ και μου λείπεις, φιλάκια πολλά.

Βαρβάρα είπε...

Αχτίδα μου καλησπέρα, σίγουρα αυτός ο καιρός μας ρίχνει λίγο ψυχολογικά, αλλά εμείς δεν πτοούμαστε. Να είσαι καλά για να προετοιμαστείς για τα δωράκια σου, την διακόσμηση σου, και το ταξίδι σας. Φιλιά και καλή συνέχεια
Βαρβάρα

ασωτος γιος είπε...

βροχουλα και εδω
το ιντερνετ μπορει να σε φερει κοντα τελικα κα με καποιον που ησουν αληθινα κοντα ειδες?

myStickland είπε...

Aχ..αυτός ο καιρός..εκει που λέμε''ωραία,ήρθε η άνοιξη'',τσουπ..και η βροχούλα!
που θα πάει όμως!!χεχε..
φιλάκια,πασχαλινά!!

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Είδες πώς τα φέρνει το Ιντερνετ Αχτιδούλα μου;
Και εγώ γνώρισα την Para-kelsoscooks που μένουμε πολύ κοντά!

Μια συνταγή για τσουρέκια την περιμένω!
ΦΙΛΙΆ!!!!!!

Litsa είπε...

Αχ αχτιδούλα τον βαρέθηκα τον καιρό ειλικρινά! Φαίνεται πως ούτε κι αυτός μας αντέχει πια και είναι μίζερος! Αλλά που θα πάει...
Τι ωραίες οι ετοιμασίες ε; Σε λίγο καταφθάνει η Μ. Βδομάδα και πρέπει να την τιμήσουμε όπως της αξίζει, έχεις δίκιο!
Πολλά φιλιά λοιπόν και σ' ευχαριστώ πολύ πολύ για τις ευχές σου!
Σε φιλώ

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,μην στεναχωριέσαι μανούλα μου,ίοσως είναι αυτό που λες .είμαστε περίεργα πλάσματα εμείς οι άνθρωποι κ εσύ είσαι πολύ ευαίσθητη..όπως κ εγώ!!και εδώ ψιλοέβρεξε,ομως έχει ζέστη.περιμένω την ώρα να αναιβουμε!!!!!!!!!!!!!δεν αντέχω άλλο!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ξανθή είπε...

Μη λες να φύγει η άνοιξη!! θα πάω στο χωριό κι εκεί όσο νάναι ένα κρύο θα το έχει!
Καλά να περάσετε όλες τις εορταστικές μέρες!!
Πολλά φιλιά

Μαρία είπε...

Από Μάρτη καλοκαίρι,Αχτίδα... και ό,τι κι αν κάνει ο καιρός πίσω δεν γυρνά...Καλό βράδυ...

Rena είπε...

Αχτίδα έβρεξε και σε μας χτες βράδυ αλά σήμερα ήταν μια χαρά,εύχομαι να μην ξανάρθει το κρύο δεν το αντέχω.
Φιλάκια!!!

Ειρήνη Ε. είπε...

Αχτίδα καλησπέρα. Καμιά φορά, μπορεί να πάρει και αρκετά χρόνια για δούμε ή και να παραδεχθούμε ότι κάποιοι άνθρωποι ίσως και να μην ήταν εκείνοι οι φίλοι, που νομίζαμε. Τι να γίνει; Ας πάμε παρακάτω.
Η άνοιξη ότι και να κάνει θα μας έρθει. Τώρα για μια βροχούλα στεναχωριέσαι; Χρειάζεται και αυτή. Η Claire, από την Νότια Αγγλία, που σου έλεγα προχθές, στην σημερινή της ανάρτηση λέει, ότι στη Σκωτία, χιόνισε! Τι να πουν και οι Σκωτσέζοι;
Σήμερα έριξε λασποβροχή στον Πειραιά. Γεμίσαμε χώμα!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Leviathan, φίλε μου είμαι τόσο τσατισμένη με όσα ακούω και βλέπω στη τηλεόραση και γύρω μου από φίλους και γνωστούς.Είμαι θυμωμένη και ανήσυχη για τους νέους..για το μέλλον των εγγονών μου..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κωνσταντίνα , ήταν μία μόνη παπαρούνα ..ολομόναχη στην Άνοιξη..σε ένα βρώμικο χωράφι δίπλα στη κίνηση.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M, κι εμένα μου έλειψες κοριτσάκι, είμαι κουρασμένη κι εσύ από ΄τι μου είπες το ίδιο..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βαρβάρα μου έχω σιχαθεί με όλα αυτά που ακούω καθημερινά από τη τηλεόραση..και να τη κλείσεις ακούς γύρω σου τις ίδιες συζητήσεις.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ασωτος γιος, να φανταστε΄ςι οτι είχαμε κοινούς γνωστούς τελικά..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ myStickland, αυτή η υγρασία με πειράζει στα αρθριτικά μου και μου προκαλεί μελανχολία.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Γιαγιά Αντιγόνη , δηλαδή για ν ακαταλα΄βω.περιμένεις από εμένα συνταγή για ..τσουρέκια; σώθηκες..για τζιγεροσαρμά ευχαρίστως!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ L, αν σου πω ορι το απόγευμα μου ζήτησαν να φτιάξω αυγά για αύριο θα με πιστε΄ψεις;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη μου εμείς τα είπαμε στο τηλέφωνο γλυκιά μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Όστρια πάντα παραμονή του Πάσχα είχε τέτοιο καιρό..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ rena κι εγώ ..κι εγώ δεν το αντέχωωω!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ειρήνη Ε, αυτό μας έλειψε να ξανάρθει πάλι χιόνι..είμαι παιδί της Άνοιξης!

