Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Κυριακάτικη κουβεντούλα..

Καλημέρα  Κυριακάτικη...σπίτι..μετά από μία χθεσινή βεγγέρα στο σπίτι των φίλων μας με τα ..ολόγλυκα κοριτσάκια. Δεν υπάρχει καλύτερη διασκέδαση φίλοι μου από μία φιλική συγκέντρωση με τη ζεστασιά από το αναμμένο τζάκι. 
Συζήτηση με χιούμορ και αγάπη, κρασάκι και το σπιτικό φαγητό μιας τόσο φιλόξενης κοπέλας όπως η γλυκιά μου Ολίνα. Είπαμε..τα καλά του ίντερνετ είναι αυτές οι γνωριμίες που εξελίσσονται σε σχέσεις καρδιάς.
Σπίτι λοιπόν σήμερα και αποφάσισα να ασχοληθώ με μία πολλή παλιά εικόνα που μου έφεραν για επιδιόρθωση και συντήρηση εδώ και μέρες και την..μελετώ για να δω τι διαδικασία πρέπει να εφαρμόσω.. Δυστυχώς μου την έφεραν αργά πλέον..έχει φουσκώσει το εξωτερικό υλικό με αποτέλεσμα να πετά κομμάτια από τη ζωγραφισμένη επιφάνεια, χρειάζεται ενέσεις με ειδική κόλα, υγρά λαδιού για να μαλακώσει η επιφάνεια, καθαρισμό και μετά..να συμπληρώσω τα κενά με δική μου ζωγραφική γιατί...ΕΤΣΙ το θέλει ο πελάτης αν και πιστεύω ότι έτσι χάνει τη συλλεκτική παλαιότητα της. Η εικόνα είναι του ..1850 και κάντε υπομονή στη περιέργεια σας θα σας δείξω το πριν και το μετά! Κάποτε μου έφεραν για καθαρισμό εικόνες από τη Κρήτη και σε μία από αυτές ανακάλυψα από κάτω δεύτερη Αγιογράφηση.. τότε έδωσα στο πελάτη την επιλογή να διαλέξει ποια να κρατήσουμε ..Επέλεξε τη πιο παλιά και μου έδωσε τη..καλλιτεχνική χαρά να αφαιρέσω τη πρώτη με ειδικά υγρά και να αποκαλύψω έναν..Ευαγγελισμό ακόμα πιο παλιό. 
Βλέπετε κάποτε ( συνήθως ιερομόναχοι ) επειδή δεν είχαν ξύλα ζωγράφιζαν επάνω σε άλλες παλιά ζωγραφισμένες. Τι σας λέω τώρα..με το καφέ στο χέρι..σας ζαλίζω.. Ο Δημήτρης μου κατέβηκε από πολύ νωρίς στο στούντιο κάτω με τεχνίτη και βάζουν στο επάνω όροφο ξύλινο πάτωμα...μόνη λοιπόν με τη Κλώντη..Θα μου πείτε γιατί δεν κατεβαίνεις κι εσύ;   Α..μπα..μπα..δεν  " αντέχω " τέτοια ταβατούρια.. θόρυβο..σκόνες..του είπα ότι θα το δω τελειωμένο πια..να βάλω κουρτίνες και χαλί, κάδρα και διακοσμητικά!!!! 
Το αστείο είναι ότι ξέρω πως.."ανησυχεί" γιατί βλέπει ότι κυριολεκτικά βολεύτηκα στο δωμάτιο που μου έφτιαξε εδώ για να ασχολούμαι " πρόχειρα" όπως είπε τότε.... όμως δεν ήξερε το γνωμικό " ουδέν μονιμότερο του προχειροτέρου ".
Καλή Κυριακή να έχετε...που θα πάει..θα έρθει η Άνοιξη..και δεν θα με πιάνετε στο σπίτι ούτε για ..αστείο!

16 σχόλια:

Unknown είπε...

καλημέρα Αχτίδα μου χαίρομαι που σε βρίσκω καλά!!! τι πιο ωραίο από βραδιές με αγαπημένους φίλους, είναι κάτι που λατρεύω!!!
Αχ!!!! πονηρούλα ο Κος Δημήτρης θα κάνει όλη τη δουλειά και εσύ θα βάλεις τελική πινελιά τις κουρτίνες και το χαλί!!! δηλαδή θα του πάρεις τη δόξα χι!! χι!!!
Να μου φιλήσεις το Κλωντίνη!!! εγώ με το μαμούνι αύριο θα πάμε για το εμβόλιο καλαζάρ!!! την πρώτη δόση!!! άραγε τι θα κάνει αυτή τη φορά στον κτηνίατρο;;; σε φιλώ καλημέρα!!!!

