Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Ξύπνησα με τα κοκκόρια!

Παρασκευή σήμερα..ένα σκαλοπατάκι πριν το Άγιο ΣΚ που όλοι περιμένουν για να βγουν από τη καθημερινότητα τους. 
Χθες η χαζοβιόλα το έπαιξα καλή...μαστόρισα βοηθώντας το Δημήτρη στα ντουλάπια του και έπαθα ένα ..μίνι λουμπάγκο και έμεινα σε θέση S για όλο το απόγευμα, το βράδυ δεν μπορούσα να κουνηθώ.. 
Έτσι κοιμήθηκα από τις 10 με τις..κότες όμως σήμερα σηκώθηκα  στις 6 (!) ευτυχώς καλά και είμαι έτοιμη να αναλάβω το μικρό που θα αριβάρει σε λίγο. Ξέρετε γιατί σηκώθηκα τόσο πρωί; γιατί κάποια στιγμή ξύπνησα και με έπνιξαν οι σκέψεις των όσων θέλω να κάνω και η αγωνία αν θα τα προλάβω.. Στα τέλη Απρίλη πάω..ταξίδι 3ήμερο..και η έννοια μου είναι η Κλώντη που δεν μπορώ να την πάρω μαζί μου και θα την αφήσω στο μόνο άνθρωπο που εμπιστεύομαι για κάτι τέτοιο, τη κόρη μου την Ειρήνη..
Με το καφέ στο χέρι παίρνω τη ..δόση μου από εσάς στο καναπέ του μπλοκόσπιτου μου ενώ βλέπω το Δημήτρη να ..πανηγυρίζει που η κληματαριά του άρχισε να φυλλώνει και ιδιαίτερα το "μάτι" που έβαλε από ένα άλλο είδος αμπελιού.. 
Όταν τον βλέπω πόσο αγαπά τη φύση σκέπτομαι οτι ίσως έπρεπε αντί να ρίξουμε τα χρήματα μας στο μικρό στούντιο που κάναμε ίσως έπρεπε να αγορασουμε τελικά αυτό το κτήμα που ονειρευόμασταν.
Όμως ...η λογική μου λέει οτι από εδώ και πέρα πρέπει να ήμαστε σε ..γιατρούς κοντά και στα παιδιά μας που θα μας χρειαστούν .
 Άλλωστε μη νομίζετε οτι χάνω την αισιοδοξία μου για κάτι τέτοιο..η ζωή μου έμαθε οτι ποτέ δεν γίνεται ότι προγραμματίζεις, είναι απρόβλεπτη και βάζει τα δικά της φινάλε στα σχέδια όλων μας.
Καλημέρα λοιπόν , κουράγιο για σήμερα με χαμόγελο..εγώ..ξέρετε τώρα..πατίνι και στο πάρκο..
Αχτιδένια αγκαλίτσα μαμαδίστική.

27 σχόλια:

Faidra είπε...

Να εχεις μια ομορφη μερα
πολλα φιλακια!!!!!!!!

...irida... είπε...

καλημερα γλυκια μου!φιλια στο μικρο αγγελουδι!!!

Mani di fata είπε...

καλημερες καλημερες.Να εισαι πολυασχολη,γερη και ευτυχισμενη.Φιλια πολλα Ιωαννα

Μαριάνθη είπε...

Καλημέρα!!! :))
Καλά να είσαι πάντα !!

Ανώνυμος είπε...

Είναι τόσο υπέροχη η καθημερινότητά σου. Πατίνι και πάρκο;; Τι καλύτερο; Όσο για το κτήμα, να σου πω, έχω ένα εξοχικό σχετικά κοντά στην Αθήνα. Ξέρεις τι άγχος και τι κούραση (ξέχωρα τα έξοδα) τραβάμε με τη συντήρησή του; Και να πεις ότι είναι κανένα τεράστιο κτήμα, μόνο το μισό από τα 720τμ έχουμε ένα σπιτάκι, το άλλο είναι ελεύθερο. Και άγχος, μήπως ο αέρας πάρει καμιά σκεπή, μήπως μας σπάσουνε το σπίτι, μήπως.... μήπως.... Καλύτερα που έκανες το στούντιο, όσο για τις διακοπές, ε, όλο και κάπου θα πας με το Κλωντίνι αγκαλίτσα.Να είσαστε όλοι καλά. Σοφία

δημητρα λαγονησι είπε...