Ανώνυμος είπε...

αχτιδα μου και γω σημερα εριξα κλαμα με την υποκρισια των κυριων με την αυτοκτονια του ανθρωπου τελος παντων αυτοι δεν μας σωζουν....η ανοιξη ομως ηρθε ταλουλουδια ανθιζουν .καληνυχτα εφη απο αταλαντη ....

Madlen είπε...

Πολύ όμορφα γράφεις Αχτίδα!
Περαστικά στο εγγονάκι σου!

Ανώνυμος είπε...

Aχτιδουλλα σαγαπω..ΡΗΝΟΥΛΛΑ.

Admin είπε...

Καλημέραααα, ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια, είναι πολύ μικρή η πόλη μας τελικά, αλλά τόσο κοντά να είμαστε δεν το πίστευα! Βέβαια είχα ένα πολύ καλό προαίσθημα ( ναι και εγώ είμαι του ενστίκτου) που επιβεβαιώθηκε όταν σας γνώρισα και πως όχι όταν έμαθα οτι είμαστε γεννημένες την ίδια μέρα!
Πολλά φιλάκια στα υπέροχα εγγονάκια σας και στο αγαπησιάρικο σκυλάκι σας
Βικτώρια

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ εφη απο αταλαντη, καλημ΄ρα φίλη μου.Λένε οτι ο κεραυνός καίει εκεί που πέφτει..ποιός ξέρει τι προβλήματα είοχε ο άνθρωπος που μόνον αυτός το ήξερε

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαντρίνα μου καλημέρα, σήμερα έχω ..δύο άρρωστα εγγόνια στο σπίτι.Ευχαριστώ γλυκιά μου για τα καλά σου λόγια.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΡΗΝΟΥΛΑ, ευχαριστώ κοριτσάκι με τα όμορφα λουλούδια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Mama Greece, τώρα ξες το σπίτι παίρνεις το γιο σου και έρχεσαι..Χάρηκα αφάνταστα τη παρουσιά σου σπίτι μου, η εικόνα σιου θα εργήσει λίγο γιατί ε΄χω τα μικρά σπίτι

KaPaworld είπε...

Γλυκιά Αχτιδούλα, άπλωσε τις αχτίδες σου να έρθει παλι η ζέστη στα μέρη μας....Ερχεται ο καιρός για αποδράσεις όμως που θα πάει γλυκιά μου!!!!Θα έρθει και πάλι ο ήλιος...καλημέρα..

Christina V. είπε...

Αχτιδούλα μου καλησπέρα! Είναι υπέροχο να διαβάζουμε πόσο όμορφα κι απλά περνάνε οι μέρες με τις μικρές καθημερινές χαρές. Όσο για τ' άσχημα...μη σκοτίζεσαι! Άστα να σε προσπερνούν. Εύχομαι οι επόμενες μέρες να 'ναι γεμάτες γλύκα και όμορφες στιγμές. Καλή δύναμη σε όλα. Σε φιλώ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαζί... KaPa , σήμερα βρέχει όλη μέρα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Christina V., δεν μπορώ να αδιαφορώ με όσα βλέπω..όμως προσπαθώ να φτιάξω τη Πασχαλινή ατμόσφαιρα!

Αναστασία είπε...

Αν και βρέχει τρελά, πέρασα να σου σκάσω στο μάγουλο ένα φιλάκι! Καλό βράδυ.

Fanypap είπε...

Αχτίδα της ζωής μου!!Είναι πολύ όμορφη αυτή η βροχή, χωρίς κρύο!!Κάνεις βόλτα άνετα και την απολαμβάνεις!!!Ρομαντική!!!φιλάκια γλυκούλα μου, καλή σου νύχτα!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αναστασία μου το πήρα και πάω για ..ύπνο!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Φανή Παπαγεωργίου, φίλη μου καλή χάρηκα που τα είπαμε ελπίζω να ειδωθούμε πριν το Πάσχα!

stalamatia είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου και καλό Σαβατοκυρίακο!!