Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Σε άλλο ρόλο σήμερα..


Νάμαι πάλι..γιαγιά αυτή τη φορά..μια από εκείνες που διαβάζουν παραμύθια, παίζουν στον υπολογιστή με παιδάκια που τους αλλάζουν ρούχα , που ακούνε με τον εγγονό τους τα Ζουζούνια στο you Tube και  χορεύουν στο ρυθμό τους..
Ξέρετε τι λέω τώρα..από εκείνες που ταΐζουν το εγγόνι τους κλασικά λέγοντας του με ..αλλαγμένη φωνή για το ..κακό λύκο που αν δεν φάει τα γιουβαρλάκια του θα έρθει και θα πάρει τη γιαγιά του! Μετά ..γιαγιά και εγγονός φτιάχνουν μαζί βραχιολάκια ..εκείνος της δίνει τις χάντρες..κι εκείνη του δείχνει πως κλείνουν τους κρίκους.. 
Εκείνη που  παραβιάζει την υπόσχεση που έδωσε στη..μαμά να μη του δώσει καραμέλες και τις κρύβει στο συρτάρι που το ξέρουν μόνο οι δυο τους..... που τον ανεβάζει δίπλα της στο πάγκο της κουζίνας... που τον απειλεί ότι αν ξαναρίξει το νερό της Κλώντης θα τον στείλει ..πακέτο στην άλλη γιαγιά!
 Γιαγιά..μεγάλη λέξη..την έβαλα παράσημο στο στήθος μου στα 46 μου χρόνια..και περήφανα την έλεγα συνέχεια για να την μάθει η Βασούλα μου και να την ακούσω να μου την λέει..
Και ο Θεός με αγάπησε και την άκουσα..αμέτρητες φορές από τρεις μεριές και αμέτρητες άλλες από παιδάκια που με νοιώθουν σαν γιαγιά τους και τα αγαπώ σαν εγγόνια μου..
Σήμερα τον πήρα στην αγκαλιά μου και απαντούσα στην ερώτηση του γιατί ... η μαμά του με λέει ..μαμά! Γιατί δεν είμαι μόνο ..δική του γιαγιά ( μοναχοφάης μας βγήκε), γιατί φοράω γυαλιά, γιατί τα χέρια μου έχουν ..γραμμές (ρυτίδες το άτιμο είδε) , γιατί του πλένω το πωπάκι του με..Betandine(!!!!!!!!!!!!!!!!!!), γιατί δεν φωνάζω όταν κάνει ζημιές, ..γιατί...γιατί...
Μετά ..κοιμήθηκε όσο εγώ του μιλούσα..έτσι απλά..όπως κοιμούνται τα αγγελούδια..τον έβαλα στο καναπέ και η Κλώντη αμέσως ξάπλωσε δίπλα του.. Ήταν σαν να μου έλεγε.. - Πάνε εσύ να κάνεις ότι θέλεις..εγώ θα τον προσέχω...και ..κοιμήθηκε ο φύλακας στα πόδια του!
Τότε τράβηξα αυτή τη φωτογραφία που έβαλα στην αρχή..γιατί σκέφτηκα εσάς..και ήθελα να σας δείξω αυτή την ομορφιά ..τα δύο πιο αθώα πλάσματα στην αγκαλιά της φύλαξης του Θεού..
Παρεμπιπτόντως..αν σας τρώει η περιέργεια για τις εξετάσεις μου λοιπόν.. πάνε  κόντρα στη Τρόικα..εκείνη τα κατεβάζει όλα ..εγώ τα ..ανεβάζω..χα ! χα! Από καθίζηση μέχρι Μαγνητική στο κεφάλι μου βάλανε... Ευτυχώς δεν έχω ζάχαρο..πως θα ζούσα χωρίς μια κουταλίτσα από τη Πάβλοβα της κόρης μου; Δευτέρα το τι έχω να ακούσω από τη γιατρό δεν λέγεται..έχω κάτι ωτοασπίδες που μου έδωσε η Ολίνα και λέω να ψάξω να τις βρω..
Να σας ευχηθώ ένα όμορφο ΣΚ και μη ξεχνάτε εσείς της Θεσσαλονίκης τη συνάντηση μας τη Κυριακή  και βέβαια θα πάρω και τη φωτογραφική μου μηχανή! 
Φιλάκια Αχτιδένια..