καλη βολτα με τον Δημητρακι.την κλωντη την αναλαμβανω εγω εαν θελης.περαστικα με την μεση σου φιλεναδα,καλημερα πολλα φιλια!!!!

Effie's Sweet Home Designs είπε...

ΑΧΤΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
ΦΙΛΑΚΙΑ!

Niatta είπε...

Για τρεις μέρες φιλοξενώ και εγώ τη Κλώντη, έχε με στα υπόψη, είχα 13 χρόνια σκυλάκι. Όσο για το εξοχικό συμφωνώ με τις ανησυχίες της Σοφίας, τα είχα πάθει όλα αυτά που αναφέρει παλαιότερα και τώρα... κοντά στους γιατρούς. Κάθε πράγμα στον καιρό του, άμα είσαι νέος αντέχεις να ξεμεσιάζεσαι το Σ/Κ, αλλά τρως κάτι ντομάτες... Καλά να περάσετε στην ...παιδική χαρά!

Mika είπε...

Πόσο δίκιος έχεις για το οτι δεν μπορεις να προγραμματισεις τίποτα στην ζωή. Είναι λένε ο καλύτερος σεναριογράφος και συμφωνω απολύτα...
καλη σου μέρα και καλό ΣΚ!

Penelope είπε...

Εγώ με τα κοκκόρια, είμαι συνέχεια στο ίδιο κοτέτσι, εδώ και κάτι χρόνια καλή μου :-)))
Και λέω πως και πως να φτάσει μια ώρα που θα ξυπνάω πιο αργά και θα έχω λιγότερα στο κεφάλι μου, αλλά μπααααα.

Τι ωραίο πράγμα να βλέπεις τα φύλλα και τα μπουμπούκια να σκάνε και να έχει ωραία αύρα η μέρα σου...Κάθε πρωί εδώ και δυο βδομάδες το κάνω στο μπαλκόνι μου καθώς ο καιρός έχει πια φτιάξει.

Να πας το ταξιδάκι σου...και κάποιος καλός χριστιανός θα βρεθεί να φιλοξενήσει την αγάπη σου.

annettaspace είπε...

Καλημέρα Αχτίδα, καλη βόλτα στην παιδική χαρά. Δεν σε φοβάμαι εσένα.. είτε με στούντιο, είτε με κτήμα, θα βρεις τρόπο να είσαι χαρούμενη!!! γιατί το έχεις μέσα σου, φιλιά

labrini είπε...

Καλημέρα Αχτίδα!να είσα καλά και να περνάς πάντα όμορφα,αγκαλιά με τον καλό σου Δημήτρη και τους ανθρώπους που αγαπάς!όσο για το εξοχικό,άστο καλύτερα!12 χρόνια παιδευόμαστε με τον άνδρα μου και τώρα που μπορούμε να πάμε να καθήσουμε και να το ευχαριστηθούμε δεν ησυχάζουμε από τους γιατρούς!καλύτερο λοιπόν το στούντιο και να είστε καλά να το χαρείτε!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Faidra μου γιατί δεν έρχεσαι κανένα πρωινό για παρείτσα;

@ ...irida...μόλις γύρισα με το..αγγελούδι από τις κούνιες....

@ Μαριάνθη μου τι κάνεις ;έχουμε να ειδωθούμε από το..νοσοκομείο θυμάσαι;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σοφία, τα σκεφτήκαμε κι εμείς γλυκιά μου όλα αυτά..είναι όπως λέμε η αγάπη μας για τη φύση όμωςσκέπτομαι και τη κούραση για να φροντίζουμε ένα ακόμα σπίτι.

@ δημητρα λαγονησιαν ήσουν κοντά θα σου την έφερνα για ..κράτηση.

@ Effie's Sweet Home Designs, καλημέρα φλιηνάφα μου μικρή.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Niatta , δυστυχώς δεν την παίρνουν στο ξενοδοχείο,αλλά η Ειρήνη την αγαπάει πολύ και την ξέρει.Είναι πολύ δεμένη μαζί μας και θα μελαγχολήσει.

@ Mika, έτσι είναι κορίτσι μου, εγώ το ξέρω καλά αυτό.Η ζωή έχει τις δικές της αποφάσεις για όλους μας.Εμείς απλώς ήμαστε τα πιόνια της.