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,καλημέρα μανούλα μου!!!!λατρέύω τιςπαλιές εικόνες!!!μα εκεί είναι το μεγαλείο..απορώ γιατί θέλουν να επεμβαίνουν σ'αυτές.το στούντιο φανταζομαι..κούκλα!!ε...δεν θα είμαι για πολύ ακόμη ξενιτεμένη μανούλα μου...ΚΑΛΗΜΕΡΑ.Σ ΑΓΑΠΩ!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Χαιρομαι νασαι καλα και να δημιουργεις...να δημιουργεις...μεχρι τα βαθια γεραματα σου...σε φιλω με αγαπη...ΕΙΡΗΝΗ Κ.

ElenArt είπε...

Καλημέρα Αχτιδούλα μου.....κι εγώ πίνω το καφεδάκι μου και μετά ετοιμάζομαι να κάνω ένα μπελαλίδικο παστιτσάκι για την οικογένεια. Ναι, τα πιατάκια έγιναν όμορφα και τα έκανα μέσα σε 24 ώρες. Κι αν χαλάσουν ή τα βαρεθώ θα παροπλιστούν και θα κάνω άλλη ιδέα. Αχτιδούλα μου, θέλω να σ΄ευχαριστήσω γιατί βάζοντάς με στα blogs που παρακολουθείς, μου έρχονται δεκάδες επισκέψεις καθημερινά μέσα από τη δική σου σελίδα, κι αυτό μου δίνει και χαρά αλλά και κουράγιο να κρατάω το μπλογκάκι μου ενεργό. Καλή Κυριακή, Καλές Απόκριες....και πολλά φιλιά (βρε Αχτίδα μου, να σου εξομολογηθώ κάτι....είδα που έγραψες για τα κόλυβα και τότε θυμήθηκα ότι έχασα το Ψυχοσάββατο...κι άφησα τους δικούς μου χωρίς στάρι....τα άλλα 2 που έρχονται δεν μετράνε λέει...θα περιμένω τα επόμενα...του καλοκαιριού).....καλημέρααααα......

Effie's Sweet Home Designs είπε...

1850; Α! ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΑΧΤΙΔΑ ΜΟΥ!!!!!!! ΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΛΩΝΤΗ!!!!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βαλάντη Λακούτση΄μεσημέρι πιά φίλη μου! Η δικιά μου είναι καλύτερα, την περιορίζω στο σπίτ σε μία μεγάληξ καλαθούνα για να μη κουράζει το πόδι της με ..πηδήματα και είναι καλύτερα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη μου μακάρι, θα είναι καλύτερα για σένα..η ζωή εκεί δεν υποφέρεται,

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΙΡΗΝΗ Κ., ευχαριστώ φίλη μου να είσαι καλά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ElenArt, έχει και άλλα ψθχοσάββατα καλέεεε! Θα σου το θυμήσω..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Effie's Sweet Home Des, τράβηξα τις πρώτες φωτογραφίες. θα τραβήξω και τη αποκατάσταση.Θα σας δείξω και την χρονολογία ..

Ειρηνη Σ είπε...

Αχτιδα οι παλιες εικονες ειναι θυσαυρος
εσυ εχεις την ικανοτητα και την γνωση να τις διορθωνεις
να εισαι καλα και για στα χερια σου

alex είπε...

Περιμενουμε την συνεχεια...Να εχεις μια ομορφη,ξεγνοιαστη,υπεροχη εβδομαδα.φιλια misirlou

Μαiρη είπε...

Αχτίδα μου, κι εγώ θα προτιμούσα την εικόνα στην αυθεντική της μορφή αλλά βέβαια ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του άποψη και είναι σεβαστό αυτό.
Το e-mail σου για να σου στείλω τις πληροφορίες που ζητάς δεν το γνωρίζω. Θα είχες την καλοσύνη να μου το γράψεις;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ misirloumisirlou, είναι μία εργασία που έχει στάδια και πρέπει να κάνεις υπομονή για να στεγνώσουν υλικά..θα σας τη δείξω.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαiρη μου η ηλεκτρονική διεύθ. υπάρχει πάντα στο προφίλ αριστερα.Πάντως εγώ σου ε΄στειλα μα για σιγουριά ..aktida7@gmail.com.

Μαiρη είπε...

Σ' ευχαριστώ! Προσπάθησα να σου στείλω mail με τη διεύθυνση που έβλεπα στο προφίλ σου αλλά δεν γινόταν...