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,τι όμορφα που τα είπες μανούλα μου!!τι αγγελούδια όντως και τα δυό τους!!!!το κλωντίνι φύλακας ε?καλό βράδυ μανούλα μου.θα πάω για ύπνο σε λίγο γιατί είμαι πτωματέξ!!!!!!!!!!!!

Nena είπε...

ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕΣ.
ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΟΥ...ΔΕΝ ΣΕ ΦΟΒΑΜΑΙ ΕΣΕΝΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΛΕΙΠΑΜΕ...ΧΙ ΧΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΤΥΧΕΣ....ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΧΤΙΔΟΥΛΑ ΜΟΥ!!!

OLINA M είπε...

Τέτοιο πλάσμα γλυκούτσικο!

Να περάσετε ωραία στη συνάντηση και να βγάλεις πολλέέές φωτογραφίες να σας καμαρώσουμε!
Ένα γλυκό φιλάκι για καληνύχτα και στους δυό σας..

Fanypap είπε...

Φωτογραφία ευτυχίας!!!Όσο έχεις αυτές τις αληθινές χαρούλες δίπλα σου, μη φοβάσαι για τις εξετάσεις σου, όλα θα πάνε καλά!!!Ανυπομονώ για την συνάντηση!!!αφού θα έχεις και φωτ. μηχανή, θα γίνω όμορφη!!!χαχχαχα!!!φιλάκια Αχτιδούλα μου!

KaPaworld είπε...

Γλυκιά γιαγιούλα....η εικόνα με τα δυο τους να κοιμούνται,τόσο τρυφερή....κι εσύ τόσο ευλογημένη βρε Αχτίδα... να είσαι καλά, να γίνεις μια κανονική γιαγιά μα άσπρα μαλάκια και ποδιά, 100 χρονών και να λες ακόμη ιστορίες...και να ζωγραφίζεις!! Αντε με το καλό τα αποτελέσματα και καλή ξεκούραση...

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Τι όμορφη φωτογραφια ΑΧΤΙΔΕΝΙΑ μου!!! και ποσο σε γεμίζει ο ρόλος της Γιαγιάς!!!! τα εχω περασει και μου τα θυμίζεις γλυκά... ειναι ο ωραιότερος ρόλος....!!!! οσο για τις εξετάσεις σου ..εδώ ειμαστε να πιστέψεις οτι όλα θα πάνε καλά... σε φιλώ γλυκα... και μακάρι να ήμουν επάνω στην συναντηση σας...καλο βραδυ..

mammy on line είπε...

Η πιο γλυκιά γιαγιά του κόσμου είσαι Αχτίδα μου και φωτογράφησες την πιο γλυκιά στιγμή.Με τέτοια διάθεση χαρωπή τον βλέπω τον γιατρό σου να παθαίνει κρίση, φόρα εσύ τις ωτασπίδες σου κι ας τους να λένε.Το έχεις βρει εσύ το μυστικό να γίνεσαι περδίκι και να τα καταφέρνεις όλα!
Καλό βράδυ.

Αντυ είπε...

Τι γλυκιά και τρυφερή φωτογραφία..
Αχ κυρία Αχτίδα μεγάλο κεφάλαιο η γιαγιά στη ζωή κάθε παιδιού, ειδικά οταν είναι σαν εσάς..
Καλό Σ-Κ και όλα να πάνε καλά με τις εξετάσεις.
Πολλά φιλιά

ΕΛΕΝΑ είπε...