@ Penelope μου είσαι σε εξοχική περιοχή; ξέρω το κόπο της ..είμαι παιδί της πόλης μα τώρα θέλω την ησυχία και την αγκαλιά της φύσης.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ annettaspace, άρααα..με ξες καλά..μόλις γύρισα από τις ..κούνιες!

@ labrini μου είναι οτι λαχταρούμε ότι δεν έχουμε!

Ειρήνη Ε. είπε...

Αχτίδα καλό μεσημέρι. Δεν βλαπτει καθόλου να έχει κανείς όνειρα, το αντίθετο μάλιστα. Κι ας πραγματοποιήσει ότι μπορεί. Η αλήθεια είναι ότι το εξοχικό, μας παρέχει την δυνατότητα της απόδρασης στη φύση. Βέβαια όποτε κατεβαίνω στο χωριό, "ψωφάω" στις δουλειές ώσπου να το φέρω βόλτα.
Καλά κάνατε και φτιάξατε το στούντιο, Δόξα τω Θεώ να λές, που πιάνουν τα χέρια του συζύγου σου, να μπορείτε να έχετε κοντά σας τους ανθρώπους που αγαπάτε, με μεγαλύτερη άνεση.

OLINA M είπε...

Καλέ μη στεναχωριέσαι!
Μόλις σας πιάνει λαχτάρα για αγροτική ζωή, θα ανηφορίζεις.
Στο υπόσχομαι....το πατόφτυαρο θα το φυλάξω για το Δημήτρη!

Για πέρνα καμιά βόλτα, που του ήρθε τρελλή έμπνευση και μου ξερίζωσε με τη μια ΟΛΟ το σπανάκι και θα περάσω το ΣΚ πάνω από το νεροχύτη....να πλένω και να ζεματάω.
Φιλάκια πολλά - πολλά.

alex είπε...

Καλο παρασκευοσαββατοκυριακοοοο!!!!!
ΦΙΛΙΑΑΑΑΑ

serenata είπε...

Αυτό το 'από δω και πέρα' δε μου άρεσε καθόλου!!
Νέα γυναίκα επιτρέπεται να τα λες;
Αντε μη θυμώσω!!
Φιλάκια πολλά αγαπημένη μου:)

Μαρία είπε...

να σαι καλα..Αχτιδα μου..πανεμορφα ολα..γερη και δυνατη παντα..πολλα φιλια απο την Κικη και απο μενα..σ'ευχαριστουμε..

Ανώνυμος είπε...

αχτιδενια μου σε χαιρομαι πολυ...νασαι παντα καλα...χαιρετισματα στον κ δημητρη και στο κλωντακι....φιλια πολλα ειρηνη κ

mia είπε...

AΧΤΊΔΑ μου καλησπέρα ...ελπίζω να είχες μια όμορφη μέρα...
ένα σπιτάκι μικρό με κήπο μεγάλο...και δικό μου όνειρο...που δεν το βλέπω...φιλιά

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,καλησπέρα μανούλα μου!!!αχ το κλωντούλι...μακάρι να ήμουν εκεί να το κρατήσω εγώ..θα μου την εμπιστευόσουν μαμ ε??φιλάκια θα τα πούμε σύντομα..αχ πόσο μου λείπετε!!!!!!!!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ειρήνη Ε, τελικά όσοι έχουν σπίτι στην εξοχή το ίδιο λένε..εγώ γιατί τα βλέπω όλα ρόδινα;

@ OLINA M, οι άνδρες μας όπως σίγουρα 'έμαθες ήταν μαζί το πρωί!!!!

@ misirloumisirlou, ευχαριστώ γλυκιά μου το ίδιο σου εύχομαι!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ serenata μου τώρα πια κουράζομα; εύκολα, δεν είμαι όπως παλιά..πίστεψε με.

@ Μαρία μου χαίρομαι , θα σου στείλω τη Δευτέρα πια το δεματάκι της Έλενας από Κύπρο το πήρα πριν λίγο.

@ ειρηνη κ, αύριο πρώτα ο, Θεός θα σε πάρω τηλέφωνο να τα πούμε.

@ mia , όμορφη μέρα μα πολύπολύ κουρασμένη.

@ Νεφάλη, μακάρι να ήσουν θα σου την εμπιστευόμουνα με όλη μου τη ψυχή.

Φιλία είπε...

Από μένα μια ζεστή Καληνύχτα.... Να είσαι καλά και να έχεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο....
Φιλιά πολλά