Τι τρυφερή φωτογραφία!
Καλό Σαββατοκύριακο Αχτίδα μου, φιλιά!

Ποδηλάτισσα είπε...

Όποιον ρόλο και αν έχεις είσαι υπέροχη!!!! Τρυφερή η φωτογραφία... γεμάτη αγάπη και ευτυχία!!!!! Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά!!!!!!! Φιλιά Πολλά!!!!

alex είπε...

Aχτιδενια...μαζεψου και ασε τις παβλοβες!!!εχεις ξεσαλωσει στις δοκιμες και στα μεζεδακια(τα λεω για να τ ακουω κι εγω χαχαχαχα)
Καλα ο εγγονος ειναι μια γλυκα μαζι με την κλωντη...Περιμενουμε καινουργιο επεισοδιο-αναρτηση, "η αχτιδα στον γιατρο"....αν τα βγαλει περα μαζι σου χαχαχα να του πεις οτι δεν γινεται τεχνη με αδειο στομαχι!!!!!φιλια και καλο σου ξημερωμα

Λουση είπε...

Ευχομαι τα καλυτερα για τις εξετασεις σου
κοριτσακη μου!!Είσαι η πιο γλυκια γιαγιούλα ....Οταν μιλας για τον Δημητρακη ειναι σαν να διαβαζω παραμυθι...να'σαι καλα παντα... ετσι.....δυνατή και θαρραλεα!!

AFRA είπε...

Τι γλυκες και αθωες αποριες-ερωτησουλες!!Και τι τρυφερη φωτογραφια..!

Litsa είπε...

Τι όμορφα που κοιμούνται! Τι ζηλευτή εικόνα! Τόση ομορφιά και γαλήνη...
Αχ εσείς οι γιαγιούλες, μακάρι να είχα την μαμάκα μου να φροντίζει που και που τα δικά μου ζουζούνια!
Καλό μήνα Αχτιδένια μου

EVAGELIA VRETTOU είπε...

Πανέμορφη η φωτογραφία!
Ο εγγονός είναι σκέτη γλύκα! Και περνάει τη φάση του "γιατί"... χαχα! Που δεν τελειώνει ποτέ!
Καλό Σαββατοκύριακο και μη σκας για την πάβλοβα...μια κουταλίτσα ήταν...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη μου καλημέρα, καλό ΣΚ σου εύχομαι!

@Nena μου όπως λέει και ο άνδρας μου που και εκείνος είχε προβλήματα, όταν μεγαλώνεις έχεις και τα επακόλουθα!

@ OLINA M, εσένα θα σε πα΄ρω τηλέφωνο ...ψυχοκόρη β!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Φανή Παπ., Ζωγράφος , θα σε πάρω τηλέφωνο να συνενοηθούμε!

@ Μαζί... KaPa, καλέ τι 'άσπρα μαλλιά; εγώ θα τα...βάφω μέχρι τέλους!

@ Ρουλα Σμαραγδενια , σ' ευχαριστώ γλυκιά μου σου εύχομαι το καλύτερο στο μέλλον .Καλήμέρα και καλό ΣΚ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ mammy on line , όσο ζήσουμε βρε κορίτσι μου αρκεί να μη τυρανήσουμε του δικούς μας.

@ Αντυ γι' αυτό την έβγαλα..τους είδα και ένοιωσα τρυφερότητα..

@ ΕΛΕΝΑ μου καλό ΣΚ να έχεις.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ποδηλάτισσα, φίλη μου σ' ευχαριστώ ..πάντα έβαζα τους ρόλους αυτούς πάνω από οτι αγαπούσα.

@ misirloumisirlou, αν το πιστεύεις όταν τις πήρα στα χέρια μου εσένα σκέφτηκα και έβαλα τα γέλια!

@ AFRA, τα άτιμα τι ερωτήσεις κάνουν δεν μπορείς να φανταστείς..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Λουση μου καλημέρα, καλό ΣΚ να έχεις και σ' ευχαριστώ!

@ L., δύσκολο είναι το ξέρω χωρίς μία γιαγιά..με λένε: -γιαγιά σ' αγαπώ!και λειώνω..

@ EVAGELIA VRETTOU, δεν μπορείς να φανταστείς τι ερωτήσεις μου κάνει..απίστευτο σε ένα τόσο μικρό παιδί!

pearls and thread είπε...

αυτη ειναι η ευτυχια αχτιδα μου!!!τιποτα αλλο!!οσο για τις εξετασεις δεν νομιζω να ανησυχεις!!!ολα καλα θα ειναι θα το δεις!!! εκεινο που στενοχωριεμαι ειναι οτι δεν ξερω αν θα μπορεσω να ερθω στην συναντηση!!1 εβδομαδα και δεν λεω να συνελθω!!σημερα μπουχτισα πια και ειπα να βγω αλλα δυστυχως ειδα οτι ακομη δεν με κρατουν τα ποδια μου!!θα σκασω απ το κακο μου αν δεν μπορεσω να ερθωω!!!

annettaspace είπε...

Ζηλεύω το ρόλο της γιαγιάς (ποιές στραβές θα βρεθούνε να πάρουνε τους δικούς μου, δεν το βλέπω!!) απίστευτη φωτογραφία με δυό αγνές ψυχούλες μαζί (προσπάθησε να τη ζωγραφίσεις, εσύ τα καταφέρνεις)και ζηλεύω που θα βρεθείτε στη όμορφη Θεσσαλονίκη (που θα πάει, κάτι θα οργανώσουμε και 'μεις εδώ, γιατί ..... ζήλεια - ψώρα).Να είσαι καλά Αχτιδούλα μας, φιλάκια

δημητρα λαγονησι είπε...

ζηλευω θελω να ειμαι και εγω στην συναντηση αχτιδα μου!!!!πολυ ωραια φωτογραφια το κλωντινι μας με τον κουκλο δημητρακι!!συμφωνω με οσα γραφης,γιατι σαν γιαγια τα ιδια αντιμετοπιζω συνεχεια με τις πιο απιθανες ερωτησεις που κανουν.καλα να περασετε,και περιμενω φωτογραφιες.πολλα φιλακια καλι Σ/Κ.

marileni είπε...

Μακάρι να φτάσουμε κι εμείς να ζήσουμε τέτοιες όμορφες στιγμές....

Άννα είπε...

Να είσαι γερή - για αυτό καλό είναι να προσέχεις!- και να χαιρεσαι την οικογένεια σου! Δεν είναι μοναδικές αυτές οι στιγμές απόλυτης ευτυχίας;

maria είπε...

αχτίδα μου να ζήσεις χίλια χρόνια κ να δεις κι άλλα εγγόνια! το πωπάκι του να μη το πλένεις με μπεταντιν γιατί είναι πολύ ισχυρό αντισηπτικό κ χαλάει η φυσιολογική σύσταση της επιδερμίδας. προτίμησε βιολογικό σαπουνάκι με χαμομήλι :)
πολλά γλυκά φιλάκια, μου έχετε λείψει πάρα πολύ..

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα Αχτιδα μου ..Σ ευχαριστω που δεν με ξεχνας ...Απο τις πρωτες θαρθω ...στην συναντηση ...Η φωτο υπεροχη ..Blog θεσσαλονικιας.

ikaxela είπε...

:) Τι καλά, όλες μαζί παρεούλα. Και η γιαγιά τι γλυκιά έννοια...! Φιλιά πολλά!

Ελευθερία είπε...

υπέροχη σκηνή, είσαι ευλογημένη που έχεις αυτά τα παιδιά και τα εγγόνια!!!! και εμείς οι μαμάδες τι θα κάναμε χωρίς τις γιαγιάδες??μου λες??? να σας έχει ο Θεός πάντα καλά!!!!!